X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Co do wyników z krzywej, długo się w nie wpatrywał, w końcu powiedział, że zawalili sprawę, bo moje wyniki są fizycznie niemożliwe - skoro na czczo mam 73, po czym mój organizm zjada całą glukozę + połowę tego co miałam na czczo, to skąd nagle 96 po 2h? Chyba jutro pojadę do tego laboratorium...

Nina, może tak być, że poziom rośnie po dwóch godzinach. Z tego, co pamiętam, miałaś bardzo niski poziom glukozy po 1h, więc organizm broniąc się przed hipoglikemią uwolnił glukozę zmagazynowaną w postaci glikogenu (zawsze mamy pewne zapasy glukozy, organizm jest przygotowany na niedobory; stąd też np. niektóre dziewczyny z cukrzycą mają bardzo wysokie poziomy glukozy na czczo z tego powodu, że w nocy poziom glukozy bardzo spada, więc organizm uwalnia zapasy i "wywala" cukier do zbyt wysokiego poziomu).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 00:56

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice spokojnie, wyrazy dźwiękonaśladowcze na tym etapie lekarz powinien normalnie potraktować jako „słowo” dziwo mnie takie podejście. Są nawet testy do pkreslamoa rozwoju mowy u takich maluchów i tam wyrazy dźwiękonaśladowcze są traktowane na równi z normalnymi słowami ;-).
    Znam wiele 2 latków, którzy są na tym samym etapie z mówieniem co Twoja córka, a ona jest znacznie młodsza.
    Mój poleciał z mowa koło 1,5 roku. Do 2 lat mówił pełnymi zdaniami ale po roku wypowiadal cała masę słów dźwiękonaśladowczych. Kup małej książki „pucio uczy się mówić” i np „księgę dźwięków” z wydawnictwa dwie siostry, „z mucha na luzie ćwiczymy buzie” i działajcie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 05:28

• Leira Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytaaa wrote:
    Mój mąż nie może wyczuć jeszcze kopniakow Synka bo ten nie chce się ujawniac jak maz trzyma rękę

Ja mam odwrotnie - sama czuję dość silne ruchy dziecka w środku, ale jak przyłożę rękę do brzucha w miejsce kopnięcia to ręką go nie czuje, tylko jakby wewnętrzną stroną brzucha. Nie wiem czy to kwestia tego, że chudzielcem przed ciążą nie byłam, aczkolwiek z drugiej strony grubaskiem też nie byłam, czy kwestia tego, że dziecko jeszcze jest za małe.. no nie wiem.

Edytaaa lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej...
    Dziewczyny,które przechodzą/przechodziły przeziębienie i zmagały się z suchym kaszlem...
    Macie na niego jakiś sposób?
    Tak mnie męczyło dzisiaj w nocy drapanie w gardle i suchy kaszel...myślałam,że się uduszę :(

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś rano pierwszy raz zauważyłam, w miejscu
    Kopnięcia jak delikatnie poruszył się brzuch. Ale mam wrażenie, że to Leira nie kwestia bycia chudzielcem lub nie tylko położenia dziecka.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Leira Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Hej hej...
    Dziewczyny,które przechodzą/przechodziły przeziębienie i zmagały się z suchym kaszlem...
    Tak mnie męczyło dzisiaj w nocy drapanie w gardle i suchy kaszel...myślałam,że się uduszę :(

Najlepszy będzie coś "syropopodobne" co przyklei się do gardła. Syrop z cebuli, syrop z pigwy (ten polcam szczególnie bo jest pyszny, ale musi być domowy :P), też piłam herbate z syropem imbirowym/malinowym (kupnym w butelce), goździkami, szczyptą cynamonu i plastrem pomarańczy.

Kuracja trwała tydzień, czyli równie dobrze mogłabym pewnie tego nie stosować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 08:21

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Hej hej...
    Ja nie miałam, ale może na noc mleko z miodem i masłem złagodzi drapanie???

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyczuwalne najbardziej sa ruchy w miejscu spojenia łonowego i poniżej i w tym miejscu obserwuje jak podczas kopniaka robi się wybrzuszenie ,na brzuchu ruchy u nas sa delikatne tak jak by stłumione i rzadkie mysle ze to przez łożysko na przedniej ścianie . Nasza Oliwia zbyt ruchliwa nie jest pytalam o to lekarza to powiedzial ze na tym etapie nie sa regularne ruchy i tak naprawdę moge ich jeszcze nie czuć .

Chyba zażegnałam poranne wymioty ale zauważyłam ze po śniadaniu musze powiedzieć dłuższą chwile jak zjem w biegu albo zjem i zacznę cos robic to mój żołądek sie buntuje. Chciałam zapytać jeszcze czy po większej aktywności albo jesli duzo chodzicie czy czujecie później kłucie w pochwie/szyjce ?

age.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Ja mam odwrotnie - sama czuję dość silne ruchy dziecka w środku, ale jak przyłożę rękę do brzucha w miejsce kopnięcia to ręką go nie czuje, tylko jakby wewnętrzną stroną brzucha. Nie wiem czy to kwestia tego, że chudzielcem przed ciążą nie byłam, aczkolwiek z drugiej strony grubaskiem też nie byłam, czy kwestia tego, że dziecko jeszcze jest za małe.. no nie wiem.
    U mnie kopniaki są widoczne gołym okiem :-) w ubiegłym tyg Leon miał 400 g, jesteśmy na podobnym etapie.
    Myśle ze wszystko zależy od ułożenia dziecka?

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Hej hej...

A syrop prenalen? I tabletki prenalen one fajnie nawilżają :)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też kopniaki widoczne gołym okiem ;D i mąż jak położy rękę to czuje małego :)

klauuudia, anna23, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Ja nie miałam, ale może na noc mleko z miodem i masłem złagodzi drapanie???
    Mleko z miodem,masłem i czosnkiem zawsze dobrze na mnie działa i piję,ale jako lek ogólnie na przeziębienie,w momentach kiedy czuję,że coś zaczyna się dziać,żeby nie rozszalało się na dobre.
    Ogólnie mało leków biorę,może dlatego domowe sposoby tak na mnie działają ;)
    Niestety na kaszel nie pomaga :(

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz przeziebienie przechodzilam... Mleko z miodem pomagało i syrop z cebuli.
    Co do ruchów czuje je od 19 tyg a teraz wieczorem albo jak coś zjem to bobas fika koziołki.

Wlasnie czekam na drugie usg prenatalne i zaraz wchodzę

Oczywiscie stoję bo nikt miejaca ie ustapi bo po co... Tragedia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 09:02

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Leira Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    U mnie kopniaki są widoczne gołym okiem :-) w ubiegłym tyg Leon miał 400 g, jesteśmy na podobnym etapie.
    Myśle ze wszystko zależy od ułożenia dziecka?

A jak Leon jest ułożony?
    Bo mój Patrik lubi najbardziej w poprzek leżeć, tak że jego głowę mam po lewej stronie brzucha, a nogi po prawej :P

Anitka201 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Hej hej...
    Hej ja się męczyłam 3 tygodnie. Też pytałam dziewczyny co na to brać. Lekarka stwierdziła że gardło lekko podrażnione, ale ja się w nocy dusiłam. Tyle że tylko w nocy. Lekarka na 3 dni przepisała mi Tantum Verde i jakiś syrop, a jeśli nie pomoże to miałam przyjść po antybiotyk. Nie poszłam, bo coś mi nie podchodziło to u mnie pod przeziębienie - tylko kaszel i tylko w nocy - spałam prawie na wpółsiedząco - poduszkę do karmienia miałam pod swoją poduszką. Zaczęłam się leczyć po swojemu i przeszło, więc chyba u mnie nie było to przeziebieniowe ;) Ale tak jak pisałam internista zalecił tantu i syropek ;)

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    A jak Leon jest ułożony?
    Bo mój Patrik lubi najbardziej w poprzek leżeć, tak że jego głowę mam po lewej stronie brzucha, a nogi po prawej :P
    Przypadkowo polubiłam :-)
    Na ostatniej wizycie lekarz twierzilnzebulozony jest główka w dół ale na tym etapie to raczej wróżenie z fusów bo ma jeszcze tyle miejsca ze co rusz pewnie zmienia pozycje. Ja najmocniejsze kopniaki odczuwam i widzę w linii między biodrami :-) on tak mocno ładuje ze dosłownie brzuch się wybrzusza w tyk miejscach. Filip na tym etapie potrafił potrącać głowica usg utrudniając badanie :-)

• Leira Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Ja tez juz przeziebienie przechodzilam... Mleko z miodem pomagało i syrop z cebuli.
    Co do ruchów czuje je od 19 tyg a teraz wieczorem albo jak coś zjem to bobas fika koziołki.

Wlasnie czekam na drugie usg prenatalne i zaraz wchodzę

Oczywiscie stoję bo nikt miejaca ie ustapi bo po co... Tragedia

A kto w tej kolejce czeka? Może też same ciężarne i dlatego nie ustąpiły :P

Tak czy inaczej daj znać po :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Przypadkowo polubiłam :-)
    Na ostatniej wizycie lekarz twierzilnzebulozony jest główka w dół ale na tym etapie to raczej wróżenie z fusów bo ma jeszcze tyle miejsca ze co rusz pewnie zmienia pozycje. Ja najmocniejsze kopniaki odczuwam i widzę w linii między biodrami :-) on tak mocno ładuje ze dosłownie brzuch się wybrzusza w tyk miejscach. Filip na tym etapie potrafił potrącać głowica usg utrudniając badanie :-)

U mnie na każdym USG maluch przyjmuje tą samą pozycję, nie wiem, może mu tak wygodnie :P

Prawda, że właśnie na tej wysokości odczuwam kopniaki, ale wybrzuszeń nie widzę i nie czuję, mój w głowicę nie kopnął nigdy, ciekawie to musi wyglądać pewnie :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:13

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    Hej ja się męczyłam 3 tygodnie. Też pytałam dziewczyny co na to brać. Lekarka stwierdziła że gardło lekko podrażnione, ale ja się w nocy dusiłam. Tyle że tylko w nocy. Lekarka na 3 dni przepisała mi Tantum Verde i jakiś syrop, a jeśli nie pomoże to miałam przyjść po antybiotyk. Nie poszłam, bo coś mi nie podchodziło to u mnie pod przeziębienie - tylko kaszel i tylko w nocy - spałam prawie na wpółsiedząco - poduszkę do karmienia miałam pod swoją poduszką. Zaczęłam się leczyć po swojemu i przeszło, więc chyba u mnie nie było to przeziebieniowe ;) Ale tak jak pisałam internista zalecił tantu i syropek ;)
    Ja kaszlę też tylko w nocy,
    tak mnie gryzie w gardle,że nie idzie spać.
    Poszukam jeszcze w necie jakichś naturalnych syropów i zapytam gina dzisiaj.
    Dzięki!

‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ