X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie relaksuje się u fryzjera. Córcia z tata, synek kopie w brzuchu, chwilo trwaj!

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 16:23

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można. Ale to tylko zwiększenie wagi po jedzeniu i tyle. Jutro już będzie mniejsza bo wydalisz.

A ja przez tydzień w szpitalu nie przytyłam nic. Może dzidz rośnie a tłuszczyk maleje.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Dziewczyny, ja się zabiję, jak można przytyć kilogram w dwa dni?:( Ja rozumiem, że mocno sobie pofolgowałam, bo piekłam sąsiadowi tort, potem impreza itd, ale kilogram przez 2 dni?:(((

Nie wiem już jak ten głód hamować, szczególnie na słodkie...
    Hihi...mam tak samo :D
    We wtorek na wizycie lekarz pochwalił.
    Super Pani Emilio,4kg od poczatku ciąży to bardzo dobra waga...
    I co???...minęły 2 dni i 1kg do przodu :(
    Trawę mam samą jeść??!!

• Leira Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Hihi...mam tak samo :D
    We wtorek na wizycie lekarz pochwalił.
    Super Pani Emilio,4kg od poczatku ciąży to bardzo dobra waga...
    I co???...minęły 2 dni i 1kg do przodu :(
    Trawę mam samą jeść??!!

Ale dlaczego Wy tak podchodzicie do sprawy?
    Przecież to nie tłuszcz - sprawa oczywista - tłuszcz potrzebuje czasu, żeby się wytworzyć. Toż to woda i rosnące dziecko wraz z macicą :)

No dajcie już spokój z tym tyciem :P

Miałam dwa badania USG w odstępie tygodnia i okazuje się, że sam maluch, bez macicy, bez wód płodowych, etc. rośnie ok. 100 g tygodniowo!

A gdzie do tego jeszcze macica i woda zatrzymana w organiźmie, no dajcie spokój :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra, a co u Was? Jak się czujesz? Kiedy jest szansa, że Cię wypiszą?
    Sciskam mocno!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Dziewczyny, ja się zabiję, jak można przytyć kilogram w dwa dni?:( Ja rozumiem, że mocno sobie pofolgowałam, bo piekłam sąsiadowi tort, potem impreza itd, ale kilogram przez 2 dni?:(((

Nie wiem już jak ten głód hamować, szczególnie na słodkie...
    Ja zauważyłam ze waga rośnie mi skokowo. Nic nie tyje i nagle w ciągu dnia widzę 1 kg do przodu. Jestem uzależniona od ważenia bo potrafię to robić kilka razy w ciągu dnia wiec na prawdę widok skokowo rosnąca waga to u mnie norma.
    Może to ci zejdzie w ciągu najbliższych dni (jeśli to z przejedzenia).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 11:01

• pilik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też 1kg w kilka dni, ale też widzę duuużą różnice w brzuchu który mi wywaliło z dnia na dzień ;). Więc wszystko możliwe :p...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam 6 na plusie :/ ale i tak później spadnie cześć to się nie martwię :) od tygodnia czuję młodego w miarę regularnie i kopy są mocniejsze,fajne uczucie :D
    Co do książek to jestem fanką horroru i tylko je czytam i oglądam jak młodego nie ma w domu lub wieczorem jak już śpi :)

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    Dwa ❤️❤️
    preg.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko "co za wieczór co za noc..." Heheh na obiad marchwianka z ryżem bo mnie żołądek cały czas boli. Nie wiem co to za diabelstwo ale ledwo żyje.

Mi się wydaje, że to dobrze, że dziewczyny chcą kontrolować wagę. Najkorzystniej jest przybierać stopniowo mniej więcej 2 kg na miesiąc. Wszystko też zależy od naszego BMI i nie oszukujmy się ale prawdziwe "rośnięcie" dziecka dopiero się zaczyna. Ale najważniejsze żeby każdy byl zadowolony z siebie ;) i jeśli czuję się dobrze to nic mi do tego :P

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż będzie przy porodzie. Nie wyobrażam sobie, żebym mogła być w takiej chwili sama.

• lilek Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +4 na liczniku, z czego tylko w ostatnim miesiącu przytyłam 2 kilo i już gin krzywo patrzył, bo mówi, że 1,5 to tak optymalnie na tym etapie :P

• Agnella Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trojka, teraz tyciem się nie musisz przejmować jak wejdziesz na wagę będzie mniej kg...Ja tak miałam po zatruciu, chyba dwa kilogramy spadły...ale już nadrobiłam ;-)
    U Ciebie albo jelitówka albo tak jak u mnie, po prostu przeczyszczenie.
    Wtedy zjadłam naraz duży grecki jogurt, ogórki kiszone, zaraz po tym obfity obiad trzydaniowy, słodkie cappucinno, jak po 2 godzinach wzięło...Na koniec woda.

Dziewczyny, a kiedy się ważycie -rano czy wieczorem?

Dziewczyny, ja po I ciąży dość sporo przytyłam, ale jakoś źle się czułam po...Niby kobieco i sexy, biuścik spory, ale nie...Każda ma swoją ulubioną wagę, taka prawda.
    Teraz też bym raczej nie chciała za dużo przybrać, oczywiście tyle ile trzeba do mojego BMI, tylko jak powstrzymać ten apetyt??? Ostatnio za dużo sobie folguję, ciężko sobie odmówić.

Klarunia, gratuluję stażu, długo ze sobą jesteście, naprawdę musicie być zgranym i kochającym małżeństwem. Teraz jeszcze kolejne dzieciątko, spełnienie i dopełnienie wszystkiego...:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 15:09

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Sarrra, a co u Was? Jak się czujesz? Kiedy jest szansa, że Cię wypiszą?
    Sciskam mocno!

Przenieśli mnie na razie patologie i dalej leże. Wsumie to nie wiem jak krwiak bo następnie usg będzie w pon. Czuję się dobrze. Dzidz bije serduszko ( wzięłam tu to urządzenie). Na pewno jeszcze następnie tydzień chyba że pon mnie zaskoczył i nic nie będzie:)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wizyty do wizyty(3tyg) przybieram 1,5 kg obecnie mam juz 5+ i jeszcze lekarz nic mi nie mowil

age.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella faktycznie mol ksiazkowy z Ciebie :) Jak skoncze czytac zanim sie pojawiles to cos wybiore, juz teraz mam z czego :) Chociaz powiem szczerze ze ta ksiazka jest tak przewidywalna ze az troche nudna ;) Horrory kiedys uwielbialam, teraz za bardzo sie boje, po ilus obejrzanych zaczelo mi odbijac i balam sie wlasnego cienia :-D Nie wyobrazam sobie przeczytac horroru, chybabym padla na zawal przy jakims mocniejszym opisie haha

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella powinno się ważyć tylko rano na czczo (najlepiej po wizycie w toalecie) - w dzień różnie jesz i różnie możesz przybrać, dlatego waga na czczo prawdę Ci powie ;)

• Arga Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam - 3 od początku ciąży. Teraz idzie waga w górę i brzuch rośnie więc sądzę, że szybko mi pójdzie waga do góry od teraz.

age.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 16:23

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Leira Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że pilnujecie wagi, chcę tylko powiedzieć, że w 2 dni nie odłoży się w Waszym ciele kilogram tłuszczu. Owszem waga wskazuje więcej, ale to nie świadczy o tym, że tak szybko tyjecie, tylko, że coś innego się dzieje w organizmie, może woda się zatrzymuje, może coś tam się jeszcze nie dotrawiło i nie wydaliło, może dzieciątko przybrało, etc.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ