CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj byłam na usg. Z dzidziusiami wszystko w porządku. Lekarz potwierdził, że będę miała dwóch synków.
pilik, teqz, lilek, Anitka201, Alphelia, cichyszept, KochamSłońce, klarunia1978, ptaszek, welonka, Ruth, Magda33, Tròjka, witaminkab, Kropka89, anna23, A_n_k_a_80, Marya, zielonooka7, Arga, Wiola259 lubią tę wiadomość
-
pilik wrote:A zdradzę, jak się na głos powie gorzej brzmi :p do tego mieli w planach wyjazd za granice co też jest dość istotne
Kilian miał być (wszyscy mielismy w głowie "zabij Jana" :p, a jedno ze znaczeń imienia to "wojna"...)
KochamSłońce, pilik lubią tę wiadomość
-
Mój dziadek jak dowiedział się jak chcemy dać na imię pierworodnemu zaczął kręcić nosem
w końcu zaczął nas przekonywać, ze powinnismy mu dać na imię tak jak ma ten znany piłkarz
No to my z mężem mieliśmy już ubaw i bierzemy pod włos dziadka. Szczerze mówiąc byliśmy pewni ze chodzi jemu o Lewandowskiego wiec pytamy czy ma się nazywać Robert. Na to dziadek zdziwiony mówi, ze nie, jemu przecież chodziło o Ronaldo
nosz kurde tu nas zabił
do tej pory to wspominamy
pilik lubi tę wiadomość
-
Sarrrra wrote:To bardzo smutne mając na uwadze że to twoje pierwsze dziecko ? I że jeszcze jedno straciłas. U mnie dla rodziny jestem w pierwszej ciazy a wcześniejszą strata była niczym.
Ja od 4 lat mieszkam poza domem rodzinnym.
No powiem Ci, że też się zdziwiłam jak to usłyszałam, bo wydawało mi się to oczywiste, że powinniśmy się cieszyć z tego, że dziecko jest zdrowe, tym bardziej w kontekście poprzedniej straty. Już nic się nie odzywałam w tym temacie, a kwestię imienia ucięłam, że na pewno nie moja mama będzie decydować jak nasze dziecko będzie mieć na imię.
Gratuluję dziewczyny z pozytywnych wieści o płci i zdrowiu Waszych maleństw!
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Anitka201 wrote:Mój dziadek jak dowiedział się jak chcemy dać na imię pierworodnemu zaczął kręcić nosem
w końcu zaczął nas przekonywać, ze powinnismy mu dać na imię tak jak ma ten znany piłkarz
No to my z mężem mieliśmy już ubaw i bierzemy pod włos dziadka. Szczerze mówiąc byliśmy pewni ze chodzi jemu o Lewandowskiego wiec pytamy czy ma się nazywać Robert. Na to dziadek zdziwiony mówi, ze nie, jemu przecież chodziło o Ronaldo
nosz kurde tu nas zabił
do tej pory to wspominamy
Hahaha xD dziadek mnie rozwaliłtomania2806 lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Alphelia wrote:Hahaha xD dziadek mnie rozwalił
upiera się przy tym jak osioł
tyle jego
Takiego moje dzieciaki maja/ będą miały pradziadka
Moja mama tylko raz wspomniała o swoim typie dot imion. Mój wzrok chyba mówił wszystko bo po chwili powiedziała Ok, ok przecież to Wasze dziecko -
U mnie w miescie jest dziewczynka która ma na imię Elektra do mnie dziwne albo ja jestem staromodna:p
U moich rodziców bedzie to druga wnuczka ale wyczekana bo po10latach zostaną po raz drugi dziadkami , a teście maja dwóch wnuczków ale nie na miejscu widują ich raz na kilka miesięcy a teraz będą miec pierwsza wnuczkę i to na miejscu . -
Pracowałam kiedyś w drogerii i przychodziła klientka z synem który miał ADHD a ona taka paniusia. I nagle woła "Achilles idziemy do domu!!!"
Ronaldo wygrał wszystko. U mnie tylko mama chwile pokręciła nosem na Adasia ale powiedziałam jej jak bardzo jej zdanie w tym temacie mnie nie interesujea moja teściowa jak to na wsi mówi "Adoś"(odwołując się do dziadka męża Adolfa) i mnie trzepie odrazu jak to słyszę bo nie idzie przetlumaczyć że to inne imię.
-
Aa siostra M jak chciała dać na imię synowi Kuba to teściowa naskoczyła ze jej wnuczek nie bedzie nazywał się jak sok a sama ma synka Grześka ale w tamtych czasach chyba jeszcze nie bylo batonow Grześków;d
tomania2806, cichyszept, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytomania2806 wrote:Hej dziewczyny wracam od lekarza. Dzidziusiem wszystko w porządku i będziemy mieli córeczkę
Fufka30 to pewnie w szoku, że płeć się zmieniłato gratuluję synka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 04:31
-
Marya wrote:Wielkie gratulacje
Fufka30 to pewnie w szoku, że płeć się zmieniłato gratuluję synka
czekam tylko aż minie mi strach tego najgorszego okresu dla mnie i chce już kompetowac wyprawke
ja jeszcze nic nie kupiłam tak.się boje czekam co najmniej do 26 tc. Najważniejsze, że moje dziecko jest zdrowe Szczególnie, że tak mnie nastraszyli po pierwszych prenatalnych
Edit: i zapomniałam napisać, że u mnie cały czas dzidziuś starszy o 5 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 08:38
Marya, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
U mnie chyba zaczynają hormony buzować z napadami płaczu ,wczoraj z narzeczonym troche zapomnieliśmy sie i prawie doszlo do zbliżenia(od prawie samego początku mamy zakaz) opamiętaliśmy sie a ja nagle wybuchłam płaczem bo co my chcieliśmy zrobić dzisiaj rano wylałam niechcący herbatę na moje śniadanie i odrazu poczułam jak juz łzy mi lecę jak tak dalej bedzie to ja sama z sobą nie wytrzymam a co mówiąc o moim chlopie :d
-
nick nieaktualnyFufka30 wrote:Wiesz co chyba nie ja się bardzo cieszę w ogóle, że będziemy mieć dziecko i ta ciąża jest inna w sensie zdrowa nic się nie dzieje
czekam tylko aż minie mi strach tego najgorszego okresu dla mnie i chce już kompetowac wyprawke
ja jeszcze nic nie kupiłam tak.się boje czekam co najmniej do 26 tc. Najważniejsze, że moje dziecko jest zdrowe Szczególnie, że tak mnie nastraszyli po pierwszych prenatalnych
bo już tyle chłopięcych ubranek nakupiłam
-
Fufka jesteśmy na tym samym etapie i u mnie tez ciągle jest strach lek nie ,nie straciłam nigdy maluszka ale ta ciąża od poczatku jest z komplikacjami jak po miesiącu wyszłam ze szpitala ucieszona ze teraz bedzie tylko lepiej to u lekarza usłyszałam ze dziecko moze być chore . Do tej pory zakupiłam dwa body dla malutkiej
-
Welonka przykro mi wiem jak ten strach odbiera radość ale Będzie dobrze mnie też nastraszyli, że dziecko chore może być właśnie przez trochę podwyższone ryzyko przez te porody przedwczesne ale wczoraj na usg wszystko jest prawidłowo ale co się nastresowałam i na plakałam to moje...
Marta dziewczynka w niebieskim nie wygladałaby tak źle gorzej chłopak w sukienkach i falbankach ha ha;D
Ja nie mam nawet jednej skarpetki kupionej parę dni temu ogladałam dopiero wózki jakie by mi się podobały i to wszystko -
Marya wrote:Jak by u mnie się teraz okazało, że dziewczynka to by chodziła w niebieskim
bo już tyle chłopięcych ubranek nakupiłam
Ja już przyatakowałam pepco jak tylko dowiedziałam się, że Ignacy zniewieściałwięc jeśli znów wersja się zmieni to syn będzie chodził w różowych tiulach
)
-
Fufka30 wrote:Welonka przykro mi wiem jak ten strach odbiera radość ale Będzie dobrze mnie też nastraszyli, że dziecko chore może być właśnie przez trochę podwyższone ryzyko przez te porody przedwczesne ale wczoraj na usg wszystko jest prawidłowo ale co się nastresowałam i na plakałam to moje...
Marta dziewczynka w niebieskim nie wygladałaby tak źle gorzej chłopak w sukienkach i falbankach ha ha;D
Ja nie mam nawet jednej skarpetki kupionej parę dni temu ogladałam dopiero wózki jakie by mi się podobały i to wszystkorównież nic jeszcze nie kupiłam, planuje najwcześniej zacząć coś w marcu bo nie widzę potrzeby wcześniej.
Ja dzisiaj zaczynam 20ty tydzień! Czy to znaczy, ze to dokładnie półmetek?lilek lubi tę wiadomość
-
Ja już prawie na półmetku, ale jakoś ciężko mi uwierzyć, że urodzę, że to się uda. 1,5 roku starań, dwa poronienia, ostatnie z podejrzeniem ciąży pozamacicznej, endometrioza... a teraz różowe ciuszki czekają w szafie. Uwierzę, jak urodzę
klauuudia, Anitka201 lubią tę wiadomość