X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ha Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam nakupione już masę ciuszków typowo dla chłopca. Po ostatnim USG już zwątpiłam czy w ogóle mi się te rzeczy przydadzą. Szkoda, że tak się pośpieszyłam.

Komplecik do wózka zgodzili się wymienić już w razie czego na wzór bardziej neutralny.

Arga ja mocniejsze ruchy poczułam dopiero w wigilię, a to moja trzecia ciąża. Z poprzednimi córkami ruchy stawały się bardziej wyczuwalne bliżej 20 tc. A czy dla świętego spokoju nie masz możliwości podjechania na IP? Ja bym ściemniła, ze boli mnie brzuch. Tam zrobiliby Ci usg i bys się uspokoiła.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:21

Marya, zielonooka7, pilik, cichyszept, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Witaj M.V :)
    Ja dzisiaj poszalałam na lumpeksowych zakupach <3 Powiem Wam, że taką mi to sprawiło frajdę! Nowe ciuszki planuję kupić dopiero pod koniec ciąży, a teraz sobie spaceruję i szperam w second handach:)

Udało mi się dorwać śpiworek, co prawda na 12-18M ale jest przecudny i kosztował tylko 4,55zł !! Żal go było w tym sklepie zostawić :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa24b6ceac7a.jpg

No i witamy się w 19tc :)

Ja uwielbiam second handy :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:21

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce prawie udusiłam się ze śmiechu czytając o tym przystojnym ginekologu, u którego raz byłaś :D normalnie się zakrztusiłam ze śmiechu, niebezpieczna ta Wasza historia dla mnie haha :D

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dlatego juz nigdy do niego nie poszlam, bo kto wie co by nastepnym razem sie wydarzylo :-D ;) Mam tylko nadzieje, ze przy porodzie na niego nie trafie, bo pracuje w tym "moim" szpitalu :-D
    Zarty zartami, nie myslcie o mnie zle, sama sie po sobie takiej reakcji nie spodziewalam ;) Czasami organizm dziala wbrew nam, a faceci to pobodno maja tak zawsze heh ;)

Alphelia lubi tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochamslonce mało nie padłam hahaha już to sobie wyobrażam :P
    Jutro wizyta!!! Mam nadzieję, że to moje dziecie się rozkraczy i będzie wszystko wiadomo :)
    W ogóle mam takie rozwolnienie....brzuch mnie mega boli, już wypiłam trochę coli. Masakra, nic dziwnego nie jadłam więc nie wi m od czego to.

zielonooka7 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panuje grypa zoladkowa, moze to to. Cola powinna pomóc :)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie znam płci. Na razie maluch nie współpracował i nie chciał pokazać co ma między nogami. Za tydzień wizyta i polowkowe to może coś się dowiem:) na razie nie mam w planach zakupów. Wydaje mi się że jeszcze mega dużo czasu zostało. Myślę że w marcu lub kwietniu coś pomyślę o wyprawce.
    W poprzedniej ciąży to już na pewno wybierałam wzory kocykow i smoczkow, a teraz spokój mnie ogarnął;) w lumorksach rzeczywiście fajne rzeczy można znaleźć. Za grosze i unikatowe;) często z zagranicznych firm i dobrej jakości. Kolezanka nieraz coś kupuje dla małej i mi podrzuca:)
    Też nie czuje, że jestem w ciąży. Nieraz dopiero wieczorem jak się położe to dotykam brzucha i myślę o dzidzi. Ruchy czuje od wigilii, ale jednego dnia dużo, drugiego mało, a nieraz wcale.
    Arga też myślę że może jedz na IP. Zobaczą co z maluszkiem i przestaniesz się stresować.

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    A ja mam doła :( nie czuję ruchów, wizyta za tydzień. Młodą na tym etapie już czułam. Chyba zaczynam świrować i myślę już tylko o najgorszym.

Ja poczulam dopiero wczoraj, a jestem w 20 tygodniu, wiec nie panikuj. W 18 tygodniu to nawet ciazy nie czulam, bo juz mi mdlosci przeszly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 15:23

Anna Stesia lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Haha dlatego juz nigdy do niego nie poszlam, bo kto wie co by nastepnym razem sie wydarzylo :-D ;) Mam tylko nadzieje, ze przy porodzie na niego nie trafie, bo pracuje w tym "moim" szpitalu :-D
    Zarty zartami, nie myslcie o mnie zle, sama sie po sobie takiej reakcji nie spodziewalam ;) Czasami organizm dziala wbrew nam, a faceci to pobodno maja tak zawsze heh ;)
    to wyobraź sobie, że ja kiedyś poszłam do ginekologa i okazało się , że to mój znajomy ze szkoły...nie skojarzyłam nazwiska. Jak szybko weszłam tak szybko wyszłam...nie dam się badać znajomemu ;p

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha nie dziwie sie :-D Gdyby to byl dentysta czy okulista to spoko, ale ginekolog by nie przeszedl ;)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trojka trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte :) Ja tez jutro mam USG i tez mam cicha nadzieje na poznanie plci :)
    Z drugiej strony martwie sie czy wszystko w porzadku. Wlasnie wysprzatalam cale mieszkanie, zeby sie czyms zajac i tak nie myslec, ale nie wiele pomoglo ;)

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Trojka trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte :) Ja tez jutro mam USG i tez mam cicha nadzieje na poznanie plci :)
    Z drugiej strony martwie sie czy wszystko w porzadku. Wlasnie wysprzatalam cale mieszkanie, zeby sie czyms zajac i tak nie myslec, ale nie wiele pomoglo ;)
    Dziękuję! I ja trzymam za Twoją wizytę! Szybko zleci do jutra ;)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    A ja mam nakupione już masę ciuszków typowo dla chłopca. Po ostatnim USG już zwątpiłam czy w ogóle mi się te rzeczy przydadzą. Szkoda, że tak się pośpieszyłam.

Komplecik do wózka zgodzili się wymienić już w razie czego na wzór bardziej neutralny.

Arga ja mocniejsze ruchy poczułam dopiero w wigilię, a to moja trzecia ciąża. Z poprzednimi córkami ruchy stawały się bardziej wyczuwalne bliżej 20 tc. A czy dla świętego spokoju nie masz możliwości podjechania na IP? Ja bym ściemniła, ze boli mnie brzuch. Tam zrobiliby Ci usg i bys się uspokoiła.
    Kurcze niby jest niedaleko szpital ale muszę czekać aż facet wróci z pracy. No i mają tam tak przedpotopowy sprzęt, że aż się go boję. Ostatnio jak pojechałam z plamieniem to mnie lekarz przesłuchiwał jak na egzaminie jakimś i było strasznie. Wczesna ciąża, mała beta a ten mi mówi, że wzrost bety może być od raka lub torbieli a nie ciąży :(

age.png
  • M.W Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy poczułam dopiero w tym tygodniu ( 19 tydzień ciąży ), są bardzo delikatne, takie jakby bąbelki. Nie czuję ich ciągle, bardziej wieczorem, wydaje mi się, że to dzidzia :)

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam czuć ruchy w sobotę ale takie tyci delikatne,a od wczoraj już są mocniejsze,właśnie teraz dzidzia kopie i czuć że brzuch się rusza :) najbardziej ruchwiwe jest koło 23.00
    Laski mam pytanie,jak kiedyś pisałam chodzę do dwóch ginow.Do jednego chodzę co 2/3 tygodnie bo mam problemy z ciśnieniem i tak on chce i daje mi zdjęcie dzidzi za każdym razem.U drugiego byłam w 8 tygodniu i dał mi fotkę,kolejny raz byłam w 12 i nie zrobił fotki bo się pytałam czy mi da..Czy to normalne że gin mi nie daje na każdej wizycie zdjęcia?kolejną u niego mam w poniedziałek i jestem ciekawa czy mi da teraz,pamiętam że jak szłam rodzić Alana to w szpitalu chcieli wszystkie foty,może teraz się zmieniło?a tak szczerze to chodzę do niego bo pracuje w szpitalu a nie przepadam za nim i często myślę żeby go "zostawić" :/

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    Dwa ❤️❤️
    preg.png
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.W wrote:
    Hej dziewczyny. Również spodziewam się czerwcowego szczęścia, już nie mogę się doczekać :) Termin mam na 11.06. Jestem jeszcze przed badaniem połówkowym, które będę miała w przyszłym tygodniu, będąc w 20 tygodniu ciąży. Podczas badania prenatalnego lekarz zasugerował, że dzidzia jest dziewczynką. U siostry , która teraz też oczekuje dzidziusia, podczas badania połówkowego z córeczki zrobił się synuś. Zobaczymy jak to będzie u mnie.

Nie mam jeszcze ostatecznie wybranego imienia. Zawsze myślałam, że jak będę w ciąży to przeglądając listy z imionami, któreś tak mi się spodoba, że będę go pewna i od razu się zdecyduje. W praktyce jest tak, że wile imion mi się podoba, ale żadne nie jest idealne.

Witaj!

Ja mam z imieniem podobnie, z synkiem było to samo. Nawet imiona, które miałam wcześniej wybrane już nie wydawały się odpowiednie. Po prostu żadne nie było dość dobre. W końcu postawiliśmy na początkowy typ, czyli Hubert, ale przyzwyczaiłam się do niego jak synek miał ok miesiąca. Wcześniej mówiłam do niego Stefan lub Ahmed haha. Teraz nie wyobrażam sobie, żeby nie był Hubisiem :)

z córą będzie pewnie podobnie, więc nie spinam się z tym, że imiona mi nie grają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 17:27

• lilek Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka201666 wrote:
    Ja zaczęłam czuć ruchy w sobotę ale takie tyci delikatne,a od wczoraj już są mocniejsze,właśnie teraz dzidzia kopie i czuć że brzuch się rusza :) najbardziej ruchwiwe jest koło 23.00
    Laski mam pytanie,jak kiedyś pisałam chodzę do dwóch ginow.Do jednego chodzę co 2/3 tygodnie bo mam problemy z ciśnieniem i tak on chce i daje mi zdjęcie dzidzi za każdym razem.U drugiego byłam w 8 tygodniu i dał mi fotkę,kolejny raz byłam w 12 i nie zrobił fotki bo się pytałam czy mi da..Czy to normalne że gin mi nie daje na każdej wizycie zdjęcia?kolejną u niego mam w poniedziałek i jestem ciekawa czy mi da teraz,pamiętam że jak szłam rodzić Alana to w szpitalu chcieli wszystkie foty,może teraz się zmieniło?a tak szczerze to chodzę do niego bo pracuje w szpitalu a nie przepadam za nim i często myślę żeby go "zostawić" :/

Mnie nikt przed porodem o żadne foty nie pytał Oo

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to rodziłam ponad 8lat temu dużo się zmieniło od tago czasu:)

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    Dwa ❤️❤️
    preg.png
‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ