CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja śpię na płasko, bez poduszki albo taka malutka i bardzo cienka, i się zastanawiam czy z tą ciążową to w ogóle dałabym radę spać? W pierwszej ciąży spało mi się dobrze nawet po terminie, tylko ciężko było się obracać z brzuchem, a tak to bez problemu. A z poduszką między nogami to już w ogóle dla mnie abstrakcjaMój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
Komcia wrote:Tak, robię doktorat i badania trwały 3 lata i bieżące ich dokumentowanie (same studia trwają 4 lata + 3 kolejne na obronę). Promotor nie ma dyplomantów - my ich mu prowadzimy. Ma tylko 3 doktorantów (miał 7, ale reszta już zrezygnowała) i jednego dr do habilitacji. No własnie byłam wyrozumiała, ale czuje że tyram za niego. I właśnie wyrozumiałość mi się skończyła i idę po rozum do głowy.
Ale dziękuję
Co do poduszek to zwrócice uwagę na wypełnienie. Moje się tak ubiło, że jak się położe to mam pusto pod głową.
Sprawdziłam i w mojej była kulka silikonowa jako wypełnienie - na jedną ciążę się sprawdzi, ale po niej można już ciężko stosować do pierwotnego przeznaczenia - dodam że moja kosztowała jedynie 50 zł i taka jej jakość.
To faktycznie dziwne ;/
No coz, w tej sytuacji moze warto zmienic promotora na kogos innego z branzy? Z tego co zauwazylam to najlepsi sa dr hab. bez doktorantow bo oni potrzebuja szybko wypromowac dwoch doktorantow, zeby sie o profesure ubiegac -
Leira wrote:To faktycznie dziwne ;/
No coz, w tej sytuacji moze warto zmienic promotora na kogos innego z branzy? Z tego co zauwazylam to najlepsi sa dr hab. bez doktorantow bo oni potrzebuja szybko wypromowac dwoch doktorantow, zeby sie o profesure ubiegac
Wracając do ciąży (mam wyrzuty sumienia że tak sie dzisiaj zdenerwowałam) to duże macie brzuszki? Ja w porównaniu z poprzednią ciążą dużo mniejszy i póki co waga nie leci mocno w górę. Ale na pocieszenie dla Pań które przytyją więcej. Koleżanka ciążowa, a teraz spacerowa przytyła w ciąży 24kg, a teraz 7 miesięcy po ciąży jest 4 na minusie bez żadnych diet, ćwiczeń, itp. Córcia jej zapewnia wszytkoszczęśliwa2017 lubi tę wiadomość
-
Moj brzunio jakby nieco stanął w miejscu. Zapowiadało się na większy niż w 1 ciąży, ale jest porównywalny. Ostatnio znajomi nawet nie zauważyli
Ja mam tylko fasolkę do karmienia motherhood. Śpię na razie z poduszką między nogami, pod koniec pewnie wymienię na kołdrę jak w 1 ciąży -
Pozdrawiamy z Cezarym
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c32ddb238ac.jpgKomcia, ptaszek, witaminkab, Magda33, ka_tarzyna, lilek, welonka, Alphelia, tomania2806, Wonderland, anna23, Pysiaczek89, Anitka201, Axana, klauuudia, Marya, Arga, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Eunice w pierwszej ciąży teściowa, na szczęście 1000 km od nas, przez telefon się pytała czy młoda ma przyczepioną czerwoną kokardkę, bo jak nie to nam ją ktoś zauroczy, a my śmiech
Co do brzuszka Teqz , śliczny, ja mam tyci mniejszyMój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
Teqz - niezly juz brzunio, sliczna sukienka
U mnie tak, jak zakryję tuniką to niezbyt widac.
PS legginsy ciążowe z netto, polecam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8ad5a5f2cde.jpgteqz, Magda33, welonka, Anitka201, Komcia, Marya, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Sarrrra wrote:Jestem po wizycie. Mam krwiaka przy łożyska 3cm na 1,5 cm grożący oklejanie się łożyska i zak9nczeniem ciazy. Jutro jadę do szpitala leżeć i być pod kątrolą. Jestem załamana... możliwe że z tego mam bóle pleców.
Przypadkowo lajkłamkoniecznie do szpitala i leżeć, bedziesz stale pod opieką, dasz radę i wyleżysz! Myśl o maluchu!! Trzymam mocno kciuki i dawaj znać!
Onana36 lubi tę wiadomość
-
Sarrrra wrote:Jestem po wizycie. Mam krwiaka przy łożyska 3cm na 1,5 cm grożący oklejanie się łożyska i zak9nczeniem ciazy. Jutro jadę do szpitala leżeć i być pod kątrolą. Jestem załamana... możliwe że z tego mam bóle pleców.
mocno trzymam za Was kciuki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 22:22
-
Miałam identyczny wymiar krwiaka, w 5 tygodniu mówili mi, że to krwiak gigant i może zakończyć ciążę, po czym dodali, że w 15-18 tygodniu nie będzie już groźny bo będzie plamką na łożysku
Oczywiście - lepiej dmuchać na zimne, ale trzeba myśleć pozytywnie, dziad się wchłonie !!! -
lilek wrote:Teqz - niezly juz brzunio, sliczna sukienka
U mnie tak, jak zakryję tuniką to niezbyt widac.
PS legginsy ciążowe z netto, polecam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8ad5a5f2cde.jpg
Taki brzuch to ja miałam w 9-10 tygodniu, ale nie byłam aż tak szczupła kiedy zaczynała się moja ciąża