X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię na płasko, bez poduszki albo taka malutka i bardzo cienka, i się zastanawiam czy z tą ciążową to w ogóle dałabym radę spać? W pierwszej ciąży spało mi się dobrze nawet po terminie, tylko ciężko było się obracać z brzuchem, a tak to bez problemu. A z poduszką między nogami to już w ogóle dla mnie abstrakcja :-D

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella a nie pamiętasz jak Ci krzywa wyszła przy takim niskim cukrze?

• Leira Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    Tak, robię doktorat i badania trwały 3 lata i bieżące ich dokumentowanie (same studia trwają 4 lata + 3 kolejne na obronę). Promotor nie ma dyplomantów - my ich mu prowadzimy. Ma tylko 3 doktorantów (miał 7, ale reszta już zrezygnowała) i jednego dr do habilitacji. No własnie byłam wyrozumiała, ale czuje że tyram za niego. I właśnie wyrozumiałość mi się skończyła i idę po rozum do głowy.
    Ale dziękuję ;)

Co do poduszek to zwrócice uwagę na wypełnienie. Moje się tak ubiło, że jak się położe to mam pusto pod głową.
    Sprawdziłam i w mojej była kulka silikonowa jako wypełnienie - na jedną ciążę się sprawdzi, ale po niej można już ciężko stosować do pierwotnego przeznaczenia - dodam że moja kosztowała jedynie 50 zł i taka jej jakość.

To faktycznie dziwne ;/
    No coz, w tej sytuacji moze warto zmienic promotora na kogos innego z branzy? Z tego co zauwazylam to najlepsi sa dr hab. bez doktorantow bo oni potrzebuja szybko wypromowac dwoch doktorantow, zeby sie o profesure ubiegac :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:09

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na temat poduszek to tu fajny zestaw warto spojrzeć koleżanka ma i polecała: http://allegro.pl/zestaw-poduszka-ciazowa-do-karmienia-materac-i6580799113.html

szczęśliwa2017 lubi tę wiadomość

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    To faktycznie dziwne ;/
    No coz, w tej sytuacji moze warto zmienic promotora na kogos innego z branzy? Z tego co zauwazylam to najlepsi sa dr hab. bez doktorantow bo oni potrzebuja szybko wypromowac dwoch doktorantow, zeby sie o profesure ubiegac :P
    Masz racje, ale dziedzina wąska, więc ograniczony wybór. Marzę o jakimś dr hab. nawet jestem w stanie poczekać na jego hab. byle bez nerwów kontynuować współpracę ;)

Wracając do ciąży (mam wyrzuty sumienia że tak sie dzisiaj zdenerwowałam) to duże macie brzuszki? Ja w porównaniu z poprzednią ciążą dużo mniejszy i póki co waga nie leci mocno w górę. Ale na pocieszenie dla Pań które przytyją więcej. Koleżanka ciążowa, a teraz spacerowa przytyła w ciąży 24kg, a teraz 7 miesięcy po ciąży jest 4 na minusie bez żadnych diet, ćwiczeń, itp. Córcia jej zapewnia wszytko ;)

szczęśliwa2017 lubi tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brzunio jakby nieco stanął w miejscu. Zapowiadało się na większy niż w 1 ciąży, ale jest porównywalny. Ostatnio znajomi nawet nie zauważyli :)

Ja mam tylko fasolkę do karmienia motherhood. Śpię na razie z poduszką między nogami, pod koniec pewnie wymienię na kołdrę jak w 1 ciąży :)

• eunice. Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:09

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • teqz Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy z Cezarym :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c32ddb238ac.jpg

Komcia, ptaszek, witaminkab, Magda33, ka_tarzyna, lilek, welonka, Alphelia, nick nieaktualny, Wonderland, anna23, Pysiaczek89, Anitka201, Axana, klauuudia, nick nieaktualny, Arga, Kropka89 lubią tę wiadomość

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice w pierwszej ciąży teściowa, na szczęście 1000 km od nas, przez telefon się pytała czy młoda ma przyczepioną czerwoną kokardkę, bo jak nie to nam ją ktoś zauroczy, a my śmiech

Co do brzuszka Teqz , śliczny, ja mam tyci mniejszy :-)

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Leira Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam gigantyczny brzuch, na moje oko 7-8 miesiąc, a to dopiero 6... oO

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Ja mam gigantyczny brzuch, na moje oko 7-8 miesiąc, a to dopiero 6... oO
    Pokaz :) i Ty Ptaszek tez! Pochwalcie się brzuszkami dziewczyny :D

• welonka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz piękny brzuszek:)
    ja swój jeszcze spokojnie moge ukryć pod troche luźniejsza bluzka , dopiero jak założę cos obcisłego to widac

age.png
  • lilek Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz - niezly juz brzunio, sliczna sukienka :)

U mnie tak, jak zakryję tuniką to niezbyt widac.

PS legginsy ciążowe z netto, polecam :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8ad5a5f2cde.jpg

teqz, Magda33, welonka, Anitka201, Komcia, nick nieaktualny, Kropka89 lubią tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Mam krwiaka przy łożyska 3cm na 1,5 cm grożący oklejanie się łożyska i zak9nczeniem ciazy. Jutro jadę do szpitala leżeć i być pod kątrolą. Jestem załamana... możliwe że z tego mam bóle pleców.

lilek lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Jestem po wizycie. Mam krwiaka przy łożyska 3cm na 1,5 cm grożący oklejanie się łożyska i zak9nczeniem ciazy. Jutro jadę do szpitala leżeć i być pod kątrolą. Jestem załamana... możliwe że z tego mam bóle pleców.

Przypadkowo lajkłam :( koniecznie do szpitala i leżeć, bedziesz stale pod opieką, dasz radę i wyleżysz! Myśl o maluchu!! Trzymam mocno kciuki i dawaj znać!

Onana36 lubi tę wiadomość

• teqz Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Kochana wszystko będzie dobrze, będziesz pod okiem lekarzy i nic złego się nie stanie. Odpoczywaj, lez, zaopatrz się w tonę książek i szybko Ci zleci. Jak Ci się będzie nudzić to pisz tu do nas :) mocno trzymam za Was kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 22:22

• welonka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara musisz oszczędzać sie duzo i wszystko będzie dobrze , jest tu nas kilka z krwiakami

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:

Miałam identyczny wymiar krwiaka, w 5 tygodniu mówili mi, że to krwiak gigant i może zakończyć ciążę, po czym dodali, że w 15-18 tygodniu nie będzie już groźny bo będzie plamką na łożysku :)

Oczywiście - lepiej dmuchać na zimne, ale trzeba myśleć pozytywnie, dziad się wchłonie !!!

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilek wrote:
    Teqz - niezly juz brzunio, sliczna sukienka :)

U mnie tak, jak zakryję tuniką to niezbyt widac.

PS legginsy ciążowe z netto, polecam :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8ad5a5f2cde.jpg

Taki brzuch to ja miałam w 9-10 tygodniu, ale nie byłam aż tak szczupła kiedy zaczynała się moja ciąża :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ