CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
teqz wrote:Od 13go tygodnia jakoś już nie patrzy się na zmianę terminu porodu bo każde dziecko rośnie w swoim tempie, najbardziej miarodajnym jest usg z około 8go tygodnia i wg tego jest data porodu.
Usg pokazuje mi terminy majowe (29 (6tydz), 24(10tydz)), te z kolejnych wizyt 23/24.05 a ja tak bardzo chcę być czerwcową mamą
-
Alphelia wrote:Marya, wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za Ciebie
powodzenia dla wszystkich dziewczyn, które dziś wizytują! Ja jeszcze chwilę muszę poczekać, bo dopiero 17 mam wizytę...
Dziś miałam taki nagły i mocny ból podbrzusza i parcie na odbyt, szybko poleciałam do ubikacji. Nie wiem czy to jest normalne? Piłam wcześniej kawę, w sumie nawet nie zdążyłam jej wypić do końca.
ja mam coś takiego za każdym razem jak jednoczesnie czuje potrzebę pójścia do ubigacji. Od podbrzusza po odbyt. Kurcze/ -
_nina_ wrote:Teqz nie strasz!
Usg pokazuje mi terminy majowe (29 (6tydz), 24(10tydz)), te z kolejnych wizyt 23/24.05 a ja tak bardzo chcę być czerwcową mamą
! Trzymam za to kciuki w takim razie
edit: widzę z suwaczka ze jesteś 16+5 wiec to na pewno czerwiec, chyba ze to z OM?
Lilek a w którym tygodniu urodziłaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 14:02
-
Dziewczyny, tak więc spokojniejsze jesteście po wizytach, super, że wszystko dobrze z maluszkami
No, no, no, przybywa małych cipuszek
Chyba jednak wojny nie będzie
I zaraz połówkowe, pięknie i szybko czas leci.
Pełnanadziei, własnie myślałam o Tobie, super, że maluszki zdroweTak więc nowy lekarz chyba w porządku
?
Klarunia, co u Ciebie? Kiedy masz wizytę?
U mnie krzyż bardzo boli, chyba od dźwigania Małej, miałam ograniczyć noszenie, ale się nie daDo tego również mam takie bóle ciągnące w krzyżu i jakby...odbycie. U mnie też to Pan H tak wspomaga. Dobrze, że do 11 stycznia coraz bliżej, wtedy ma wizytę. Nigdy nie miałam problemów z szyjką, zawsze ją miałam w graniach 4,5-5 mimo że brzuch mi się stawiał w każdej ciąży. Ale teraz naprawdę nie oszczędzam się i boję się tego skracania.
Męża w większości nie ma, nawet w domu przestał pomagać, wściekła jestem o to. Tak więc teściowa triumfuje, w końcu taka dziarska i pracowita w ciąży była.
Super, że piszecie o wóziachMyślę o tej dostawce, ale chyba nie ma ona tej zasłonki czy jak to się zwie, jest całkiem goła dla dziecka?
Koleżanka doradza mi taki wehikuł:
https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/blizniacze/jeden-za-drugim/p/peg-perego-duette-piroet-wozek-spacerowy-p-643.php
Jak coś myślę o używanym...
Jak macie jeszcze propozycje, piszcie, na pewno coś wybierzemy, nieco czasu jest, ale dobrze mieć jedną myśl w głowie mniej
-
Teqz 18+5 z OM (02.06), pierwsze dziecko dzień przez terminem z OM (ale chyba tylko dlatego, że przyjechałam "za wcześnie" i już mnie nie wypuścili tylko wywoływali), drugie 5dni po terminie z OM (nie popełniłam drugi raz tego błędu), dlatego trzymam się rękami i nogami tego czerwca
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i badania. -
_nina_ wrote:Teqz 18+5 z OM (02.06), pierwsze dziecko dzień przez terminem z OM (ale chyba tylko dlatego, że przyjechałam "za wcześnie" i już mnie nie wypuścili tylko wywoływali), drugie 5dni po terminie z OM (nie popełniłam drugi raz tego błędu), dlatego trzymam się rękami i nogami tego czerwca
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i badania.u mnie w rodzinie wszyscy rodzili się wcześniakami to zobaczymy jak u mnie teraz będzie
-
nick nieaktualny
-
Ja mam na imie Milena, ale wszyscy mowia Mila
Bebetto holland to byl moj wybor przy Tymonku, ale jak przyjrzalam sie w sklepie to zrezygnowalam, slabe wykonanie, material jakby taki cienki sredniej jakosci. Ostatecznie wybralismy adamex barletta i tez go sprzedalismy w pizdu nie zostawilismy dla drugiego bobasa, kola co chwile piszczaly, zacinaly sie, jak mialam wiecej w torbie to godnola sie przechylala minimalnie, ale na tyle ze Maly sie zsuwal, zaraz wylamal sie PLASTIKOWY regulacja od oparcia w gondoli chociaz nikt tam nie szarpal itp itd jedyne co moge pochwalic to material byl naprawde porzadny (kolor szary len i biala skora). Teraz mysle o anex sport, bardzo spodobaly mi sie wersje kolorystyczme 2017, zakochalam sie. Musze obejrzec na zywo. No i druga kwestia kupilabym najchetniej tylko gondole,bo te spacerowki z 2w1 sa bardzo nie praktyczne, dziecko zaraz z nich wyrasta, wiec i tak trzeba kupic "prawdziwa spacerowke"i sa ciezkie. Wiec wolalabym kupic gondole, a pozniej jakas wypasiona spacerowke, bo te ktora teraz mamy kupilismy uzywana i juz jest troche zajechana . Ciekawe czy tak sie w ogole da czy zawsze sprzedaja w zestawach 2w1? Moze wiecie?bo u mnie to wyprawa 130km to wiekszego sklepu z wozkami heh
madziula9022, Wiola259, Sarrrra lubią tę wiadomość
-
Marya wrote:My już po...badanie do przyjemnych nie należało. Będą dzwonić kiedy będą wyniki. Ogólnie czuję się bardzo osłabiona i wymiotowałam.
Dobrze, ze juz masz to za sobą! Odpoczywaj dzisiaj, oby osłabienie szybko przeszło!Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Marya, dobrze, że badanie za Tobą. Wykończyło Cię też psychicznie, teraz odpoczywaj.
Na pewno będzie dobrze
Z Adamexa Barletty jestem zadowolona, nic nie skrzypi, nie przechyla się, zakupy wchodzą do kosza i torby. Co prawda, mała już wyratsa z tej spacerówki, na zimę starczy...Jednak w ciązy i na zimę, na domek na górce i błotnistym terenie, jest za ciężki. Nic, przeczekam, tak to spełniał swoje zadanie, ogólnie jestem zadowolona.
Cały czas szukam wózia idealnego na czerwiec dla moich dwóch córeczek, nie zauważyłam, że ten Peg Perego to dwie spacerówki, przecież noworodka tam sie nie wsadzi.
Zależy mi, aby była gondola i spacerówka w jednym.
Anex sport ma chyba materac z gryki czy kokos? U koleżanki mały zalał siuśkami i zaległy się robale.
-
Mila920 wrote:Ja mam na imie Milena, ale wszyscy mowia Mila
Bebetto holland to byl moj wybor przy Tymonku, ale jak przyjrzalam sie w sklepie to zrezygnowalam, slabe wykonanie, material jakby taki cienki sredniej jakosci. Ostatecznie wybralismy adamex barletta i tez go sprzedalismy w pizdu nie zostawilismy dla drugiego bobasa, kola co chwile piszczaly, zacinaly sie, jak mialam wiecej w torbie to godnola sie przechylala minimalnie, ale na tyle ze Maly sie zsuwal, zaraz wylamal sie PLASTIKOWY regulacja od oparcia w gondoli chociaz nikt tam nie szarpal itp itd jedyne co moge pochwalic to material byl naprawde porzadny (kolor szary len i biala skora). Teraz mysle o anex sport, bardzo spodobaly mi sie wersje kolorystyczme 2017, zakochalam sie. Musze obejrzec na zywo. No i druga kwestia kupilabym najchetniej tylko gondole,bo te spacerowki z 2w1 sa bardzo nie praktyczne, dziecko zaraz z nich wyrasta, wiec i tak trzeba kupic "prawdziwa spacerowke"i sa ciezkie. Wiec wolalabym kupic gondole, a pozniej jakas wypasiona spacerowke, bo te ktora teraz mamy kupilismy uzywana i juz jest troche zajechana . Ciekawe czy tak sie w ogole da czy zawsze sprzedaja w zestawach 2w1? Moze wiecie?bo u mnie to wyprawa 130km to wiekszego sklepu z wozkami heh
-
welonka wrote:Dziewczyny czy lekarz określa wam stopień łożyska ?