CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy w 19tygodniu
My po wizycie, niestety gin nie specjalnie sie wziol za USG. Sprawdzil plec i wg niego to synek...znowu nie na 100%, na pierwszych prenatalnych byla dziewczynka. Niezly kolowrotek. Czekamy do 1.02 na drugich prenatalnych moze w koncu sie dowiemy co w brzuchu siedzi.
W pierwszej ciazy chcialam chlopaka wyszla dziewczyna, teraz chce dziewczyne i moze byc synek...no coz wazne zeby zdrowe bylo.
Wazne ze nie bede juz powtarzala krzywej, ta krzywa jest ok!
Pysiaczek super ze szyjka jest w lepszej kondycji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 00:14
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
Anka
Tak, szyjka niby lepiej, ale ja i tak będę zestresowana i myśle, że dopiero pessar da mi jakichś komfort psychiczny...
Super, że u Ciebie chłopczyk, będzie parkaale najważniejsze, żeby było zdrowe i donoszone do terminu
A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Hej dziewczyny,
Szykuję się do ślubu cywilnego i potrzebuję taniej (300 pln max), białej sukienki, ciążowej, o stopniu elegancji dostosowanym do wydarzenia. Chcę, żeby sukienka była nie dłuższa niż do kolana. Znalazłam kilka sklepów w necie, ale tam się towar powtarza, a potrzebuję więcej inspiracji
I tu prośba do Was: podeślijcie mi linka do sklepów, albo bezpośrednio do sukienek, jeśli wiecie gdzie tego szukać, a tymczasem ja wkleję Wam na dole suknie, które mi udało się znaleźć do tej pory, ale żadna nie urzekła mnie w 100%
1. Ta, ze wszystkich propozycji, do tej pory podoba mi się najbardziej
2. Tą stawiam na drugim miejscu
3. Ta jest z allegro, aczkolwiek cena jest nieco podejrzana
4. Kolejna z allegro w podejrzanej cenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 08:36
szczęśliwa2017 lubi tę wiadomość
-
Andziula_1988 wrote:Ja kompletnie nie wiem jak będę ubierać synka... ja zmarźluch na maksa, zawsze na cebulkę. Latem nie raz zmarznę ;( chyba mąż będzie musiał decydować ;p
Ja w pierwszej ciąży brałam actiferon forte na spadające żelazo ponieważ terdyferon powodował u mnie straszny ból żołądka. Teraz o dziwo hemoglobina i ferrytyna ładnie sie trzyma.
TSH do 2,5 jest w normie. Ja teraz mam 0,276 i ciekawi mnie co powie mi gin bo w życiu nie miałam tak nisko. Jeszcze warto zbadać FT3 i FT4.
Ja dziś wieczorem mam wizytęAgnella lubi tę wiadomość
-
Leira wrote:Hej dziewczyny,
Szykuję się do ślubu cywilnego i potrzebuję taniej (300 pln max), białej sukienki, ciążowej, o stopniu elegancji dostosowanym do wydarzenia. Chcę, żeby sukienka była nie dłuższa niż do kolana. Znalazłam kilka sklepów w necie, ale tam się towar powtarza, a potrzebuję więcej inspiracji
I tu prośba do Was: podeślijcie mi linka do sklepów, albo bezpośrednio do sukienek, jeśli wiecie gdzie tego szukać, a tymczasem ja wkleję Wam na dole suknie, które mi udało się znaleźć do tej pory, ale żadna nie urzekła mnie w 100%
1. Ta, ze wszystkich propozycji, do tej pory podoba mi się najbardziej
2. Tą stawiam na drugim miejscu
3. Ta jest z allegro, aczkolwiek cena jest nieco podejrzana
4. Kolejna z allegro w podejrzanej cenie
Ja bym też stawiała na 1:)jest piękna:)Szczęśliwa2017 -
Moje Maleństwo w 20tc+2 waży 369g i ma 16 cm:) gin powiedział że rośnie bardzo ładnie - więc mam nadzieję ze tak jest
jestem już po polowkowym - wszystko ok. Z w itaminek biorę femibion i magnez. Od samego początku lekarz zalecił mi Luteine- biorę do tej pory. Czy któraś wie może jak się ją bierze długo
?
Pysiaczek89, Arga, witaminkab, Magda33, Anitka201 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa2017 -
welonka wrote:Leria kiedy ślub?ja szukam sukienki na marzec na slub cywilny ale chyba nie bede szykac typowo sukienki ciążowej tylko bede brac wieksza i ewentualnie zwężać u krawcowej ,
W marcu, albo kwietniu, ustalimy to po odbiorze wszystkich dokumentów. Z nieciążową sukienką ślubną możesz mieć problem w 7 miesiącuTzn. jak kupisz większą to będzie mieć i szersze rękawy i będzie dłuższa, czyli może być słabo dopasowana
Ja mimo ciąży nie chciałabym zakładać czegoś "workowatego"
-
szczęśliwa2017 wrote:Moje Maleństwo w 20tc+2 waży 369g i ma 16 cm:) gin powiedział że rośnie bardzo ładnie - więc mam nadzieję ze tak jest
jestem już po polowkowym - wszystko ok. Z w itaminek biorę femibion i magnez. Od samego początku lekarz zalecił mi Luteine- biorę do tej pory. Czy któraś wie może jak się ją bierze długo
?
-
Szczęśliwa ja brałam Lutinus do mniej więcej połowy 3 mc. I stopniowo miałam wcześniej zmniejszana dawkę. Ale u mnie ivf i ze względu, że było ok mogłam odstawiać. A u Ciebie jaki powód ? Wiem, źe czasem do 20 tc się bierze, a czasem przez całą... lekarz nie mówił kiedy planuje zmniejszać dawkę?
Przez buźkę ucięło mi post. Zapomniałam, żeby nie wstawiać z automatu ;p -
Leria ja dlatego chce wziac sukienkę wieksza zeby pasowała na brzuch a przerobić u krawcowej , u mnie nigdzie nie ma sklepów ciążowych a przez Internet boje się zamówić. My wczoraj ustalaliśmy i przy okazji wyszlo ze mam od urodzenia blad w akcie urodzenia musiałam do innego urzędu jechac składać wniosek o poprawę miało zejsc nam chwile a spędziliśmy pól dnia .
-
Dziewczyny HappyMum ma śliczne sukienki, tylko nie wiem czy białe będą.
Z reguly nie zamawiam ubrań z neta, bo nie zawsze wszystko mi pasuje a tymi bylam mile zaskoczonaNajfajniejsze jest to że kroje są kobiece a sukienki "rosną" razem z brzuszkiem.
-
Leira też jestem z 1, zdecydowanie najbardziej elegancka z tymi koronkowymi rękawami i chyba będzie najodpowiedniejsza na marzec kwiecień, pod kątem pory roku:)
-
A ja będę musiała myśleć o czyms na końcówkę maja- na komunię córki, a to będzie 9 msc. więc chyba coś dla słonia:)
.