CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeny to mój to jakiś dzikus. Chyba od 2 tyg widać pod skórą jak się rusza. Ale to może dlatego, że łożysko na tylnej ścianie.
Jakoś nie przywiązuje się narazie do ułożenia malucha bo ma jeszcze duuuzo miejsca żeby fikac. Młodszy obrócił się głową dopiero w 34 tyg chyba -
Emisia35 wrote:Hej hej...
Dziewczyny,które przechodzą/przechodziły przeziębienie i zmagały się z suchym kaszlem...
Macie na niego jakiś sposób?
Tak mnie męczyło dzisiaj w nocy drapanie w gardle i suchy kaszel...myślałam,że się uduszęScarlettKate lubi tę wiadomość
-
Leira wrote:A kto w tej kolejce czeka? Może też same ciężarne i dlatego nie ustąpiły
Tak czy inaczej daj znać po
Drugi raz juz bylam dzidzia sie nie chce odwrocic lezy plecami.... Musze chodzic i czekac az sie odwroci.
-
Moja też na badaniu nie chciała współpracować i ciężko było zobaczyć serce. Ale w połowie lekarz zrobił badanie szyjki, dopochwowo i się po nim odwróciła przodem i można było wszystko ładnie sprawdzić.
Życzę aby się odwrócił dzidziolek i lekarz mógł wszystko sprawdzićMój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
Emisia35 wrote:Hej hej...
Dziewczyny,które przechodzą/przechodziły przeziębienie i zmagały się z suchym kaszlem...
Macie na niego jakiś sposób?
Tak mnie męczyło dzisiaj w nocy drapanie w gardle i suchy kaszel...myślałam,że się uduszę
Mi suchy kaszel często dokuczał, ale zanim odkryłam, że mam astmę oskrzelową, to robiłam sobie tuż przed spaniem szklankę ciepłej wody z łyżką miodu, najlepszy jest lipowy z tego, co pamiętam. Po wypiciu kładłam się spać i mnie tak nie męczył suchy kaszel w nocy.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Współczuję wam dziewczyny tych przeziębień...kaszel i to w nocy nic przyjemnego...chyba faktycznie najlepiej coś z miodem. Mi mama czasem robiła mleko z masłem żeby złagodzić właśnie takie drapanie. Może spróbuj syrop prenalen.
Moje dziecię też siedzi w domu bo chore okrutnie...już 5 dzień gorączka. Dostał antybiotyk niestety. Próbowałam ogarnąć go bez ale nie poszłoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 10:07
-
nick nieaktualny
-
Eunice jeśli coś Cię niepokoi to możesz zrobić taki test "diagnoza rozwoju mowy"
Dodała go kiedyś jedna z dziewczyn na wrześniowych
tu instrukcja
http://produkty.ibe.edu.pl/docs/inne/KIRMIK-info-MS-GK.pdf
tu kwestionariusze:
A: http://produkty.ibe.edu.pl/docs/inne/260054_KIRM-A_kwestionariusz_v5.pdf
B: http://produkty.ibe.edu.pl/docs/inne/260054_KIRM-B_kwestionariusz_v5.pdf
Tutaj również uznajesz wyrazy dźwiękonaśladowcze jako normalne słowa
Edit: pierwsze słowo wypowiedziane przez młodego to "tata", później "tatuś" i nawet wyraz "kot" wyprzedził słowo "mama" także spokowszystko przed Wami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 11:17
-
Emisia, syrop Prenalen i tabletki do ssania tej firmy, mleko z miodem, ciepłe...Rutinoscorbin na noc i będzie ok.
Klarunia, już na bank wiesz, że będzie cc? U mnie chyba też, mam takie nawet silne przeczucie, do tego Mała cały czas lezy nóżkami w dół, też bym wolała sn, panicznie boję się krojenia i potem dochodzenia do siebie.
Powodzenia na wizytach
U mnie córcia mówi mama, am am na jedzenie, jak piłka upada BAM, naśladuje odgłosy pieska, kotka, krówki, kurki, wie o które zwierzę chodzi...A tak po za tym rozmawia i śpiewa po swojemu. Nie przejmuję się tym, jedne dzieci już sporo mówią w wieku córci, powtarzają słowa, a synek koleżanki, dwulatek tez parę słów na krzyż.
Też sporo czytam córeczce, opowiadam jej, pokazuje różne kształty w domu itp.
Mamy puzzle Czu Czu, są tam zwierzątka, trzeba je dopasować, a do tego jest książeczka z tymi zwierzaczkami.
Trójka, jak już 5 dzień gorączka to antybiotyk już mus.
U mnie też już był antybiotyk u córeczki.
-
Agnella wrote:
Klarunia, już na bank wiesz, że będzie cc? U mnie chyba też, mam takie nawet silne przeczucie, do tego Mała cały czas lezy nóżkami w dół, też bym wolała sn, panicznie boję się krojenia i potem dochodzenia do siebie.
Już wspominałam, że mój syn obrócił się w ostatnim momencie przed porodem.Tròjka, Agnella, Axana lubią tę wiadomość
-
Eunice ja bym totalnie się nie przejmowała. Głównie chodzi o to żeby dziecko w tym wieku mówiło na coś jakoś. Np na samochód mówi bum bum i zawsze auto to bum bum. Albo na kota miau. To już jest "słowo" i każda kolejna rzecz konkretnie nazwana przez dziecko jest dużym sukcesem
nie wiem czemu się tak utarło z tym mama i tata. Wiadomo nie chodzi o to żeby coś przegapić i wmawiać sobie np przy dziecku 3 letnim, że "jeszcze ma czas" albo "chłopcy mówią później" ale dziecko 14 miesięczne właśnie tak zaczyna mówić
wiadomo są jakieś mega wyjątki gdzie dzieci zaczynają mówić normalnie ale nie zawsze tak jest.
Anitka201, Emisia35, ptaszek lubią tę wiadomość
-
Juz po dzidzia zdrowa i siusiak odpadł
Wiec poproszę o zmiane na KornelięWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 12:22
Tròjka, teqz, cichyszept, Anitka201, Agnella, Alphelia, tomania2806, ptaszek, anna23, Komcia, Marya, pilik, Pysiaczek89, witaminkab, Wonderland, Magda33, Kropka89, summer86, Wiola259, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tròjka wrote:Eunice ja bym totalnie się nie przejmowała. Głównie chodzi o to żeby dziecko w tym wieku mówiło na coś jakoś. Np na samochód mówi bum bum i zawsze auto to bum bum. Albo na kota miau. To już jest "słowo" i każda kolejna rzecz konkretnie nazwana przez dziecko jest dużym sukcesem
nie wiem czemu się tak utarło z tym mama i tata. Wiadomo nie chodzi o to żeby coś przegapić i wmawiać sobie np przy dziecku 3 letnim, że "jeszcze ma czas" albo "chłopcy mówią później" ale dziecko 14 miesięczne właśnie tak zaczyna mówić
wiadomo są jakieś mega wyjątki gdzie dzieci zaczynają mówić normalnie ale nie zawsze tak jest.
Przecież dopiero między 9, a 12 rokiem życia zaczynają być zauważalne różnice pomiędzy chłopcami, a dziewczynkami. Stają się "mądrzejsze" przez wcześniejsze dojrzewanie. -
cichyszept wrote:Ja mam drugie genetyczne o 15:15 dziś także mam nadzieję, że i u mnie będzie dobrze. Być może ten siusiak pojawi się u mojej małej haha
cichyszept lubi tę wiadomość
-
Agnella wrote:Emisia, syrop Prenalen i tabletki do ssania tej firmy, mleko z miodem, ciepłe...Rutinoscorbin na noc i będzie ok.
Powodzenia na wizytach
U mnie córcia mówi mama, am am na jedzenie, jak piłka upada BAM, naśladuje odgłosy pieska, kotka, krówki, kurki, wie o które zwierzę chodzi...A tak po za tym rozmawia i śpiewa po swojemu. Nie przejmuję się tym, jedne dzieci już sporo mówią w wieku córci, powtarzają słowa, a synek koleżanki, dwulatek tez parę słów na krzyż.
Też sporo czytam córeczce, opowiadam jej, pokazuje różne kształty w domu itp.
Mamy puzzle Czu Czu, są tam zwierzątka, trzeba je dopasować, a do tego jest książeczka z tymi zwierzaczkami.
Trójka, jak już 5 dzień gorączka to antybiotyk już mus.
U mnie też już był antybiotyk u córeczki. -
cichyszept wrote:Ja mam drugie genetyczne o 15:15 dziś także mam nadzieję, że i u mnie będzie dobrze. Być może ten siusiak pojawi się u mojej małej haha
cichyszept lubi tę wiadomość