X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaS wrote:
    Też chcemy kupić ten leżaczek tiny love lub beaba oba rozkładają się na płasko i można je ustawić wysoko co dla nas ważne bo mamy psa i nie chcemy żeby mała leżała tak przy podłodze ceny dość wysokie ale liczę że posłuży długo
    Haha to wymieniłaś ostatni jaki biorę pod uwagę :-) tylko ten Beaba jest bardzo drogi i zobaczymy jak ogarniemy się z wyprawka :-) wiem ze to nam posłuży jedynie kilka miesięcy bo koło 6 m-ca młody był już zupełnie mobilny i leżaczek został schowany

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Axana od poczatku ciazy czekalam, zeby zapisac sie na joge, ale niestety najblizej jest 40-50 km ode mnie :/ maz czesto pracuje po poludniami, wiec jestem bez samochodu a druga sprawa, ze jeszcze nawet prawa jazdy nie wymienilam na nowe nazwisko, wiec daleko bym sama nie zajechala ;) autobusu nie ma tez bezposrednio, trzeba jechac dwoma, gdzie czesto miedzy jednym a drugim jest okolo pol h albo h czekania :(

Eunice. tak jak pisalam wyzej tez wlasnie problem, ze mieszkam teraz daleko od wszystkiego. Na basen znowu boje sie isc. Moze to glupie, ale boje sie, ze jakbym dostala jakiegos plamienia, krwawienia to z dwojga zlego lepiej na jakiejs salce gimnastycznej niz na basenie. Niby krwiaka juz nie mam, ale nigdy nic nie wiadomo. A i tez te infekcje nieszczesne.

Kropka89 jesli bedziesz miala cos ciekawego chetnie skorzystam :) ja mam ksiazke Fit Mom.Ciaza. Ani Dziedzic ale tu jest doslownie 5 cwiczen na drugi trymestr ;)

Polubiłam Twój następny post przez przypadek, ale porobilam już zdjęcia i postaram się je wystawić. Zaraz się za to zabiorę bo jest tego sporo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 17:07

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaS wrote:
    Też chcemy kupić ten leżaczek tiny love lub beaba oba rozkładają się na płasko i można je ustawić wysoko co dla nas ważne bo mamy psa i nie chcemy żeby mała leżała tak przy podłodze ceny dość wysokie ale liczę że posłuży długo

Ten Beaba też całkiem fajny :) Chociaż chyba cena zbyt wysoka, jak na sprzęt który posłuży ok. 6 mcy.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Teraz to już tak poleci,że nawet się nie obejrzymy,a już maluchy będą się wykluwać ;)
    Dni coraz dłuższe,zaraz przyjdzie wiosna...Poleci:)
    Mi już bardzo szybko ten czas leci.. jeszcze trochę i czerwiec ;)

• KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jakiś używany ten leżaczek znajdę bo jak faktycznie tylko do 6 miesiąca posłuży to lipa tyle wydawać a jeszczs trochę rzeczy musimy dokupić

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też pędzi tydzień za tygodniem. A pewnie sporo z nas rozpakuje się w połowie maja już, to w ogóle kosmos :-) Te co mają jeszcze dzieci to wiedzą, że tego czasu zawsze mało.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaS wrote:
    Może jakiś używany ten leżaczek znajdę bo jak faktycznie tylko do 6 miesiąca posłuży to lipa tyle wydawać a jeszczs trochę rzeczy musimy dokupić
    Ja poważnie rozważam bo w salonie mam tyle miejsca ze spokojnie ponownie rozłożę lozeczko turystyczne. My mamy Sena Nuna i szczerze polecam bo rozkłada się je jedna ręka. Kosz Mojżesza kusi mnie bo moge w nim zabrać maluszka do ogrodu. Z drugiej strony dom mamy parterowy wiec spokojnie może przebywać w wózku. I bądź tu mądra :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie ze ta ciaza przelatuje mi przez palce. Tak liczę ze to już zaraz połowa 6 m-ca. Zaczęłam się ogarniać w temacie wyprawki. Jedynie co moge stwierdzić to ze jestem świadoma i pewna większości planowanych zakupów (jedynie kosz/leżaczek mni zastanawia). Przy synu miałam większy mętlik w głowie :-)

Wonderland, Decadence lubią tę wiadomość

• KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w salonie krucho z miejscem mamy wielki stół no niby jest na środku trochę miejsca ale jak dam jeszcze łóżeczko turystyczne to nie będzie przejścia :D sypialnie mam niby za ścianą ale jednak wolałabym mieć malucha na oku może na początku posłuże się wózkiem, zobaczymy

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinkaabc wrote:
    Jestem po wizycie u ginekologa. Pobrał posiew i jak będzie dobry wynik to za półtora tygodnia założy mi pessar. Dostałam cała masę leków i nakaz leżenia. Lekarz jest dobrej myśli:)

To jak lekarz jest dobrej myśli to bądź Ty również :) odpoczywaj póki możesz, trzeba oszczędzać siły na potem.

Klaudia Strasznie szybko ten czas leci, normalnie miesiąc za miesiącem, a tu już połowa za nami :)

Agnella jeśli tylko poczułaś się choć trochę lżej i zrozumiana dzięki swojemu wygadaniu się to jest to najważniejsze :)

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam leżaczek Tiny love 3w1:) w okresie kiedy go używałam to byłam zadowolona. Mała spała w nim w pokoju dziennym, a gdy była większa, to brałam ją ze sobą do kuchni i obserwowała co robię. Jak zaczynałam rozszerzać dietę, a jeszcze nie siedziała to też karmiłam ją w bujaczku w pozycji polsiedzącej. Nieraz bujalam ją gdy nie chciała spać, choć początkowo byłam przeciwna kołysaniu;) z wibracji nie korzystałam, za to muzyczka fajna i początkowo nawet ją usypiała:) ale chyba tylko 3 melodie były. Uwielbiał maskotki które wisialy na pałąku.
    Teraz jak patrzę na to z perspektywy czasu, to wydaje mi się, że właśnie bujaczek bardzo splaszczyl jej główkę. jest tam cieniutki materac i plastikowy spód. Ja nie dawałam poduszki więc to może moja wina. Przestałam z niego korzystać, gdy niunia zaczęła się dźwigać i stała się ruchliwa, bo bałam się, że przewróci się razem z leżaczkiem, choć W pozycji siedzącej zapinalam jej pasy. Być może właśnie koło 6-7 miesiąca go złożyłam.
    Bujaczek nie jest wysoki i zastanawiam się czy teraz zda egzamin. Pewnie mała będzie zaglądać do brata i boję się żeby czegoś mu nie zrobiła. Na razie przy nim zostaniemy, ale być moze trzeba będzie pomyśleć o czymś innym?

Anitka201, Wonderland lubią tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokkosanka właśnie o to się boje, ze młody przez przypadek może coś zrobić maluszkowi. Jak widzę jak on biega, jeździ po domu na rowerze, hulajnodze to oczami wyobraźni widzę jak wpada na malucha w bujaczku. Dlatego to lozeczko będzie chyba dobrym pomysłem.
    Z drugiej strony Beaba jest wysokim bujaczkiem wiec nawet siedząc prasy stole można mieć malucha na wysokości wzroku.

• M.W Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałam wizytę 22 tydzień 1 dzień. Dzidzia jest zdrowa, lekarka potwierdziła płeć, więc na pewno będzie dziewczynka <3
    Mała waży 520g i ma 28cm, chyba całkiem sporo, ale niby w normie. Pani nawet policzyła jej paluszki w jednej rączce bo drugą majstrowała sobie przy uchu jak zawsze :)

Wonderland, klauuudia, witaminkab, Anitka201, Alphelia, Magda33, Arga, cichyszept, Marya, Kropka89 lubią tę wiadomość

• lilek Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja pisząc o leżaczku od 0m miałam właśnie na myśli Tiny Love :)

Super sprawdził się z Synkiem. Mały od początku tam drzemał, później pokochał dołączone maskotki i światełka z dźwiękami. Właśnie w leżaczku pierwszy raz łapał do rączki te wiszące zabawki. Później już w pozycji pół siedzącej leżaczek służył nam do pierwszego karmienia. Ogólnie używaliśmy go bardzo długo. Żadnych problemów z płaską główką nie było.

Ponieważ mój syn ma już 3 latka, nie boję się, że zrobi krzywdę małej. Przy młodszym rodzeństwie pewnie bym się zastanowiła. Ogólnie baardzo polecam.

Wonderland lubi tę wiadomość

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno będę rozstawiać łóżeczko turystyczne. Poza tym planuje też wspomagać się chustą. Bujaczek chcę, żeby mieć coś mobilnego, co będzie sporo lżejsze od gondoli i będę mogła tam odłożyć malucha na niezbyt długi czas, np. w łazience, kuchni lub zabiorę go na szybko do ogrodu. Na podłodze na kocu go nie położę ze względu na młodego, ale myślę że już w bujaczku powinno być w porządku. Tym bardziej, że dużo rozmawiamy z młodym, że dzidziuś będzie delikatny i malutki, że trzeba będzie na niego uważać itd. Widzę, że trafia to do niego, a że teraz jest na etapie "czemu?", to dużo mnie o to pyta. Nie chcę też izolować młodszego od starszaka, więc już sama nie wiem jaka opcja będzie najlepsza - takie rozkminy.

Anitka, podpisuję się pod tym co napisałaś. Ciąża przelatuje mi między palcami, ledwo zaczęłam temat wyprawki. Tyle, że właśnie wiem mniej więcej co kupić. Z synkiem przeczytałam pół internetu na temat każdej wyprawkowej pierdoły, teraz bazuję na tej starej wiedzy i doświadczeniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 21:32

Anitka201 lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie mam kompletnie pojęcia co kupic, jakie łóżeczko, jaki wózek itp... wolałabym komuś dać kasę żeby za mnie to kupił bo mnie nie ciągnie na takie zakupy ani trochę :P

Kropka89 lubi tę wiadomość

• lilek Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie zabrałam się za wyprzedawanie ciuszków po synku. Gdyby któraś z Was "niebieskich" Mam chciałaby się skusić na dobrej jakości używki to chętnie służę towarem ;)

Ostatnio zamówiłam Młodej w końcu materac, zdecydowałam się na pianka+lateks. Na następny rzut pójdzie kokonik i pościel.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 23:18

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Ja to nie mam kompletnie pojęcia co kupic, jakie łóżeczko, jaki wózek itp... wolałabym komuś dać kasę żeby za mnie to kupił bo mnie nie ciągnie na takie zakupy ani trochę :P
    Doskonale cię rozumie. Tak samo czułam się przy pierwszej ciazy. Wszystko mnie przerażało, odwlekała zakupy jak się da. Teraz aż sie pale do realizowania listy krok po kroku :-)
    Właśnie zamówiłam Otulacz i kocyk :-)

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez swoje spaczenie zawodowe nie kupuje żadnych bujaczkow/lezaczkow ale te Tiny love wyglądają na fajne :) moje dzieciaki po prostu kładłam na macie i już ;) a do salonu kupuje kosz Mojżesza żeby maluszek sobie tam spał czy leżał w tych pierwszych tygodniach.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:

To mnie zaskoczyłaś :D ja najchętniej wszystko bym już kupiła, żeby mieć spokój i nacieszyć się tymi rzeczami, ale muszę rozsądnie do tego podchodzić, więc zakupy rozłożone są w czasie :P

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ