X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam suchą cerę normalnie i teraz mam podobnie albo trochę bardziej suchą. Na początku ciąży miałam tak, że często wychodziły mi jakieś czerwone wypryski na twarzy w pobliżu żuchwy, ale teraz jest dość stabilnie.

Co do kokonu to nie spotkałam się ze skrajnymi opiniami, raczej wręcz przeciwnie. Wiem, że są "ale" do rożków i ochraniaczy na szczebelki, tych drugich raczej nie zamierzam kupować, bo nie widzę takiej potrzeby. A kokon chętnie kupię :)

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Komcia myślę że jak już poród się zaczął i się go przyspieszy to jednak inaczej niż jak akcja jest rozkręcana na siłę bo jednak w pierwszej sytuacji organizm jest przygotowany na poród i sam go rozpoczął.

Co do balonika-ja polecam! Co prawda nacieto mnie ale jak pisałam głównie przez mój pośpiech w parciu a po drugie ja przestałam później ćwiczyć bo byłam nadgorliwa i otarłam się tym balonikiem do krwi. Ale mocno rozciągnęłam krocze,na początku było niemożliwe wypchać 18 cm a za jakiś czas spokojnie bez problemu 25. Myślę że gdybym to wzięła na spokojnie i doszła do 30 to by mnie nie cięli nawet przy tym pośpiechu. Moja mama miała 30 szwów po pierwszym porodzie. Ja miałam minimalnie także myślę że pomogło. Widziałam z dnia na dzień jak się rozciąga to krocze. I plus ogromny że wiedziałam jak przeć i wiedziałam poniekąd co mnie czeka, a dzięki temu że mogłam to regulować czułam mniejszy strach bo myślałam sobie-jak spokojnie przepycham 25 cm to te 30 mnie też nie rozerwie:). Jak się zaczęły parte to nawet poczułam to samo co przy baloniku tylko do tego ból ze skurczu. Teraz też mam zamiar ćwiczyć tylko ostrożniej-to moja główna rada-dużo żelu do nawilżenia i nic na siłę,jak zaboli to znaczy dalej nie pompować. Ja miałam ciągle strach że nie zdążę i chciałam się jak najmocniej rozciągnąć,czułam że za dużo ale nie spuściłam powietrza tylko wyparłam balonik i stąd ranka i przerwanie ćwiczeń. Ale jak się normalnie używa z głową to naprawdę może pomóc-bo skoro bez szwanku przeciśniemy balonik o rozmiarach główki to czemu by główka miała nie przejść bez pękania skóry?
    Do pierwszej części (i jej wcześniejszych nawiązań) nie mogę się zgodzić - patrząc na własny przykład nie jest to ogólną zasadą.
    Ale najważniejsze jak to jest z tym balonikiem - skoro w szkole rodzenia kategorycznie zabrania się przeć przed porodem?

Pamiętam swój strach przed porodem, ale nie o to jak bedzie - tylko co ten mały człowiek musi przeżyć. Najpierw ból, potem jakies światła, dziwne odgłosy. Może tez dlatego nie przywiązywałam się tak do bólu po oxy (wazniejsze było to że podczas konsultacji dowiedziałam się że zmniejsza ona szanse na niedotlenenie dzieciątka). I jeśli z oxy faktycznie boli bardziej, to teraz mój ból nie powinien być dużo mocniejszy niż ten przy okresie (oby) xD

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia już jakiś czas temu chciałam zapytać... w stopce masz dobrze wpisane w dacie 2018?

• anna23 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina jeszcze tyle tego jest do kupienia, że o matko :)

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:08

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Ja mam suchą cerę normalnie i teraz mam podobnie albo trochę bardziej suchą. Na początku ciąży miałam tak, że często wychodziły mi jakieś czerwone wypryski na twarzy w pobliżu żuchwy, ale teraz jest dość stabilnie.

Co do kokonu to nie spotkałam się ze skrajnymi opiniami, raczej wręcz przeciwnie. Wiem, że są "ale" do rożków i ochraniaczy na szczebelki, tych drugich raczej nie zamierzam kupować, bo nie widzę takiej potrzeby. A kokon chętnie kupię :)
    Pierwszy lepszy artykuł : https://otulacz.pl/blog/2016/gniazdka-smierci-58596
    Działają podobnie jak ochraniacze na lozeczko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im więcej czytam o tych porodach to tym bardziej się stresuje... a dodatkowo zaczęłam oglądać filmiki porodów na youtubie...

• Agnella Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj nie ma co się bać....Najgorzej oglądać filmy na YT o porodzie, masakrycznie wyglądają jak tak sie patrzy z boku, naprawdę można się przerazić....Nie warto, swój poród to swój.
    Do czerwca zleci szybko, jak już stuknie 30 tc to już w ogóle potem zleci.
    Jak któraś miała cc to warto iść w tym kierunku i nie kombinować, lepiej w znane niż w coś nowego wchodzić, jeśli chodzi o poród.

Przy drugim dziecku inaczej już z tymi zakupami. Większy luz. Przy córci za bardzo się spinałam.
    W ogóle ciąża jak już jest jedno czy więcej dzieci w domu, szczególnie małych...to nieco po macoszemu, chociaż nie powiem, również ogromne szczęście :-) :-) :-)
    I teraz tylko znowu tylko czekać do kolejnej wizyty :-)
    I niech ta zima mija, dziś tak przemarzłam, że wszystkiego się odechciało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 16:24

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Pierwszy lepszy artykuł : https://otulacz.pl/blog/2016/gniazdka-smierci-58596
    Działają podobnie jak ochraniacze na lozeczko.

Jak dla mnie ten artykuł jest dość przesadzony, typowy straszak. Moja krewna, która rodziła przed świętami, używa i kokonu i kocyka do spania dla maluszka. Wydaje mi się, że trzeba być rozsądnym w tym wszystkim i też nie wariować.

anna23, madziula9022 lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:08

Anitka201 lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Axana Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Zrobiłam sernik jaglany:). Trochę zmodyfikowałam przepisy znalezione w necie, ugotowałam jaglankę na mleku z dodatkiem cukru brzozowego i aromatu waniliowego i zmieliłam to, a na górę dałam zblendowane daktyle z orzechami i odrobiną ciemnego kakao. Nawet dobre:).
    Za jednym zamachem zrobiłam też czekoladowy pudding jaglany:).
    Ale i tak nie przestaje za mną chodzić prawdziwa, słodziutka, niezdrowa czekolada:D
    Albo mcFlurry jakieś...
    A wczoraj zatrzymałam się bratu pod McDrive i myślałam że umrę na widok tych wszystkich reklam Kanapek Drwala i frytek... A jak jeszcze brat odebrał swojego cheeseburgera i zapachniało w całym samochodzie... A ja taka głodna czekałam żeby w domu trochę razowego chlebka przegryźć... Oj żeby wyglądać się trzeba nacierpieć...;P

Jak tak napisałaś o tym McDonalds, to aż mnie w żołądku ścisnęło :D w związku z tym idę sobie zrobić domowe frytki XD

atdcpiqv8drqss4a.png
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam narazie jem to na co mam ochotę :P będę mArtwić się po porodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 18:48

anna23, lilek lubią tę wiadomość

Szczęśliwa2017
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Komcia już jakiś czas temu chciałam zapytać... w stopce masz dobrze wpisane w dacie 2018?
    Racja - powinno być 2017 ;)

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice współczuję, to musiały być tortury z tym McDrivem xD

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    Racja - powinno być 2017 ;)
    Tak się zastanawiałam czy może sobie zaplanowałaś dwa porody w odstępie 9 dni ;) za drugim razem miałabyś naprawdę świeże wspomnienia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 19:02

Komcia lubi tę wiadomość

• Komcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Tak się zastanawiałam czy może sobie zaplanowałaś dwa porody w odstępie 9 dni ;) za drugim razem miałabyś naprawdę świeże wspomnienia ;)
    Ponoć bywały rodzeństwa urodzone w odstępie miesiąca ;) Ale 9 dni no nie wiem, nie wiem ;p Planowałam w odstępie równego roku, ale coś nie wyszło ;)

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki jutrobo9,20mam połówkowe :)

age.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka kciuki zaciśnięte :) Strasznie Ci zazdroszczę, mnie jutro też czeka wizyta... ale u dentysty.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Jak dla mnie ten artykuł jest dość przesadzony, typowy straszak. Moja krewna, która rodziła przed świętami, używa i kokonu i kocyka do spania dla maluszka. Wydaje mi się, że trzeba być rozsądnym w tym wszystkim i też nie wariować.
    Co kto lubi ;-)
    Ja przy młodym nie miałam żadnych ochraniaczy, kołdry i poduszki, a był dzieckiem jesiennym. Spal w otulaczu lub pod małym kocykiem.

Wonderland lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my dzisiaj byliśmy na wizycie. Mamy chlopca! Tak się cieszę :-)
    Wszystko w porządku, młody ma już 400 g na razie wymiary pokrywają się z terminem :-)
    Wszystkie organy na swoim miejscu :-)

tomania2806, Tròjka, witaminkab, Alphelia, Arga, ptaszek, Wonderland, lilek, Pysiaczek89, Marya, Magda33, A_n_k_a_80, ScarlettKate lubią tę wiadomość

‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ