X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • teqz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik w sumie te dwa razy kiedy brałam byłam na czczo, ale tak mnie te wymioty zraziły, ze unikam nospy jak ognia :D

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka a czy lekarz sprawdzał ci w ogóle czy masz tego krwiaka jeszcze ? Ja się umówiłam na poniedziałek na wizyte, bo mi właśnie spokoju nie daje czy on dalej jest. Podobno do 20 tyg powinien się sam wchłonąć, tak czytałam. Na moich połówkowych też usłyszałam tylko, że nie ma czym się przejmować, ale nie sprawdzono mi tego.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ja na Twoim etapie tak samo miałam ciagle taki sam brzuch. Od tygodnia mi ewidentnie urósł :-)
    Później zrobię zdjęcie bo obecnie pieczemy z młodym mufinki z masłem orzechowym :-) tzn on siedzi przy piekarniku, a ja mam czas na kawę :-)
    Cudownie jest wstać o 7.30 :-) czuje się wypoczęta :-) także dziś intensywny dzień z synem ❤️

• welonka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno niw ma ale u mnie krwiak byl umiejscowiony pod kosmowka podobno w dobrym miejscu bo nie zagraża dziecku . Podobno po 20tc krwiaki nie sa juz tak niebezpieczne

Odkąd biorę ten magnez i nospe to faktycznie brzuch jest inny dalej twardy ale nie aż tak i nie czuje tak często napinania sie.

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! Musi być! Głowa do góry

To i ja dołączam do dziewczyn, które mają dziś połówkowe :) mam nadzieję, że w końcu na 100% poznam płeć :) trzymam kciuki za resztę

welonka, lilek, Marya, KochamSłońce lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra jesteś bezpieczna pod stałą opieką lekarską. Odpoczywaj i leż na zmianę;)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze polowkowe. Ja mam w poniedziałek.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że dziś tyle polowkowych! Trzymamy kciuki za dobre wieści:)
    Sara będzie dobrze! Polezysz w szpitalu, będziesz pod stałą kontrola, wszystko się unormuje i się uspokoisz psychicznie.

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja krzywą robiłam w poprzedniej ciąży, niewiele wyższe wyniki od Ciebie, jak znajdę to napiszę. W tej ciąży jeszcze nie miałam tego badania. Pewnie mój gin zadecyduje, że w 26-30 tc. Wydaję mi się, że lepiej niższy niż wysoki cukier.

Sarrra, powodzenia, będzie dobrze. Na tym etapie krwiaki nie są aż tak groźne, aczkolwiek teraz będziesz musiała bardziej sie oszczędzać i jak trzeba to hospitalizacja do czasu, aż lekarze zdecydują. Może i dobrze w Twoim przypadku, że szpital, bo w domu nie wypoczywałabyś, a tak parę dni się przyda.
    U mnie przy bokach łożyska odklejanie, dwie zatoki brzeżne, nic na to nie ma, ani lekarstw ani leżenie zbytnio nie pomoże. Ponoć nie zagraża tragicznie mojej ciąży, ale mam nie nosić córki i w miarę się oszczędzać. Co nie udaje mi się, jednak przy małym dziecku się nie da. Czasami jak córcia ma drzemkę położę się koło niej na 30 min z książką, taki to wypoczynek matki ;) Reszta dnia w biegu.
    W ciąży z córcią miałam ogromnego krwiaka podkosmówkowego, podplamiałam, niby lekarze nie mówili nic o odklejaniu. Wszystko dobrze się skończyło, a też miałam obawy czy wszystkie składniki do córeczki przechodzą, skoro mam takie łożysko. Córcia urodziła się z wagą 3420 i 54 cm. Żadnej hipotrofii nie było. Także na spokojnie. Im starsza ciąża to ten krwiak nie jest zagrożeniem.
    A to prawda, ślad pozostał, położne, które po porodzie sprawdzały moje łożysko zauważyły plamkę, pamiątkę po krwiaczku.

Powodzenia na wizytach :-)!!!!! Ale dużo Dziewczyn ma dziś połówkowe :-)

Tegz, śliczny brzuszek, ja mam z wielkości podobny, jak znajdę i czas i wenę wstawię swój.
    Śliczna sukienka, można zapytać, gdzie kupiłaś?
    Tylko w dżinsach chodzę, muszę sobie koniecznie jakaś sukieneczkę na brzusio kupić.

Ale wczoraj miałam zatrucie, dawno mnie tak nie męczyło, w nocy wątroba bolała, dobrze, że miałam nos-pę i smectę. Już myślałam, że przy okazji coś z woreczkiem żółciowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 09:59

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra trzymaj się tam. Wszystko będzie dobrze, będziesz pod dobrą opieką i kontrolą, a to najważniejsze.

Dziewczyny, powodzenia na połówkowych. Prosimy o same pozytywne wiadomości :-) I żeby maluszki pokazały co tam mają między nogami ;-)

pilik lubi tę wiadomość

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • teqz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella kupiłam ja w Sinsay :) nie jest ciążowa, ale nie ma twardego materiału wiec jeszcze długo ponoszę. Ja z ciążowych to kupuje spodnie i koszulki w h&m, ostatnio kupiłam legginsy i dresy stamtąd, są super.

Powodzenia na wizytach dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 10:11

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjęli mnie do szpitala. Warunki okropne jak w prl. Myślałam że będę w wyremontowanym bloku 5a a tu do starego bloku mnie dali. Ubikacja 20 m od pokoju 5 osobowego. Bez papieru itd . Odzwyczailam się od takich warunków i zastanawiam się że jednak na moim materacu nie byłoby lepiej. Może to śmieszne ale człowiek tak przyzwyczai się do intymności że w innych warunkach będzie trudniej odpocząć. Najważniejsze jednak że pod kontrolą. I z tego powodu będę tu leżeć ile trzeba. Okazało się że krwiak jest podkosmowkowy 4 cm na 1.1 cm i już powoduje odklejanie się łożyska w miejscu krwiaka. PLecy mnie też bolą. Oby po tygodniu było dobrze...

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Przyjęli mnie do szpitala. Warunki okropne jak w prl. Myślałam że będę w wyremontowanym bloku 5a a tu do starego bloku mnie dali. Ubikacja 20 m od pokoju 5 osobowego. Bez papieru itd . Odzwyczailam się od takich warunków i zastanawiam się że jednak na moim materacu nie byłoby lepiej. Może to śmieszne ale człowiek tak przyzwyczai się do intymności że w innych warunkach będzie trudniej odpocząć. Najważniejsze jednak że pod kontrolą. I z tego powodu będę tu leżeć ile trzeba. Okazało się że krwiak jest podkosmowkowy 4 cm na 1.1 cm i już powoduje odklejanie się łożyska w miejscu krwiaka. PLecy mnie też bolą. Oby po tygodniu było dobrze...
    W ktorhm szpitalu leżysz? Dobrze pamietam, ze z Chorzowa jesteś? Dasz radę, najważniejsze jest teraz maleństwo :)

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra trzymam kciuki aby wszystko się skończyło dobrze :*
    I czekamy na dobre wieści z połówkowych :)

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra leżysz Bytomiu na III. Trzymaj się dzielnie ja tam lezalam 2,5 m-cy ordynator to taki buc ze szkoda gadać.

pa666ka lubi tę wiadomość

• Axana Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:24

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra mialas w ogole jakies objawy, poza bolem plecow? Jakies krwawienie, albo silny bol brzucha czy skurcze macicy? Czy to sie stalo bezobjawowo?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Ania0 Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra trzymam kciuki, żeby było dobrze! Po opisie stwierdzam, że szpital w Bytomiu. Mylę się?

szczęśliwa2017 ja również używam poduszki typ C od Supermami. Sprawdza się bardzo dobrze, ale jest problem z przekręcaniem się w nocy. Teraz wybrałabym zdecydowanie U.

Pysiaczek89 i Tròjka czekam na relację po połówkowych <3

szczęśliwa2017 lubi tę wiadomość

f2w3skjo26cwcqcf.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra trzymaj się tam, musi być dobrze.
    Axsana kciuki zaciścięte.

A oto mój brzucholek :-)

http://static.pokazywarka.pl/m/6/r/a6decf8636d4f918ed4a2fd8320320cb_orig.jpg

teqz, witaminkab, Magda33, lilek, Wonderland, Anitka201, Marya, KochamSłońce, Kropka89 lubią tę wiadomość

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Sarra leżysz Bytomiu na III. Trzymaj się dzielnie ja tam lezalam 2,5 m-cy ordynator to taki buc ze szkoda gadać.
    Leżę w 5 w bytomiu jestem pod opieką mojej Pani doktor więc niczego się nie boję:) może mnie przeniosą do 5a.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Sarrra mialas w ogole jakies objawy, poza bolem plecow? Jakies krwawienie, albo silny bol brzucha czy skurcze macicy? Czy to sie stalo bezobjawowo?
    Żadnych objawów. Gdyby nie usg kontrolne to nie wiedzialabym że jest coś nie tak.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ