X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga cały czas na minusie w porównaniu sprzed ciąży, miałam -7 kg a teraz -4.5 kg ale ja cały czas nie mogę jeść, bo mnie mdli.
    Co do książek, to z kolei uwielbiam kryminały i w tej kwestii jestem monotematyczna do bólu. Ostatnio nie mogę się niestety skupić na czytaniu, na długich filmach też nie, jedynie TVN style jest w stanie mnie zainteresować.
    Agnella, co do naszych relacji małżeńskich, rzeczywiście jest super, mocno na to pracowaliśmy ale na początku małżeństwa też były spinki i docieranie się, nauka pokory każdej ze stron, czas akurat nam służy i rozumiemy się coraz lepiej. Pamiętaj, że nigdzie nie jest różowo w 100%:) ja mam za to bardzo złe relacje z siostrą i mamą, od dziecka mama faworyzowała moją siostr
    ę i tak jej zostało do dziś. Mimo, że jestem dorosłą dojrzałą kobietą nie potrafiłam nigdy się z tym uporać, zawsze było mi przykro. Jeszcze do niedawna próbowałam naprawić, wszystko tylko wiecie jak to jest jak cały czas stara się tylko jedna strona, po prostu czułam się jak wieczny frajer. Ta ciąża dała mi dużo siły psychicznej i zerwałam te niszczące mnie kontakty, są tylko oficjalne babci i cioci z dziećmi. Ale jest mi cholernie przykro muszę wszystko przetrawić, wiem, że zrobiłam dobrze. Sorry za ciężki temat przy sobocie:).

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała lekkie brązowe plamienia na tym etapie?

U mnie pierwszy raz zdarzyło się tydzień temu w sobotę wieczorem, byłam w kontakcie z lekarzem i w poniedziałek miałam wizytę. Na USG wszystko było ok, na szyjce stwierdził lekką ektopię, która może być źródłem plamienia. Od niedzieli było czysto, a wczoraj wieczorem znów lekkie brudzenie :(
    Mam nadal luteinę i duphaston, brzuch nie twardnieje od kilku dni, staram się dużo leżeć, we wtorek z samego rana mam zaplanowaną wizytę, ale nie mogę odgonić złych myśli...

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Arga Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice ja nie dałam rady schudnąć po ciąży i teraz miałam z 10 kg, które mi nie chciały zejść pomimo kp:-( teraz się strasznie boję tyle przytyć.

age.png
  • cichyszept Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi ja od początku ciąży jestem 12kg do przodu, ale lekarz stwierdził, że to przede wszystkim że względu na drobną posture. Jedyne co mi rośnie to brzuszek i piersi, te drugie to jakieś okropienstwo. Momentami czuje, że są zbyt ciężkie i za mocno nabierają mi na żebra, przez co długie minuty nie mogę się poruszać i normalnie oddychać...

7u22vfxm0wxufvzx.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy sie przejmujecie waga a wg mojej karty ciazy to ja do 17 tc mialam na plusie 8 kg :D co jest wrecz nie mozliwe, ale u pierwszego lekarza waga pokazala na minusie 2 kg co nie bylo wcale prawda a u nowego lekarza bylam wlasnie w 17 tc i od tamtej wagi wychodzilo, ze przytylam 8 kg :D gdzie w 14 tc bylam wazona w szpitalu to od mojej prawdziwej wyjsciowej wagi przybyl mi kg moze 1,5. To wychodzi na to, ze w 2-3 tygodnie tylko przytylam 5 kg, az strach pomyslec co bedzie w 24 tc przy wazeniu ;)

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice a jak u ciebie z morfologia? Ja odkąd biorę żelazo czuje się znacznie lepiej. Wróciły mi siły, zastanawiałam się o co chodzi bo z synem w 2 trymestrze tryskałam energia, a w tej ciazy do tej pory byłam bardzo słaba.
    Ja ogólnie mam słaby apetyt. Tzn mam ochote na pewne produkty ale ciagle mnie delikatnie po posiłku mdli. Jak np zjem obiado-kolacje o 17 to kolejny posiłek to dopiero śniadanie. Nie potrafię nic więcej zjeść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 21:30

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zastanawiam jak tam moja morfologia po 10 dniach żelaza hmm Zobaczymy. Dam znać :) Tez jakby czuje więcej sił, nie muszę na pewno aż tyle spać!

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka a jakie żelazo bierzesz?
    U mnie po miesiącu tardyferonu brak poprawy. I zastanawiam się czy gdyby nie leki to by spadło bardziej, więc jednak działa..?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Anitka a jakie żelazo bierzesz?
    U mnie po miesiącu tardyferonu brak poprawy. I zastanawiam się czy gdyby nie leki to by spadło bardziej, więc jednak działa..?
    Biore to samo żelazo co Ty - tradyferon fol. Ja po kilku dniach poczułam poprawę, tak samo jak po kilku dniach odczułam skutki uboczne (zaparcia). Ale i z tym już sobie poradziłam, robię koktajl z kefiru, suszonych śliwek, 2 łyżek kaszy jaglanej i odrobiny miodu. Wcześniej jem jabłka + dużo wody i sytuacja się unormowała.
    Ja tez zmieniłam dietę na bogata w żelazo. Ciężko jest ale stwierdziłam ze dla dobra Leonoa poświęcę się te kilka miesięcy :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Ja też się zastanawiam jak tam moja morfologia po 10 dniach żelaza hmm Zobaczymy. Dam znać :) Tez jakby czuje więcej sił, nie muszę na pewno aż tyle spać!
    U mnie dokładnie to samo! :-) na prawdę odczułam ulgę bo już powili mnie to dobijało, chodziłam śpiąca i be sił.

Kropka89 lubi tę wiadomość

• eunice. Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 16:23

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy sie urodzily Wasze piersze dzieciaczki? Bo moj synek jest z listopada i drugi trymestr to bylo lato, wiec to oczywiste ze sie lepiej czulam :) Ja to ogolnie jestem jak niedzwiedz, zime przesypiam, a kocham wiosne i lato, jak sama nazwa mowi Kocham Slonce :-D Ja spie bardzo duzo, ale juz sie przyzwyczailam, mysle ze wraz z nadejsciem wiosny nabiore enrgii. Co do apetytu to ja mam ogromny teraz :-D Dzisiaj zjadlam trzy kawalki duzej pizzy! Waze 68 kg i to jest az o 18 kg woecej niz przed pierwsza ciaza ale to bylo az 10 lat temu, juz za mna czasy kiedy bylam piekna i mloda hehe teraz zostalo tylko "i" ;) Mialam etap w zyciu ze szalalam z Chodakowska, schudlam pieknie, ale potem przyszla zima, przestalam cwiczyc i uroslam duzo za duzo. A poza tym moje piersi, koszmar jak one wygladaly... Teraz przynajmniej mam czym oddychac :-D Dziewczyny urodzimy w lato, beda spacery, mniejszy apetyt, owoce sezonowe, karmienie piersia, duzo wiecej ruchu, kilogramy pojda w niepamiec :) Pora roku nam sprzyja :)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 16:23

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice ja od wielu lat praktykuje postanowienia w czasie postu :-) wtedy wiem ze żadna siła nie skusi mnie do zjedzenia słodyczy i tego co sobie postanowię :-) w tym roku obejdę się na pewno bez słodkiego mimo ze w tek ciazy jakoś szczególnie mnie do nich nie ciągnie. I tak jak napisałaś najgorszy jest tydzień- dwa. Później organizm przestawia się i lepiej funkcjonuje.

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody się urodził w październiku a ciążę przechodziłam dobrze,tylko od dłuższego stania kręciło mi się w głowie a jeszcze w 6 mcu wychodziłam za mąż i bawiłam się całą noc,a teraz 22,00 śpię,w dzień też jestem padnięta i szybko się meczę podczas chodzenia,no cóż wtedy miałam 23 lata,pewnie organizm to teraz inaczej znosi,ale dam radę,ważne że dzidzia jest zdrowa a ja ogólnie mam się dobrze :)

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    Dwa ❤️❤️
    preg.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy syn urodził się w styczniu ale ja cały czas studiowałam dziennie i właściwie do końca ciąży byłam na chodzie i chyba to dobrze na mnie wpłynęło. A drugi w kwietniu i też miałam niezły trening przy 1,5 rocznym starszakiem, który wstawał o 5:30 zapieprza na rowerku biegowym tak, że musiałam za nim biec ;P ale np zdecydowanie lepiej wspominam połóg na wiosnę niż w zimę ;)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • M.W Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi waga w końcu ruszyła. Na ostatniej wizycie w 20 tygodniu ciąży przytyłam 30dkg :D Martwiłam się, że nic nie przybieram, brzuszka też prawie nie widać. Ale po zbadaniu moja ginekolog powiedziała, że dzidzia jest odpowiedniej wielkości i że wszystko z nią ok. Może pójdę w ślady mamy, która ze mną w ciąży przytyła tylko 8kg.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga się waha między 3,5-4 kg na plusie od początku ciąży (BMI przed ciążą w normie).
    W pierwszym trymestrze wpadło 1,5 kg.. teraz idzie już szybciej, ale i tryb życia mam totalnie inny niż przed ciążą, bo wcześniej regularnie biegałam i chodziłam na siłownie, teraz nie ma mowy o ćwiczeniach.
    Nie martwię się wzrostem, ale staram się za bardzo nie szaleć ze względu na IO i obawy przed cukrzycą ciążową.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córkę mam z końca marca, w ciąży pracowałam, więc nie było czasu, żeby źle się czuć ;) w ogóle dobrze pamiętam ten czas, synek jest z początku czerwca, całą ciążę spędziłam na rowerze, bo woziłam córkę do/z przedszkola, więc co dzień 6km wyrabiałam... jak pękła mi dętka, to się śmiałam, że muszę urodzić, bo nie będę miała czym jeździć i rzeczywiście następnego dnia urodziłam (5dni po terminie), teraz rower tylko weekendami, za to tydzień wypełniony wyjazdami w związku z mową małego, więc muszę się dobrze czuć, żeby nie opuszczać jego godzin terapii. Bardzo często zapominam o ciąży - dopiero lustro mi przypomina :)

eunice. lubi tę wiadomość

• lilek Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Syn też listopadowy :) chociaż termin miałam na wigilię, a urodził się dokładnie miesiąc wcześniej.

Dlatego ta ciąża jest dla mnie jeszcze fajniejsza, że będę miała okazję urodzić na wiosnę/lato. Mam nadzieję, że to zminimalizuje nieco baby bluesa, ktory z młodym dal mi w kosc:/

‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ