X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    My właśnie po połówkowych, wazy 510g wiec już spory :D wszystko wyszło ok, mamy płytkę z nagraniem wiec fajna pamiątka :)

Jedynie co to wyszło ze w lewej komorze jest ognisko hiperechogeniczne - spotkała się z tym któraś z Was? Lekarz nie mówił nic na ten temat, tylko, ze jest ok, ale internet straszy troszkę
    https://mamaginekolog.pl/najczestsze-nieprawidlowosci-usg-polowkowym/
    Mam nadzieję, że się wkleiło, mnie artykuł uspokoił bo u nas z kolei w mózgu torbielki.

teqz lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana od poczatku ciazy czekalam, zeby zapisac sie na joge, ale niestety najblizej jest 40-50 km ode mnie :/ maz czesto pracuje po poludniami, wiec jestem bez samochodu a druga sprawa, ze jeszcze nawet prawa jazdy nie wymienilam na nowe nazwisko, wiec daleko bym sama nie zajechala ;) autobusu nie ma tez bezposrednio, trzeba jechac dwoma, gdzie czesto miedzy jednym a drugim jest okolo pol h albo h czekania :(

Eunice. tak jak pisalam wyzej tez wlasnie problem, ze mieszkam teraz daleko od wszystkiego. Na basen znowu boje sie isc. Moze to glupie, ale boje sie, ze jakbym dostala jakiegos plamienia, krwawienia to z dwojga zlego lepiej na jakiejs salce gimnastycznej niz na basenie. Niby krwiaka juz nie mam, ale nigdy nic nie wiadomo. A i tez te infekcje nieszczesne.

Kropka89 jesli bedziesz miala cos ciekawego chetnie skorzystam :) ja mam ksiazke Fit Mom.Ciaza. Ani Dziedzic ale tu jest doslownie 5 cwiczen na drugi trymestr ;)

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz zaczyna byc widac podskakiwanie brzuszka <3 Uwielbiam to :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 18:39

ScarlettKate, Alphelia lubią tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu nie tyle dotykanie brzucha, bo mieszkamy daleko od calej rodziny mojej i meza, ale za to przy kazdej rozmowie na Skype z tesciowa slysze: ,,pokaz brzuch, musze zobaczyc wnuczke '' a mnie szlag trafia a maz oczywiscie zaraz z kamerka do brzucha :/

Ale dzisiaj to juz przeszla sama siebie :D dzwonila tesciowa do meza i podczas rozmowy zapytala czy mamy juz imie dla malej i jakie. Maz mowil, ze narazie nie jestesmy pewni to i nie chcemy mowic, ale ona oczywiscie nie ustapila dalej meczyla to i maz jej powiedzial po czym UWAGA UWAGA ! wyleciala z tekstem, ze to DZIADKOWIE powinni wybrac imie dla dziecka, ze niby chyba taka tradycja ( nie sa Polakami ). I ona sie dziwi, ze ja do niej nie dzwonie. Przed ciaza potrafila zdenerowac, ale ogolnie mialysmy dobry kontakt, ale teraz nie mam ochoty nawet z nia rozmawiac przez jej madrosci. Nie wiem co to bedzie jak dziecko przyjdzie na swiat, bo juz sie zapowiada, ze ona przyjedzie pomoc w czerwcu, oczywiscie nawet nie pytajac o zdanie.

Kropka89 lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio usłyszałam od teściowej "już pewnie po porodzie nie schudniesz i trochę brzucha ci zostanie"...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    A ja ostatnio usłyszałam od teściowej "już pewnie po porodzie nie schudniesz i trochę brzucha ci zostanie"...
    o qwa...to jest dobre!!! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    U mnie znowu nie tyle dotykanie brzucha, bo mieszkamy daleko od calej rodziny mojej i meza, ale za to przy kazdej rozmowie na Skype z tesciowa slysze: ,,pokaz brzuch, musze zobaczyc wnuczke '' a mnie szlag trafia a maz oczywiscie zaraz z kamerka do brzucha :/

Ale dzisiaj to juz przeszla sama siebie :D dzwonila tesciowa do meza i podczas rozmowy zapytala czy mamy juz imie dla malej i jakie. Maz mowil, ze narazie nie jestesmy pewni to i nie chcemy mowic, ale ona oczywiscie nie ustapila dalej meczyla to i maz jej powiedzial po czym UWAGA UWAGA ! wyleciala z tekstem, ze to DZIADKOWIE powinni wybrac imie dla dziecka, ze niby chyba taka tradycja ( nie sa Polakami ). I ona sie dziwi, ze ja do niej nie dzwonie. Przed ciaza potrafila zdenerowac, ale ogolnie mialysmy dobry kontakt, ale teraz nie mam ochoty nawet z nia rozmawiac przez jej madrosci. Nie wiem co to bedzie jak dziecko przyjdzie na swiat, bo juz sie zapowiada, ze ona przyjedzie pomoc w czerwcu, oczywiscie nawet nie pytajac o zdanie.
    Szczerze Ci współczuję...
    Mój mąż na szczęście jeżeli chodzi o komentarze mojej teściowej,jest zawsze po mojej stronie i natychmiast dobitnie je ucina.
    Mi z resztą już po 15 latach małżeństwa języczek się dość mocno wyostrzył...
    Rzec można nawet,że pyskata jestem względem teściowej ;)
    Ale jakże mogłoby być inaczej,jak po 2 tyg od ślubu,przypadkiem usłyszeliśmy z moim mężem komentarz mojej teściowej na mój temat:ONA GO Z KASY WYCZYŚCI I ZOSTAWI,A ON TAKI W NIĄ WPATRZONY.
    Jeszcze,żeby mój mąż nie wiem ile tej kasy miał...:)
    Parę epitetów jeszcze poleciało pod moim adresem...
    Nigdy chyba tego nie zapomnę...

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia ja tez polecialam na kase haha oj kiedys to byly z tesciowa spiny :-D Teraz juz wie, ze lepiej sie nie odzywac ;) Mamy zatem bardzo dobre stosunki :-D Ale ile musialam nerwow przez nia zjesc to moje.
    Pamietam jak dzis jak raz moj maz przytulal sie do corki a ona wtedy "calujesz jakby bylo Twoje". Teraz mnie to smieszy ale wtedy to byl cios ponizej pasa. Ale pewnie taki byl zamiar ;)

Emisia35 lubi tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:

Hahaha z tym Skype to jakbym swoją teściowa słyszała. " No pokaż ten brzuszek" i nie że po prostu pokaże ale ona oczekuje odsłonięcia ubrań :P no mówię wam paranoja :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 19:16

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:

Bardzo Ci współczuję. Ucięłabym to delikatnie teraz, bo wydaje mi się że później będzie tylko gorzej.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam o waszych teściach to stwierdzam ze ja mam złotych :-) złego słowa na nich nie powiem :-)

pilik lubi tę wiadomość

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie moja też nie jest taka zła,chociaż sprawiła mi przykrość tekstem że znów wnuk a ona chciała wnuczke :( to będzie jej 4 wnuk a wnuczke ma jedną i dotego pełnoletnią.To jej grzecznie po swojemu powiedziałam że ma jeszcze 3 dzieci które mogą się jeszcze postarać o wnuczki :p Ogólnie to ma jeszcze 2 córki i 4 synów ale cześć już ma dzieci i są już po 40-ce

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    Dwa ❤️❤️
    preg.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:30

zielonooka7 lubi tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakoś nie narzekam na teściów, bardzo nam pomagają i mają wielkie serce. Ale te niuanse tak mnie zawsze śmieszą, że nie mogę się powstrzymać :P to nie są jakieś groźne rzeczy, ale rozkładają mnie na łopatki ;)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    ... ale za to przy kazdej rozmowie na Skype z tesciowa slysze: ,,pokaz brzuch, musze zobaczyc wnuczke '' a mnie szlag trafia a maz oczywiscie zaraz z kamerka do brzucha :/

Mam tak samo z moją teściówką.
    Aczkolwiek myślę sobie zawsze, że i tak jest 900 km dalej więc "niech ma" :D

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że tacy okropni tesciowie to rzadkość. Ja mam tylko teściową bo ojciec mohego męża zmarl młodo na raka. I powiem wam, że jesr dla mnie jak druga mama. Pomaga jak moze i mam z nia świetny kontakt i ma super poczycie humoru.
    Widze, że w walentynki dużo z nas ma wizyty i ja tez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 21:14

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• eunice. Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 16:32

Emisia35 lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka my jesteśmy małżeństwem od 8 lat i do tej pory mam prawko na panieńskie nazwisko :-) miałam już wiele kontroli i żaden z policjantów nie zwrócił na to uwagi.

• teqz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice gwara śląska jest przepiękna! Nie wiem jak na wsi, ja jestem z większego miasta na Śląsku i gwara śląska tam jest bardzo bogata w słownictwo :)

A co do braku zmiany nazwiska panieńskiego prawka po ślubie - można dostać mandat za to z tego co pamietam. I tak będziecie musiały zmienić koniec końców bo wszyscy będą musieli mieć terminowe prawko za niedługo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 22:14

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cofam slowa, ze "Zanim sie pojawiles" jest przywidywalne... Moje serce peklo...

ScarlettKate, lilek lubią tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ