X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Sarra leżysz Bytomiu na III. Trzymaj się dzielnie ja tam lezalam 2,5 m-cy ordynator to taki buc ze szkoda gadać.
    Mamo nadzieję że po tyg wyjdę. Z moim trybem życia to nie dam rady tyle leżeć. Masakra

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na III jeszcze gorszy syf. Na moje pytanie co dalej czy krążek będą zakładać czy długo będę leżeć ordynator mi odp ze Ja tu jestem od leżenia a nie od myślenia.
    Dziewczynie która poprosiła o usg bo miała krwotok i nie wiadomo czy dzieciątko żyje odp jej ze jak poszło do wc to co chce oglądać na usg

• Ania0 Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Na III jeszcze gorszy syf. Na moje pytanie co dalej czy krążek będą zakładać czy długo będę leżeć ordynator mi odp ze Ja tu jestem od leżenia a nie od myślenia.
    Dziewczynie która poprosiła o usg bo miała krwotok i nie wiadomo czy dzieciątko żyje odp jej ze jak poszło do wc to co chce oglądać na usg

Nawet nie chce mi się wierzyć, że takie osoby pracują w służbie zdrowia! I to na wysokich stanowiskach. Zero empatii, zero człowieczeństwa. Straszne!

f2w3skjo26cwcqcf.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:

Aż się w głowie nie mieści, że ktoś może coś takiego powiedzieć zmartwionej kobiecie. Jakim trzeba być bydlakiem bez serca i powołania do swojej pracy :O

pilik lubi tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schyłek 22 tc, młody skutecznie „utrudniał” zrobienie zdjęcia :-)
    48547b674622ef3fmed.jpg

szczęśliwa2017, teqz, Axana, Magda33, Alphelia, klauuudia, tomania2806, lilek, Wonderland, Marya, cichyszept, pilik, kokkosanka, anna23, Pysiaczek89, KochamSłońce, Kropka89, Krokodylica lubią tę wiadomość

• szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ale masz malutki brzuszek :) tzn mi się wydaje ze mój jest ogromny ;D

Szczęśliwa2017
  • teqz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka zdjęcie przesłodkie :)

Anitka201 lubi tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja za bardzo jestem pysksta żeby ktoś mi wrazl na głowę. W ubikacja chyba jest zimno i pod prysznicem. Poproszę o przeniesienie jak zwolni się pod 5a miejsce. Chyba że moja dr sama na to wpadnie... ja chcę tu rodzic ale na patologii ciąży pod 5a

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się dobrze!
    Pysiaczek, Trójka powodzenia na połówkowych, trzymam kciuki też za Was! :)
    Anitka zdjęcie rzeczywiście bardzo słodkie :D

A ja rozpoczynam 20 tydzień dzisiaj :)

Anitka201, pa666ka, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Leira Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra strasznie dziwna sprawa z tym łożyskiem.. zaczęłam drążyć temat skąd to sie bierze i różne są teorie: od chorób matki (nadciśnienie, tarczyca, etc) do urazów, nic Ci się nie przytrafiło? Jakieś uderzenie czy coś?

Pierwszym objawem jest krwawienie, za wyjątkiem odklejania się łożyska w środkowej jego części, aż ciężko uwierzyć, że takie coś zdarza się tak nagle, bez ostrzeżenia :/

I jak takie dziadostwo diagnozować? USG co tydzień? Kurczę, zmartwiło mnie, że takie coś się dzieje :/

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra trzymaj się tam! Trzymamy kciuki! Na pewno będzie dobrze. Jednak dobrze, że mamy dość częste USG w ciąży - można kontrolować i zapobiegać.

Trzymam kciuki za wszystkie połówkowe i z niecierpliwością będę czekać na dobre wieści :)

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Masakra..normalnie trafia mnie jak coś takiego słyszę. Totalna znieczulica, która później odbija się na psychice pacjentek :-(

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Anitka zdjęcie przesłodkie :)
    Jak tylko odkryje brzuch to on się przytula, całuje, opowiada Leonowi co dziś robił i ciagle się pyta „a ty co jobis?? Śpisz??”

Acha i dzisiaj młody stwierdził „mamo ale ty masz wielki brzuchol” Haha :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 12:21

Alphelia, teqz, lilek, Kropka89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra trzymaj się

a i zaczynamy 23 tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 12:31

tomania2806, anna23, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Sarrra strasznie dziwna sprawa z tym łożyskiem.. zaczęłam drążyć temat skąd to sie bierze i różne są teorie: od chorób matki (nadciśnienie, tarczyca, etc) do urazów, nic Ci się nie przytrafiło? Jakieś uderzenie czy coś?

Pierwszym objawem jest krwawienie, za wyjątkiem odklejania się łożyska w środkowej jego części, aż ciężko uwierzyć, że takie coś zdarza się tak nagle, bez ostrzeżenia :/

I jak takie dziadostwo diagnozować? USG co tydzień? Kurczę, zmartwiło mnie, że takie coś się dzieje :/
    Nie mam nadciśnienia ani tarczycy tzn jestem ja euthyroxie. Może przy wstawaniu szarpnelam się nie wiem. Może przez heparyne nam delikatne naczynka i gdy ma się łożysko podnosiło z przodujacego mogło takie coś zrobić.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana przypadkiem polubiłam.

Sara dużo cierpliwości, będzie dobrze..!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaje relacje z wczorajszej wieczornej wizyty ;) na razie nadal wygląda na dziewczynkę ;) wszytko jest w porządku, waga 252 g, teraz pokazywało na 18t2d wg większości pomiarów wiec na połówkowe będę szła dopiero 20 lutego :( i znowu prawie 4 tygodnie czekania :(
    Z basenem gin faktycznie poleciła te probiotyki dopochwowe.

Anitka201, Wonderland, Alphelia, ptaszek, witaminkab, Marya, pilik lubią tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • cichyszept Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w południe!
    A to mój brzuchol :) Od rana mam takiego powera, że sama się sobie dziwię. Coś czuje, że dziś dużo zrobię. Na wadze dziś pokazało 63kg, a co to bedzie później. Mała już coraz wyraźniej daje o sobie znać.
    We wtorek drugie badanie genetyczne. Dowiadywalam się, czy będę miała płatne, czy na NFZ, bo zapewniano mnie do końca, że na pewno bezpłatnie, a tu niespodzianka :/ Stwierdzili, że skoro nie chciałam robić u nich amnio to mam platne i tyle w temacie. Pewnie gdybym nie zadzwonila to powiedziałabym się przed gabinetem na miejscu eh

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38f366eb6af3.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73f66f0a1dbe.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 13:42

teqz, Anitka201, Wonderland, Alphelia, ptaszek, lilek, Magda33, Marya, Kropka89 lubią tę wiadomość

7u22vfxm0wxufvzx.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra! jestem po! moja dziewczynka zyskała peniska więc będzie kolejny chłopiec ;) wszystko pięknie, maluch prawidłowo się rozwija, ginka mówi, że ma "dobrze poukładane w głowie" :D :D i specjalnie dla Axany podaje wymiary :) też jestem ciekawa jak różnią się maluchy na tym etapie

BPD: 52 mm
    HC: 193 mm
    AC: 158 mm
    FLL: 33 mm
    EFW: 378g

Ogólnie tak mi się śmiać chce, że to znowu chłopiec. Nigdy, NIGDY nie myślałam, że będę mamą 3 chłopaków. Już widzę siebie jak się dre jak Kożuchowska w Rodzince.pl haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 13:49

cichyszept, lotka1990, teqz, Anitka201, Wonderland, Alphelia, ptaszek, lilek, Magda33, Arga, tomania2806, Marya, Axana, Decadence, Pysiaczek89, KochamSłońce, Kropka89 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAA i jeszcze porównuję sobie jak wyszło w porównaniu ze starszymi chłopakami...to będzie jakiś wielki DZIAD! hahaha no jest największy pod każdym wzgędem. I poproszę o zmianę na chłopca na pierwszej stronie, nie wiemy jeszcze jakie imię ;P

f2w3rjjgku0ijq5v.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ