X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrzucam linka z letnią wyprawka dla malucha : https://mamotoja.pl/wyprawka-noworodka-jakie-ubranka-na-lato-nasza-sciaga,wyprawka-dla-noworodka-artykul,15786,r1p1.html może się komus przyda :)

lilek lubi tę wiadomość

Szczęśliwa2017
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko mojego faceta z poprzedniego związku zaczęło mówić dopiero w wieku trzech lat. Lekarze, że względu też na komplikacje porodu, prawie postawili na nim kreskę. Ale jak zaczęło mówić w trzecim roku, to od razu w dwóch językach słowa wylapywalo. teraz jest dorosle i w pełni normalnie funkcjonuje. Także nie ma się co uprzedzać ;-)

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w Pepco są aktualnie mega obniżki. Póki co obkupiłam swoją pierworodną córeczkę, ale są również śliczne ubranka dla niemowląt. Trzeba tylko patrzeć na gatunek.
    A sobie jeszcze nie zamówiłam ani kurtki ani nie wybrałam spodni ciążowych ;-)
    Czas to nadrobić ;-)

Dziewczyny jak badacie morfologię to odstawiacie wtedy witaminy prenatalne parę dni przed?
    U mnie teraz żelazo 145, a jakies 2 tygodnie wynosiło 45. Nie wiem jak to możliwe, że tak szybko podrosło, chyba, że winowajcą był antybiotyk w trakcie. Albo teraz fałszywy wynik, ponieważ biorę Femibion 2.
    Ale naprawdę polecam te witaminy dla ciężarnych, zawsze z nimi mam dobre wyniki.

Zazdroszczę wizyt, ja mam dopiero 19 lutego, nic, szybko zleci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 17:53

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Dziewczyny, w Pepco są aktualnie mega obniżki. Póki co obkupiłam swoją pierworodną córeczkę, ale są również śliczne ubranka dla niemowląt. Trzeba tylko patrzeć na gatunek.
    Czas to nadrobić ;-)

Dziewczyny jak badacie morfologię to odstawiacie wtedy witaminy prenatalne parę dni przed?
    U mnie teraz żelazo 145, a jakies 2 tygodnie wynosiło 45. Nie wiem jak to możliwe, że tak szybko podrosło, chyba, że winowajcą był antybiotyk w trakcie. Albo teraz fałszywy wynik, ponieważ biorę Femibion 2.
    Ale naprawdę polecam te witaminy dla ciężarnych, zawsze z nimi mam dobre wyniki.

Zazdroszczę wizyt, ja mam dopiero 19 lutego, nic, szybko zleci.

Ja zazdroszczę morfologii, łykam Femibion od początku, nigdy nie odstawiam nic przed badaniami a wyniki słabe :( Mam nadzieję że teraz po tym Teryferolu z żelazem będzie lepiej!

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę że kupiłam w tamtym tygodniu i wczoraj kupę super ciuszkow w second handach i właśnie je dziś wypralam :) widok całej suszarki pełnej malutkich ubranek mnie rozwalił, aż zaczęłam do Ignacego mówić że jest mój słodki :)))

Teraz tylko czekam aż wyschną i będę próbować funkcje pary w pralce (koleżanka poleciła że po niej ubranka są takie super miękkie i że używała dla całe swoje trójki dzieci z powodzeniem) Spróbuję i ja!

A ostatecznie i tak to tylko próby bo czekam na zakup płynu dla dzieci tego Lovela lub Dzidziuś, wiec narazie tylko próbne pranie to było a to właściwe przede mną :) Ale nigdy tak z prania się nie cieszylam a już na pewno się tak nie wzruszylam! :)

lilek lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w pepco ;) i też pokupiłam małemu ciuszki :)

• Agnella Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, póki co, drugiej córci na razie nie kupuję, mam multum ubranek po pierworodnej, dostałam też 2 siaty od mojej mamy (rzeczy od sąsiadki), również od kuzynki męża ubranka dla dziewczynki po jej córeczkach. Tylko wyprać, nie mogę się tego doczekać :-)
    Również polecam Lovellę, nigdy córcia nie miała reakcji alergicznych, dobrze pierze, nie pachnie chemią.

Czyli witaminy nie wpływają na wynik? To dobrze.
    Teraz zaczęłam więcej mięsa jeść, wędliny, jajek, buraków i natki. Chyba tu tkwi lepsze żelazo. Ale niestety też, w ciąży często jest anemia.
    U mnie non stop lecą włosy, chyba jeszcze nie wyszłam z tamtej ciąży.
    Pamiętam jak w I ciąży, w ogóle bez wypadu, grube, gęste.

• szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Czas to nadrobić ;-)

Angella polecam legginsy ciążowe z H&M :) są mega wygodne, kryjące i nic się z materialem nie dzieje :)
    co do Pepco to kupiłam ostatnio parę pieluch tretrowych i czapeczke:) akurat w tym Pepco co byłam to małe rozmiary ubranek były już powybierane:) ale za to świątecznych ubranek w mniejszych rozmiarach bylo sporo i to po 3 zl;p no ale do grudnia to nasze dzidzie już będą większe :)

ja tez biorę Femibion 2:) i nie robie przerwy;)

Szczęśliwa2017
  • Ania0 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również przychodzę z relacją z połówkowych (21+0)
    BPD 51,6
    FOD 65,7
    HC 184,3
    CM 6,6
    THD 20,8
    AC 166,8
    FL 36,7
    kość ramienna 34,3
    Masa płodu 436 g
    Według lekarza wszystko w porządku, mały jest zdrowy. Póki co, łożysko jest trochę za nisko, ale kazał się tym nie przejmować i skontrolować je znowu za miesiąc.

Będzie kolejny czerwcowy chłopczyk:)

Życzę powodzenia wszystkim wizytującym.
    Lilek, czekam na Twoje czwartkowe połówkowe:) będziemy mogły porównać nasze maluchy :)

klarunia1978, Pysiaczek89, Magda33, Alphelia, lilek, Kropka89, Marya lubią tę wiadomość

f2w3skjo26cwcqcf.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiedziałam się dzisiaj w laboratorium, że moje wyniki może są dziwne, ale nie są niespotykane, bo mieli ok.4 przypadków takich wyników i wszystkie dotyczyły kobiet w ciąży. Jeśli lekarz będzie kazał powtórzyć badanie, to mi je zrobią na własny koszt itp... ale lekarz nie kazał powtarzać (przynajmniej wczoraj).
    W sumie krzywa ma pokazać czy jest cukrzyca ciążowa, a u mnie nie ma, więc pewnie tak to zostawię, a krzywą zrobię sobie po ciąży i wtedy będę wiedziała czy coś się dzieje.

Moja mała uwielbia pozycję nogami w dół i kopanie w mój pęcherz.

Magda33 lubi tę wiadomość

• cichyszept Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po drugim usg genetycznym i o dziwo doktorek stwierdził, że dzidzia się idealnie rozwija i wszystko jest na swoim miejscu. Według USG wazy już około 295g :D Serduszko pracuje tak, jak powinno. Żadnych wad patologicznych itp. nie zauważył. Jedyne co, to miał problem nadal z kością nosowa, ale być może to że względu na to, że ja również mam malusi nosek i zresztą mój tata tak samo.
    Mała była tak wredna i uparta, że większość czasu była do nas plecami lub bokiem i nie pokazywała, co ma między nóżkami. Może się upewnić w czwartek lub na polowkowych co tam ma :P

pilik, Leira, Anitka201, Wonderland, Magda33, summer86, Alphelia, lilek, zielonooka7, Kropka89, witaminkab, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

7u22vfxm0wxufvzx.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle gratuluję udanych wizyt, szczególnie Tobie cichyszept :)

cichyszept lubi tę wiadomość

• cichyszept Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Tak w ogóle gratuluję udanych wizyt, szczególnie Tobie cichyszept :)

Cieszę się jak nie wiadomo co. Tak każdy mnie straszył, że już widać problemy serduszka, a teraz sam lekarz odetchnąl z ulga, ze mimo jego obaw malutka rozwija się jak trzeba, a nawet lepiej. Także połówkowe utwierdza dokładnie, czy wszystko jest tak, jak wygląda teraz :)

klarunia1978, Leira, Anitka201, ptaszek, Wonderland, Magda33 lubią tę wiadomość

7u22vfxm0wxufvzx.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę sie, że dzieciaczki zdrowe i wszystko w porządku na wizytach. Cichyszept, tak czułam:):):)

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Leira Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cichyszept wrote:
    Ja już po drugim usg genetycznym i o dziwo doktorek stwierdził, że dzidzia się idealnie rozwija i wszystko jest na swoim miejscu. Według USG wazy już około 295g :D Serduszko pracuje tak, jak powinno. Żadnych wad patologicznych itp. nie zauważył. Jedyne co, to miał problem nadal z kością nosowa, ale być może to że względu na to, że ja również mam malusi nosek i zresztą mój tata tak samo.
    Mała była tak wredna i uparta, że większość czasu była do nas plecami lub bokiem i nie pokazywała, co ma między nóżkami. Może się upewnić w czwartek lub na polowkowych co tam ma :P

Super, że mała dobrze się rozwija :)

Jednak piszę bo widziałam Twój wpis na wynikach amino, wiem, że nie robiłaś amino, ale jak to jest z tą kością nosową? Póki co lekarze w ogóle jej nie widzieli, czy jest po prostu bardzo malutka?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek do drugiego roku zycia wydawal tylko odglosy, wszystko umial pokazac i ja go swietnie rozumialam. Po drugich urodzinach w dwa tygodnie mowil pelnymi zdaniami. Jak ktos u nas nie byl to nie wierzyl. Co do nocniczka to zeszlo mu dlugo bo byl z poczatku zimy. Najlepszy czas wedlug mnie na odpieluchowanie to lato. Puszczalam w samych majteczkach na zewnatrz i po paru wpadkach same zauwazyly ze jak jest mokro to jest niemilo :) Nie ma sie co spinac. Na wszystko przyjdzie czas. Moja waga rusza. Powolutku ale juz widze ze rosne. Teraz waze 68 kg, to duzo za duzo dla mnie i boje sie duzo przytyc. Na szczescie urodzimy w lato i pogoda bedzie sprzyjac chudnieciu ;) Poza tym mam nadzieje dlugo karmic piersia. Synka karmilam tylko dwa tygodnie wiec waga zostala.

Agnella lubi tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dobrych wiadomosci <3

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichyszept bardzo się cieszę :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam wizytę u dermatologa. Powiem Wam ze jestem w szoku bo po raz pierwszy poszłam na NFZ i trafiłam na lekarza z powołaniem. Żaden dermatolog na prywatnej wizycie nie obsłużył mnie tak jak ta kobieta na kasę chorych.
    Do tego wypalanie azotem tez na NFZ! Stwierdziła ze jednorazowa wizyta nie będzie w 100% skuteczna wiec kazała się umówić na następna. Szok ;-) jestem pozytywnie zaskoczona

pilik, Leira, Wonderland lubią tę wiadomość

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, córka ma już 526g, rośnie pięknie. Wszystko w normie na swój wiek :-) Nie widać żadnego przyrostu masy z powodu cukrzycy. Kolejna wizyta za 3 tygodnie

lilek, Magda33, Alphelia, Agnella, pilik, Leira, zielonooka7, Kropka89, Wonderland, witaminkab, Pysiaczek89, Marya, anna23 lubią tę wiadomość

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ