CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Arga wrote:Ja też jestem zmarźluchem a córka potrafi całą noc przy rozszczelnionym oknie spać bez przykrycia i uwielbia latać na golasa z godzinę dziennie a mogłaby i cały dzień. Tylko na dwór ubieram ją teraz grubiej a po domu to wygląda tak, że ja siedzę w polarze a ona lata w cienkiej bluzeczce, getrach i często n bosaka. W lecie trzeba nie przegrzać maleństw i będzie dobrze. Ja mam taki bambusowy kocyko otulacz i zamierzam nim przykrywać do snu. Zobaczymy jakie maluchy będą mieć upodobania cieplne
Ja w pierwszej ciąży brałam actiferon forte na spadające żelazo ponieważ terdyferon powodował u mnie straszny ból żołądka. Teraz o dziwo hemoglobina i ferrytyna ładnie sie trzyma.
TSH do 2,5 jest w normie. Ja teraz mam 0,276 i ciekawi mnie co powie mi gin bo w życiu nie miałam tak nisko. Jeszcze warto zbadać FT3 i FT4.
Ja dziś wieczorem mam wizytęchociaż znając siebie i tak sprawdzę hihi
-
Andziula ja dostałam Luteine na bóle podbrzusza. Lekarz stwierdził żebym brała jeszcze do kolejnej wizyty (połowy lutego). Zobaczymy co mi wtedy powie.
Dziewczyny macie już imiona dla swoich pociech?
Andziula_1988 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Leira, pierwsza sukieneczka jest z klasą, najładniejsza
Jeszcze ta koronka, śliczna. Znając życie będziesz jeszcze przeglądała stronki z sukieneczkami dla brzuchatek, a wybierzesz....1
Skąd ja to znam.
Arga, to dziś wizytujemy, ja mam na 16.00U mnie gin chyba zrobi od razu połówkowe.
U mnie gin prowadzący kazał odstawić progesteron w 16tc, ale jak stwierdził odklejające się łożysko dalej brałam duphaston na własną rękę. Jednak wizyta u drugiego specjalisty na konsultanci mnie uspokoiła. Parę dni temu bez zbędnych zmniejszania dawek dawek odstawiłam, duphaston kolidował też z antybiotykiem, więc na dobre wyszło. Jest ok, bałam się trochę plamienia albo bóli. Za to biorę magnez, już chyba na stałe czyli do końca 38tc.
Summer, jak coś Cię niepokoi, pewnie, że trzeba iść do drugiego gina. Przynajmniej się uspokoisz.
Różnie jest z tym progesteron dla ciężarnych, moja koleżanka brała prawie do końca ciąży, jedna tylko do 12 tc.
-
Leira, sukienka numer 1 zdecydowanie wygrywa
Jest bardzo kobieca i elegancka.
A ja witam się w 19 tygodniuMoże za tydzień poczuję już pierwsze ruchy dziecka
Ostatnio ciągle mi się śnią wyprawkowe rzeczy dla dziecka i dylematy
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Szczesliwa2017 ja biorę luteinę od miesiąca niecałego ze względu na wczesne stawianie się brzucha, nastepna wizyta 29go wiec zobaczymy czy mogę odstawić. Lekarz powinien Ci powiedzieć kiedy możesz odstawić.
Co do imion to my od początku mieliśmy wybrane i tylko kwestia była płciwiec będzie Cezary
-
Ja zostałam przegłosowana przez moich facetów i córeczka będzie Karolinka a ja chciałam Jagoda
tylko później jest lektura "na jogody" i trochę to takie zboczone by było,haha
-
eunice Eliza jest bardzo ładne
Mi się w ogóle nie kojarzy z Lisa, nawet jak przeczytałam co Twój mąż o tym myśli
Jak wymawiam Lisa to ciągle kojarzy mi się z lisem i "s" jest wyraźne, nie wchodzi w "z"
malinka201666 Jagoda bardzo ładneu mnie odpada, bo mam takie samo nazwisko haha
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Andziula_1988 wrote:Na pieką mama.pl są ładne i na ślub i na komunie
Ja wstępnie zastanawiam się nad: Ignaś, Mikołaj, Filip, Leon i Franiu. I Ignaś najbardziej mi się podoba. Ale mąż na nie ;pMikołaj ta nam się podoba ale to nasz bliski kolega
szczęśliwa2017 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Dołączam do Was w połowie ciąży, chociaż forum poczytuję od początku. Od dzisiaj przechodzę na zwolnienie, więc mam nadzieję, że będę mogła na bieżąco śledzić i uczestniczyć w wątku.
Termin porodu zarówno z miesiączki, jak i z USG wychodzi na 12 czerwca. Niestety, jeszcze nie wiemy, kto mieszka w środkuMam nadzieję, że dowiem się tego na połówkowych już 30 stycznie (21+0 tc).
Widzę, że część z Was już jest po 2-gim USG, zatem mam pytanie, czy miałyście to badanie wykonane przez brzuch, czy przez brzuch i przez pochwę?
Ruth i Wiola259 - dołączam do żorsko-rybnickich oczekiwaczek!Ja planuję rodzić w Żorach, bo dawno nie słyszałam dobrej opinii o rybnickim szpitalu.
szczęśliwa2017, Ruth, Arga, cichyszept, Kropka89, Wiola259 lubią tę wiadomość