WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania0 Znajoma

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth w takim razie wcale się nie dziwię, że nie chcesz słyszeć o tym szpitalu! Straszna historia:(

f2w3skjo26cwcqcf.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połówkowe miałam na NFZ i było tylko przez brzuch. Szyjki nie mierzyli.

• cichyszept Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę do szpitala, mam nadzieję, że zaufanego, i na ta chwilę również dobrego. Chociaż jeszcze się zastanawiam, bo ostatnimi czasy było tam dużo protestów itp., i podobno różnie teraz bywa. Mam nadzieję, że do czerwca wszystko się uspokoi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 16:29

7u22vfxm0wxufvzx.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny przez kilka dni czułam / czuje mocny nol więzadeł i oto jest! Wywaliło mnie trochę :-) brzuch idzie w śmieszny szpic wiec gdybym była przesadna to już bym „wiedziała” ze to chłopak :-) ale zobaczymy co powie lekarz na połówkowych :-) chociaż ja skrycie liczę na kolejnego siuraka :-)

Jak patrzyłam na swój brzuch, to też wyglądał na chłopaka (zupełnie inny niż przy córce) i miałam nadzieję na chłopaka... a na połówkowych usłyszałam dziewczynka i szok ;)

• eunice. Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:00

Anitka201, angella908 lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:01

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0 wrote:
    Alphelia ja swoją kupiłam na promocji w Auchan za nieco ponad 30 zł. Bardzo ją polubiłam i żałuję, że nie wpadła mi w ręce na początku ciazy. Wiele wyjaśnia, nie 'straszy' i jest napisana bardzo fajnym jezykiem. Lekko się ją czyta:) mnie już zmotywowała do większego zwracania uwagi na to co jem (nawet zaczęłam sama piec chlebki pełnoziarniste, bo do tej pory królowało niestety białe pieczywo). A jakie tytuły jeszcze zamówiłaś? :)

Lilek - fajnie wiedzieć, że ktoś jest na tym samym etapie :)

Zamówiłam sobie jeszcze "Dziki ojciec" i "Osobowość plus. Jak zrozumieć innych przez zrozumienie siebie?", ale to nie są ciążowe książki, tylko związane z przyszłym rodzicielstwem :)

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam dobre opinię o Wodzisławiu, szwagierka tam urodziła dwie córki..
    Jestem zdania, że co kobieta to opinia na temat szpitala:-) jeśli poród jest szybki bez komplikacji to wszędzie bezie dobrze;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Kurcze stanęłam dziś na wagę bo mam wizytę a tam od poniedziałku prawie kilogram mi spadł :( A tyle pączków zjadłam, że to chyba nie możliwe aby waga mi spadała.
    Zazdroszczę
    Ja zjem czipsa jednego i jyz plus 1 kg ;p

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec z objadaniem sie :( zjadłam dzisiaj przysmak świętokrzyski pozniej jogurta popiłam sokiem pomarańczowym i po 30mimutach dostałam takich rewolucji jelit boleści a na koniec przeczyściło mnie dość porządnie :/mam za swoje

age.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w tej ciąży ochotę na wszystko czego normalnie nie lubię..wczoraj była grochówka (ku uciesze męża:-D) a dziś lodu truskawkowe..ciekawa jestem co mi jeszcze będzie smakować :-P

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny dziewczyny ja też w tej ciąży mam wrażenie, że szybko tyje :P poza tym mam już tak duży brzuszek, że nie mogę się przyzwyczaić. Co to będzie jak maluch zacznie mocno rosnąć :P

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/872febe5789f.jpg
    to mój dzisiejszy brzuszek, życzę wszystkim dobrego dnia!
    Piękny. Muszę też wam wrzucić jak się nauczę to robić:p

Magda33 lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Koniec z objadaniem sie :( zjadłam dzisiaj przysmak świętokrzyski pozniej jogurta popiłam sokiem pomarańczowym i po 30mimutach dostałam takich rewolucji jelit boleści a na koniec przeczyściło mnie dość porządnie :/mam za swoje
    Znam ten ból. Zjadłam sałatkę z brokulami jajkami i sosem czosnkowym a po pół godziny tłusty koktajl malinowy
    Za 3 h myślałam że urodze dziecko.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara cos okropnego :(

Dziewczyny jak któraś z was ma problem z niskim ciśnieniem to poczytajcie watek sierpniowy , obecnie toczy sie dyskusja na temat wielkie panie oburzają sie ze osoby które nie pracują nie powinny brac500+ nawet jesli zrezygnowała z pracy bo nie ma z kim dziecka zostawić itp.

Ruth, cichyszept lubią tę wiadomość

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

Dziewczyny jak któraś z was ma problem z niskim ciśnieniem to poczytajcie watek sierpniowy , obecnie toczy sie dyskusja na temat wielkie panie oburzają sie ze osoby które nie pracują nie powinny brac500+ nawet jesli zrezygnowała z pracy bo nie ma z kim dziecka zostawić itp.

No niestety, ale 500+ jest bardzo kontrowersyjne, jak każdy socjal. Patologiczne rodziny odbierają dzieci z domów dziecka, żeby brać na nie kasę, to szkoda gadać w ogóle. Poza tym co z bezpłodnymi rodzinami, które muszą płacić wyższe podatki, żeby inni mieli na dzieci? No niestety.

Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem problemu byłaby ulga podatkowa dla rodziców, czyli zamiast brać z urzędu 500 zł rodzicom zabieraliby z pensji 500 zł mniej. Nie wiem czy wiecie, ale każdemu z nas na "dzień dobry" z pensji zabierają 50% na ZUS, podatki, NFZ i inne gówna. Jak zarabiasz 2000 zł na rękę to w rzeczywistości pracodawca płaci Ci 4000 zł, tyle, że Ty nigdy tych pieniędzy nie zobaczysz bo państwo zabiera je zanim pensja trafi na Twoje konto.

Moim zdaniem uczciwiej byłoby zabierać mniej tym co pracują niż pompować kasę w tych co nie pracują. I matka mogłaby spokojnie iść do pracy, bo miałaby w kieszeni te 500 zł pensji więcej - akurat na przedszkole, a reszta pensji tak jak do tej pory :) A patologia nie robiłaby dzieci dla kasy, tylko może wzięliby się do roboty w końcu. Bo nie oszukujmy się - pracy w Polsce jest dużo - ponad milion Ukrainców, którzy nawet nie mówią po polsku umiał znaleźć zatrudnienie, więc nikt mi nie powie, że nie ma pracy dla ludzi w tym kraju :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

To ja! Ja mam niskie..nakładam lodu i czytam :-D

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh temat 500+ to strzał w kolano, prawie jak polityka i religia ;)

zielonooka7, Ruth, Emisia35 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trójka dokładnie ja jeszcze dodalabym szczepienia ;)

Ruth, Emisia35 lubią tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze chrzest ;-)

Emisia35 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ