X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Od 13go tygodnia jakoś już nie patrzy się na zmianę terminu porodu bo każde dziecko rośnie w swoim tempie, najbardziej miarodajnym jest usg z około 8go tygodnia i wg tego jest data porodu.
    Teqz nie strasz! ;) Usg pokazuje mi terminy majowe (29 (6tydz), 24(10tydz)), te z kolejnych wizyt 23/24.05 a ja tak bardzo chcę być czerwcową mamą :)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Marya, wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za Ciebie :) powodzenia dla wszystkich dziewczyn, które dziś wizytują! Ja jeszcze chwilę muszę poczekać, bo dopiero 17 mam wizytę...

Dziś miałam taki nagły i mocny ból podbrzusza i parcie na odbyt, szybko poleciałam do ubikacji. Nie wiem czy to jest normalne? Piłam wcześniej kawę, w sumie nawet nie zdążyłam jej wypić do końca.

ja mam coś takiego za każdym razem jak jednoczesnie czuje potrzebę pójścia do ubigacji. Od podbrzusza po odbyt. Kurcze/

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Teqz nie strasz! ;) Usg pokazuje mi terminy majowe (29 (6tydz), 24(10tydz)), te z kolejnych wizyt 23/24.05 a ja tak bardzo chcę być czerwcową mamą :)
    A może przenosisz i będziesz :D! Trzymam za to kciuki w takim razie :) edit: widzę z suwaczka ze jesteś 16+5 wiec to na pewno czerwiec, chyba ze to z OM?

Lilek a w którym tygodniu urodziłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 14:02

• Agnella Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak więc spokojniejsze jesteście po wizytach, super, że wszystko dobrze z maluszkami :-) No, no, no, przybywa małych cipuszek :-) Chyba jednak wojny nie będzie ;) :)
    I zaraz połówkowe, pięknie i szybko czas leci.

Pełnanadziei, własnie myślałam o Tobie, super, że maluszki zdrowe :) Tak więc nowy lekarz chyba w porządku :-)?
    Klarunia, co u Ciebie? Kiedy masz wizytę?

U mnie krzyż bardzo boli, chyba od dźwigania Małej, miałam ograniczyć noszenie, ale się nie da :( Do tego również mam takie bóle ciągnące w krzyżu i jakby...odbycie. U mnie też to Pan H tak wspomaga. Dobrze, że do 11 stycznia coraz bliżej, wtedy ma wizytę. Nigdy nie miałam problemów z szyjką, zawsze ją miałam w graniach 4,5-5 mimo że brzuch mi się stawiał w każdej ciąży. Ale teraz naprawdę nie oszczędzam się i boję się tego skracania.
    Męża w większości nie ma, nawet w domu przestał pomagać, wściekła jestem o to. Tak więc teściowa triumfuje, w końcu taka dziarska i pracowita w ciąży była.

Super, że piszecie o wóziach :-) Myślę o tej dostawce, ale chyba nie ma ona tej zasłonki czy jak to się zwie, jest całkiem goła dla dziecka?
    Koleżanka doradza mi taki wehikuł:
    https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/blizniacze/jeden-za-drugim/p/peg-perego-duette-piroet-wozek-spacerowy-p-643.php
    Jak coś myślę o używanym...
    Jak macie jeszcze propozycje, piszcie, na pewno coś wybierzemy, nieco czasu jest, ale dobrze mieć jedną myśl w głowie mniej :)

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz 18+5 z OM (02.06), pierwsze dziecko dzień przez terminem z OM (ale chyba tylko dlatego, że przyjechałam "za wcześnie" i już mnie nie wypuścili tylko wywoływali), drugie 5dni po terminie z OM (nie popełniłam drugi raz tego błędu), dlatego trzymam się rękami i nogami tego czerwca ;)

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i badania.

• teqz Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Teqz 18+5 z OM (02.06), pierwsze dziecko dzień przez terminem z OM (ale chyba tylko dlatego, że przyjechałam "za wcześnie" i już mnie nie wypuścili tylko wywoływali), drugie 5dni po terminie z OM (nie popełniłam drugi raz tego błędu), dlatego trzymam się rękami i nogami tego czerwca ;)

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i badania.
    To trzymam kciuki :) u mnie w rodzinie wszyscy rodzili się wcześniakami to zobaczymy jak u mnie teraz będzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po...badanie do przyjemnych nie należało. Będą dzwonić kiedy będą wyniki. Ogólnie czuję się bardzo osłabiona i wymiotowałam.

• welonka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka u mnie co chwile jak nie infekcja pochwy to to pęcherza przez ponad dwa tygodnie brałam furaginę skończyłam brac i odrazu zaczęłam przyjmować nystatyne i wczoraj na wizycie dostałam antybiotyk w saszetce na drogi moczowe.

age.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam globulki dopochwowe na infekcje na noc, mam najpierw włożyć luteinę a potem globulke, na odwrót czy obojętne?

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na imie Milena, ale wszyscy mowia Mila :-)

Bebetto holland to byl moj wybor przy Tymonku, ale jak przyjrzalam sie w sklepie to zrezygnowalam, slabe wykonanie, material jakby taki cienki sredniej jakosci. Ostatecznie wybralismy adamex barletta i tez go sprzedalismy w pizdu nie zostawilismy dla drugiego bobasa, kola co chwile piszczaly, zacinaly sie, jak mialam wiecej w torbie to godnola sie przechylala minimalnie, ale na tyle ze Maly sie zsuwal, zaraz wylamal sie PLASTIKOWY regulacja od oparcia w gondoli chociaz nikt tam nie szarpal itp itd jedyne co moge pochwalic to material byl naprawde porzadny (kolor szary len i biala skora). Teraz mysle o anex sport, bardzo spodobaly mi sie wersje kolorystyczme 2017, zakochalam sie. Musze obejrzec na zywo. No i druga kwestia kupilabym najchetniej tylko gondole,bo te spacerowki z 2w1 sa bardzo nie praktyczne, dziecko zaraz z nich wyrasta, wiec i tak trzeba kupic "prawdziwa spacerowke"i sa ciezkie. Wiec wolalabym kupic gondole, a pozniej jakas wypasiona spacerowke, bo te ktora teraz mamy kupilismy uzywana i juz jest troche zajechana . Ciekawe czy tak sie w ogole da czy zawsze sprzedaja w zestawach 2w1? Moze wiecie? :-) bo u mnie to wyprawa 130km to wiekszego sklepu z wozkami heh

madziula9022, Wiola259, Sarrrra lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz
    Ja najpierw wkładam luteinę i po chwili globulke.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    My już po...badanie do przyjemnych nie należało. Będą dzwonić kiedy będą wyniki. Ogólnie czuję się bardzo osłabiona i wymiotowałam.
    Marya
    Dobrze, ze juz masz to za sobą! Odpoczywaj dzisiaj, oby osłabienie szybko przeszło!

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Teqz
    Ja najpierw wkładam luteinę i po chwili globulke.
    Dzięki :)

• Agnella Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya, dobrze, że badanie za Tobą. Wykończyło Cię też psychicznie, teraz odpoczywaj.
    Na pewno będzie dobrze :-)

Z Adamexa Barletty jestem zadowolona, nic nie skrzypi, nie przechyla się, zakupy wchodzą do kosza i torby. Co prawda, mała już wyratsa z tej spacerówki, na zimę starczy...Jednak w ciązy i na zimę, na domek na górce i błotnistym terenie, jest za ciężki. Nic, przeczekam, tak to spełniał swoje zadanie, ogólnie jestem zadowolona.
    Cały czas szukam wózia idealnego na czerwiec dla moich dwóch córeczek, nie zauważyłam, że ten Peg Perego to dwie spacerówki, przecież noworodka tam sie nie wsadzi.
    Zależy mi, aby była gondola i spacerówka w jednym.
    Anex sport ma chyba materac z gryki czy kokos? U koleżanki mały zalał siuśkami i zaległy się robale.

• madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Ja mam na imie Milena, ale wszyscy mowia Mila :-)

Bebetto holland to byl moj wybor przy Tymonku, ale jak przyjrzalam sie w sklepie to zrezygnowalam, slabe wykonanie, material jakby taki cienki sredniej jakosci. Ostatecznie wybralismy adamex barletta i tez go sprzedalismy w pizdu nie zostawilismy dla drugiego bobasa, kola co chwile piszczaly, zacinaly sie, jak mialam wiecej w torbie to godnola sie przechylala minimalnie, ale na tyle ze Maly sie zsuwal, zaraz wylamal sie PLASTIKOWY regulacja od oparcia w gondoli chociaz nikt tam nie szarpal itp itd jedyne co moge pochwalic to material byl naprawde porzadny (kolor szary len i biala skora). Teraz mysle o anex sport, bardzo spodobaly mi sie wersje kolorystyczme 2017, zakochalam sie. Musze obejrzec na zywo. No i druga kwestia kupilabym najchetniej tylko gondole,bo te spacerowki z 2w1 sa bardzo nie praktyczne, dziecko zaraz z nich wyrasta, wiec i tak trzeba kupic "prawdziwa spacerowke"i sa ciezkie. Wiec wolalabym kupic gondole, a pozniej jakas wypasiona spacerowke, bo te ktora teraz mamy kupilismy uzywana i juz jest troche zajechana . Ciekawe czy tak sie w ogole da czy zawsze sprzedaja w zestawach 2w1? Moze wiecie? :-) bo u mnie to wyprawa 130km to wiekszego sklepu z wozkami heh
    Mila nie wiem o której wersji wózka Holland mówisz bo w 2017 ją "odświeżyli" i powiem szczerze, że w sklepie wyglądał lepiej niż wózki Adamex. Moja koleżanka ma Adamexa i po pół roku użytkowania też właśnie się skarży, że strasznie skrzypi. Tak jak Ty też myślę, że ze spacerówka 2w1 długo nie pochodzę dlatego chyba jednak wezmę ten Bebetto bo różnica 1000zł. Wiadomo Anex na pewno porządniejszy, ale skoro już myślę, że go zmienię to po co przepłacać. Cieszę się, że napisałaś tą opinie bo przy zakupię jednak zwrócę uwagę na mankamenty, które wymieniłaś i może jednak wybiorę coś innego.

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miałam kiedyś luteinę, najpierw zakładałam luteinę, po jakiś dwóch godzinach tabletkę na infekcję, ona dłużej się wchłania.

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya odpoczywaj; czekanie na wyniki też Cię pewnie wykończy. Byle wszystko było dobrze.

• Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny siedze w poczekalni a ciągnie mi się to jak ..... Już chce widzieć moje słoneczko zobaczymy może poznamy płeć trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok :)

• lilek Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz - urodziłam w 35tc.

Ja też w poczekalni zaraz, mały śpi cały dzień :/

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dziewczyny czy lekarz określa wam stopień łożyska ?
    Mi na razie nic nie mówił o stopniu, ale poprzeglądałam stare zdjęcia usg i w pierwszej ciąży lekarz określił mi łożysko w 25tc i 30tc - 1st, 34tc - 2st. W drugiej ciąży nie mam opisanych zdjęć, ale pamiętam, że dwa dni przed porodem miałam jeszcze 2st.

‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ