X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Ja mam na imie Milena, ale wszyscy mowia Mila :-)

Bebetto holland to byl moj wybor przy Tymonku, ale jak przyjrzalam sie w sklepie to zrezygnowalam, slabe wykonanie, material jakby taki cienki sredniej jakosci. Ostatecznie wybralismy adamex barletta i tez go sprzedalismy w pizdu nie zostawilismy dla drugiego bobasa, kola co chwile piszczaly, zacinaly sie, jak mialam wiecej w torbie to godnola sie przechylala minimalnie, ale na tyle ze Maly sie zsuwal, zaraz wylamal sie PLASTIKOWY regulacja od oparcia w gondoli chociaz nikt tam nie szarpal itp itd jedyne co moge pochwalic to material byl naprawde porzadny (kolor szary len i biala skora). Teraz mysle o anex sport, bardzo spodobaly mi sie wersje kolorystyczme 2017, zakochalam sie. Musze obejrzec na zywo. No i druga kwestia kupilabym najchetniej tylko gondole,bo te spacerowki z 2w1 sa bardzo nie praktyczne, dziecko zaraz z nich wyrasta, wiec i tak trzeba kupic "prawdziwa spacerowke"i sa ciezkie. Wiec wolalabym kupic gondole, a pozniej jakas wypasiona spacerowke, bo te ktora teraz mamy kupilismy uzywana i juz jest troche zajechana . Ciekawe czy tak sie w ogole da czy zawsze sprzedaja w zestawach 2w1? Moze wiecie? :-) bo u mnie to wyprawa 130km to wiekszego sklepu z wozkami heh

Tez mieliśmy ten wózek (adamex) i u nas wyszły podobne wady. Te mankamenty były w tej pierwszej wersji (my kupowaliśmy w czerwcu 2015) później podobno go poprawili. Jednak serwis zadziałał błyskawicznie. Wymienili wszystko co trzeba i wózek był jak nowy. Jednak my byliśmy zdecydowani go sprzedać poszedł na następny dzień od wystawienia :-) praktycznie za cenę zakupu wiec uważam ze oć nie straciliśmy :-) ja tym wózkiem robiłam ogromne przebiegi. Codziennie minimum 10 km spacer :-) żaden śnieg czy ulał mnie nie zatrzymał :-)
    Teraz jeździmy x landerem x move (po terenach leśnych) i mimo ze młody ma ponad 2 lata i wzrost 4 latka to spokojnie się do niego mieści.

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie.. Widzę dużo zmian plci;)
    Może i dobrze że mój gin jeszcze żadnej nie powiedział. Mam nadzieję, że powie na polowkowych i już tak zostanie:)
    Co do wózków to teraz mam Adamex barletta. Mąż chce dostawkę, a raczej platformę do stania dla córci. Ja uważam, że musimy mieć do siedzenia, bo ona zasypia mi na spacerze, a wiadomo, że latem mnóstwo czasu na dworze się spędza. Myślałam o tej buggypot, ale nie wiem czy się rozkłada do leżenia. Teraz myślę intensywnie nad podwójnym wózkiem. W jedną część wepnę spacerowkę, a w drugą gondolę. Potem będą dwie spacerówki, chyba że córka będzie już spacerować na własnych nogach to wrócimy do pojedynczego wózka. Na razie taką mam koncepcję, ale szczerze to mam mętlik w głowie. Szczególnie, że te podwójne wózki są szerokie.

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie pracujące, na L4 . Macie jakieś sposoby na nadmiar wolnego czasu ? Czasami już nie wiem co z sobą zrobić :( przed ciążą byłam aktywna praca, treningi, znajomi. Teraz się przeprowadziliśmy pracy brak, trening odpada jakikolwiek ze względu na krwiaka i w dodatku w tym mieście nie znam nawet jednej osoby. Mąż dużo pracuje a ja już wariuje przed telewizorem.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potem Was nadrobie. Wracam z info po wizycie u gina. U dzidzi wszystko ok rusza sie i jest tetno...kolejna wizyta 18.01 :)
    U nas 17 tydzien czas start :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 21:19

Marya, Pysiaczek89, Ruth lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonka mam to samo juz dobija mnie siedzenie w domu bo ciągle utrzymuje sie krwiak czasem specjalnie cos sobie wymyślam ze musze załatwić na mieście zeby tylko wyjść do ludzi ,jak znajomych wyciągam zeby wyskoczyć na pizze czy kawę to co słyszę ze nie bo przeciez musze leżeć i mogą przyjść do mnie żebym tylko nie wychodziła z domu a przeciez brykać w knajpie niw bede :p

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Dziewczyny nie pracujące, na L4 . Macie jakieś sposoby na nadmiar wolnego czasu ? Czasami już nie wiem co z sobą zrobić :( przed ciążą byłam aktywna praca, treningi, znajomi. Teraz się przeprowadziliśmy pracy brak, trening odpada jakikolwiek ze względu na krwiaka i w dodatku w tym mieście nie znam nawet jednej osoby. Mąż dużo pracuje a ja już wariuje przed telewizorem.
    Sprzatam, czytam książki, gotuje, chodzę na spacery, na więcej czasu nie mam bo dzieciaki wracają ze żłobka i przedszkola i czas mi tak ucieka, że chciałbym żeby było go więcej :P
    Jeżeli masz ochotę spróbować czegoś nowego to może szydełko? Albo jakieś rękodzieło w domu.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilek wrote:
    Dziewczyny wszystko dobrze, ale jaja, a raczej brak jaj... Ignacemu odpadł siurek, jestem w szoku!!!
    Czyli jest nadzieja ze u nas tez odpadnie :-P
    Ja mam polowkowe 22.01 a drugie prenatalne 30.01.

lilek lubi tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - co do FB - dodalam Was do przyjaciolek, zaakceptujcie i wyslijcie mi linki do swoich profili do dodam Was do grupy :) jesli kogos ominelam, to przepraszam, zaproscie mnie! :D

UWAGA!!! Grupa bedzie tajna, wiec nikt oprocz nas nie bedzie jej widzial, nikt jej nie bedzie mogl wyszukac, tylko te, co beda dodane (wiec nie trzeba sie martwic, ze znajomi beda widziec ze jestescie w tej grupie np). Jesli ktos jeszcze bedzie chcial dolaczyc to zaproscie mnie do przyjaciolek, a jak chcialybyscie dolaczyc, ale wolicie pozostac anonimowe, to zawsze mozna zalozyc anonimowe konto na FB, ale to Wasza decyzja i nie namawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 21:31

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jutro ogarnę nowe konto :) i się odezwę

teqz, tomania2806 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka wrote:
    No ładnie.. Widzę dużo zmian plci;)
    Może i dobrze że mój gin jeszcze żadnej nie powiedział. Mam nadzieję, że powie na polowkowych i już tak zostanie:)
    Co do wózków to teraz mam Adamex barletta. Mąż chce dostawkę, a raczej platformę do stania dla córci. Ja uważam, że musimy mieć do siedzenia, bo ona zasypia mi na spacerze, a wiadomo, że latem mnóstwo czasu na dworze się spędza. Myślałam o tej buggypot, ale nie wiem czy się rozkłada do leżenia. Teraz myślę intensywnie nad podwójnym wózkiem. W jedną część wepnę spacerowkę, a w drugą gondolę. Potem będą dwie spacerówki, chyba że córka będzie już spacerować na własnych nogach to wrócimy do pojedynczego wózka. Na razie taką mam koncepcję, ale szczerze to mam mętlik w głowie. Szczególnie, że te podwójne wózki są szerokie.
    Widziałam właśnie ostatnio te dostawki buggypot i tak rozkladaja sie do lezenia posiadaja pokrowce i inne acesoria. Mozna tez korzystać jako osobna spacerowka. Szukałam właśnie ostatnio tych informacji :-D

kokkosanka lubi tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilek wrote:
    Dziewczyny wszystko dobrze, ale jaja, a raczej brak jaj... Ignacemu odpadł siurek, jestem w szoku!!!
    hehe lepiej teraz niż przy porodzie ;P

KlaudiaS to jak już drugi raz stwierdził, że dziewczynka to raczej bym tą wersje obstawiała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 21:48

lilek, KlaudiaS lubią tę wiadomość

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Widziałam właśnie ostatnio te dostawki buggypot i tak rozkladaja sie do lezenia posiadaja pokrowce i inne acesoria. Mozna tez korzystać jako osobna spacerowka. Szukałam właśnie ostatnio tych informacji :-D
    Oooo! To super! W takim razie muszę zobaczyć na żywo:) no i sprawdzić czy będzie pasować do mojego wózka.

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    35ty to nie tak zle :)

No na szczęście u nas skończyło się dobrze, ale znam wcześniaki z tego samego tc, które już tyle szczęścia nie miały i u nich wcześniactwo skutkowało szeregiem wad.

Ja przy porodzie bardzo się bałam o małego, powtarzałam,że to za wcześnie. Zaraz mi go zabrali i przez dwie doby trzymali w inkubatorze i obserwowali, inne mamy tuliły maluchy i karmiły, ja nie mogłam. Przez to też późniejsze problemy z kp. to dla matki kiepska perspektywa. Do tego późniejsze bieganie po lekarzach, badanie na retinopatię i inne atrakcje dla wcześniaków... dlatego tak chciałabym uniknąć powtórki, chociaż nie mam na to wpływu.

O ironio, a całą tamtą ciążę bałam się, że przenoszę ;)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które na fb przechodzą. To Was już tu nie będzie?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Dziewczyny - co do FB - dodalam Was do przyjaciolek, zaakceptujcie i wyslijcie mi linki do swoich profili do dodam Was do grupy :) jesli kogos ominelam, to przepraszam, zaproscie mnie! :D

UWAGA!!! Grupa bedzie tajna, wiec nikt oprocz nas nie bedzie jej widzial, nikt jej nie bedzie mogl wyszukac, tylko te, co beda dodane (wiec nie trzeba sie martwic, ze znajomi beda widziec ze jestescie w tej grupie np). Jesli ktos jeszcze bedzie chcial dolaczyc to zaproscie mnie do przyjaciolek, a jak chcialybyscie dolaczyc, ale wolicie pozostac anonimowe, to zawsze mozna zalozyc anonimowe konto na FB, ale to Wasza decyzja i nie namawiam :)

Priv

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja będę:)

tomania2806 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Bede bede :)

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie wchodze na FB wiem jak to sie skonczy, wiekszosc bedzie pisala na FB, tu nastanie cisza :/.
    Wole zostac tutaj.

Emisia35, Anitka201, Kropka89, Anna Stesia, Marya lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz
    Wysłałam Ci wiadomość :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupywalam wozek sam poczatek 2016 i moj adamex byl ta wersja odswiezona, a o holland pewnie mowie o starszej wersji i to by wszystko wyjasnialo :-)

Jejku nie wierze, ze tyle tutaj sie plci pozmienialo, u nas bylo widac bardzo konkretnie, wiec niby powinnam byc spokojna, no ale.. :-)

Widze, ze duzo z Was ma juz wybrane imiona - super :-) nam pewnie zejdzie znowu do 8 miesiaca z wyborem heh, narazie mamy kilka typow - Leon, Mieszko, Eryk, Alek, ale kroluje Leoś :-) Tymonek i Leonek fajnie brzmi :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ