WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo podobna koronkowa sukienka jest w happy mum za 259 zl: https://www.happymum.pl/sklep3/0,slubna.html

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przez kilka dni czułam / czuje mocny nol więzadeł i oto jest! Wywaliło mnie trochę :-) brzuch idzie w śmieszny szpic wiec gdybym była przesadna to już bym „wiedziała” ze to chłopak :-) ale zobaczymy co powie lekarz na połówkowych :-) chociaż ja skrycie liczę na kolejnego siuraka :-)

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ania0 :)
    To fajnie, że teraz więcej odpoczniesz na zwolnieniu i częściej u nas zagościsz :) 30 stycznia to niedługo, potem będziesz mogła spokojnie kompletować wyprawkę pod płeć :D
    W ogóle widzę, że tu dużo dziewczyn jest chyba z okolic Śląska :P

Wiola259 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś kupiłam na promocji w hm komplet dla Dorotki :* <3
    Ja mam polowkowe w środę jeszcze trochę ;)

Witam nowe Mamusie :*

Edit: widzę że już nie ma takiej przepaści między chłopakami a dziewczynkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 13:09

• Ruth Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola u mnie tez padło na ten szpital..zwłaszcza że przeszli z Rydułtow lekarze do Jbia ;-)

Wiola259 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Dołączam do Was w połowie ciąży, chociaż forum poczytuję od początku. Od dzisiaj przechodzę na zwolnienie, więc mam nadzieję, że będę mogła na bieżąco śledzić i uczestniczyć w wątku.
    Termin porodu zarówno z miesiączki, jak i z USG wychodzi na 12 czerwca. Niestety, jeszcze nie wiemy, kto mieszka w środku :) Mam nadzieję, że dowiem się tego na połówkowych już 30 stycznie (21+0 tc).
    Widzę, że część z Was już jest po 2-gim USG, zatem mam pytanie, czy miałyście to badanie wykonane przez brzuch, czy przez brzuch i przez pochwę?

Ruth i Wiola259 - dołączam do żorsko-rybnickich oczekiwaczek!:) Ja planuję rodzić w Żorach, bo dawno nie słyszałam dobrej opinii o rybnickim szpitalu.

Bedziesz miec usg przezbrzuszne, zeby dziecko pomierzyc i transvaginalne, zeby zmierzyc szyjke.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0 witaj:-) nie polecam Żor! Nigdy w życiu..broń Cie boże! Leżałam tam z córką ..i był cyrk za cyrkiem, a Koper powinien być już dawno zlikwidowany stamtąd. Zresztą.. Żory zaraz po Rybniku mają koszmarna opinię.

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/872febe5789f.jpg
    to mój dzisiejszy brzuszek, życzę wszystkim dobrego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 13:36

tomania2806, szczęśliwa2017, Tròjka, Alphelia, Ruth, cichyszept, Axana, Anitka201 lubią tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Arga Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze stanęłam dziś na wagę bo mam wizytę a tam od poniedziałku prawie kilogram mi spadł :( A tyle pączków zjadłam, że to chyba nie możliwe aby waga mi spadała.

age.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie wy macie ładne brzuszki już :D ja przy was wyglądam jakbym tylko dobrze pojadla :p

Poza tym w końcu doczekałam się ruchów :D na początku nie byłam pewna czy to jest TO, ale teraz czuję maleństwo coraz częściej i wyraźniej :) niesamowite uczucie :)

Magda33, cichyszept, Kropka89 lubią tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• lilek Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Dołączam do Was w połowie ciąży, chociaż forum poczytuję od początku. Od dzisiaj przechodzę na zwolnienie, więc mam nadzieję, że będę mogła na bieżąco śledzić i uczestniczyć w wątku.
    Termin porodu zarówno z miesiączki, jak i z USG wychodzi na 12 czerwca. Niestety, jeszcze nie wiemy, kto mieszka w środku :) Mam nadzieję, że dowiem się tego na połówkowych już 30 stycznie (21+0 tc).
    Widzę, że część z Was już jest po 2-gim USG, zatem mam pytanie, czy miałyście to badanie wykonane przez brzuch, czy przez brzuch i przez pochwę?

Mamy ten sam tp! Witaj :)
    Na wczorajszej wizycie na nfz miałam usg przez brzuch, ale jeszcze 2 tyg temu u prywatnego miałam i takie, i takie.

Leira - jedynka piękna :) uważaj na te taniochy na allegro, zwykle to chińsczyzna. Nie dość, że długo idzie, to jakość straszna i kompletnie różna rozmiarówka, zwykle mocno zaniżona. Wkopałam się raz zamawiając na weselę kieckę i musiałam ją solidnie przerabiać. Na ślub bym nie ryzykowała i nie oszczędzała :/

• Ania0 Znajoma

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia Tak! Już przebieram nogami, żeby skompletować wyprawkę dla Malucha! Póki co, czas wykorzystam na doszkalanie się. Już zaopatrzyłam się w książkę "w oczekiwaniu na dziecko". To moja pierwsza ciąża, więc jestem zielona i wszystko dla mnie jest nowe.

Ruth kurcze, powiem Ci, że mnie trochę wystraszyłaś ta opinią o żorskim szpitalu. Dotychczas spotykałam się raczej z pochlebnymi opiniami że strony kolezanek, które tam rodziły. Chociaż przyznaje, że na temat dr Kopra też słyszałam różne głosy. Także dziękuję za opinię i na pewno zgłębię temat ;) A mogłabyś nakreślić, co dokładnie się działo? Jak nie chcesz na forum, to zapraszam na priv.

f2w3skjo26cwcqcf.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0 właśnie też zakupiłam tę książkę, bo tu dużo dziewczyn pisało o niej, a również jestem zielona w kwestii ciąży :D Na razie czekam aż do mnie dotrze ;) W ogóle zamówiłam też dwie książki związane z rodzicielstwem i osobowością, będę mieć co czytać już niedługo :D

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • Ania0 Znajoma

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia ja swoją kupiłam na promocji w Auchan za nieco ponad 30 zł. Bardzo ją polubiłam i żałuję, że nie wpadła mi w ręce na początku ciazy. Wiele wyjaśnia, nie 'straszy' i jest napisana bardzo fajnym jezykiem. Lekko się ją czyta:) mnie już zmotywowała do większego zwracania uwagi na to co jem (nawet zaczęłam sama piec chlebki pełnoziarniste, bo do tej pory królowało niestety białe pieczywo). A jakie tytuły jeszcze zamówiłaś? :)

Lilek - fajnie wiedzieć, że ktoś jest na tym samym etapie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 14:44

f2w3skjo26cwcqcf.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0 wrote:
    Alphelia Tak! Już przebieram nogami, żeby skompletować wyprawkę dla Malucha! Póki co, czas wykorzystam na doszkalanie się. Już zaopatrzyłam się w książkę "w oczekiwaniu na dziecko". To moja pierwsza ciąża, więc jestem zielona i wszystko dla mnie jest nowe.

Ruth kurcze, powiem Ci, że mnie trochę wystraszyłaś ta opinią o żorskim szpitalu. Dotychczas spotykałam się raczej z pochlebnymi opiniami że strony kolezanek, które tam rodziły. Chociaż przyznaje, że na temat dr Kopra też słyszałam różne głosy. Także dziękuję za opinię i na pewno zgłębię temat ;) A mogłabyś nakreślić, co dokładnie się działo? Jak nie chcesz na forum, to zapraszam na priv.
    Opowiem w skrócie ( dodam, że leżała w szpitalu w trakcie ciąży przynajmniej raz w miesiącu w tym szpitalu, bo miałam zagrożona ciąże)

Poszłam w 38tyg skończonym że skierowaniem na cc, które osobiście potargał pan Koper, bo stwierdził, że chce żebym sama jednak urodziła. Chciał żebym przyszla po terminie do szpitala.
    Przyszlam ponownie w 40t2d. Zbadał i kazał leżeć. W międzyczasie zaczęły mi odplywac wody, gdzie mnie wyśmiał i stwierdził, że się nie znam. Dwa razy później mnie zacewnikowali twierdząc, że będzie cc, po czym ok godz 13 przychodził Koper i mówił, że jednak nie zrobi cc. W momencie kiedy chlusnelo więcej wod wezwał mnie na fetoskopie. Po badaniu i konsylium schodzac z fotela siknelam krwia i omdlalam. Kazał mi sie zebrać i iść leżeć.. po pół godz przylecial przestraszony i wziął mnie na usg. I tu dopiero był ubaw..uslyszalam ze dziecko ma 2200g i jestem jedna z niewielu pacjentek, które chodzą dłużej w ciąży ( to był 42t już!) I że mam przyjść w październiku na wizytę. Termin miałam na koniec sierpnia..a to był już 17 wrzesień. Zalamana totalnie wypisalam sie ze szpitala i mąż mnie zawiózł zaraz do Pszczyny. Okazało się że dawno powinnam urodzić, macica peknieta a corka miała 3500(!).. zadzwoniłam do Kopra po tym wszystkim, a on dalej twierdził, ze on miał rację ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 14:51

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Opowiem w skrócie ( dodam, że leżała w szpitalu w trakcie ciąży przynajmniej raz w miesiącu w tym szpitalu, bo miałam zagrożona ciąże)

Poszłam w 38tyg skończonym że skierowaniem na cc, które osobiście potargał pan Koper, bo stwierdził, że chce żebym sama jednak urodziła. Chciał żebym przyszla po terminie do szpitala.
    Przyszlam ponownie w 40t2d. Zbadał i kazał leżeć. W międzyczasie zaczęły mi odplywac wody, gdzie mnie wyśmiał i stwierdził, że się nie znam. Dwa razy później mnie zacewnikowali twierdząc, że będzie cc, po czym ok godz 13 przychodził Koper i mówił, że jednak nie zrobi cc. W momencie kiedy chlusnelo więcej wod wezwał mnie na fetoskopie. Po badaniu i konsylium schodzac z fotela siknelam krwia i omdlalam. Kazał mi sie zebrać i iść leżeć.. po pół godz przylecial przestraszony i wziął mnie na usg. I tu dopiero był ubaw..uslyszalam ze dziecko ma 2200g i jestem jedna z niewielu pacjentek, które chodzą dłużej w ciąży ( to był 42t już!) I że mam przyjść w październiku na wizytę. Termin miałam na koniec sierpnia..a to był już 17 wrzesień. Zalamana totalnie wypisalam sie ze szpitala i mąż mnie zawiózł zaraz do Pszczyny. Okazało się że dawno powinnam urodzić, macica peknieta a corka miała 3500(!).. zadzwoniłam do Kopra po tym wszystkim, a on dalej twierdził, ze on miał rację ;-)
    Aż mnie ciarki przeszły jak to przeczytałam. Powinnaś pozwać lekarza i szpital. Straszne, kobiety nie powinny być tak traktowane i mieć takich wspomnień :(

age.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeraza mnie ten poród bo kolejne cc mnie czeka ze skierowaniem hahahaha

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth w moim szpitalu tez jest taki lekarz ktory juz dawno powinien być na emeryturze kobietom z ułożeniem pośladkowym karze rodzic naturalnie ,kiedys nie chciało mu sie wstac w nocy przez niego kobieta w 39tc straciła dziecko bo kazał czekać nie chcial rozwiązać ciazy dziecko udusiło sie ,mojs mama tez opowiadała ze ona wiedziała ze juz jest w ciazy a on ciazy nie widział. Na sama myśl ze moge trafić podczas porodu na niego to wole pojechać dalej do szpitala do swojego lekarza

age.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ruth w moim szpitalu tez jest taki lekarz ktory juz dawno powinien być na emeryturze kobietom z ułożeniem pośladkowym karze rodzic naturalnie ,kiedys nie chciało mu sie wstac w nocy przez niego kobieta w 39tc straciła dziecko bo kazał czekać nie chcial rozwiązać ciazy dziecko udusiło sie ,mojs mama tez opowiadała ze ona wiedziała ze juz jest w ciazy a on ciazy nie widział. Na sama myśl ze moge trafić podczas porodu na niego to wole pojechać dalej do szpitala do swojego lekarza
    Widzisz..ciąże przejdziesz bez komplikacji..trafisz przy porodzie na jakiegoś palanta co się minął z powołaniem..i dupa.

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth maskara :O Koszmarna historia! Pomyśleć ile ciężarnych kobiet ma podobne historie z tym lekarzem co Ty. Naprawdę dziwne, że jeszcze tam pracuje po czymś takim...

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ