X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Arga Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Dziewczyny na CC jest znieczulenie miejscowe i jest się świadomym? Może to dziwne, ale jeśli już bym musiała mieć cięcie to bardzo bym chciała widzieć co się tam dzieje :D ogólnie lubię takie rzeczy oglądać, nie wiem jakby to było gdybym swoje „flaki” oglądała, ale byłoby to ciekawe przeżycie :D jest w ogóle taka opcja? Pewnie by mi nie pozowolili :(
    Można zostać uśpionym lub być świadomym. Ale oglądać operacji nie pozwolą :P wszystko dzieje się za parawanem i co najwyżej możesz patrzeć w te lampy sufitowe i domyślać się co się w nich odbija :) Ja byłam przytomna, nie wyobrażam sobie to przespać. Zastrzyk w kręgosłup i cię kładą i zaraz tną.

age.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Dziewczyny na CC jest znieczulenie miejscowe i jest się świadomym? Może to dziwne, ale jeśli już bym musiała mieć cięcie to bardzo bym chciała widzieć co się tam dzieje :D ogólnie lubię takie rzeczy oglądać, nie wiem jakby to było gdybym swoje „flaki” oglądała, ale byłoby to ciekawe przeżycie :D jest w ogóle taka opcja? Pewnie by mi nie pozowolili :(

Oglądać Ci nie pozwolą. Jest Znieczulenie miejscowe :p haha

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:23

atdcpiqv8drqss4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:

Żem pomyliła wątki ale na to muszę odpisać:D Raczej nie zobaczysz nic bo jest zasłonka :P Przy pierwszej cc widzialam jak mnie rozcinali w lampie u góry ale od razu odwrocilam głowę, średnie widoki :P
    Hahah jeszcze byś tam ich zagadywala a panie doktorze a co to tam po prawej :D

teqz lubi tę wiadomość

• Leira Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:

W lampach sie wszystko odbija, zwykle kobiety prosze o zasloniecie lamp - Ty nie musisz :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak tez myślałam, ze na bank by nie dali pooglądać :D może i lepiej, bo oglądać czyjeś wnętrzności to jedno, a swoje to jednak różnie człowiek może zareagować :D mam nadzieje, ze i tak urodzę SN, chce tego bólu zaznać i moc to przeżyć :)

• Leira Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0 wrote:
    Witam się w 21. tygodniu :)

Im dłużej czytam o Waszych porodach, tym bardziej uświadamiam sobie, że jestem zielona w temacie. Ogarnął mnie strach, że nie dam rady i kompletnie nie będę wiedziała, co mam robić (aczkolwiek wierzę w to, że intuicja zadziała). Chcę rodzić sn.

Dzisiaj po południu idę na pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia i mam nadzieję, że po całym cyklu zajęć będę chociaż w teorii przygotowana do porodu.

@Sarrrra ja też przez kilka dni odczuwałam kłucie/ból tam, gdzie znajduje się maluch. Przeważnie z prawej strony, dosyć nisko. Samo przeszło po jakimś czasie, a maleństwo ma się dobrze.

Gdyby do rodzenia dzieci trzeba bylo miec fachowa wiedze to bysmy wszyscy wygineli :) szkola rodzenia pewnie pomoze, ale to nie moze byc trudne :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    doświadczone dziewczyny co jakiś czas mam kłucia w miejscu gdzie jest maluszek. Nie są one jakieś bardzo mocne ale je czuje. Czy to mogą być skurcze macicy? czuje je od rana od 6:00 gdy jeszcze leżałam oraz w pracy co jakiś czas. Były wczesniej częściej teraz rzadziej. Do tego bolą mnie plecy ale nie tam nisko le tak wyżej jakby pozycja siedzenia była niewygodna... wzięłam dupka o jednego wiecej i mg. Mam też jak coś nospe ze sobą. Miałyście tak?

Ja mam klucia w macicy od 9 tygodnia, na wysokosci podbrzusza I wzgorka lonowego, czasem w jajnikach. Z badan poki co wynika, ze wszystko OK.

Mowiac klucia mam na mysli uczucie wbijania szpilki w skore, tyle ze jakby od srodka.

Skurczy chyba nie mialam, ale przy nich twardnieje brzuch, wiedzialabys ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie dziwne kłucia i ból jak na okres jakiś tydzień temu. Ginekolog powiedział abym jadła więcej magnezu i, że to jest normalne. Problem jest kiedy macica ciągle jest twarda wtedy można brać jeszcze nospę. Teraz mi minęło wszystko na razie :)

age.png
  • Ania0 Znajoma

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Gdyby do rodzenia dzieci trzeba bylo miec fachowa wiedze to bysmy wszyscy wygineli :) szkola rodzenia pewnie pomoze, ale to nie moze byc trudne :P

I tego, że nie może to być trudne będę się trzymać :)

f2w3skjo26cwcqcf.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) wrzucam Wam moje uzupełnienie wyprawki w przeciągu ostatnich kilku dni:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/528f4429e01d.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/171a3d10acb7.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/934d13141ec0.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/85c0e87b5b70.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a6464baa48f.jpg

Alphelia, witaminkab, Anitka201, Agnella, lilek lubią tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobie Was za Chiny, ale co Wy dziewvzyny juz o porodach? :-D

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce właśnie ostatnio mnóstwo historii porodowych :D Też nabrałam przez to stracha, że ja o niczym nie wiem i jak to w ogóle będzie. Dlatego tak jak Ania0 trzymam się tego, że to nie może być trudne :D

KochamSłońce lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • teqz Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Nie nadrobie Was za Chiny, ale co Wy dziewvzyny juz o porodach? :-D
    W maju to będziemy już chyba planować komunie jak nie śluby naszych dzieci hahaha

Marya, KlaudiaS, KochamSłońce lubią tę wiadomość

• Axana Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    W maju to będziemy już chyba planować komunie jak nie śluby naszych dzieci hahaha

Haha, możliwe :D W końcu chrzciny już przerabiałyśmy :)

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rany Tak dużo Was już wyprawki kupuje ja ciagle nic nie mam. Jak gin mi potwierdzi w czwartek chłopczyka to zaczynam szalec. Wole teraz bo już widzę, że im dalej w las to mi trudniej (to plecy , to zmeczenie itd). Boje się ze w 3 trymestrze nie dam rady w ogóle a za tydzień już połowa drugiego trymestru. Czas leci.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    No tak tez myślałam, ze na bank by nie dali pooglądać :D może i lepiej, bo oglądać czyjeś wnętrzności to jedno, a swoje to jednak różnie człowiek może zareagować :D mam nadzieje, ze i tak urodzę SN, chce tego bólu zaznać i moc to przeżyć :)
    Oj bólu to będziesz mieć aż nadto chyba że uda ci się dostać jakieś znieczulenie ,mnie się nigdy nie udaje ,za każdym razem obiecuje sobie że to już ostatni raz . Nie ma w porodzie nic trudnego natura robi większość roboty my musimy tylko to przezyc

cf409fc7e7.png
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry na półmetku, obudziłam się w 21tc i nie mogę w to uwierzyć! Otworzyłabym szampana, gdybym mogła ;)

Ania0 - do porodu nie można się przygotować, może szkoła rodzenia coś pomaga, nie wiem. Ja poszłam na żywioł, tak nas natura skonstruowała, że wiemy co robić i jak przetrwać :D do tego położna pomaga, mówi jak oddychać itp.

Nie słyszałam o przypadku, żeby ktoś nie urodził, bo nie wiedział jak ;)

Anna23 - fajne rzeczy, zastanawiam się nad tym kokonem, co o nim myślisz, czytałaś jakieś opinie?

cichyszept lubi tę wiadomość

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to mówią - jak weszło, to też wyjdzie, a że po 9msc trochę większe... ;)

Anna23 szalejesz dziewczyno :) zostaw sobie coś na kolejne miesiące.

welonka lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wasza cera w ciazy? U mnie tragedia, czuje się jak nastolatka. W przyszłym tyg wybieram się do dermatologa to zapytam czy coś można stosować w ciazy :-/.

Co do gniazdka/ kokonu to ja nie kupuje. Są skrajne opinie na jego temat. Tak jak na temat ochraniaczy do łóżeczek. Jak młode będzie mobilne to wtedy założę pewnie ochraniacz. Ale muszę mieć pewność ze w razie czego samo. przewróci się na plecy lub inny bok.

‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ