CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
teqz wrote:A w jakiej jednostce? Mg/dl? Bardzo niski Ci ten cukier wyszedł jeśli to w mg/dl
Ja ogólnie cukier mam niski. Jak robiłam z 50g to raz na czczo mi wyszło 72, a po 1h 69.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 15:48
-
nick nieaktualnyptaszek wrote:Ja w drugim trymestrze z nową dawką energii. Teraz mogę wszystko i apetyt w końcu też mam i spanie odpuściło. Nic, tylko się cieszyć ciążą i tym że mała kopie
ale jeszcze nie tak mocno aby bolało
No i wybrałam w końcu imię, mój się zgodził i będzie Nina -
_nina_ wrote:Tak mg/dl. Już dopisałam, bo rzeczywiście tego brakowało
Ja ogólnie cukier mam niski. Jak robiłam z 50g to raz na czczo mi wyszło 72, a po 1h 69. -
_nina_ wrote:No to mam wyniki, pierwszy raz widzę coś takiego i wygląda mi to dziwnie
Na czczo 73 mg/dL
po godz. 44 mg/dL
po dwóch 96 mg/dL
Wyniki masz bardzo niskie. A cukrzyca ciążowa to jak przekroczysz normy a tu odwrotnie. Jakby za mało cukrów, choć nigdy nie podają dolnych wartości. Będziesz musiała skonsultować z lekarzem. Ale jak nic ci nie jest, żadnych zasłabnięcie czy senności to pewnie będzie okMój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
Leira wrote:Wszystko z pewnością kupię przez internet bo jest po prostu taniej i wygodniej, no może poza wózkiem, ale chcę poczekać chociaż do tego 34 tygodnia, żeby iść na zakupy z myślą, że jak nagle się maluch urodzi to będzie miał duże szanse na przeżycie.
Ja właśnie wczoraj sporo rzeczy zamówiłam przez internet z listy wyprawkowejNawet nie wiem dokładnie jak się to ma do cen stacjonarnie, choć przypuszczam, że wiele taniej. U mnie jest to, że jestem za granicą, więc te rzeczy, które chce z Polski, to pozostaje mi zamówić przez internet, bo w Polsce będę jeszcze z dwa razy do porodu i to na krótki czas, a chcę na pewno na żywo obejrzeć wózki i ubranka z wyprawki. Druga sprawa, że w ogóle jak się mieszka poza większym miastem, to jest problem z zakupami stacjonarnie, szczególnie tutaj w De, bo sklepy są czynne do soboty, a sporo tych dziecięcych to do piątku. I właśnie wszystko bardzo daleko, więc nie ma kiedy nawet podjechać
Także po tych zakupach wczorajszych i częściowo dzisiejszych mam spokojniejszą głowę
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
ptaszek wrote:Wyniki masz bardzo niskie. A cukrzyca ciążowa to jak przekroczysz normy a tu odwrotnie. Jakby za mało cukrów, choć nigdy nie podają dolnych wartości. Będziesz musiała skonsultować z lekarzem. Ale jak nic ci nie jest, żadnych zasłabnięcie czy senności to pewnie będzie ok
W poniedziałek mam wizytę, więc pewnie się dowiem co ze mną nie takSzukałam dziś norm dla tej krzywej i nigdzie nie ma dla wyniku po godzinie, nawet moje laboratorium nie podaje. Na czczo mam normę 70-99, a po 2h ma być poniżej 140.
-
_nina_ wrote:W poniedziałek mam wizytę, więc pewnie się dowiem co ze mną nie tak
Szukałam dziś norm dla tej krzywej i nigdzie nie ma dla wyniku po godzinie, nawet moje laboratorium nie podaje. Na czczo mam normę 70-99, a po 2h ma być poniżej 140.
Na czczo powinno być poniżej 92. Po godzinie poniżej 180, a po dwóch poniżej 153. Twoje wyniki nie wskazują na cukrzycę ciążową, ale masz po godzinie dość dużą hipoglikemię (hipoglikemia jest, gdy poziom glukozy we krwi jest poniżej 70). Nie mam doświadczenia z hipoglikemią, ale myślę, że konsultacja z lekarzem diabetologiem byłaby dobrym pomysłem (oby Twój gin na to wpadł), bo hipoglikemia może nie dawać objawów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 16:49
-
Ptaszek to będą dwie Niny czerwcowki
u nas nadal dziewczynka i ja raczej nie chcę już zmeniać imienia
Byłam dzisiaj na wizycie, mała wazy już 230g, przyspieszyła
Stawianiem brzucha mam się nie martwić bo teraz macica intensywnie rośnie i to z tego raczej bo szyjka długa i zamknięta.
Nina co do cukrów - miała takie niskie u nas na innym wątku dziewczyna i lekarz mówił tylko żeby nie chodziła głodna a takie wyniki lepsze niż podwyższoneptaszek, Wonderland, Marya lubią tę wiadomość
-
Mi gin kazał zrobić krzywą w 22 tyg to idę w środę.Bylam pewnie że się robi po 24 ale kłócić się nie będę,dotego mam 75 a koleżanka miała 50?
Co do wyprawki to mam prawie wszystko po Alanie.Musze tylko kupić nową pościel do łóżeczka i bujak oraz później pampersy,kremy,chusteczki i aspirator do noska bo gruszka mnie trochę wkurzala -
Ja z cukrzycą ciążową też muszę jeść mało a często, co 2-3h. Choć co bym nie zjadła i tak mam cukier w normie. Nawet po kebabie czy spaghetti. Taka ta moja cukrzyca, że tylko na obciążeniu wyszła a tak jest ok. Już nawet lekarze wątpią w nią.Mój skarb 20-10-2015
Jeśli u mnie zostanie dziewczynka, to czekają mnie większe zakupy. Mam co prawda wszystko po synku, ale nie odmówię sobie przyjemności zakupu różowych odpowiedników
pościele, kocyki itp, o ciuszkach nie wspominając
Niebawem mąż zabiera się za malowanie sypialni, gdzie chcę urządzić kącik dla małej.
Nauczona doświadczeniem chcę mieć wszystko gotowe do połowy kwietnia, włącznie ze spakowaną torbą. -
Nina
Z mojego ponad 20-letniego doświadczenia z cukrzycą typu 1 powiem tak. Jeżeli Ty miałaś cukier 44 to dziecko ma ten cukier w swojej krwi nawet o 20 mg mniejszy, a to już bardzo, bardzo niski poziom i niebezpieczny. Skontaktuj się z diabetologiem koniecznie i poproś o glukometr do domu (można dostać za darmo), żeby sprawdzać czy cukier spada tak częściej. Jak spadnie poniżej 70-60mg od razu zjedz coś słodkiego.
Cukrzyca ciążowa polega na zwiększeniu zapotrzebowania na insulinę, ale u każdego może się objawiać inaczej, może Twoja trzustka produkuje za dużo insuliny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 17:31
Wonderland, Leira lubią tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Mam taką nadzieję, że nie będziesz musiała się kłuć. A może przez te słodycze Twój organizm przyzwyczaił się do większego zapotrzebowania na to żeby cukier obniżać i dlatego takie niskie cukry.
Uwielbiam czekoladę....A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Wonderland też mierzę tylko dwa razy w tygodniu. Ale wiesz, lekarze wątpią bo mnie ostatnio gin pytała czy chcę rodzić w DOMU czy w szpitalu. A z taką typową cukrzycą, pozostaje tylko szpital.
Wonderland lubi tę wiadomość
Mój skarb 20-10-2015
Magda33 wrote:Mam taką nadzieję, że nie będziesz musiała się kłuć. A może przez te słodycze Twój organizm przyzwyczaił się do większego zapotrzebowania na to żeby cukier obniżać i dlatego takie niskie cukry.
Uwielbiam czekoladę....a nie na zasadzie, że ja chcę słodkie, a on musi sobie z tym radzić. Dlatego nie znoszę planowania posiłków, bo nigdy nie wiem na co będzie miał ochotę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 17:55