X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella dzisiaj mamy dzień z jedna malutka wpadka :-) popuścił i popędził na nocnik :-)
    Cały dzień bez pieluchy :-) ale ilość minut spędzonych w toalecie + ilość przeczytanych tam książek to nasze :-)
    Ogólnie polecam książkę dot odpieluchowanie „mamo, chce kupę” razem z mężem ja przeczytaliśmy i dużo nam dała :-)

Edit: ale mi ma już skończone 2 lata. Wg autorki książki najlepszy moment to okres pomoedzy 20, a 30 miesiącem życia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 20:27

Agnella lubi tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy właśnie świeżo odpieluchowane. Teraz już za nic nie zrobi w pampers, poszło szybko i łatwo dość, ale czekałam aż sama będzie gotowa, zasygnalizuje że pampers przeszkadza. Także Agnella macie jeszcze czas!

Agnella lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Edytaaa Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż zwatpilam jak się upewniasz i wzięłam wyniki to się podzielę

Stopa 39.5 mm
    K. Ramienna 35.8mm
    K. Udowa 37.2mm
    K. Promieniowa 28.2mm
    K. Łokciowa 33.7mm
    K. Piszczelowa 31.7mm
    K. Strzałkowa 33mm

I jestem w 23 tyg.

Jeśli te foliany to m.in. kwas foliowy to ok... po prostu się nie znam

I też już spokojnie wyczekuje łaskotania synka

3jgxk0s37fedlcal.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytaaa wrote:
    Aż zwatpilam jak się upewniasz i wzięłam wyniki to się podzielę

Stopa 39.5 mm
    K. Ramienna 35.8mm
    K. Udowa 37.2mm
    K. Promieniowa 28.2mm
    K. Łokciowa 33.7mm
    K. Piszczelowa 31.7mm
    K. Strzałkowa 33mm

I jestem w 23 tyg.

Jeśli te foliany to m.in. kwas foliowy to ok... po prostu się nie znam

I też już spokojnie wyczekuje łaskotania synka

Zaskoczona jestem, że stopa jest dłuższa niż kość udowa, aż w środę na wizycie, poproszę o zmierzenie stopy Patrika :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira u mnie w czwartek na wizycie nóżki dama pokazała i mi zmierzyła gin stopę i miała 2,5cm! Też byłam w szoku ;) proporcje jeszcze zaburzone mają dzieciaki i widać stopki rosną równo i potem przestają pewnie, a reszta goni ;)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra co u Ciebie??? Jaka samopoczucie???

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:13

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mam polowkowe. Od wczoraj mały spokojny więc idealnie, że to dziś zobaczę.
    Eunice nie stresuj się MMR, nie jest najgorsze to szczepienie. Będzie dobrze.

pilik, Marya, Magda33, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzisiaj idę na 4D trzymajcie kciuki, żeby moje maleństwo pokazało co ma między nóżkami bo świetnie to ukrywa.

Sarrrra, Alphelia, Marya, Magda33, Kropka89, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Sarrrra co u Ciebie??? Jaka samopoczucie???
    Dziękuję że pytasz . Dzisiaj będę mieć usg żeby zobaczyć jak tam krwiak. Mam nadzieję że trochę się zmniejszył. Samopoczucie takie sobie. Staram się nie myśleć. Zobaczymy.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice, również przesuwam MMR. Pójdę dopiero jak druga córa się urodzi. Bo zaszczepić zaszczepię. Wystraszyło mnie, że to "żywa" szczepionka. Czytałam wiele złego na ten temat, ale jak pytam znajomych to dzieciaczki dobrze zniosły MMR czy Priorix. Tylko Internety straszą poważnie.
    Ale mimo to stres jest. Chyba każde szczepienie to jednak nerwy.
    Powodzenia dzisiaj, niech córeczka dobrze je zniesie i na pewno tak będzie :-)!!!

U mnie akurat ostatnio łapanie w woreczek idzie. A to dlatego, że zamiast ten doł dawał na doł ku pupce stawiam na górę. Tak to marnowałam często 4 czy 5 woreczków.

WitaminkaB, powodzenia na wizycie :-)!!! Ja nie mogę się doczekać swojego połówkowego, tzn. córci, już odliczam tygodnie, dni...:-)

I znowu nowy tydzień, kolejny tydzień do przodu z ciążą...ale czas zasuwa.

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra pozdrawiam i też liczę, że usłyszysz same dobre wieści:)
    Witaminkab,Madziula kciukasy zaciśnięte.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara bądź dobrej myśli, będzie dobrze :)

Trzymam kciuki również za wszystkie wizytujące dziś dziewczyny :)

Ja wczoraj wieczorem wreszcie pierwszy raz poczułam wyraźne kopniaczki Lilki :D Zawołałam męża, przyłożył rękę i już były delikatniejsze ruchy, ale wyczuł też. Później znów drugi mocny kopniak, że aż drgnęłam :D Mam nadzieję, że już niedługo będę je czuć regularnie :)

klarunia1978, klauuudia, lilek lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

Kocham Słońce zgodzę sie z Toba z tymi objawami w terminie miesiączki u mnie koniec miesiąc termin miesiączki i twarz mi właśnie sypało jak zawsze przed @.
    Niesamowite, ale u mnie co do dnia sie sprawdza :-D Do problemow z cerą dochodzi tez najprawdziwszy PMS... A jak mam juz miec dzien w ktorym dostalabym miesiaczke, to mam wzmozona ilosc sluzu.

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice powodzenia na szczepieniu! Też byłam przerażona, bo się naczytalam różnych rzeczy.. Na szczęście u nas obyło sie bez gorączki i innych atrakcji. W przypadku tej szczepionki objawy są opóźnione i gorączka może być dopiero w ok. 10 dobie po szczepieniu.
    Agnella tak jak pisałaś to jest żywa szczepionka więc z uwagi na to zastanów się czy chcesz szczepić starszą core jak w domu będzie noworodek.. Wg mnie to niebezpieczne dla maluszka. Ja wolałam teraz szczepić póki jest jedno dziecko i jakby coś się działo to mogę mu się w pełni poświęcić, bo przy dwójce wiadomo, będzie trudniej;)

Ja dziś zaczynam 23tc i tez jestem w szoku jak ten czas zasuwa:) oby tylko waga tak szybko nie pędzila w górę.. Jak dziś zobaczylam 4kg na plusie to włosy stanęły mi dęba;o muszę chyba zacząć zdrowa dietę jak Eunice, bo w czerwcu będzie kiepsko;)

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula9022 wrote:
    Dziewczyny ja dzisiaj idę na 4D trzymajcie kciuki, żeby moje maleństwo pokazało co ma między nóżkami bo świetnie to ukrywa.
    kciuki

madziula9022 lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice sprawdzony sposób na pobranie moczu to obudzić rano dziecko, szybko przykleić woreczek i np odkręcić kran :-) u nas zawsze pomagało. Dzieci zawsze sikają po spaniu wiec warto wtedy wysadzić np na nocnik.
    Jedna z dziewczyn na wrześniowych po założeniu woreczka polewala swojego maluch ciepła woda. Ale oni mieli spory problem z ciągłymi balteriami w moczu kilku miesięcznego synka i w pobierany moczu doszli do perfekcji.
    Te woreczki są małobsterylne :-/

Ja te szczepionkę odwleklam do 2 rż. U nas na szczęście obyło się bez ekscesów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 11:27

• Magda33 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka wrote:
    Ja dziś zaczynam 23tc i tez jestem w szoku jak ten czas zasuwa:) oby tylko waga tak szybko nie pędzila w górę.. Jak dziś zobaczylam 4kg na plusie to włosy stanęły mi dęba;o muszę chyba zacząć zdrowa dietę jak Eunice, bo w czerwcu będzie kiepsko;)
    I ja też zaczynam 23tc. Podzielam Twoje zdanie, choć ja już mam wiecej na plusie (jakieś +5,5kg). Mały jest taki aktywny, że nie daje o sobie zapomnieć. Brzuch mnie ciągnie już z każdej strony, zwłaszcza wieczorami.
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze Wasze badania.
    Ja mam jeszcze ponad tydzień zanim zobaczę synusia.
    Sarrra cały weekend byłam z Tobą myślami.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • teqz Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, mały wazy 450g :) mogę odstawić luteinę w końcu bo szyjka ma się świetnie.
    Jedynie martwi mnie moja waga :D niby nic po mnie nie widać, ale wg wagi u lekarza od 4go grudnia +4kg :/ chociaż to ważenie w ciuchach wiec się nie przejmuje, ale i tak trzeba trochę zmienić nawyki żywieniowe bo moje się czerwca :D chyba wagę wyrzucę totalnie wtedy haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 11:18

Kropka89, Anitka201, klarunia1978, klauuudia, Wonderland, Pysiaczek89, zielonooka7, ptaszek, Marya lubią tę wiadomość

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie już od początku ciąży do dziś (23tydz) aż 6kg do przodu :-D ale podobno tak 1-1.5kg miesięcznie to norma wiec mam nadzieje że nie poszybuje teraz w górę szybciej :-P

Eunice, ja wczoraj miałam rosołek, burgery domowe i bataty pieczone także nie było lekko :-D a do herbatki domowe rogaliki kruche a koleżanka przyniosła babeczki czekoladowe - tej na szczęście tylko jednej się oparłam :-D

Sarra, trzymam kciuki!

Dziewczyny wizytujące - powodzenia!!! :)

Lece zaraz na grotę solna - oprócz inhalacji w domu mam nadzieję że to wspomoże jeszcze bardziej moje zatoki :)

Dobrego dnia!

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ