X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka ja również będę walczyła o to zeby 2 syn załapał butelkę. Z młodym robiliśmy tak ze codziennie odciagalam mleko (polecam laktatory medeli - ja mam mini elecrtic) i raz na jakiś czas zostawiałam męża z młodym l. Czuł ze nie ma mnie obok wiec pił z butelki :-).
    Ogólnie z laktatorami jest tak ze warto zainwestować w elektryczny. Te ręczne są do niczego i często kobiety się zniechęcają.
    Butelki tez albo medela albo dr Brown.

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Nie dotyczące porodu ale porównywanie ,mam ciotkę z dość dużą nadwagą i ona uwaza ze jesli ktos jest chudzielcem to znaczy ze jest biedny i mu sie nie powodzi

Ja tez chce karmić piersią mam nadzieje ze będę miała taka możliwość ale chce tez odciągać pokarm zeby piła z butelki . Najbardziej boje się zw nie bede potrafiła odstawić małej od piersi
    A propos porównywania wyobraźcie sobie, że w rodzinie męża jeszcze 2 kuzynki są w ciąży i też mają termin na czerwiec/lipiec. Ciotki już obgadują która ma jaki brzuch, że chłopak czy dziewczyna, która ładnie a która brzydko wygląda heheh a co to będzie po porodzie :P ja ogólnie zawsze skomentowana jestem tak"chuda jakby w ciąży nie była, w końcu cycki trochę urosły" no ja pier....łe :P LUDZIOM NIE DOGODZISZ! :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja jestem wyrodna bo ciągle pozwalam młodej wisieć na cycku a to przecież woda sama :-( fakt, że pediatrzy psują często laktację swoimi wymysłami, że dziecko za mało waży i każą dokarmiac zdrowe dziecko,ktore po prostu jest długie i szczupłe :-( o i jestem też złą matką bo nosiłam w chuście a teraz każe młodej chodzić na nóżkach a nie w wózku i jeszcze mam fotelik samochodowy tyłem do jazdy a ona przecież na pewno tego nie lubi i się męczy ;-)
    To tak jak ja. A chustowanie uwielbiam teraz juz rzadko ale czasem sie zdarzy.

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• welonka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzuszka tylko usłyszałam raz ostatnio od mojej dentystki jak usłyszała ze to początek 6miesiąca to odrazu powiedziała ze jak malutki brzuszek to dziewczynka ale bez żadnej złośliwości.

Czy którejś z was pogorszył się wzrok w ciazy?

age.png
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka mnie czesto oczy bolą:) a jak coś czytam to mam wrażenie ze mi literki się zamazuja:)

Szczęśliwa2017
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porównywania porodów to jakas paranoja. Każda z nas nosi pod sercem dziecko 9 msc i kazda jest rownie wartościowa matka nie wazne jali miala porod. Ja sie panicznie boje cc i podziwiam kobiety po cesarce. Bo to nie jest wcale lekki chleb. Mialam szybki porod sn ale lezalam juz na stole do cc czekalismy na anestezjologa ale maly zszedl juz do kanalu rodnego i zaczely sie parte skurcze wiec biegiem mnie wiezli na porodowke i 15 min i urodzilam tylko ze maly byl niedotleniony przez owiniecie pepowina na szczęście żadnych nastepstw nie było. Co do karmienia kazde ma plusy i minusy ale nikt nie ma prawa oceniac ktore jest gorsze. Kazda matkankocha i chce wykarmic swoje dzieciatko nie wazne jak. Dla mnie kp bylo wygodniejsze bo zawsze gotowe o odpowiedniej temp mleko i świeże. Karmilam 10 msc A gdy przeszlam na mm to docenilam to ze wiedzialam ile zjada moje dziecko i ze nigdy mi nie braknie go.

Wzrok mam w porzadku ale koncentracja ciężko i mam ostanio jakas depreche bo placze i smutno mi nie wiem czemu.
    A poduszki do karmienia sa super.
    Jaka u was pogoda ? U mnie slonce ale w nocy byl przymrozek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 11:50

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• anieszka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przez weekend chwaliłyście się wagami. Ja również muszę :) Zawsze byłam osobą chudą, wręcz niedożywioną. Jak zaczęłam codziennie ćwiczyć przekroczyłam magiczne 50 kg na rzecz masy mięśniowej. Mąż też był szczęśliwy szczególnie jeśli chodziło o mój tyłek - zawsze płaski a wówczas nie mieścił się w spodnie :D
    17.12
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c01ecd9e3973.jpg
    09.01
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/957b14539160.jpg
    01.02
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fbbde5b355a.jpg

Mnie widoczny brzuch akurat bardzo cieszy :)
    Walentynki nigdy nie spędzaliśmy szczególnie bo uważamy, że trzeba się kochać i szanować na codzień. Ale tegoroczne na pewną przejdą do historii bo idę z mężem i naszym Franusiem na podwójną randkę na USG. Nie mogę się doczekać aż Go znowu zobaczę. Niesamowicie potrafi mi humor poprawić, gdy leżę zmęczona a On się wierci i sprzedaje mi swoje kompniaki :)
    Anitka201 wrote:
    Agra a tekst o porodzie..masakra. Jakoś nie moge sobie wyobrazić ze ktoś może być tak bardzo niedowartościowany zeby walić do kobiety takimi tekstami :-/.
    Chociaż ostatnio jedna z sąsiadek jak sie dowiedziała o ciazy od razu wypaliła ze to na 100% dziewczynka bo tak złe wyglądam na twarzy :-)
    WTF?? I to powiedziała matrona z ogromna nadwaga i lepiej wypryszczona ode mnie :-)
    zazwyczaj obchodzę się z ciężarna jak z jajkiem bo wiem jak zle można czuć się w ciazy i ze czasami hormony robią swoje (pogorszenie cery, zatrzymana woda itp itd)
    Al tutaj kobietka chyba się chciała dowartościować :-)

Anitko, ja czasami mam wrażenie, że mężczyźni są bardziej wyrozumiali dla kobiet w ciąży niż same kobiety. Ale to tak jak napisałaś chyba jest podyktowane niedowartościowaniem. Oczywiście nie wszystkie, bo wokół mnie również jest gro kobiet, które dbają o mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 12:04

Anitka201, ptaszek, Marya lubią tę wiadomość

oar8yx8dab4u94zl.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie te słońce? Świętokrzyskie biało od rana :)
    Anieszka ja tez mam randkę w walentynki z moja córka na usg ale bez narzeczonego.

Ja przed ciążą mialam okulary ale nie na codzień tylko do samochodu ,jestem krótkowidzem ale ostatnio pogorszyło sie tv to dla mnie niewyraźny obraz,mam laptop na kolanach i bez okularów nie doczytam sie nawet usg dla mnie bez okularów ostatnio to byla tylko plama .

Na początku ciazy po dżemie malinowym wymiotowałam s dzisiaj zjadłam pól słoiczka tak mi smakował teraz po nim córa uaktywniła sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 12:06

age.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka piękny brzuszek :-)

• Leira Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tym jak Wasze otoczenie komentuje CC czy poród SN, KP, albo karmienie MM i powiem Wam, że gdyby ktoś mi powiedział, że jestem "złą matką" bo: rodziłam SN, albo nie, bo karmię MM albo piersią, to bym go wyśmiała i na pewno by takie coś po mnie spłynęło :D

Aczkolwiek z ciekawostek to słyszałam, że zaczął się nowy trend wśród celebrytów, odnośnie terminacji ciąży w 6 miesiącu, czyli przed okresem największego rozrostu brzucha, co ma wpłynąć na "uratowanie" figury matki, a dziecko jest w inkubatorze przez X czasu.

Słyszałyście coś o tym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 12:19

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boże leira nic nie slyszalam o takim czymś... kto normalny robi takie rzeczy ... :/

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka zazdroszczę figury :) piękny brzuszek <3 <3

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słońce w opolskim

katece lubi tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ptaszek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak na razie +2kg, więc po woli do przodu :-)
    Moja chodzi spać ok 20:30 a wstaje o ok 8, ale od dwóch tygodni nie ma drzemki.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • anieszka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Czytam o tym jak Wasze otoczenie komentuje CC czy poród SN, KP, albo karmienie MM i powiem Wam, że gdyby ktoś mi powiedział, że jestem "złą matką" bo: rodziłam SN, albo nie, bo karmię MM albo piersią, to bym go wyśmiała i na pewno by takie coś po mnie spłynęło :D

Aczkolwiek z ciekawostek to słyszałam, że zaczął się nowy trend wśród celebrytów, odnośnie terminacji ciąży w 6 miesiącu, czyli przed okresem największego rozrostu brzucha, co ma wpłynąć na "uratowanie" figury matki, a dziecko jest w inkubatorze przez X czasu.

Słyszałyście coś o tym?
    Przechodzi ludzkie pojęcie! Stale się wczytuję, jakie jest prawdopodbieństwo przeżycia wcześniaczka w kolejnych tygodniach. Nie wyobrażam sobie narażania maleństwa przez taką bezmyślność. Zastanawiam się, jakie jest podejście lekarzy - ale skoro celebryci to za tym opowiada się też spora kasa. Schodzi to na złą drogę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 13:11

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anieszka wrote:
    Przechodzi ludzkie pojęcie! Stale, jakie jest prawdopodbieństwo przeżycia wcześniaczka w kolejnych tygodniach. Nie wyobrażam sobie narażania maleństwa przez taką bezmyślność. Zastanawiam się, jakie jest podejście lekarzy - ale skoro celebryci to za tym opowiada się też spora kasa. Schodzi to na złą drogę.

Wydaje mi się to aż niemożliwe, aczkolwiek dwie osoby mi wspomniały, że coś takiego obiło im się o uszy, dlatego pytam czy Wy macie jakieś informacje na ten temat? Czyste szaleństwo. Aczkolwiek myślę, że są "lekarze" co dla pieniędzy zrobią dużo jak nie wszystko.

Ja z utęsknieniem czekam już do tej "granicy przeżywalności płodu". A potem będę odliczać do 37 tygodnia :)

anieszka lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira aż mi się zrobiło niedobrze :-/ straszne, ze przedkłada się własny wygląd nad zdrowie dziecka :-/

• eunice. Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 16:28

lilek, Leira, Axana, zielonooka7, Alphelia lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terminacja ciazy w 6mc? Jak ktos chce narazic dziecko na uszczerbek na zdrowiu czy zafundoac mu bolesna smierc, to jest to dobry sposob. Mam nadzieje, ze to jakis makabryczny zart.

Psychomatki sa straszne, tak jak kazde ekstremum. Reżim kp, wciskanie na sile najnowszych trendow jak rodzicielstwo bliskosci (a jest rodzicielstwo odleglosci?:p), ekoterror, posylanie dziecka do znachora zamiast lekarza itp. Jest mnostwo takich przypadkow, z zadnym nie chce miec do czynienia.

A co do cc czy sn. Ja jestem z cesarki, ale co roku swietuje urodziny, a nie wydobyciny. Przy czym moja mama, ktora z musu miala 2 cesarki sama twierdzi, ze w pewien sposob pozbawilo ja to mozliwosci pelnego doswiadczenia tego, czym jest porod. Nie ma co ukrywac, ze sn rozni sie od cc, przy czym w dalszym ciagu sa to porody :P

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:
    Kropka89tutaj masz linka http://allegro.pl/showitem/description/6580799113.html zamawiasz poduszkę ciążowa i masz od razu poduszkę do karmienia:)
    Ja będę zamawiać w tym tygodniu :)

Zamówione :) Dzisiejsza noc była tak tragiczna dla moich pleców że zamówiłam od razu już dziś żeby dotarło jak najszybciej. Ufam że będzie z tym lepiej! Dziękuję jeszcze raz :-*

szczęśliwa2017 lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ