X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:54

Alphelia, Kropka89 lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nauczyla sie na te sprawdziany, mlodszy spal a ona siedziala u siebie i czytala. Zobaczymy jakie beda efekty ;) Duzo trzeba z nia rozmawiac, to specyficzne dziecko, wszytsko wyolbrzymia. Moja mama mowi ze bylam dokladnie taka sama :-D Pewnie dlatego tak sie scinamy. Syn jest ulegly i zazwyczaj slucha co sie do niego mowi, dlatego pewnie nam sie lepiej wspolpracuje. A corka to uparciuch. Dokladnie jak ja. Jak sobie cos umysle to nie ma zmiluj. Bedzie tak jak chce. U niej zaczynaja sie zmiany w wygladzie, widac ze dojrzewa, tu i owdzie sie zaokragla, moze i hormony robia swoje. Taki to moj zlosnik :) Ale kocham ja :) A kto powiedzial ze milosc zawsze bywa prosta ;)

Alphelia, klarunia1978 lubią tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że może zabrzmi to dziwnie, ale to takie urocze co piszecie o trudach i drodze w wychowywaniu swoich dzieci :) Jak dla mnie pokazuje to Waszą wielką miłość i dojrzałość w ukształtowaniu Waszych dzieci na przyszłych dorosłych, którzy będą musieli kiedyś sami sobie radzić w tym świecie i zmagać się z różnymi trudnościami :) Poza tym to również budowanie relacji rodzicielskiej na całe życie. Dla mnie to wielka sprawa i chciałabym umieć wychować kiedyś moje dzieci na dobrych ludzi.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia rodzicielstwo to wzloty i upadki, jak widac ;) Nikt nie mowil ze bedzie latwo. No i nie jest :-D Dzieci sa rozne tak jak rozni sa dorosli. Z jednym idzie jak z platka a przy innym trzeba sie nameczyc. A my tez jestesmy przeciez tylko ludzmi. Nie wiem czy uda mi sie wychowac moje dzieci na dobrych ludzi, to sie okaze. Ale staram sie jak moge. Choc, jak widac, czasami mam chwile slabosci ;)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do dzieci mlodszych, to moja corka do wieku mniej wiecej czterech lat byla chodzacym aniolkiem ;) Nigdy nie bylo z nia zadnych problemow. Troche sie pojawilo po narodzinach brata, ale jakos je pokonalismy. A teraz to juz sa problemy innego rodzaju ;) Moze nie zrobie z Niej Kopciuszka ale damy rade :-D

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem, że mi gdy byłam dzieckiem brakowało właśnie tego, że nikt nie brał mnie na poważnie. Jesteś tylko dzieckiem i nie masz prawa głosu. Tak jak Eunice napisała nawet takie umowy czy wybieranie przez dziecko jakiejś opcji jest mega nawet jeśli nie ma ono do końca świadomości, że tak naprawdę i tak wybiera opcję lepsza dla nas. ;) I właśnie tego uczę swoich dzieci. Dużo rozmawiamy, mówię co mi się nie podoba daje możliwość popełnienia błędu. Zobaczymy co później z tego wyjdzie :P ale to prawda, że im dalej w las tym jest trudniej ;)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Doris:) Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam córkę prawie 10 lat-4 klasa i synka 1,5 roku. Zawsze kierowałam sie zasadą w wychowaniu dać dzieciom jak najwiecej milości,z córką mamy super kontakt,jak przyjaciólki;)Ma swoj telefon,tv,ps3,ale...czyta ksiązki i ma dośc dobre oceny w szkole,mimo iż poszła rok szybciej.Wie jak się sprząta,lubi ze mną gotować,uwielbia swojego brata,któremu daje dużo miłości i uwagi,czasem traktuje jakby była jego mamą:)Wiem,ze pewnie duze problemy przed nami,bo jeszcze jesteśmy przed okresem dojrzewania,ale staram się byc dobrej myśli

19.06.2108r
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dawno mnie nie było - mąż miał urlop, więc korzystaliśmy. Ja się wypowiem tylko z teorii, bo moje starsze dziecie jutro kończy 7 miesięcy. Ale na przykładzie moim i brata wydaje mi się, że sposób wychowania trzeba też dostosować do dziecka. Mój brat zawsze spokojny - krótka rozmowa dyscyplinująca zawsze wystarczyła. Ja z kolei (z perspektywy czasu) wiem, że rozmowy ze mną były bez sensu. Odpowiadałam rodzicom co chcieli usłyszec i do perfekcji opanowałam sztukę wyłączania się. Oczywiście rodziec to widzieli i rozmowy trwały czasami godzinę lub dwie. Ja marzyłam o jakimś klapsie i z głowy, ale oni byli twardzi na rozmowy. Teraz wiem, że to raczej nie te rozmowy (bo w większości ich nie pamiętam), ale ich upór i konsewencja doprowadziły mnie do tego kim jestem i gdzie jestem i za to nigdy nie dam rady im podziękować - chociaż wnuki im trochę rekompensują te wszystkie nerwy ;)

PS wczorajsza wizyta u lekarza potwierdziła chłopca. W czwartek najadłam się strachu bo w wynikach na HBs wyszło mi "powyżej normy", a pamiętałam że w poprzedniej ciąży tego nie było. Oczywiście okazało się że w laboratorium zrobili nie to badanie - zamiast HBs antygen sprawdzili czy mam przeciwciała - mam bo byłam szczepiona. Niestety nim do tego doszłam były chwile strachu.
    FL 2,12cm ;)
    Jedyne czego się obawiam, że to dziecie może być jeszcze wieksze niz poprzednie i rodzic naturalnie. Już poprzednio pomylili się z wagą o ponad 1 kg i poród był naturalny - dziecko pęknięty obojczyk, ja 16 szwów.

I ostatnia prośba. Trzymajcie za mnie kciuki. Idę dzisiaj do promotora, który od roku twierdzi, że mój jezyk naukowy jest do niczego i musze pisac inaczej, ale jeszcze nie przeczytał ani strony mojej pracy, tylko wsysyła mi swoje artykuły (masa w nich błędów językowych, stylistycznych, interpunkcyjnych itp - taki naukowy bełkot). Byłam ze swoją pracą u innych profesorów i nikt nie widzi problemu z moim językiem. Obawiam się ze wyjde dzisiaj od niego z hukiem ;) Denerwuje się, bo chciałabym już skonczyć te studia i perspektywa kolejnych 3,5 roku mnie nie bawi ;)

Pozdrawiam gorąco!

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    Hej! Dawno mnie nie było - mąż miał urlop, więc korzystaliśmy. Ja się wypowiem tylko z teorii, bo moje starsze dziecie jutro kończy 7 miesięcy. Ale na przykładzie moim i brata wydaje mi się, że sposób wychowania trzeba też dostosować do dziecka. Mój brat zawsze spokojny - krótka rozmowa dyscyplinująca zawsze wystarczyła. Ja z kolei (z perspektywy czasu) wiem, że rozmowy ze mną były bez sensu. Odpowiadałam rodzicom co chcieli usłyszec i do perfekcji opanowałam sztukę wyłączania się. Oczywiście rodziec to widzieli i rozmowy trwały czasami godzinę lub dwie. Ja marzyłam o jakimś klapsie i z głowy, ale oni byli twardzi na rozmowy. Teraz wiem, że to raczej nie te rozmowy (bo w większości ich nie pamiętam), ale ich upór i konsewencja doprowadziły mnie do tego kim jestem i gdzie jestem i za to nigdy nie dam rady im podziękować - chociaż wnuki im trochę rekompensują te wszystkie nerwy ;)

PS wczorajsza wizyta u lekarza potwierdziła chłopca. W czwartek najadłam się strachu bo w wynikach na HBs wyszło mi "powyżej normy", a pamiętałam że w poprzedniej ciąży tego nie było. Oczywiście okazało się że w laboratorium zrobili nie to badanie - zamiast HBs antygen sprawdzili czy mam przeciwciała - mam bo byłam szczepiona. Niestety nim do tego doszłam były chwile strachu.
    FL 2,12cm ;)
    Jedyne czego się obawiam, że to dziecie może być jeszcze wieksze niz poprzednie i rodzic naturalnie. Już poprzednio pomylili się z wagą o ponad 1 kg i poród był naturalny - dziecko pęknięty obojczyk, ja 16 szwów.

I ostatnia prośba. Trzymajcie za mnie kciuki. Idę dzisiaj do promotora, który od roku twierdzi, że mój jezyk naukowy jest do niczego i musze pisac inaczej, ale jeszcze nie przeczytał ani strony mojej pracy, tylko wsysyła mi swoje artykuły (masa w nich błędów językowych, stylistycznych, interpunkcyjnych itp - taki naukowy bełkot). Byłam ze swoją pracą u innych profesorów i nikt nie widzi problemu z moim językiem. Obawiam się ze wyjde dzisiaj od niego z hukiem ;) Denerwuje się, bo chciałabym już skonczyć te studia i perspektywa kolejnych 3,5 roku mnie nie bawi ;)

Pozdrawiam gorąco!
    Tzymam! :):):)

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez :)
    Wiecie co zauwazylam? Moze to smieszne, ale moj organizm chyba funkcjonuje wedlug cykli miesiecznych :-D Tak z glupa sobie policzylam w tamtym miesiacu i kurcze sprawdza mi sie... Tydzien przed czasem gdze dostalabym okres pogarsza mi sie cera, jestem drazliwa, nic mi sie nie chce, w tym czasie co powinno byc krwawienie mam wiecej sluzu, a potem wszystko sie uspokaja :) Powaznie! Pamietacie jak jakis czas temu pisalam ze chyba mam nieprzerwany PMS? Zaczelam sie zastanawiac, obliczac.. Teraz np zauwazylam u siebie od przedwczoraj nerwowosc, a kilka dni temu bylam oaza spokoju. Zaraz pewnie pojawia sie niepsodzianki na twarzy. Pewnie nikt nie powie, ze ma tak samo, bo kto by na to zwracal uwage, ale mnie sie wszystko ulozylo w taka dziwna calosc :-D

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj zapragnelam usłuszeć serduszko malucha. Fajnie , ze kupiłam to urządzenie badzo mi pomaga. Byłam bardzo zdziwiona bo serducho waliło jak i dorosłego faceta :) bardzo głośno stanowczo wyraźnie. cudownie :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Anitka jakbym czytała o moim trzylatku :) Jest bardzo dobrym obserwatorem, więc nawet nie trzeba go było uczyć porządku, sam załapał jak segregować śmieci, umie posprzątać swoje naczynia po jedzeniu, umie sobie zrobić kakao jeśli dam mu składniki, uważa, że musi pomagać w odkurzaniu, przy praniu, gotowaniu, ostatnio robił ze mną naleśniki :) czasami naczynia z suszarki wkłada do zlewu i ponownie je myje... co prawda czasami wolałabym, żeby był mniej zaradny a bardziej się zajął nauką mówienia.
    Moje dziecko uwielbia pomagać w kuchni :-) razem pieczemy ciasta bo jego miłością jest mikser. Ogólnie o a ma gdzieś wszelkiego rodzaju zabawki jedynie jest zainteresowany sprzętami domowymi. Razem robimy obiady mimo 2 lat miesza i nieudolnie coś kroi :-) ostatnio nauczył się obierać ugotowane jajka wiec codziennie mnie prosi zeby jemu ugotować - obiera i od razu je zjada :-)
    Nie powiem ze jest lekko bo to dziecko ma niewyczerpane pokłady energii. Nie zatrzymuje się :-) ciagle jest w ruchu i to nie tylko nasze zdanie ale również otoczenia.
    Są dni, a czasami tygodnie, ze non stop potrafi wyprowadzac nas z równowagi by późniejzachowywac się idealnie :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Po tym jak ja zostałam wychowana, to chciałam być mniej wymagająca, jednak szybko się przekonałam, że jednak nie tędy droga ;) Uczyłam w szkole (nastolatki) i pierwszy wniosek do jakiego doszłam - najpierw trzeba by "wpieprzyć" rodzicom, a potem dzieciom i obiecałam sobie, że moje dziecko będzie inne. Na razie nauczyciele mają o niej bardzo dobre zdanie :)
    A co najdziwniejsze, czasami moja surowa mama uważa, że jestem za surowa...
    Jezu jakbym czytała o naszej sytuacji. Moi rodzice byli surowi (szczególnie mama) ojciec raczej wymagający. A teraz ciagle słyszę ze to ja przeginam :-/

• teqz Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wychowania to co ja się z moimi rodzicami nakłocilam.. ale dziś jestem im wdzięczna za to jak mnie wychowali. Odkąd byłam już starsza (może z 16 lat) i już tak mi przeszedł ten etap buntu to stali sie moimi wzorami i najlepszymi przyjaciółmi, tak zostało do dziś - mam 3 prawdziwych przyjaciół - męża i rodziców i w zupełności mi to wystarcza :D marze o tym, żeby kiedyś nasze dzieci myślały o nas tak samo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 10:00

Ruth lubi tę wiadomość

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia to trzymam kciuki z pracą :)

KochamSłońce ciekawe spostrzeżenie :D muszę sama zacząć obserwować czy mam podobnie

Komcia, KochamSłońce lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    wczoraj zapragnelam usłuszeć serduszko malucha. Fajnie , ze kupiłam to urządzenie badzo mi pomaga. Byłam bardzo zdziwiona bo serducho waliło jak i dorosłego faceta :) bardzo głośno stanowczo wyraźnie. cudownie :)
    Sarrra ja też jestem b. zadowolona, mnie mocno uspokaja ja podsłuchuję codziennie rano:)

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Arga Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Sarrra ja też jestem b. zadowolona, mnie mocno uspokaja ja podsłuchuję codziennie rano:)
    A jakie macie detektory? Jakoś nie mogę znaleźć bo strasznie dużo tych stron już jest a ostatnio się boję, że nie czuję ruchów itp. więc może by mnie takie urządzenie uspokoiło.

age.png
  • Doris:) Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam prawie codziennie detektora,inaczej chyba żyłabym w mega stresie

19.06.2108r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja detektora nie uzywam, bo czuje ruchy malucha

• welonka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham słońce tak jak zastanowię się to u mnie pogorszenie cery następuje vo jakiś czas teraz jest ładna ale taki wyspy miałam koniec grudnia i koniec miesiąca zazwyczaj wypadała mi miesiączka , może cos w tym jest :)

KochamSłońce lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ