CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
_nina_ wrote:Welonka kciuki zaciśnięte
Strasznie Ci zazdroszczę, mnie jutro też czeka wizyta... ale u dentysty.
-
nick nieaktualny
-
Anitka, super, że wizyta udana i z maluchem wszystko ok
Welonka kciuki za jutro!Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Mnie ostatnie 2 tyg zniszczyły. W weekend też nie odpoczłam. Teraz od 2 dni mam bóle pleców . Na szczęście dzisiaj dałam radę po pracy się położyć. Także od 18 leżę i kwitne.i dobrze. Byle do 1 maja a potem odpoczyne psychicznie aż do porodu. Wsumie to mam wrażenie że na macierzyńskim też będę psychicznie odpoczywać mimo że głowa będzie pełna innych rzeczy.
-
Dziś poczułam pierwsze kopniaczki! Aż poleciałam do mamy i siostry się chwalić, że malutka lata mi po brzuszku
Niesamowite uczucie. Cieszę się jak nigdy.
Ja niestety musiałam iść od razu na L4. Jak tylko powiedziałam szefostwu, to był chyba 7-8 tydzień, stwierdzili, że jak najszybciej mam przynieść zwolnienie i odpoczywać. Czułam się dobrze, ale niestety, nie mój to był wybór.Kropka89 lubi tę wiadomość
-
teqz wrote:Cichyszept co tam u Ciebie? Robiłaś nifty?
Z kazdym dniem coraz ciekawiej. Rosniemy jak na drozdzachMinely mdlosci juz dawno i jedyne co mi przeszkadza na ta chwile, to co kilka dni bolące żebra.
Niestety nie. Narazie czekam na drugie usg prenatalne oraz połówkowe. Nie stać mnie na tak drogie badania na ta chwile, co mnie strasznie boli -
nick nieaktualnyAnitka201 wrote:Dziewczyny my dzisiaj byliśmy na wizycie. Mamy chlopca! Tak się cieszę
Wszystko w porządku, młody ma już 400 g na razie wymiary pokrywają się z terminem
Wszystkie organy na swoim miejscuAnitka201 lubi tę wiadomość
-
Czy któraś z Was ma niska hemoglobinę? Mi z 12 spadła do 10 i wczoraj na wizycie dostałam już zalecenia zeby łykać żelazo. Oczywiście zaraz przy tym mam podwyższone leukocyty i niski hematokryt
Trochę się boje bo kilka tygodni temu koleżanka właśnie z tego powodu przedwcześnie urodziła -
Anitka201 wrote:Czy któraś z Was ma niska hemoglobinę? Mi z 12 spadła do 10 i wczoraj na wizycie dostałam już zalecenia zeby łykać żelazo. Oczywiście zaraz przy tym mam podwyższone leukocyty i niski hematokryt
Trochę się boje bo kilka tygodni temu koleżanka właśnie z tego powodu przedwcześnie urodziłaAnitka201 lubi tę wiadomość
-
cichyszept wrote:Z kazdym dniem coraz ciekawiej. Rosniemy jak na drozdzach
Minely mdlosci juz dawno i jedyne co mi przeszkadza na ta chwile, to co kilka dni bolące żebra.
Niestety nie. Narazie czekam na drugie usg prenatalne oraz połówkowe. Nie stać mnie na tak drogie badania na ta chwile, co mnie strasznie boli
Witam się w 22gim tygodniu! Ale ten czas leciWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 08:40
cichyszept, Alphelia lubią tę wiadomość
-
Welonka, trzymam kciuki za wizytę
U mnie niskie żelazo 45 (norma 50-170), leukocyty o dziwo - tylko 3,2 i hematokryt 34. Mam powtórzyć badanie, przyczyną może być też to, że robiłam wyniki podczas antybiotykoterapii.
Naczytam się również o tych przedwczesnych porodach czy poronieniach, ale przecież dużo kobiet ma anemię fizjologiczną w ciąży, aż 40 %. Także bierz żelazo, pietruszka, a konkretnie natka do obiadu, buraczki, kaszanka i będzie dobrze. A jakie witaminy prenatalne bierzesz?
U mnie były Elevit (endo kazałą bez jodu, dopiero po 17tc włączyć), chyba słabo się wchłaniały, wróciłam do Femibionu i wierzę, że one też dopomogą w podniesieniu tych wartości.
Gratuluję chłopczyka. Najważniejsze, że dzieciątko zdrowe
Tegz, wow,już 22 tc, ale czas zasuwa, u mnie prawie połówka!!!
Kropka89 lubi tę wiadomość