X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +6kg na wadze. Ważę teraz 61kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 13:47

• eunice. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 16:23

lilek lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Ha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno się nie odzywałam bo byłam pochłonięta przeprowadzką, a teraz urządzeniem naszego nowego domku :) W czwartek mam wizytę u lekarza, to będzie po 5 tygodniach od ostatniego usg. Mam ogromną nadzieję że w końcu potwierdzi się kto mieszka w brzuszku :)

Co do baby bluesa to pierwsza córkę urodziłam w styczniu i niestety psychicznie było ze mna kiepsko. Drugą córkę urodziłam w czerwcu i było zupełnie inaczej :) Tak więc mając porównanie różnica jest niesamowita :)

lilek, Kropka89 lubią tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam we wrześniu, ale było pięknie, czułam się psychicznie super. Mam nadzieję że tym razem będzie też tak dobrze.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 4 kg do przodu po dzisiejszym, rannym ważeniu.
    Też się pocieszam tym, że urodzę w czerwcu, będzie okazja do spacerków, więcej ruchu, na pewno mniejszy baby blues...Córcię urodziłam w październiku, różne nastroje miałam, ale spacery, nawet w mrozy poprawiały mi humor, chodziłam prawie codziennie :-) Waga po porodzie tez mi szybko spadła, więc faktycznie nie bierzmy aż tak tych kg do głowy :-)
    Dziewczyny, baby blues na pewno na jakiś czas złapie, normalne, hormony też swoje robią...Po za tym będzie zmęczone, na szczęście czas swoje robi, chyba najcięższe te pierwsze 3 miesiące, potem już lżej ze wszystkim.

No właśnie, szczególnie zimą, uwielbiam czytać...Pierwszą książkę od urodzenia córeczki przeczytałam dopiero po roku, prędzej nie miałam możliwości...teraz staram się usypiać Malutką do 22.00 i mam trochę czasu dla siebie.
    Świetna też jest pozycja Alex Marwood Najmroczniejszy Sekret, tak mnie wciągnęła, że dziś pewnie skończę.

Mamy ponad rocznych maluchów, ale i starszych...O której chodzą/chodziły spać Wasze dzieci?

Ja na tym etapie plamień nie mam, jedynie co to znowu się przemęczyłam i brzuch twardnieje i boli jak na miesiączkę od wczoraj. Oczywiście nos-pa w ruch, magnez już na stałe.
    Jak ciemne to plamienie to chyba nic złego. Masz wizytę we wt, na pewno sie uspokoisz, to niedługo. A do tego czasu odpoczynek i relaks.

Sarrra, pewnie teraz na usg w pn będzie wszystko ok z krwiakiem, wyleżałaś i niedługo wyjdziesz do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 16:08

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella z tego co pamiętam starałam się żeby chłopaki do 20 byli już w łóżku. I wtedy miałam już całkiem sporo czasu dla siebie :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu znalazłam sukienkę na slub a bałam się ze będzie mi trudno znaleźć cos pasującego na brzuszek:) i przy okazji odebrałam nasz pierwszy mebelek dla Oliwi bujaczek :)

lilek, Kropka89, Marya lubią tę wiadomość

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    W końcu znalazłam sukienkę na slub a bałam się ze będzie mi trudno znaleźć cos pasującego na brzuszek:) i przy okazji odebrałam nasz pierwszy mebelek dla Oliwi bujaczek :)

Pochwal się sukienką proszę! :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zdjęcie tej sukienki ale w kolorze niebieskim takie same maja byc w przyszłym tygodniu ale białe.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/35db846586c9.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/59b326d9a93a.jpg

Jeszcze taka byla ta ma byc w kolorze ecru https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b26a489aeb5.jpg

Mi bardziej podoba sie krój niebieskiej zdjęcie nie jest dobrej jakości i nie pokazuje tego jak wygląda na zywo .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 18:12

lilek, Leira, szczęśliwa2017, Marya lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie mogę doczekać na letnie spacery długie i cieple. Syn jest z ostatniego października więc zimno zanim się ubralismy to Młody się przesikal i od nowa ;) a potem jak było ciepło to 5 min i można było iść :)

• Arga Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam jak pisać dzisiaj. Córka w nocy dostała wysokiej temperatury i cały dzień jest do mnie uczepiona i co chwilę zbijam temperatury :-( jak ta noc też taka będzie to do lekarza jutro, tylko że to na 99% wirus. Ciężko się patrzy na tak wymęczone dziecko :-(

age.png
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka - piękne te sukienki!

eunice - doskonale Cię rozumiem :/

Ha - pocieszyłaś mnie. Ja ogólnie jestem uzależniona od słońca ;) więc mam nadzieję, że po wiosenno-letnim porodzie będę w lepszej formie psychicznej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu zęby idą. W pt katar wczoraj katar plus marudzenie w dzień ani jednej drzemki :( dziś katar marudzenie wisi na mnie ale za to spał 2 godzinki więc jest plus...
    A jedynki górne jak mam wychodziły to nawet nie wiedziałam kiedy.

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka jak dla mnie oby dwie ladne :) podobaja mi sie dlugie sukienki, sama tez do cywilnego slubu mialam dluga :)

Ja dzisiaj wzielam sie za cwiczenia dla ciezarnych i nie podejrzewalam, ze az tak zle z forma, ale 5 miesiecy lezenia plus sam fakt ciazy robia swoje ;)
    Czy ktoras z was moze cwiczy i ma jakies fajne zestawy cwiczen ? W ksiazce, ktora kupilam raczej tego nie za wiele a z czasem chcialabym zroznicowac cwiczenia.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Axana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:29

atdcpiqv8drqss4a.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 16:24

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zafundowałam sobie dziś ćwiczenia fizyczne, czyli przekopywanie się przez kartony z ciuchami po siostrzenicy, bo po córce zdążyłam już rozdać i jestem wykończona ;) Przytaszczyliśmy do domu kilka kartonów ubranek na pierwszy rok życia. Mama stwierdziła, że ubrałabym w to 5 dzieci ;) ale jak się posegreguje rozmiarami, to wcale nie wychodzi tego tak dużo.
    Pozostaje mi kupić pieluchy tetrowe, bo moje gdzieś przepadły.

Córka była zachwycona małymi ubrankami i zaczęła ubierać swojego misia, a synek próbował ubrać siebie...

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella moja chodzi spać o 20 a jak nie zaśnie od razu to dopiero po 22:/ zależy ile śpi w dzień i do której drzemka, choć i tak budzę ją po godzinie.
    Tomania-ktore zęby tak dają wam w kość? U nas teraz dolne czwórki idą, ale na razie nie jest źle. Górne wyszły nie wiem kiedy.

Ja urodziłam końcem września. Jak byłam w szpitalu była piękna złota jesień, jak tylko wyszłam do domu to deszcz i brzydko. Mimo wszystko chyba nie miałam baby bluesa. Wiadomo że były gorsze dni, ale ogólnie było spoko. Też lubiłam spacery, nawet w mrozie, oby tylko przewietrzyc mózg. Poza tym mała ładnie spała w wózku:)

Wrócę jeszcze do porodu. Mąż nie chciał być przy mnie, a ja nie byłam pewna więc nie nalegalam.ostatecznie zakończylo się cesarka więc i tak by nie był. Czekał pid drzwiami i od razu był z malutka jak mnie szyli.

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 16:24

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka obie są ładne, ale (nie wiem czy to wina ujęcia) wydaje mi się, że ta czerwona cię pogrubia w biuście. Krój niebieskiej lepiej Ci pasuje :)

welonka lubi tę wiadomość

‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ