CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Takie dobre rady już też słyszałam w swoim kierunku. Teść jakiś czas temu stwierdził, że muszę jeździć autem, bo jak siedzę w domu to mogę robić za jego kierowce. Dwa dni temu chciał, żebym poszła z nim na jakąś prezentacje, a unikam takich rzeczy, bo tam naciągają na sprzedaż. I najlepsze....
zapytał jak się czuje, na co ja że różnie, raz lepiej, raz gorzej. A on do mnie, że powinnam w takim razie iść do lasu biegać. Tak mi przyszło do głowy, chyba po to żeby sikać pod każdym drzewem. Nigdy nie biegałam, bo nie lubię tego po prostu.Agnella lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
nick nieaktualny
-
Trzymam kciuki za te wizyty. Ja za 2 dni.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
nick nieaktualny
-
Sarrra jak tam u Was, było usg?
moj mlody chyba przyniosl do domu jakas jelitowke z pkola, na szczescie juz sie ogarniamy
Kosz mojżesza fajna sprawa, ja akurat po synku mam taki wielofunkcyjny bujaczek od 0m (może być w pozycji płaskiej). Gdyby nie to tez rozwazalabym zakup kosza
-
Jestem po Usg polowkowym. Dzidziusie zdrowe i chyba duże jak na blizniaki 423g i 479 g. Tylko szyjka mi się skrocila do 15 mm i jestem załamana:( Czy któraś z Was miała taką krótka szyjkę? 12.01 miała 25 mm - byłam u dwóch lekarzy i żaden nie mówił o założeniu pessara, mówili że szyjka długa. Teraz mam mieć założony pessar.
klauuudia, summer86, Magda33, ptaszek lubią tę wiadomość
-
Kalinkaabc wrote:Jestem po Usg polowkowym. Dzidziusie zdrowe i chyba duże jak na blizniaki 423g i 479 g. Tylko szyjka mi się skrocila do 15 mm i jestem załamana:( Czy któraś z Was miała taką krótka szyjkę? 12.01 miała 25 mm - byłam u dwóch lekarzy i żaden nie mówił o założeniu pessara, mówili że szyjka długa. Teraz mam mieć założony pessar.
Po pierwsze gratulacje!
Po drugie każde z Twoich dzieci jest cięższe niż mój synek na tym samym etapie ciąży
W ciążach bliźniaczych często się zdarza problem z wydolnością szyjki, zapewne dlatego, że ciążą Ci dwa klocki, a nie jeden
Nie ma co się załamywać - założą Ci pessar i będzie dobrze.
A z szyjką jest tak, że ona się skraca i wydłuża. Dziś 15 mm, jutro 20 mm. Najważniejsze, że jesteś pod kontrolą lekarza -
Kalinkaabc to super, że maleństwa są zdrowe
Rzeczywiście jak na bliźniaki ważą bardzo ładnie
Na pewno inaczej jest z szyjką przy bliźniętach, bo już kiedyś gdzieś o tym czytałam. Nie ma co od razu panikować. Lekarze już wcześniej by Ci powiedzieli, jakby było źle.
Kalinkaabc lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Kalinkaabc wrote:Jestem po Usg polowkowym. Dzidziusie zdrowe i chyba duże jak na blizniaki 423g i 479 g. Tylko szyjka mi się skrocila do 15 mm i jestem załamana:( Czy któraś z Was miała taką krótka szyjkę? 12.01 miała 25 mm - byłam u dwóch lekarzy i żaden nie mówił o założeniu pessara, mówili że szyjka długa. Teraz mam mieć założony pessar.
Ja jestem pozytywnym przykładem, wytrzymałam i dzieci prawie w terminie. Kalinka tylko bardzo uważaj na siebie i dużo leż. A gdzie Ci zakładają na Karowej czy prof?
-
szczęśliwa2017 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was korzystała z kosza Mojżesza:)? albo macie taki zamiar:)? Zastanawiam się nad kupnem;) Dzidzia normalnie w nocy spała by u nas w sypialni w łóżeczku, a w koszu mogła by np leżeć w sypialni czy nawet w ogródku jakby zasnela to bez problemu przenoszę do domu:) Pozatym te kosze chyba nie są takie duże i waza okolo 2,5kg takze była by możliwość wrzucenia go do samochodu i np u rodziców dziecko bezpiecznie sobie spi:) co sądzicie
? bo jakoś nie umiem się zdecydować
A mój mąż stwierdził jak chcesz to zamów
bardzo mi się podobają No i są dużo bezpieczniejsze dla kręgosłupa od bujaczkow. Daj znać jak się na jakiś konkretny zdecydujesz
chętnie podpatrze
-
Anitka201 wrote:Ja intensywnie myśle
bardzo mi się podobają No i są dużo bezpieczniejsze dla kręgosłupa od bujaczkow. Daj znać jak się na jakiś konkretny zdecydujesz
chętnie podpatrze
ok jak coś znajdę konkretnego już to dam znac;) póki co tak przeglądam przeglądam i przeglądamSzczęśliwa2017 -
klarunia1978 wrote:Gratuluję dużych syneczkow:) szyjka rzeczywiście bardzo krótka, ale spokojnie, założą Ci pessar i dacie radę
Ja jestem pozytywnym przykładem, wytrzymałam i dzieci prawie w terminie. Kalinka tylko bardzo uważaj na siebie i dużo leż. A gdzie Ci zakładają na Karowej czy prof?
-
Leira wrote:Po pierwsze gratulacje!
Po drugie każde z Twoich dzieci jest cięższe niż mój synek na tym samym etapie ciąży
W ciążach bliźniaczych często się zdarza problem z wydolnością szyjki, zapewne dlatego, że ciążą Ci dwa klocki, a nie jeden
Nie ma co się załamywać - założą Ci pessar i będzie dobrze.
A z szyjką jest tak, że ona się skraca i wydłuża. Dziś 15 mm, jutro 20 mm. Najważniejsze, że jesteś pod kontrolą lekarza -
Myślę, że tak podwójnie:) Maluszki naciskają na szyjkę. Nie martw się, najważniejsze, że szyjka zamknięta i w porę zauważyli skracanie, a pessar to naprawdę genialny wynalazek, a dobrze założonego nawet nie czuć. Będzie dobrze !!! daj znać na priv jak tam po czwartkowej wizycie i jak się czujesz z pessarem.