X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Welonka kciuki zaciśnięte :) Strasznie Ci zazdroszczę, mnie jutro też czeka wizyta... ale u dentysty.
    W takim razie powodzenia:) ja ostatnio jak poszłam do dentysty siadłam na fotelu zrobila przegląd miała zacząć leczyć mi zęba ale stwierdziłam ze jest mi niedobrze i na tym skończyła sie wizyta:d

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka super, że wizyta się udała i wszystko jest ok :)

Ja dziś aktywnie!! Trochę praca, później z dzieciakami do dentysty. Jestem w szoku bo mają zdrowe zebole. A później basen :) teraz odpoczywam na kanapie

Anitka201 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś leniwy dzień ale czuję się strasznie zmęczona jakbym pracowała przez 12h

• summer86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, super, że wizyta udana i z maluchem wszystko ok :)

Welonka kciuki za jutro!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, trzymam kciuki, oby Oliwia pozostała Oliwią, a nie Oliwierem :)))

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnie 2 tyg zniszczyły. W weekend też nie odpoczłam. Teraz od 2 dni mam bóle pleców . Na szczęście dzisiaj dałam radę po pracy się położyć. Także od 18 leżę i kwitne.i dobrze. Byle do 1 maja a potem odpoczyne psychicznie aż do porodu. Wsumie to mam wrażenie że na macierzyńskim też będę psychicznie odpoczywać mimo że głowa będzie pełna innych rzeczy.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra ja tez planuje chorobowe od maja, u mnie to będzie miesiąc do porodu. Mimo ze będę w domu to planuje dalej trzymać nianie zeby choć trochę odpocząć :-)

• KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko ja zamierzam pracować prawie do końca też czekam na maj i w końcu miesiąc odsapne❤️

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • cichyszept Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś poczułam pierwsze kopniaczki! Aż poleciałam do mamy i siostry się chwalić, że malutka lata mi po brzuszku :D Niesamowite uczucie. Cieszę się jak nigdy.

Ja niestety musiałam iść od razu na L4. Jak tylko powiedziałam szefostwu, to był chyba 7-8 tydzień, stwierdzili, że jak najszybciej mam przynieść zwolnienie i odpoczywać. Czułam się dobrze, ale niestety, nie mój to był wybór.

Kropka89 lubi tę wiadomość

7u22vfxm0wxufvzx.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichyszept co tam u Ciebie? Robiłaś nifty?

• cichyszept Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Cichyszept co tam u Ciebie? Robiłaś nifty?

Z kazdym dniem coraz ciekawiej. Rosniemy jak na drozdzach :) Minely mdlosci juz dawno i jedyne co mi przeszkadza na ta chwile, to co kilka dni bolące żebra.

Niestety nie. Narazie czekam na drugie usg prenatalne oraz połówkowe. Nie stać mnie na tak drogie badania na ta chwile, co mnie strasznie boli

7u22vfxm0wxufvzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny my dzisiaj byliśmy na wizycie. Mamy chlopca! Tak się cieszę :-)
    Wszystko w porządku, młody ma już 400 g na razie wymiary pokrywają się z terminem :-)
    Wszystkie organy na swoim miejscu :-)
    gratuluję synka :)

• eunice. Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:08

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tych rozmow o porodach dzisiaj snilo mi sie ze urodzilam coreczke :-D Ciekawe czy sie sprawdzi, bo jak na razie nie znam plci :) Zjedlismy sniadanie i lezymy a Male jak zwykle ma czkawke heh okropnie go/ja meczy ;) Wiecej czuje czkawki niz ruchow :-D

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSlonce miałam tak w ciąży z córcia. Ciągle miała czkawke, a i teraz ma dość często.
    Witam w 21 tygodniu, połowa za nami :)

lilek lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma niska hemoglobinę? Mi z 12 spadła do 10 i wczoraj na wizycie dostałam już zalecenia zeby łykać żelazo. Oczywiście zaraz przy tym mam podwyższone leukocyty i niski hematokryt :-/
    Trochę się boje bo kilka tygodni temu koleżanka właśnie z tego powodu przedwcześnie urodziła :-/

• Arga Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Czy któraś z Was ma niska hemoglobinę? Mi z 12 spadła do 10 i wczoraj na wizycie dostałam już zalecenia zeby łykać żelazo. Oczywiście zaraz przy tym mam podwyższone leukocyty i niski hematokryt :-/
    Trochę się boje bo kilka tygodni temu koleżanka właśnie z tego powodu przedwcześnie urodziła :-/
    Ja miałam poprzednio. Łykałam żelazo, jadłam dużo pietruszki, kaszanki, wątróbkę i spokojnie urodziłam w 40 tygodniu.

age.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cichyszept wrote:
    Z kazdym dniem coraz ciekawiej. Rosniemy jak na drozdzach :) Minely mdlosci juz dawno i jedyne co mi przeszkadza na ta chwile, to co kilka dni bolące żebra.

Niestety nie. Narazie czekam na drugie usg prenatalne oraz połówkowe. Nie stać mnie na tak drogie badania na ta chwile, co mnie strasznie boli
    To trzymam kciuki żeby na usg wyszło, ze jednak maluszek zdrowy :)

Witam się w 22gim tygodniu! Ale ten czas leci :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 08:40

cichyszept, Alphelia lubią tę wiadomość

• Agnella Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, trzymam kciuki za wizytę :-)

U mnie niskie żelazo 45 (norma 50-170), leukocyty o dziwo - tylko 3,2 i hematokryt 34. Mam powtórzyć badanie, przyczyną może być też to, że robiłam wyniki podczas antybiotykoterapii.
    Naczytam się również o tych przedwczesnych porodach czy poronieniach, ale przecież dużo kobiet ma anemię fizjologiczną w ciąży, aż 40 %. Także bierz żelazo, pietruszka, a konkretnie natka do obiadu, buraczki, kaszanka i będzie dobrze. A jakie witaminy prenatalne bierzesz?
    U mnie były Elevit (endo kazałą bez jodu, dopiero po 17tc włączyć), chyba słabo się wchłaniały, wróciłam do Femibionu i wierzę, że one też dopomogą w podniesieniu tych wartości.
    Gratuluję chłopczyka. Najważniejsze, że dzieciątko zdrowe :-)

Tegz, wow,już 22 tc, ale czas zasuwa, u mnie prawie połówka :-)!!!

Kropka89 lubi tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaS wrote:
    Widzę że nie tylko ja zamierzam pracować prawie do końca też czekam na maj i w końcu miesiąc odsapne❤️

mnie wsumie zostanie 1,5 miesiaca wiec nie tak zle.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ