X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh u nas też jest " ula? Dlaczego ula? Jakieś takie..." Kur#@$aaaa bo mi si podoba. Czy musi być do tego jakaś ideologia? Tak samo było z imieniem pierwszego syna bo takie samo jak imię brata męża. I to nie może tak być! Ale ja zawsze chciałam żeby mój pierwszy syn miał tak na imie. Dziwne jest to ze tylko u tesciów takie gadanie. W mojej rodzinie nikt nic nie komentuje tylko po prostu akceptują

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny, dzisiaj oficjalnie dołączam do mam chłopców. Byliśmy na połówkowych, maluszek ładnie rośnie i machał do mamy nogą:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4dab0f83a2e1.jpg

Tròjka, Wonderland, teqz, Arga, pilik, anna23, summer86, Alphelia, tomania2806, witaminkab, KochamSłońce, Marya, zielonooka7, Kropka89, Anitka201, cichyszept, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• eunice. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:54

pilik lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Axana Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    U mnie też mama zdążyła się skrzywić na imię Lilia i skomentować, że jest takie dziwne i żeby jakieś inne wybrać. I cały czas nie akceptuje, że będzie dziewczynka, bo ona chce, żeby był chłopak :|

Nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak ktoś może nie akceptować, że urodzi się dziewczynka a nie chłopiec lub na odwrót. Przecież sobie dziecka z katalogu nikt nie zamówił! Albo jak ktoś mówi że jest strasznie rozczarowany bo nie ta płeć co sobie wymarzył. Strasznie mnie bulwersuje takie podejście ludzi... i moim zdaniem jest to mega przykre.
    Ja na szczęście nie mam takich osób w otoczeniu :) Wszyscy się cieszą, że będzie Mały Człowiek niebawem, dla obojga naszych rodziców będzie to pierwszy wnuk, ja też bym się cieszyła z każdej płci, bo może to bardzo kolokwialne ale naprawdę najważniejsze żeby było zdrowe.

Co do imienia, to sama nie wiem jak zareagują nasi bliscy jak już jakieś wybierzemy, ale na pewno nie będę się sugerowała zdaniem rodziny czy im się podoba czy nie, w końcu to będzie nasz mały brzdąc :) A Dziadkowie pokochają niezależnie od tego jak będzie miał na imię, tego jestem pewna :)

atdcpiqv8drqss4a.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:55

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz male dziecko wie dobrze u kogo zyska cos płaczem . Ja będę mieszkać z teściami wydaje mi sie ze teściowa nie bedzie wtrącać sie bo jak zostałam z nią i jej wnukiem to pytala sie mnie o moje zdanie jak uważam czy mu nie za gorąco czy jak mysle czy dać mu mleko s moze chce pic itp. A moja mama bedzie miec kawałek do nas ale do siostry nie wtrącała sie nigdy .

Mojej koleżanki mama obraziła sie na nia jak dowiedziała sie ze będzie miec drugiego chłopaka to tak jak by zależało od niej czy bedzie miec chłopaka czy dziewczynkę :d

A co do imienia moja mam tez powiedziała ze jej sie nie podoba Oliwia ale powiedziala ze to nasze dziecko wiec nam ma sie podobać :)

age.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem jak ktoś może mieć problem z imieniem albo tym bardziej z płcią. My, jak jeszcze niw znaliśmy płci, na rodzinnej uroczystości oznajmilismy, ze będzie Kasia lub Czarek, a babcia męża zaczęła wymyślać jakieś imiona po jej babciach i żeby tak dać. Ja wtedy powiedziałam ze my postanowiliśmy i koniec kropka, to nasze dziecko w końcu. Tez z płcią, miałam przeczucie, ze będzie chłopiec a babcia ze ona chce dziewczynkę i na pewno będzie. Jak przyszłam po prenatalnych, gdzie powiedzieli mi płeć, babcia od razu wyskoczyła ze jak tam malutka, a ja mówię, ze chłopiec będzie a ona „eee to nie... ja chciałam dziewczynkę” a we mnie się aż zagotowało :/ nigdy takiego pieprzenia nie zrozumiem. Mieli swoje dzieci to mogli nazywać jak chcą, teraz nasza kolej :)

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice myślę właśnie, że dużo jednak zależy od wychowania przez rodziców i to co napisałaś o swoim rodzeństwie pokazuje, że każdy rodzi się inny, z inną osobowością i predyspozycjami, dlatego nie da się podchodzić do każdego ze swoich dzieci z tą samą metodą wychowawczą, jedni potrzebują więcej dyscypliny a inni mniej. Na pewno trzeba też wymagać od dziecka, bo to wpływa później na to jak będzie sobie radzić samo w dorosłym życiu.

Też myślę, że jest to przykre jak ktoś nie akceptuje danej płci dziecka, bo co to ma znaczyć, że już nie jest dla niego wnukiem lub dzieckiem? Jest gorsze? :| Miałam z mężem wyobrażenie o tworzeniu naszej rodziny, że pierwszy byłby chłopak, który byłby później starszym bratem dla swoich sióstr :D ale jak będzie to dziewczynka to będzie po prostu starszą siostrą dla reszty kiedyś :) Cieszę się, że w ogóle się udało i na razie dziecko jest zdrowe i nie mogę doczekać się jak się pojawi na tym świecie. Jak będzie później, kiedy uda się z rodzeństwem i jakiej będą płci to nie jest tak ważne, jak ważne jest żeby po prostu byli cali i zdrowi :)

pilik lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Cześć, dziewczyny, dzisiaj oficjalnie dołączam do mam chłopców. Byliśmy na połówkowych, maluszek ładnie rośnie i machał do mamy nogą:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4dab0f83a2e1.jpg
    super ;) gratulacje

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wracam od lekarza. Dzidziusiem wszystko w porządku i będziemy mieli córeczkę ;)

Tròjka, Axana, klauuudia, lilek, klarunia1978, Ruth, witaminkab, KochamSłońce, ptaszek, Anna Stesia, teqz, Anitka201, Alphelia, Existenz, cichyszept, anna23, A_n_k_a_80, Marya, Tynka 89, Arga lubią tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    U mnie też mama zdążyła się skrzywić na imię Lilia i skomentować, że jest takie dziwne i żeby jakieś inne wybrać. I cały czas nie akceptuje, że będzie dziewczynka, bo ona chce, żeby był chłopak :|
    To bardzo smutne mając na uwadze że to twoje pierwsze dziecko ? I że jeszcze jedno straciłas. U mnie dla rodziny jestem w pierwszej ciazy a wcześniejszą strata była niczym.

Ja od 4 lat mieszkam poza domem rodzinnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 18:27

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te babcie chyba juz tak maja. Moja tesciowa tez za przeproszeniem upierdliwa momentami. Najbardziej mi sie podobaja zlote rady typu ,, musisz zapytac na usg czy z dzieckiem wszystko ok '' a mi tylko cisnie sie na usta, ze co ona mysli, ze pojde i na wejsciu powiem robcie usg, ale o niczym mi nie mowcie albo jak mi wrecz dyktuje co mam powiedziec u lekarza... Czasami juz nerwow brak, ale poki co zaciskam zeby. Jednak boje sie, ze jednego dnia wybuchne i juz nie bede taka mila :)

A tak poza tym pochwale sie, ze dostalam list ze szpitala. Polowkowe w piatek :D ciesze sie bardzo, ale tez zaczynam miec stres. To tak na prawde pierwsze takie dokladniejsze USG u mnie bedzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 18:48

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej rodzinie jest obojętne kto wyjdzie,ważne żeby było zdrowe.Jednak moja babcia marzy o dziewczynce i teściowa też
    bo ma jedną wnuczke i 3 wnuków :)
    Gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści :)

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Hej dziewczyny wracam od lekarza. Dzidziusiem wszystko w porządku i będziemy mieli córeczkę ;)
    Gratulacje!
    Będzie parka :)

• pilik Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest "obstawianie", ale wszystko na żarty. Też nikt nie ma parcia na konkretną płeć. Dla moich rodzicow to będzie ósme wnuczątko (3 wnuków i 4 wnuczki już mają więc się śmieją, że chłopiec by był dla zachowania równowagi w rodzinie :p), a u teściów pierwsze dziecko, wyczekane i zupełnie im wszystko jedno, byle było zdrowe. Co do imienia - nikt nawet by się raczej nie odważył wymyślać ;). Pytają czy już mamy, ale to raczej tylko ciekawość. Ale powiem że raz wybijaliśmy z głowy siostrze imię... ale było naprawdę kiepskie, łatwe do przezwisk No i jej się za bardzo nie podobało (!) tylko jej mąż chciał. Mieli wtedy po 19 lat, syna nazwali inaczej i teraz są nam wdzięczni za głos rozsądku wtedy ;). Więc rożnie bywa. Ale jak się nie podoba bo nie, to jest chore jakieś!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! U nas po połówkowych wszystko wszystko dobrze dzidziuś zdrowy :) tylko z córeczki zrobił się synuś ;D wiec będzie Mikołaj :)

lilek, Anitka201, Alphelia, cichyszept, Ruth, witaminkab, anna23, A_n_k_a_80, Marya, zielonooka7, Arga lubią tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • teqz Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    U nas jest "obstawianie", ale wszystko na żarty. Też nikt nie ma parcia na konkretną płeć. Dla moich rodzicow to będzie ósme wnuczątko (3 wnuków i 4 wnuczki już mają więc się śmieją, że chłopiec by był dla zachowania równowagi w rodzinie :p), a u teściów pierwsze dziecko, wyczekane i zupełnie im wszystko jedno, byle było zdrowe. Co do imienia - nikt nawet by się raczej nie odważył wymyślać ;). Pytają czy już mamy, ale to raczej tylko ciekawość. Ale powiem że raz wybijaliśmy z głowy siostrze imię... ale było naprawdę kiepskie, łatwe do przezwisk No i jej się za bardzo nie podobało (!) tylko jej mąż chciał. Mieli wtedy po 19 lat, syna nazwali inaczej i teraz są nam wdzięczni za głos rozsądku wtedy ;). Więc rożnie bywa. Ale jak się nie podoba bo nie, to jest chore jakieś!
    Zdradzisz jakie imię chcieli dac? Bo teraz mi to spać nie da haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 20:36

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem ciekawa :-D

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Hej Dziewczyny! U nas po połówkowych wszystko wszystko dobrze dzidziuś zdrowy :) tylko z córeczki zrobił się synuś ;D wiec będzie Mikołaj :)
    Gratuluję synka :-) Czyli podmianki w drugą stronę też możliwe :-) Ciekawe co będzie u mnie za tydzień

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • pilik Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zdradzę, jak się na głos powie gorzej brzmi :p do tego mieli w planach wyjazd za granice co też jest dość istotne ;) Kilian miał być (wszyscy mielismy w głowie "zabij Jana" :p, a jedno ze znaczeń imienia to "wojna"...)

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ