X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego tez nie rozumiem jak mozna powiedziec ze jestes wyrodną matka bo nie karmisz piersią ,przecież to jest sprawa indywidualna kazdej kobiety jedna chce karmić druga nie często natura sama decyduje, ale najbardziej wkurzające jest to ze w dużo Polskich szpitalach jest takie podejscie położonych i to w sytuacjach gdzie kobieta ma mało pokarmu i dziecko nawet nie może sie najeść.

age.png
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Ja dostałam książkę Aktywna mama - zobaczę co tam jest i dam znać. Ja miałam zakaz ćwiczeń ale od wczoraj tak mi plecy dają w kość że chyba będę musiała coś zrobić chociażby delikatnego plus zamówić w końcu te poduszkę w C lub U...

:)
    Z tego co pamiętam polecałyscie te w U, a ja chciałabym później karmić maluszka z nią, to dobry pomysł?

Kropka89tutaj masz linka http://allegro.pl/showitem/description/6580799113.html zamawiasz poduszkę ciążowa i masz od razu poduszkę do karmienia:)
    Ja będę zamawiać w tym tygodniu :)

Kropka89 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa2017
  • Arga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to młody nie kopie mnie jeszcze ale chyba się rozpycha boli czuję takie jakby odpychanie rączkami. Pewnie chce zrzucić siostrę z brzucha. Młoda leży mi po lewej stronie a młody zawsze po prawej ;-)

age.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:29

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:30

atdcpiqv8drqss4a.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uważam ze takie uczucie rozpychania nie jest zbyt przyjemne .

Ostatnio mam problem ze spaniem na lewym boku czuje sie taka ociężała i kręgosłup mnie boli w żebrach cos mnie uciska ,duzo wygodniej śpi mi sie teraz na prawym boku i na plecach

Magda33 lubi tę wiadomość

age.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 16:28

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja jedynie cięta jestem na rozszerzanie diety w 4 miesiącu życia. A z mlekiem to różnie. Ja chyba z lenistwa włączyłam o kp;-)
    Ja walczyłam bardzo.
    I ja i mój mąż,który kiedy ja nie miałam już siły,siedział przy mnie i pompował laktatorem cycki,aż biedny usypiał przy tym ;)
    Dopiero przy którejś wizycie w szpitalu,taka starsza Pani doktor (pediatra),
    ścisnęła moje cycki i powiedziała,żeby próbować,ale raczej nic z tego nie będzie bo nawet kropla mleka nie wypłynęła.
    Uwierz mi,że bardzo to przeżyłam...bardzo mocno od początku ciąży wierzyłam,że będę kp.
    Innej opcji pod uwagę nie brałam.
    W domu nie miałam żadnej butelki,mleka...niczego potrzebnego do karmienia mm,mimo że wiele osób mówiło mi,żeby kupić na wszelki wypadek.
    Cóż...życie...
    Mam nadzieję,że tym razem się uda.
    Na pewno będę walczyć z jeszcze większą zaciętością :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Tego tez nie rozumiem jak mozna powiedziec ze jestes wyrodną matka bo nie karmisz piersią ,przecież to jest sprawa indywidualna kazdej kobiety jedna chce karmić druga nie często natura sama decyduje, ale najbardziej wkurzające jest to ze w dużo Polskich szpitalach jest takie podejscie położonych i to w sytuacjach gdzie kobieta ma mało pokarmu i dziecko nawet nie może sie najeść.
    Niestety czasem tak jest...
    Jak pomyślę,że głodziłam syna przez 2 tyg!!!...
    Eh...głupia byłam po prostu i słuchałam wszystkich.
    Do głowy mi nie przyszło,że to mleczko po prostu nie leci.
    A młody ssał pięknie.

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie nie da się wszystkim wrobić dobrze ;P i zawsze znajdzie się jakiś maruder. Ja dopóki ktoś mi nie próbuje wmówić bzdury na jakiś temat to mnie nie interesuje czy karmil piersią czy mm czy rodził tak czy siak. Każdy ma swoje zycie i są różne sytuacje. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dlatego nie rozumiem takiego stygmatyzowania niektórych rzeczy. I to szczególnie przez inne kobiety! Ale tak jak mówię, jeśli ktoś próbuje mnie przekonać do czegoś co nie jest prawdą to wydaje się w dyskusje hehe ;)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Ja walczyłam bardzo.
    I ja i mój mąż,który kiedy ja nie miałam już siły,siedział przy mnie i pompował laktatorem cycki,aż biedny usypiał przy tym ;)
    Dopiero przy którejś wizycie w szpitalu,taka starsza Pani doktor (pediatra),
    ścisnęła moje cycki i powiedziała,żeby próbować,ale raczej nic z tego nie będzie bo nawet kropla mleka nie wypłynęła.
    Uwierz mi,że bardzo to przeżyłam...bardzo mocno od początku ciąży wierzyłam,że będę kp.
    Innej opcji pod uwagę nie brałam.
    W domu nie miałam żadnej butelki,mleka...niczego potrzebnego do karmienia mm,mimo że wiele osób mówiło mi,żeby kupić na wszelki wypadek.
    Cóż...życie...
    Mam nadzieję,że tym razem się uda.
    Na pewno będę walczyć z jeszcze większą zaciętością :)
    Wierzę, że to przeżyłaś. Dla mnie każdy spadek mleka był straszny :-( oby teraz było lepiej. Ja też mam nadzieję, że uda mi się karmić drugie dziecko tak długo jak młodą.

Emisia35 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chciałabym młodego kp. Ale jak nie będę mogła to trudno kupię mm i wcale nie będę gorszą matką.
    I tak samo z porodem... najważniejsze, żeby dziecko urodziło się zdrowe... a nie jaki poród czy sn czy cc.

Emisia35, Magda33 lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja jestem wyrodna bo ciągle pozwalam młodej wisieć na cycku a to przecież woda sama :-( fakt, że pediatrzy psują często laktację swoimi wymysłami, że dziecko za mało waży i każą dokarmiac zdrowe dziecko,ktore po prostu jest długie i szczupłe :-( o i jestem też złą matką bo nosiłam w chuście a teraz każe młodej chodzić na nóżkach a nie w wózku i jeszcze mam fotelik samochodowy tyłem do jazdy a ona przecież na pewno tego nie lubi i się męczy ;-)
    Skad ja to znam ;-)
    Pamietam jak na wizycie lekarskiej jeden z pediatrów próbował mnie „uświadomić” ze kp w 7 m-cu życia dziecka to głupota. Zapytałam tylko jakie mm mi poleca wiec od razu zmiana nastawienia i podała mi konkretna markę (razem z kaszkami z tona cukru, które uważam za totalne dno). Zapytałam tylko gdzie tym razem chcą ja wysłać na wakacje. No i nigdy więcej od niej nic nie usłyszałam na temat żywieniu syna :-)

Emisia35, Arga lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam nadzieje ze uda mi się wykarmić tego malucha piersią. Wiadomo różnie z tym bywa ale jeśli kobieta ma pokarm, dziecko ładnie się przystawia to warto się poświecić.
    Trzeba pamiętać ze każda kobietę dopadają kryzysy laktacyjne i wtedy warto wspomóc się np femaltiker (dostępny w aptekach nawet rossmannie) mnie pomógł +bardzo częste przystawianie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 10:20

• Magda33 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Tez uważam ze takie uczucie rozpychania nie jest zbyt przyjemne .

Ostatnio mam problem ze spaniem na lewym boku czuje sie taka ociężała i kręgosłup mnie boli w żebrach cos mnie uciska ,duzo wygodniej śpi mi sie teraz na prawym boku i na plecach
    Mam dokładnie tak samo.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agra a tekst o porodzie..masakra. Jakoś nie moge sobie wyobrazić ze ktoś może być tak bardzo niedowartościowany zeby walić do kobiety takimi tekstami :-/.
    Chociaż ostatnio jedna z sąsiadek jak sie dowiedziała o ciazy od razu wypaliła ze to na 100% dziewczynka bo tak złe wyglądam na twarzy :-)
    WTF?? I to powiedziała matrona z ogromna nadwaga i lepiej wypryszczona ode mnie :-)
    zazwyczaj obchodzę się z ciężarna jak z jajkiem bo wiem jak zle można czuć się w ciazy i ze czasami hormony robią swoje (pogorszenie cery, zatrzymana woda itp itd)
    Al tutaj kobietka chyba się chciała dowartościować :-)

• welonka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dotyczące porodu ale porównywanie ,mam ciotkę z dość dużą nadwagą i ona uwaza ze jesli ktos jest chudzielcem to znaczy ze jest biedny i mu sie nie powodzi

Ja tez chce karmić piersią mam nadzieje ze będę miała taka możliwość ale chce tez odciągać pokarm zeby piła z butelki . Najbardziej boje się zw nie bede potrafiła odstawić małej od piersi

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Nie dotyczące porodu ale porównywanie ,mam ciotkę z dość dużą nadwagą i ona uwaza ze jesli ktos jest chudzielcem to znaczy ze jest biedny i mu sie nie powodzi

Ja tez chce karmić piersią mam nadzieje ze będę miała taka możliwość ale chce tez odciągać pokarm zeby piła z butelki . Najbardziej boje się zw nie bede potrafiła odstawić małej od piersi
    Mi młoda pije teraz na sucho i też nie umiem jej tego zabrać. Jestem chyba za miękka :-P od półtora tygodnia czuję się jak z noworodkiem bo ona mi ciągle wisi na mnie. Nigdy tak nie wisiała. Teraz jeszcze jest chora więc już jest tylko mama mama.

age.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałabym kp. Przy corci karmiłam tylko 5 miesięcy, a i tak musiałam dokarmiac. Z perspektywy czasu widzę, że popełniłam mnóstwo błędów o dlatego się nie udało. Teraz jestem mądrzejsza o doświadczenie i liczę na to że tym razem się uda.
    Agnella moja córka chodzi spać ok 21, wstaje ok 8, ale nie śpi przez dzień. Rok temu chodziła spać ok 20, z jedną godzinną drzemka.
    A co do porodów, to najlepiej jakby każdy pilnował siebie, co kogo interesuje jak rodziła koleżanka lub sąsiadka! Niech każdy zajmie się własnym życiem, mnie strasznie wkurzalo, że po porodzie wszyscy pytali czy kp. Karmiłam, ale doprowadzalo mnie do szału jak moja sąsiadka pytała moja siostrę jak karmię. Jakby moje cycki dlatego, że jest w nich mleko przestały być moja sfera intymną a stały się wspólną. Podobnie jest z poradami.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tego nie ogarniam. Jak jedna kobieta drugiej może takie rzeczy mówić i tak poniżać. Zamiast się wspierać bo przecież jest dużo problemów w pierwszych miesiącach z dzieckiem. Dawać jakieś rady aby było kobiecie lżej to jedna by drugiej nóż w plecy wbiła. Smutne to niestety.

Co do ruchów to ja moją czuję już wszędzie i do tego lubię ją drażnić, że wciskam jej palca w brzuch a ona wtedy kopie z całych sił :-D
    Mój za to wczoraj wypalił, że jak już się ułoży po porodzie to może trzecie :-) A ja do niego, hola hola, jeszcze się druga nie urodziła, spokojnie :-D

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ