CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mila920 wrote:Ja mam na imie Milena, ale wszyscy mowia Mila
Bebetto holland to byl moj wybor przy Tymonku, ale jak przyjrzalam sie w sklepie to zrezygnowalam, slabe wykonanie, material jakby taki cienki sredniej jakosci. Ostatecznie wybralismy adamex barletta i tez go sprzedalismy w pizdu nie zostawilismy dla drugiego bobasa, kola co chwile piszczaly, zacinaly sie, jak mialam wiecej w torbie to godnola sie przechylala minimalnie, ale na tyle ze Maly sie zsuwal, zaraz wylamal sie PLASTIKOWY regulacja od oparcia w gondoli chociaz nikt tam nie szarpal itp itd jedyne co moge pochwalic to material byl naprawde porzadny (kolor szary len i biala skora). Teraz mysle o anex sport, bardzo spodobaly mi sie wersje kolorystyczme 2017, zakochalam sie. Musze obejrzec na zywo. No i druga kwestia kupilabym najchetniej tylko gondole,bo te spacerowki z 2w1 sa bardzo nie praktyczne, dziecko zaraz z nich wyrasta, wiec i tak trzeba kupic "prawdziwa spacerowke"i sa ciezkie. Wiec wolalabym kupic gondole, a pozniej jakas wypasiona spacerowke, bo te ktora teraz mamy kupilismy uzywana i juz jest troche zajechana . Ciekawe czy tak sie w ogole da czy zawsze sprzedaja w zestawach 2w1? Moze wiecie?bo u mnie to wyprawa 130km to wiekszego sklepu z wozkami heh
Tez mieliśmy ten wózek (adamex) i u nas wyszły podobne wady. Te mankamenty były w tej pierwszej wersji (my kupowaliśmy w czerwcu 2015) później podobno go poprawili. Jednak serwis zadziałał błyskawicznie. Wymienili wszystko co trzeba i wózek był jak nowy. Jednak my byliśmy zdecydowani go sprzedać poszedł na następny dzień od wystawieniapraktycznie za cenę zakupu wiec uważam ze oć nie straciliśmy
ja tym wózkiem robiłam ogromne przebiegi. Codziennie minimum 10 km spacer
żaden śnieg czy ulał mnie nie zatrzymał
Teraz jeździmy x landerem x move (po terenach leśnych) i mimo ze młody ma ponad 2 lata i wzrost 4 latka to spokojnie się do niego mieści. -
No ładnie.. Widzę dużo zmian plci;)
Może i dobrze że mój gin jeszcze żadnej nie powiedział. Mam nadzieję, że powie na polowkowych i już tak zostanie:)
Co do wózków to teraz mam Adamex barletta. Mąż chce dostawkę, a raczej platformę do stania dla córci. Ja uważam, że musimy mieć do siedzenia, bo ona zasypia mi na spacerze, a wiadomo, że latem mnóstwo czasu na dworze się spędza. Myślałam o tej buggypot, ale nie wiem czy się rozkłada do leżenia. Teraz myślę intensywnie nad podwójnym wózkiem. W jedną część wepnę spacerowkę, a w drugą gondolę. Potem będą dwie spacerówki, chyba że córka będzie już spacerować na własnych nogach to wrócimy do pojedynczego wózka. Na razie taką mam koncepcję, ale szczerze to mam mętlik w głowie. Szczególnie, że te podwójne wózki są szerokie.
-
Dziewczyny nie pracujące, na L4 . Macie jakieś sposoby na nadmiar wolnego czasu ? Czasami już nie wiem co z sobą zrobić
przed ciążą byłam aktywna praca, treningi, znajomi. Teraz się przeprowadziliśmy pracy brak, trening odpada jakikolwiek ze względu na krwiaka i w dodatku w tym mieście nie znam nawet jednej osoby. Mąż dużo pracuje a ja już wariuje przed telewizorem.
-
Dziewczyny potem Was nadrobie. Wracam z info po wizycie u gina. U dzidzi wszystko ok rusza sie i jest tetno...kolejna wizyta 18.01
U nas 17 tydzien czas startWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 21:19
Marya, Pysiaczek89, Ruth lubią tę wiadomość
-
Zielonka mam to samo juz dobija mnie siedzenie w domu bo ciągle utrzymuje sie krwiak czasem specjalnie cos sobie wymyślam ze musze załatwić na mieście zeby tylko wyjść do ludzi ,jak znajomych wyciągam zeby wyskoczyć na pizze czy kawę to co słyszę ze nie bo przeciez musze leżeć i mogą przyjść do mnie żebym tylko nie wychodziła z domu a przeciez brykać w knajpie niw bede :p
-
zielonooka7 wrote:Dziewczyny nie pracujące, na L4 . Macie jakieś sposoby na nadmiar wolnego czasu ? Czasami już nie wiem co z sobą zrobić
przed ciążą byłam aktywna praca, treningi, znajomi. Teraz się przeprowadziliśmy pracy brak, trening odpada jakikolwiek ze względu na krwiaka i w dodatku w tym mieście nie znam nawet jednej osoby. Mąż dużo pracuje a ja już wariuje przed telewizorem.
Jeżeli masz ochotę spróbować czegoś nowego to może szydełko? Albo jakieś rękodzieło w domu. -
Dziewczyny - co do FB - dodalam Was do przyjaciolek, zaakceptujcie i wyslijcie mi linki do swoich profili do dodam Was do grupy
jesli kogos ominelam, to przepraszam, zaproscie mnie!
UWAGA!!! Grupa bedzie tajna, wiec nikt oprocz nas nie bedzie jej widzial, nikt jej nie bedzie mogl wyszukac, tylko te, co beda dodane (wiec nie trzeba sie martwic, ze znajomi beda widziec ze jestescie w tej grupie np). Jesli ktos jeszcze bedzie chcial dolaczyc to zaproscie mnie do przyjaciolek, a jak chcialybyscie dolaczyc, ale wolicie pozostac anonimowe, to zawsze mozna zalozyc anonimowe konto na FB, ale to Wasza decyzja i nie namawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 21:31
-
kokkosanka wrote:No ładnie.. Widzę dużo zmian plci;)
Może i dobrze że mój gin jeszcze żadnej nie powiedział. Mam nadzieję, że powie na polowkowych i już tak zostanie:)
Co do wózków to teraz mam Adamex barletta. Mąż chce dostawkę, a raczej platformę do stania dla córci. Ja uważam, że musimy mieć do siedzenia, bo ona zasypia mi na spacerze, a wiadomo, że latem mnóstwo czasu na dworze się spędza. Myślałam o tej buggypot, ale nie wiem czy się rozkłada do leżenia. Teraz myślę intensywnie nad podwójnym wózkiem. W jedną część wepnę spacerowkę, a w drugą gondolę. Potem będą dwie spacerówki, chyba że córka będzie już spacerować na własnych nogach to wrócimy do pojedynczego wózka. Na razie taką mam koncepcję, ale szczerze to mam mętlik w głowie. Szczególnie, że te podwójne wózki są szerokie.kokkosanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylilek wrote:Dziewczyny wszystko dobrze, ale jaja, a raczej brak jaj... Ignacemu odpadł siurek, jestem w szoku!!!
KlaudiaS to jak już drugi raz stwierdził, że dziewczynka to raczej bym tą wersje obstawiałaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 21:48
lilek, KlaudiaS lubią tę wiadomość
-
ScarlettKate wrote:Widziałam właśnie ostatnio te dostawki buggypot i tak rozkladaja sie do lezenia posiadaja pokrowce i inne acesoria. Mozna tez korzystać jako osobna spacerowka. Szukałam właśnie ostatnio tych informacji
-
teqz wrote:35ty to nie tak zle
No na szczęście u nas skończyło się dobrze, ale znam wcześniaki z tego samego tc, które już tyle szczęścia nie miały i u nich wcześniactwo skutkowało szeregiem wad.
Ja przy porodzie bardzo się bałam o małego, powtarzałam,że to za wcześnie. Zaraz mi go zabrali i przez dwie doby trzymali w inkubatorze i obserwowali, inne mamy tuliły maluchy i karmiły, ja nie mogłam. Przez to też późniejsze problemy z kp. to dla matki kiepska perspektywa. Do tego późniejsze bieganie po lekarzach, badanie na retinopatię i inne atrakcje dla wcześniaków... dlatego tak chciałabym uniknąć powtórki, chociaż nie mam na to wpływu.
O ironio, a całą tamtą ciążę bałam się, że przenoszę -
nick nieaktualnyteqz wrote:Dziewczyny - co do FB - dodalam Was do przyjaciolek, zaakceptujcie i wyslijcie mi linki do swoich profili do dodam Was do grupy
jesli kogos ominelam, to przepraszam, zaproscie mnie!
UWAGA!!! Grupa bedzie tajna, wiec nikt oprocz nas nie bedzie jej widzial, nikt jej nie bedzie mogl wyszukac, tylko te, co beda dodane (wiec nie trzeba sie martwic, ze znajomi beda widziec ze jestescie w tej grupie np). Jesli ktos jeszcze bedzie chcial dolaczyc to zaproscie mnie do przyjaciolek, a jak chcialybyscie dolaczyc, ale wolicie pozostac anonimowe, to zawsze mozna zalozyc anonimowe konto na FB, ale to Wasza decyzja i nie namawiam
Priv -
Kupywalam wozek sam poczatek 2016 i moj adamex byl ta wersja odswiezona, a o holland pewnie mowie o starszej wersji i to by wszystko wyjasnialo
Jejku nie wierze, ze tyle tutaj sie plci pozmienialo, u nas bylo widac bardzo konkretnie, wiec niby powinnam byc spokojna, no ale..
Widze, ze duzo z Was ma juz wybrane imiona - supernam pewnie zejdzie znowu do 8 miesiaca z wyborem heh, narazie mamy kilka typow - Leon, Mieszko, Eryk, Alek, ale kroluje Leoś
Tymonek i Leonek fajnie brzmi