CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Alphelia wrote:Tak apropo magnezu, bo widzę że większość z Was bierze magne b6, czyli przy dawce 3x2 dziennie to jest w sumie ok. 300mg magnezu. Moja gin mi powiedziała ostatnio, że 300-375mg dziennie to jest normalne zapotrzebowanie w ciąży, a jak się ma niedobór to trzeba nawet 2-3 razy więcej brać dziennie. Ja czuję różnicę wyraźną jak biorę mój magnez 400mg dziennie, a teraz jeszcze powinnam brać 3 razy tyle, ale jestem w stanie co najwyżej 2 dawki wziąć dziennie, bo mnie mdli od tego smaku (mam rozpuszczalny w wodzie).
Zsmsowałam się z moja lekarz i spokojne 3x2 mogę wsiąść, a jak do czwartku nie zmniejszą się twsrdnienia to wprowadzi nie zapamiętałam nazwy jakiś zastępnik fenoterou, powiedziała, że skurcze nie powinny trwać 30 - 40 min fizjologiczne ok 1,5-2min i wtedy jest ok. -
nick nieaktualnyteqz wrote:Ja niestety muszę brać magnez bo mam mocne skurcze i często bolesne, które zaczęły się w 17stym tygodniu. To bardzo osobista kwestia, jeśli ktoś musi brać to musi, jeśli nie musicie to tylko się tym cieszcie
Są sytuacje,że trzeba.
Ale część dziewczyn bierze na własną rękę,a to raczej niezbyt dobrze.
Wszystko w nadmiarze może szkodzić,nawet witaminy. -
Ja bym cieszyła się jak bym nie musiała brac bo w ciąży mam jakis problem z połykaniem tabletek ,ja przez 5dni mam brać magnez3x2 a pozniej zmniejszyć dawkę 3x1. Narazie obserwuje ze brzuch jest inny juz dzieki luteinie i magnezowi ale w ciagu dnia zdarza sie takie nieprzyjemne napięcie najczęściej przy chodzeniu.
-
Witaminka u mnie tak samo wczesniej mialam co wieczór bole pleców i podbrzusza okresowe s teraz boli raz na jakiś czas.
Kocham Słońce zgodzę sie z Toba z tymi objawami w terminie miesiączki u mnie koniec miesiąc termin miesiączki i twarz mi właśnie sypało jak zawsze przed @.KochamSłońce lubi tę wiadomość
-
klarunia1978 wrote:A który bierzesz rozpuszczalny???
Zsmsowałam się z moja lekarz i spokojne 3x2 mogę wsiąść, a jak do czwartku nie zmniejszą się twsrdnienia to wprowadzi nie zapamiętałam nazwy jakiś zastępnik fenoterou, powiedziała, że skurcze nie powinny trwać 30 - 40 min fizjologiczne ok 1,5-2min i wtedy jest ok.
Ja biorę nie polski, bo mieszkam w Niemczech. Tu mi przepisała Biolectra 375mg lub 400mg.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Ja chyba wczoraj przeholowalam, ale synek przypomnial mi czestszymi ruchami w brzuchu ze czas na przerwe bo caly dzien na wysokich obrotach... Ja biorę asmag 2x1 i prenatal duo, dodatkowo zauważyłam że nią ma w swoim składzie kwasu foliowego (aż dziwne). W środę idę do swojego gin to sprawdzi jak z tą moją szynką jest bo na polowkowych głównie z godzinke lekarz skupiał się na dziecku... na naszym pół kilowym synku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 12:30
-
Edytaaa wrote:Hej dziewczyny
Ja jestem właśnie po polówkowych i wszystko dobrze... okazało się że będzie synek i już ma niecałe 500g i stopę 4cm! Szaleństwo
Eeee... To na jakim Ty jesteś etapie ciąży?
U mnie na połówkowych w 20w3d kość udowa malucha miała długość ok 3,4 cm, a u Twojego stopa już 4 cm?
No chyba, że o czymś nie wiem i na tym etapie długość stopy i uda może by porównywalna?
A tak w ogóle to witam się w 23 tygodniu i.. początku 6 miesiąca ciąży, nie wierzę, że już tak daleko zaszłam, pamiętam jak się modliłam, żeby przetrwać 12 tydzień.. a teraz już 23.. heh, oby dla nas wszystkich było już tylko z górki terazWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 12:44
lilek lubi tę wiadomość
-
Edytaaa, Prenatal ma w składzie kwas foliowy, w tym metylowany - info z opakowania:
- foliany (kwas pteroilomonoglutaminowy i L-metylofolian wapnia) 800mcg (400%)Anna Stesia, Edytaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja leżę w łóżku, wsłuchuję się i celebruję momenty kiedy Maleńka się wierci i mnie kopie- czuję już bardzo wyraźnie. To jest najbardziej wzruszające doświadczenie, przeżywam to już czwarty raz, a wzruszam się ciągle na nowo:)
.
Rośnij Maleństwo, rosnij- chcę jak najszybciej czerwca:)Magda33, Alphelia, cichyszept lubią tę wiadomość
-
Ja się szykuje psychicznie do powrotu młodego do szkoły,już po feriach i nie będę mogła pospać do 9,00 :p Jeszcze jutro idę założyć holter ciśnieniowy,we wtorek idę go ściągnąć a w środę rano mam badania, ale mam maraton po przychodniach
a jeszcze w czwartek idę z młodym do dentysty..
-
Anitka, Twój maluch siada na nocnik??? U mnie Mała chyba jeszcze nie dojrzała do odpieluchowania. Jest krzyk, płacz przy próbie sadzania.
Ja na początku ciąży nosiłam mniej, teraz córeczki nie da się nie nosić. Na ogól wygląda to na przenoszeniu Małej z maty na łóżko, z pokoju do pokoju, wsadzanie i wyciąganie z krzesełka do karmienia, czasami jak upadnie albo na chwilę noszę na biodrze. Również mam schizy, że przez to może dziać się coś z szyjką. Wizyta dopiero 19 lutego.
Wczoraj miałam bardzo stresującą sytuację, całą noc brzuch pobolewał. Oczywiście uruchomiłam nos-pę i magnez.
Ja również chciałabym, i to bardzo, aby był już czerwiec. Albo maj i miesiąc do porodu
U mnie każda ciąża do powód do szczęścia i cieszą mnie kopniaczki, takie drobne sprawy