CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziecko mojego faceta z poprzedniego związku zaczęło mówić dopiero w wieku trzech lat. Lekarze, że względu też na komplikacje porodu, prawie postawili na nim kreskę. Ale jak zaczęło mówić w trzecim roku, to od razu w dwóch językach słowa wylapywalo. teraz jest dorosle i w pełni normalnie funkcjonuje. Także nie ma się co uprzedzać
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Dziewczyny, w Pepco są aktualnie mega obniżki. Póki co obkupiłam swoją pierworodną córeczkę, ale są również śliczne ubranka dla niemowląt. Trzeba tylko patrzeć na gatunek.
A sobie jeszcze nie zamówiłam ani kurtki ani nie wybrałam spodni ciążowych
Czas to nadrobić
Dziewczyny jak badacie morfologię to odstawiacie wtedy witaminy prenatalne parę dni przed?
U mnie teraz żelazo 145, a jakies 2 tygodnie wynosiło 45. Nie wiem jak to możliwe, że tak szybko podrosło, chyba, że winowajcą był antybiotyk w trakcie. Albo teraz fałszywy wynik, ponieważ biorę Femibion 2.
Ale naprawdę polecam te witaminy dla ciężarnych, zawsze z nimi mam dobre wyniki.
Zazdroszczę wizyt, ja mam dopiero 19 lutego, nic, szybko zleci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 17:53
-
Agnella wrote:Dziewczyny, w Pepco są aktualnie mega obniżki. Póki co obkupiłam swoją pierworodną córeczkę, ale są również śliczne ubranka dla niemowląt. Trzeba tylko patrzeć na gatunek.
Czas to nadrobić
Dziewczyny jak badacie morfologię to odstawiacie wtedy witaminy prenatalne parę dni przed?
U mnie teraz żelazo 145, a jakies 2 tygodnie wynosiło 45. Nie wiem jak to możliwe, że tak szybko podrosło, chyba, że winowajcą był antybiotyk w trakcie. Albo teraz fałszywy wynik, ponieważ biorę Femibion 2.
Ale naprawdę polecam te witaminy dla ciężarnych, zawsze z nimi mam dobre wyniki.
Zazdroszczę wizyt, ja mam dopiero 19 lutego, nic, szybko zleci.
Ja zazdroszczę morfologii, łykam Femibion od początku, nigdy nie odstawiam nic przed badaniami a wyniki słabeMam nadzieję że teraz po tym Teryferolu z żelazem będzie lepiej!
-
A ja się pochwalę że kupiłam w tamtym tygodniu i wczoraj kupę super ciuszkow w second handach i właśnie je dziś wypralam
widok całej suszarki pełnej malutkich ubranek mnie rozwalił, aż zaczęłam do Ignacego mówić że jest mój słodki
))
Teraz tylko czekam aż wyschną i będę próbować funkcje pary w pralce (koleżanka poleciła że po niej ubranka są takie super miękkie i że używała dla całe swoje trójki dzieci z powodzeniem) Spróbuję i ja!
A ostatecznie i tak to tylko próby bo czekam na zakup płynu dla dzieci tego Lovela lub Dzidziuś, wiec narazie tylko próbne pranie to było a to właściwe przede mnąAle nigdy tak z prania się nie cieszylam a już na pewno się tak nie wzruszylam!
lilek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja, póki co, drugiej córci na razie nie kupuję, mam multum ubranek po pierworodnej, dostałam też 2 siaty od mojej mamy (rzeczy od sąsiadki), również od kuzynki męża ubranka dla dziewczynki po jej córeczkach. Tylko wyprać, nie mogę się tego doczekać
Również polecam Lovellę, nigdy córcia nie miała reakcji alergicznych, dobrze pierze, nie pachnie chemią.
Czyli witaminy nie wpływają na wynik? To dobrze.
Teraz zaczęłam więcej mięsa jeść, wędliny, jajek, buraków i natki. Chyba tu tkwi lepsze żelazo. Ale niestety też, w ciąży często jest anemia.
U mnie non stop lecą włosy, chyba jeszcze nie wyszłam z tamtej ciąży.
Pamiętam jak w I ciąży, w ogóle bez wypadu, grube, gęste.
-
Agnella wrote:Dziewczyny, w Pepco są aktualnie mega obniżki. Póki co obkupiłam swoją pierworodną córeczkę, ale są również śliczne ubranka dla niemowląt. Trzeba tylko patrzeć na gatunek.
Czas to nadrobić
Angella polecam legginsy ciążowe z H&Msą mega wygodne, kryjące i nic się z materialem nie dzieje
co do Pepco to kupiłam ostatnio parę pieluch tretrowych i czapeczke:) akurat w tym Pepco co byłam to małe rozmiary ubranek były już powybierane:) ale za to świątecznych ubranek w mniejszych rozmiarach bylo sporo i to po 3 zl;p no ale do grudnia to nasze dzidzie już będą większe
ja tez biorę Femibion 2:) i nie robie przerwy;)Szczęśliwa2017 -
Ja również przychodzę z relacją z połówkowych (21+0)
BPD 51,6
FOD 65,7
HC 184,3
CM 6,6
THD 20,8
AC 166,8
FL 36,7
kość ramienna 34,3
Masa płodu 436 g
Według lekarza wszystko w porządku, mały jest zdrowy. Póki co, łożysko jest trochę za nisko, ale kazał się tym nie przejmować i skontrolować je znowu za miesiąc.
Będzie kolejny czerwcowy chłopczyk:)
Życzę powodzenia wszystkim wizytującym.
Lilek, czekam na Twoje czwartkowe połówkowe:) będziemy mogły porównać nasze maluchyklarunia1978, Pysiaczek89, Magda33, Alphelia, lilek, Kropka89, Marya lubią tę wiadomość
-
Dowiedziałam się dzisiaj w laboratorium, że moje wyniki może są dziwne, ale nie są niespotykane, bo mieli ok.4 przypadków takich wyników i wszystkie dotyczyły kobiet w ciąży. Jeśli lekarz będzie kazał powtórzyć badanie, to mi je zrobią na własny koszt itp... ale lekarz nie kazał powtarzać (przynajmniej wczoraj).
W sumie krzywa ma pokazać czy jest cukrzyca ciążowa, a u mnie nie ma, więc pewnie tak to zostawię, a krzywą zrobię sobie po ciąży i wtedy będę wiedziała czy coś się dzieje.
Moja mała uwielbia pozycję nogami w dół i kopanie w mój pęcherz.Magda33 lubi tę wiadomość
-
Ja już po drugim usg genetycznym i o dziwo doktorek stwierdził, że dzidzia się idealnie rozwija i wszystko jest na swoim miejscu. Według USG wazy już około 295g
Serduszko pracuje tak, jak powinno. Żadnych wad patologicznych itp. nie zauważył. Jedyne co, to miał problem nadal z kością nosowa, ale być może to że względu na to, że ja również mam malusi nosek i zresztą mój tata tak samo.
Mała była tak wredna i uparta, że większość czasu była do nas plecami lub bokiem i nie pokazywała, co ma między nóżkami. Może się upewnić w czwartek lub na polowkowych co tam mapilik, Leira, Anitka201, Wonderland, Magda33, summer86, Alphelia, lilek, zielonooka7, Kropka89, witaminkab, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość
-
_nina_ wrote:Tak w ogóle gratuluję udanych wizyt, szczególnie Tobie cichyszept
Cieszę się jak nie wiadomo co. Tak każdy mnie straszył, że już widać problemy serduszka, a teraz sam lekarz odetchnąl z ulga, ze mimo jego obaw malutka rozwija się jak trzeba, a nawet lepiej. Także połówkowe utwierdza dokładnie, czy wszystko jest tak, jak wygląda terazklarunia1978, Leira, Anitka201, ptaszek, Wonderland, Magda33 lubią tę wiadomość
-
Cieszę sie, że dzieciaczki zdrowe i wszystko w porządku na wizytach. Cichyszept, tak czułam:)
cichyszept lubi tę wiadomość
-
cichyszept wrote:Ja już po drugim usg genetycznym i o dziwo doktorek stwierdził, że dzidzia się idealnie rozwija i wszystko jest na swoim miejscu. Według USG wazy już około 295g
Serduszko pracuje tak, jak powinno. Żadnych wad patologicznych itp. nie zauważył. Jedyne co, to miał problem nadal z kością nosowa, ale być może to że względu na to, że ja również mam malusi nosek i zresztą mój tata tak samo.
Mała była tak wredna i uparta, że większość czasu była do nas plecami lub bokiem i nie pokazywała, co ma między nóżkami. Może się upewnić w czwartek lub na polowkowych co tam ma
Super, że mała dobrze się rozwija
Jednak piszę bo widziałam Twój wpis na wynikach amino, wiem, że nie robiłaś amino, ale jak to jest z tą kością nosową? Póki co lekarze w ogóle jej nie widzieli, czy jest po prostu bardzo malutka? -
Moj synek do drugiego roku zycia wydawal tylko odglosy, wszystko umial pokazac i ja go swietnie rozumialam. Po drugich urodzinach w dwa tygodnie mowil pelnymi zdaniami. Jak ktos u nas nie byl to nie wierzyl. Co do nocniczka to zeszlo mu dlugo bo byl z poczatku zimy. Najlepszy czas wedlug mnie na odpieluchowanie to lato. Puszczalam w samych majteczkach na zewnatrz i po paru wpadkach same zauwazyly ze jak jest mokro to jest niemilo
Nie ma sie co spinac. Na wszystko przyjdzie czas. Moja waga rusza. Powolutku ale juz widze ze rosne. Teraz waze 68 kg, to duzo za duzo dla mnie i boje sie duzo przytyc. Na szczescie urodzimy w lato i pogoda bedzie sprzyjac chudnieciu
Poza tym mam nadzieje dlugo karmic piersia. Synka karmilam tylko dwa tygodnie wiec waga zostala.
Agnella lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj miałam wizytę u dermatologa. Powiem Wam ze jestem w szoku bo po raz pierwszy poszłam na NFZ i trafiłam na lekarza z powołaniem. Żaden dermatolog na prywatnej wizycie nie obsłużył mnie tak jak ta kobieta na kasę chorych.
Do tego wypalanie azotem tez na NFZ! Stwierdziła ze jednorazowa wizyta nie będzie w 100% skuteczna wiec kazała się umówić na następna. Szokjestem pozytywnie zaskoczona
pilik, Leira, Wonderland lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie, córka ma już 526g, rośnie pięknie. Wszystko w normie na swój wiek
Nie widać żadnego przyrostu masy z powodu cukrzycy. Kolejna wizyta za 3 tygodnie
lilek, Magda33, Alphelia, Agnella, pilik, Leira, zielonooka7, Kropka89, Wonderland, witaminkab, Pysiaczek89, Marya, anna23 lubią tę wiadomość
Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018