CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Angella dzisiaj mamy dzień z jedna malutka wpadka
popuścił i popędził na nocnik
Cały dzień bez pieluchyale ilość minut spędzonych w toalecie + ilość przeczytanych tam książek to nasze
Ogólnie polecam książkę dot odpieluchowanie „mamo, chce kupę” razem z mężem ja przeczytaliśmy i dużo nam dała
Edit: ale mi ma już skończone 2 lata. Wg autorki książki najlepszy moment to okres pomoedzy 20, a 30 miesiącem życiaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 20:27
Agnella lubi tę wiadomość
-
Aż zwatpilam jak się upewniasz i wzięłam wyniki to się podzielę
Stopa 39.5 mm
K. Ramienna 35.8mm
K. Udowa 37.2mm
K. Promieniowa 28.2mm
K. Łokciowa 33.7mm
K. Piszczelowa 31.7mm
K. Strzałkowa 33mm
I jestem w 23 tyg.
Jeśli te foliany to m.in. kwas foliowy to ok... po prostu się nie znam
I też już spokojnie wyczekuje łaskotania synka -
Edytaaa wrote:Aż zwatpilam jak się upewniasz i wzięłam wyniki to się podzielę
Stopa 39.5 mm
K. Ramienna 35.8mm
K. Udowa 37.2mm
K. Promieniowa 28.2mm
K. Łokciowa 33.7mm
K. Piszczelowa 31.7mm
K. Strzałkowa 33mm
I jestem w 23 tyg.
Jeśli te foliany to m.in. kwas foliowy to ok... po prostu się nie znam
I też już spokojnie wyczekuje łaskotania synka
Zaskoczona jestem, że stopa jest dłuższa niż kość udowa, aż w środę na wizycie, poproszę o zmierzenie stopy Patrika -
Eunice, również przesuwam MMR. Pójdę dopiero jak druga córa się urodzi. Bo zaszczepić zaszczepię. Wystraszyło mnie, że to "żywa" szczepionka. Czytałam wiele złego na ten temat, ale jak pytam znajomych to dzieciaczki dobrze zniosły MMR czy Priorix. Tylko Internety straszą poważnie.
Ale mimo to stres jest. Chyba każde szczepienie to jednak nerwy.
Powodzenia dzisiaj, niech córeczka dobrze je zniesie i na pewno tak będzie!!!
U mnie akurat ostatnio łapanie w woreczek idzie. A to dlatego, że zamiast ten doł dawał na doł ku pupce stawiam na górę. Tak to marnowałam często 4 czy 5 woreczków.
WitaminkaB, powodzenia na wizycie!!! Ja nie mogę się doczekać swojego połówkowego, tzn. córci, już odliczam tygodnie, dni...
I znowu nowy tydzień, kolejny tydzień do przodu z ciążą...ale czas zasuwa.
-
Sara bądź dobrej myśli, będzie dobrze
Trzymam kciuki również za wszystkie wizytujące dziś dziewczyny
Ja wczoraj wieczorem wreszcie pierwszy raz poczułam wyraźne kopniaczki LilkiZawołałam męża, przyłożył rękę i już były delikatniejsze ruchy, ale wyczuł też. Później znów drugi mocny kopniak, że aż drgnęłam
Mam nadzieję, że już niedługo będę je czuć regularnie
klarunia1978, klauuudia, lilek lubią tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
welonka wrote:
Kocham Słońce zgodzę sie z Toba z tymi objawami w terminie miesiączki u mnie koniec miesiąc termin miesiączki i twarz mi właśnie sypało jak zawsze przed @.Do problemow z cerą dochodzi tez najprawdziwszy PMS... A jak mam juz miec dzien w ktorym dostalabym miesiaczke, to mam wzmozona ilosc sluzu.
-
Eunice powodzenia na szczepieniu! Też byłam przerażona, bo się naczytalam różnych rzeczy.. Na szczęście u nas obyło sie bez gorączki i innych atrakcji. W przypadku tej szczepionki objawy są opóźnione i gorączka może być dopiero w ok. 10 dobie po szczepieniu.
Agnella tak jak pisałaś to jest żywa szczepionka więc z uwagi na to zastanów się czy chcesz szczepić starszą core jak w domu będzie noworodek.. Wg mnie to niebezpieczne dla maluszka. Ja wolałam teraz szczepić póki jest jedno dziecko i jakby coś się działo to mogę mu się w pełni poświęcić, bo przy dwójce wiadomo, będzie trudniej;)
Ja dziś zaczynam 23tc i tez jestem w szoku jak ten czas zasuwa:) oby tylko waga tak szybko nie pędzila w górę.. Jak dziś zobaczylam 4kg na plusie to włosy stanęły mi dęba;o muszę chyba zacząć zdrowa dietę jak Eunice, bo w czerwcu będzie kiepsko;)
-
nick nieaktualny
-
Eunice sprawdzony sposób na pobranie moczu to obudzić rano dziecko, szybko przykleić woreczek i np odkręcić kran
u nas zawsze pomagało. Dzieci zawsze sikają po spaniu wiec warto wtedy wysadzić np na nocnik.
Jedna z dziewczyn na wrześniowych po założeniu woreczka polewala swojego maluch ciepła woda. Ale oni mieli spory problem z ciągłymi balteriami w moczu kilku miesięcznego synka i w pobierany moczu doszli do perfekcji.
Te woreczki są małobsterylne
Ja te szczepionkę odwleklam do 2 rż. U nas na szczęście obyło się bez ekscesów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 11:27
-
kokkosanka wrote:Ja dziś zaczynam 23tc i tez jestem w szoku jak ten czas zasuwa:) oby tylko waga tak szybko nie pędzila w górę.. Jak dziś zobaczylam 4kg na plusie to włosy stanęły mi dęba;o muszę chyba zacząć zdrowa dietę jak Eunice, bo w czerwcu będzie kiepsko;)
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze Wasze badania.
Ja mam jeszcze ponad tydzień zanim zobaczę synusia.
Sarrra cały weekend byłam z Tobą myślami.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Ja już po wizycie, mały wazy 450g
mogę odstawić luteinę w końcu bo szyjka ma się świetnie.
Jedynie martwi mnie moja waganiby nic po mnie nie widać, ale wg wagi u lekarza od 4go grudnia +4kg
chociaż to ważenie w ciuchach wiec się nie przejmuje, ale i tak trzeba trochę zmienić nawyki żywieniowe bo moje się czerwca
chyba wagę wyrzucę totalnie wtedy haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 11:18
Kropka89, Anitka201, klarunia1978, klauuudia, Wonderland, Pysiaczek89, zielonooka7, ptaszek, Marya lubią tę wiadomość
-
A u mnie już od początku ciąży do dziś (23tydz) aż 6kg do przodu
ale podobno tak 1-1.5kg miesięcznie to norma wiec mam nadzieje że nie poszybuje teraz w górę szybciej
Eunice, ja wczoraj miałam rosołek, burgery domowe i bataty pieczone także nie było lekkoa do herbatki domowe rogaliki kruche a koleżanka przyniosła babeczki czekoladowe - tej na szczęście tylko jednej się oparłam
Sarra, trzymam kciuki!
Dziewczyny wizytujące - powodzenia!!!
Lece zaraz na grotę solna - oprócz inhalacji w domu mam nadzieję że to wspomoże jeszcze bardziej moje zatoki
Dobrego dnia!