X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny to mój to jakiś dzikus. Chyba od 2 tyg widać pod skórą jak się rusza. Ale to może dlatego, że łożysko na tylnej ścianie. :)
    Jakoś nie przywiązuje się narazie do ułożenia malucha bo ma jeszcze duuuzo miejsca żeby fikac. Młodszy obrócił się głową dopiero w 34 tyg chyba

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Kalinkaabc Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Hej hej...
    Dziewczyny,które przechodzą/przechodziły przeziębienie i zmagały się z suchym kaszlem...
    Macie na niego jakiś sposób?
    Tak mnie męczyło dzisiaj w nocy drapanie w gardle i suchy kaszel...myślałam,że się uduszę :(
    Inhalacje z soli fizjologicznej żeby nawilzyc i oczyscic drogi oddechowe.

ScarlettKate lubi tę wiadomość

w4sqkw7if6213jf0.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    A kto w tej kolejce czeka? Może też same ciężarne i dlatego nie ustąpiły :P

Tak czy inaczej daj znać po :)
    Nie ciężarne... Ludzie do okulisty tylko braklo im krzesel to zajeli te od gab usg.

Drugi raz juz bylam dzidzia sie nie chce odwrocic lezy plecami.... Musze chodzic i czekac az sie odwroci.

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też na badaniu nie chciała współpracować i ciężko było zobaczyć serce. Ale w połowie lekarz zrobił badanie szyjki, dopochwowo i się po nim odwróciła przodem i można było wszystko ładnie sprawdzić.
    Życzę aby się odwrócił dzidziolek i lekarz mógł wszystko sprawdzić :-)

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Hej hej...
    Dziewczyny,które przechodzą/przechodziły przeziębienie i zmagały się z suchym kaszlem...
    Macie na niego jakiś sposób?
    Tak mnie męczyło dzisiaj w nocy drapanie w gardle i suchy kaszel...myślałam,że się uduszę :(

Mi suchy kaszel często dokuczał, ale zanim odkryłam, że mam astmę oskrzelową, to robiłam sobie tuż przed spaniem szklankę ciepłej wody z łyżką miodu, najlepszy jest lipowy z tego, co pamiętam. Po wypiciu kładłam się spać i mnie tak nie męczył suchy kaszel w nocy.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam dziewczyny tych przeziębień...kaszel i to w nocy nic przyjemnego...chyba faktycznie najlepiej coś z miodem. Mi mama czasem robiła mleko z masłem żeby złagodzić właśnie takie drapanie. Może spróbuj syrop prenalen.
    Moje dziecię też siedzi w domu bo chore okrutnie...już 5 dzień gorączka. Dostał antybiotyk niestety. Próbowałam ogarnąć go bez ale nie poszło :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 10:07

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    A syrop prenalen? I tabletki prenalen one fajnie nawilżają :)
    Tabletki mam do ssania na gardło,syropu nie próbowałam.
    Jadę dzisiaj na wizytę to podskoczę do rossmanna i nabędę ;)
    Dzięki!

Kropka89 lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice jeśli coś Cię niepokoi to możesz zrobić taki test "diagnoza rozwoju mowy"
    Dodała go kiedyś jedna z dziewczyn na wrześniowych :-)
    tu instrukcja
    http://produkty.ibe.edu.pl/docs/inne/KIRMIK-info-MS-GK.pdf
    tu kwestionariusze:
    A: http://produkty.ibe.edu.pl/docs/inne/260054_KIRM-A_kwestionariusz_v5.pdf
    B: http://produkty.ibe.edu.pl/docs/inne/260054_KIRM-B_kwestionariusz_v5.pdf

Tutaj również uznajesz wyrazy dźwiękonaśladowcze jako normalne słowa :-)

Edit: pierwsze słowo wypowiedziane przez młodego to "tata", później "tatuś" i nawet wyraz "kot" wyprzedził słowo "mama" także spoko :-) wszystko przed Wami :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 11:17

• Agnella Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia, syrop Prenalen i tabletki do ssania tej firmy, mleko z miodem, ciepłe...Rutinoscorbin na noc i będzie ok.

Klarunia, już na bank wiesz, że będzie cc? U mnie chyba też, mam takie nawet silne przeczucie, do tego Mała cały czas lezy nóżkami w dół, też bym wolała sn, panicznie boję się krojenia i potem dochodzenia do siebie.

Powodzenia na wizytach :-)

U mnie córcia mówi mama, am am na jedzenie, jak piłka upada BAM, naśladuje odgłosy pieska, kotka, krówki, kurki, wie o które zwierzę chodzi...A tak po za tym rozmawia i śpiewa po swojemu. Nie przejmuję się tym, jedne dzieci już sporo mówią w wieku córci, powtarzają słowa, a synek koleżanki, dwulatek tez parę słów na krzyż.
    Też sporo czytam córeczce, opowiadam jej, pokazuje różne kształty w domu itp.
    Mamy puzzle Czu Czu, są tam zwierzątka, trzeba je dopasować, a do tego jest książeczka z tymi zwierzaczkami.

Trójka, jak już 5 dzień gorączka to antybiotyk już mus.
    U mnie też już był antybiotyk u córeczki.

• teqz Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella przecież mała ma jeszcze więcej niż pol ciąży żeby się odwrócić, przecież na tym etapie dzieci zmieniają pozycje co chwile bo maja mnóstwo miejsca, nie rozumiem czemu się tym przejmujesz :)

Emisia35, Tròjka, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:

Klarunia, już na bank wiesz, że będzie cc? U mnie chyba też, mam takie nawet silne przeczucie, do tego Mała cały czas lezy nóżkami w dół, też bym wolała sn, panicznie boję się krojenia i potem dochodzenia do siebie.
    Co Ty z tym ułożeniem?? Przecież jeszcze szmat czasu aby nasze dzieci ułożyły się główką w dół. Po co się tym zadręczać?
    Już wspominałam, że mój syn obrócił się w ostatnim momencie przed porodem.

Tròjka, Agnella, Axana lubią tę wiadomość

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice ja bym totalnie się nie przejmowała. Głównie chodzi o to żeby dziecko w tym wieku mówiło na coś jakoś. Np na samochód mówi bum bum i zawsze auto to bum bum. Albo na kota miau. To już jest "słowo" i każda kolejna rzecz konkretnie nazwana przez dziecko jest dużym sukcesem :) nie wiem czemu się tak utarło z tym mama i tata. Wiadomo nie chodzi o to żeby coś przegapić i wmawiać sobie np przy dziecku 3 letnim, że "jeszcze ma czas" albo "chłopcy mówią później" ale dziecko 14 miesięczne właśnie tak zaczyna mówić :) wiadomo są jakieś mega wyjątki gdzie dzieci zaczynają mówić normalnie ale nie zawsze tak jest. :)

Anitka201, Emisia35, ptaszek lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po dzidzia zdrowa i siusiak odpadł
    Wiec poproszę o zmiane na Kornelię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 12:22

Tròjka, teqz, cichyszept, Anitka201, Agnella, Alphelia, tomania2806, ptaszek, anna23, Komcia, Marya, pilik, Pysiaczek89, witaminkab, Wonderland, Magda33, Kropka89, summer86, Wiola259, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No...właśnie wzbraniałam się z tym antybiotykiem do wczoraj i powiedziałam sobie, że jak do wieczora dostanie gorączkę to daje ten szajs...no i dobrze bo dziś też jeszcze siedzi bidok z 38 stopniami...:(

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Ale fajnie!
    Czyli będzie parka? :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Eunice ja bym totalnie się nie przejmowała. Głównie chodzi o to żeby dziecko w tym wieku mówiło na coś jakoś. Np na samochód mówi bum bum i zawsze auto to bum bum. Albo na kota miau. To już jest "słowo" i każda kolejna rzecz konkretnie nazwana przez dziecko jest dużym sukcesem :) nie wiem czemu się tak utarło z tym mama i tata. Wiadomo nie chodzi o to żeby coś przegapić i wmawiać sobie np przy dziecku 3 letnim, że "jeszcze ma czas" albo "chłopcy mówią później" ale dziecko 14 miesięczne właśnie tak zaczyna mówić :) wiadomo są jakieś mega wyjątki gdzie dzieci zaczynają mówić normalnie ale nie zawsze tak jest. :)
    Dokładnie! Wkurza mnie stwierdzenie, że chłopcy są opóźnieni w stosunku do dziewczynek. Ciągle słyszę zdziwienie jak to możliwe, że chłopiec tak szybko zaczął mówić pełnymi zdaniami. No sorry patrząc na forum wrześniowych sporo chłopców podobnie mówiło na jego etapie. Z kolei starsza o 3 miesiące koleżanka młodego jest totalnie w tyle z mówieniem i to tez wg logopedy jest w granicach normy.
    Przecież dopiero między 9, a 12 rokiem życia zaczynają być zauważalne różnice pomiędzy chłopcami, a dziewczynkami. Stają się "mądrzejsze" przez wcześniejsze dojrzewanie.

• cichyszept Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:

Ja mam drugie genetyczne o 15:15 dziś także mam nadzieję, że i u mnie będzie dobrze. Być może ten siusiak pojawi się u mojej małej haha

Anitka201, Marya, Magda33 lubią tę wiadomość

7u22vfxm0wxufvzx.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cichyszept wrote:
    Ja mam drugie genetyczne o 15:15 dziś także mam nadzieję, że i u mnie będzie dobrze. Być może ten siusiak pojawi się u mojej małej haha
    Szczególnie trzymam za Was kciuki! Będzie dobrze :-)Mam nadzieję, ze dzidzia okaże się zupełnie zdrowa ;-)

cichyszept lubi tę wiadomość

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Emisia, syrop Prenalen i tabletki do ssania tej firmy, mleko z miodem, ciepłe...Rutinoscorbin na noc i będzie ok.

Powodzenia na wizytach :-)

U mnie córcia mówi mama, am am na jedzenie, jak piłka upada BAM, naśladuje odgłosy pieska, kotka, krówki, kurki, wie o które zwierzę chodzi...A tak po za tym rozmawia i śpiewa po swojemu. Nie przejmuję się tym, jedne dzieci już sporo mówią w wieku córci, powtarzają słowa, a synek koleżanki, dwulatek tez parę słów na krzyż.
    Też sporo czytam córeczce, opowiadam jej, pokazuje różne kształty w domu itp.
    Mamy puzzle Czu Czu, są tam zwierzątka, trzeba je dopasować, a do tego jest książeczka z tymi zwierzaczkami.

Trójka, jak już 5 dzień gorączka to antybiotyk już mus.
    U mnie też już był antybiotyk u córeczki.
    U mnie CC przeze mnie z przyczyn zdrowotnych, dwa lata temu miałam mikroudar i nie ma innej opcji, a 100 razy bardziej wolałabym naturalnie. Ale nie ma opcji takiej.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cichyszept wrote:
    Cichyszept, wierzę, ,że usłyszysz tylko dobre informacje, mocno kibicuję, taki pozytywny spokój z Ciebie płynie:)

cichyszept lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ