X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Dziewczyny będzie dobrze!! Uszy do góry :)

Ja dziś mam spadek moc. Tak mnie bolą zatoki przez ten katar, że aż zęby zaczęły mnie boleć. Już się ratowałam apapem. No ale ile można...

Heheh te imiona szok normalnie Kilian i Ronaldo wygrały :P a może dziadkowi chodziło o Krystiana :P
    Nie! Dokładnie o Ronaldo! :-) wiecie zarówno ja jak i mąż nie chcemy się złościć na niego bo dziadek ma nowotwór i jest mega pozytywna osoba. Jemu tak podoba się to imię ze myślał ze nas przekona :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam sobie dzisiaj wolne i uderzyłam z młodymi na wyprzedaże :-)
    Moje dziecko znowu mnie zaskoczyło bo było mega grzeczne. Nawet mierzył kilka ubrań ale on lubi przymierzać :-)
    No i zawsze jak jesteśmy w h&m to się osra po pachy. Zawsze! Ten sklep tak na niego działa i już :-)
    Zeby nie było syn z chęcią „doradzał” w moich zakupach :-)

pilik, Wonderland lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    I Wasze przygody ze zmianami chłopców w dziewczynki i odwrotnie przekonują mnie, że mój lekarz naprawdę ma rację, bojąc się diagnozować płeć w 13 tc :D.
    Mój tak samo...
    Powiedział mi,że wcześniej,jak w 19tc to On w ogóle nie mówi ;)

Ja na początku bardzo chciałam by była dziewczynka bo mam już syna,
    ale z biegiem czasu coraz bardziej jest mi wszystko jedno.
    Nie mam też już ciśnienia takiego strasznego,żeby szybko poznać płeć.
    Na początku miałam bo zakupów nie mogłam się doczekać ;)
    Minęło mi...zdążę jeszcze wszystko kupić.
    To nie czasy komuny,że w sklepach nic nie było.
    Teraz tylko mieć kasę i można szaleć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    My sobie nie odmawiamy, bo nikt zakazu nie dal, ale moje libido jest znikome... Juz teraz doszlismy do porozumienia w tym temacie, bo na poczatku meza odpychalam, ale na dluzsza mete przeciez sie tak nie da. To glupie i smieszne, ale jak on ma ochote to po prostu urzadzamy szybki numerek bez zadnych wtepnych gier itd :-D Mnie nie boli, ani nie mam z tym problemu, ja po prostu nie czuje NIC. Dotyka mnie, caluje, czy juz nawet podczas stosunku. Stalam sie oziebla totalnie i tak strasznie sie boje ze mi to zostanie. On sie stara, jest czuly, delikatny, a mnie to nie rusza. Rozumiecie? Dotyka mnie w najbardziej wrazliwych miejscach a ja czuje tylko ze dotyka. Zadnej reakcji. Jakbym stracila czucie. I mam tak od poczatku ciazy. Teraz juz sie z tego smiejemy, ale na poczatku bylo dziwnie. Caky czas czekalam ze wroci normalnosc. No ale dotychczas nie wrocila...
    Ja też tak mam :(

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie dała synkowi na imię Łukasz i Staszek,nie dlatego,że są brzydkie tylko źle mi się kojarzą.
    Kiedyś miałam chłopaka Łukasza który się okazał skur.... i lubił wypić,więc go rzuciłam.Chyba jeszcze dobre 2 m-ce mnie męczył swoją osobą to go nastraszyłam policją :p
    A Staszek to był mąż mojej cioci.Zmarł dawno,ale nadal mam w pamięci jak chciał mnie macać kiedy wypił..dobrze,że nigdy nie byłam z nim sama w domu.
    A tak w ogóle to witam się w połowie ciąży :D

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    Dwa ❤️❤️
    preg.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja zrobiłam sobie dzisiaj wolne i uderzyłam z młodymi na wyprzedaże :-)
    Moje dziecko znowu mnie zaskoczyło bo było mega grzeczne. Nawet mierzył kilka ubrań ale on lubi przymierzać :-)
    No i zawsze jak jesteśmy w h&m to się osra po pachy. Zawsze! Ten sklep tak na niego działa i już :-)
    Zeby nie było syn z chęcią „doradzał” w moich zakupach :-)

Haha, wybacz, ale rozbawia mnie ta sytuacja ze sklepem :D będziesz mieć co opowiadać Twojemu dziecku jak dorośnie :D

Anitka może dacie synkowi na drugie Ronaldo? :D
    Bądź co bądź ja jestem przykładem kompromisu imion w mojej rodzinie : mama chciała Patrycja, tata Klaudia a dziadek Marysia :D i na pierwsze mam Patrycja, na drugie Klaudia a na trzecie Maria :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 13:27

Anitka201 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia to moze ogolnie podobnie wszystko przechodzimy ;) Ja w ogole czasami zapominam ze jestem w ciazy :-D Powaznie! To znaczy nie ze zapominam a ze sa momenty, gdzie do mnie jakby dociera ta ciaza heh jakby mi ktos w łeb dał :-D Jeszcze nic nie kupilam, na poczatku mialam takie checi na zakupy a teraz mi totalnie minelo. Ide na wizyte i jakos sie nie stresuje, nie martwie, nie fascynuje, tak jakbym juz popadla w rutyne, no w koncu to juz trzecia ciaza. Martwie sie bardzo jak sobie poradze z trojeczka, czasami w swoje sily watpie ;) No i np w ogole sobie nie wyobrazam jak to bedzie jak male sie pojawi. Totalnie! Czasami mam wrazenie jakbym snila :-D I nie, nie mam zadnych zaburzen psychicznych haha

Emisia35 lubi tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia ja mialam byc Estera :-D Ale tata mame przekonal. A trzecie mam jak moja mama -Monika, moja corka juz zapowiedziala ze tez takie sobie wybierze :)

Alphelia lubi tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Aa siostra M jak chciała dać na imię synowi Kuba to teściowa naskoczyła ze jej wnuczek nie bedzie nazywał się jak sok a sama ma synka Grześka ale w tamtych czasach chyba jeszcze nie bylo batonow Grześków;d
    Batonów może nie, ale kiedyś były oranżady Krzyś, Zbyś i Grześ w szkalnych butelkach ;)

eunice. wrote:
    W niektórych krajach znów jest tradycja że kobieta idzie do rodziny męża i każdy chce mieć syna żeby mieć pomoc. Chyba Chiny to były? to tam zabijano dziewczynki bo prawo pozwalało tylko na jedno dziecko?
    Wszyscy chcą chłopców... ale chłopcy dorosną, dziewczynek brak i skąd wziąć żonę?

Emisia35 lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam ze tylko my nie znamy płci. Nam lekarz nic nie powiedział i stwierdził ze jeśli bobo dobrze się ułoży na połówkowych to wtedy nam powie. Połówkowe miałam mieć 16.01 ale ze względu na urlop giną musiałam przełożyć na 23.01.
    Ja już coś kupuje ale to raczej ciuszki unisex. Z reszta zarówno młodego jak i drugie dziecko będę ubierała w szarości, czerń i stonowane kolory. Oboje z mężem takie lubimy, a uwagi innych wpuszczam jednym i wypuszczam drugim uchem :-) pamietam ze przy młodym miałam z każdego rozmiaru czarne body, tak nam się w nich podobał :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Haha, wybacz, ale rozbawia mnie ta sytuacja ze sklepem :D będziesz mieć co opowiadać Twojemu dziecku jak dorośnie :D

Anitka może dacie synkowi na drugie Ronaldo? :D
    Bądź co bądź ja jestem przykładem kompromisu imion w mojej rodzinie : mama chciała Patrycja, tata Klaudia a dziadek Marysia :D i na pierwsze mam Patrycja, na drugie Klaudia a na trzecie Maria :D
    Haha to jest myśl :-) tylko zarówno u mnie jak i u męża nie ma tradycji 2 imion :-) jest jedno i koniec :-)

• Arga Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam doła :( nie czuję ruchów, wizyta za tydzień. Młodą na tym etapie już czułam. Chyba zaczynam świrować i myślę już tylko o najgorszym.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    A ja mam doła :( nie czuję ruchów, wizyta za tydzień. Młodą na tym etapie już czułam. Chyba zaczynam świrować i myślę już tylko o najgorszym.
    No już!
    Rozpędziła się!
    Weź głęboki oddech...policz do 10-ciu i puknij się w głowę!
    Może przejdzie... ;)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    No już!
    Rozpędziła się!
    Weź głęboki oddech...policz do 10-ciu i puknij się w głowę!
    Może przejdzie... ;)
    Robię tak od kilku dni :( Może to przez to, że jestem o 5 kg cięższa niż poprzednio?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Robię tak od kilku dni :( Może to przez to, że jestem o 5 kg cięższa niż poprzednio?
    Może ;)

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz na ostatnim usg powiedzial na moje pytanie czy nie widac tam moze siuraczka, zebym sobie w domu poogladala na starszym synku :-D Mysle ze te pomylki wynikaja wlasnie ze zbyt wczesnej oceny plci :) Chociaz u mojej dalszej sasiadki do samego konca mial byc chlopiec a urodzila sie dziewuszka. Ale takiego lekarza jak ona sobie wybrala to juz chyba gorszego nie ma. U nas jak dzwonisz do poradni gin i pytasz czy mozesz sie zarejestrowac to miła pani mowi ze jasne, za trzy miesiace. A nie mozna by szybciej? To do tego wlasnie lekarza :-D Nikt do niego nie chodzi. On jest dobry jak trzeba recepte wypisac czy cos na szybko. Jest mlody i mega przystojny :-D Kiedys u niego bylam, juz pare lat temu, chcialam skierowanko na badanko hormonow, no i przy okazji mu mowie ze chyba cos jest nie tak z hormonami bo sucha jestem strasznie i czasami mnie boli przy stosunku. A ten mi zaczal mowic ze maz musi sie starac bardziej, ze gra wstepna i w ogole, tak sie wczul w edukowanie ze jak siadalam na fotelu to bylam mokra jak cholera haha no gosc patrzyl mi prosto w oczy i takie rzeczy mowil :-D Juz nigdy wiecej do niego nie poszlam, wynikow nie sprawdzilam do dzis haha ale mi bylo glupio, nawet sobie nie wyobrazacie :-D Zakrawalo to o molestowanie jakiez, ale badz co badz terapia skuteczna ;)

Arga, Tròjka, Anitka201, Anna Stesia, cichyszept lubią tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga masz jeszcze czas :) Ja na poczatku czulam jedno pukniecie na kilka dni, latwo przegapic. Male na pewno puka tylko moze w tym czasie Ty jestes zajeta czyms i nie czujesz :)

Emisia35, Arga lubią tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • M.W Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Również spodziewam się czerwcowego szczęścia, już nie mogę się doczekać :) Termin mam na 11.06. Jestem jeszcze przed badaniem połówkowym, które będę miała w przyszłym tygodniu, będąc w 20 tygodniu ciąży. Podczas badania prenatalnego lekarz zasugerował, że dzidzia jest dziewczynką. U siostry , która teraz też oczekuje dzidziusia, podczas badania połówkowego z córeczki zrobił się synuś. Zobaczymy jak to będzie u mnie.

Nie mam jeszcze ostatecznie wybranego imienia. Zawsze myślałam, że jak będę w ciąży to przeglądając listy z imionami, któreś tak mi się spodoba, że będę go pewna i od razu się zdecyduje. W praktyce jest tak, że wile imion mi się podoba, ale żadne nie jest idealne.

Marya, KochamSłońce, Arga, Alphelia, lilek, cichyszept lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    W tym tygodniu ciąży ruchy nie muszą występować codziennie ;)

Witaj M.W :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 14:30

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.W. witamy :)

8p3os65gnm7ai4h9.png
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ