CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalinkaabc będziesz mieć pessar, chłopcy jeszcze poczekają
Dziewczyny dobrze piszą, najważniejsze że skracanie szyjki udało się zauważyć i można działąć i kontrolować
Marya trzymam kciuki za wizytę
Ja zastanawiam się nad koszem Mojżesza albo nad leżaczkiem Tiny Love (z możliwością rozłożenia na płasko). Potrzebuję coś, co będzie lekkie do przenoszenia, ale jednocześnie będę mogła bezpiecznie odłożyć młodego nie obawiając się, że mi go starszak stratuje ;P na razie chyba bardziej skłaniam się do Tiny Love, bo dłużej posłuży. Ze starszym nie miałam leżaczka ze względu na niezbyt zdrową pozycję kręgosłupa, ale teraz jednak może się bez niego nie obyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 13:41
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWidzę, ze więcej jest babeczek uzerajacych się z teściowymi
Moja też mi daje w kość. Za każdym razem jak rozmawiamy słucham o imieniu jakie wybraliśmy dla syna. Jej sie Franciszek nie podoba i ciagle przekonuje żeby zmienić. Niestety w chamski sposób. Teraz już nie wytrzymałam i powiedziałam, ze imie zostało wybrane, temat zamknięty i nie chce już więcej o tym słuchać. Zainteresowałyby się ile wazy, czy zdrowy, jak wizyty - ale imie ważniejsze.
Dużo przykrości mi zrobiła. Jest bardzo zazdrosna o moich rodziców u których częściej jesteśmy ze względu na większe mieszkanie (mamy gdzie spać, odpocząć). Tesciowa ma maleńkie mieszkanko i zawsze śpimy z nastoletnią siostrą męża. Pobudka o 6 rano, a w ciągu dnia słuchanie o wszystkich sąsiadach i znajomych. Nawet jak pójdę do drugiego pokoju to idzie za mną i dalej opowiada. Nieraz słyszałam kłótnie jak wyzywała moich rodziców - nie sposób nie usłyszeć na 35 metrach. Tylko dlatego, ze moi traktują mojego męża jak syna, a tesciowa nas trochę jak gości, trochę jak intruzów. Tyle razy sluszalam, ze żremy gówno, że jesteśmy debile, itp.
A jak wygra w totka to kupi mieszkanie dla córki, bo my już mamy i nie potrzebujemy. Powiedziałam, ze nasze będzie za 29 lat jak kredyt spłacimy, a ona „a co, na czole macie to napisane?”
Tesciowa mieszka 300 km od nas i była u nas raz, 6 lat temu jak się wprowadziliśmy. Mało mebli mieliśmy, kupowaliśmy sobie sukcesywnie, ale i tak ciagle słyszeliśmy, ze w burze mieszkamy. Teraz zapowiedziała, ze będzie przyjeżdżać na kontrole. Już to widzę -
Kalinkaabc wrote:Dziekuje za słowa wsparcia:) nie spodziewalam się ze tak urosnal.chciałabym zeby chlopcy przynajmniej do 36 tyg. posiedzieli w brzuchu:)
Posiedzą - nie martw się.
Założą Ci pessar i nakażą więcej polegiwać, w sumie to nawet dobrze, wyleguj się ile możesz bo przy bliźniakach pewnie będziesz zasypiać na stojąco, więc może potraktuj to jako urlop wypoczynkowy przed nową, ciężką pracą -
Kalinkaabc piękna waga chłopaków
I też ciężsi niż moja w tamtym czasie. A co do skracającej się szyjki, to najważniejsze że jest pod kontrolą, założą passer i będzie dobrze.
Ja mam nadzieję, że u mnie nic takiego się nie wydarzy, bo niestety tu sprawdzają tylko przy połówkowych a potem nie. Więc będę sobie żyć w nieświadomości.Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
Wonderland wrote:Kalinkaabc będziesz mieć pessar, chłopcy jeszcze poczekają
Dziewczyny dobrze piszą, najważniejsze że skracanie szyjki udało się zauważyć i można działąć i kontrolować
Marya trzymam kciuki za wizytę
Ja zastanawiam się nad koszem Mojżesza albo nad leżaczkiem Tiny Love (z możliwością rozłożenia na płasko). Potrzebuję coś, co będzie lekkie do przenoszenia, ale jednocześnie będę mogła bezpiecznie odłożyć młodego nie obawiając się, że mi go starszak stratuje ;P na razie chyba bardziej skłaniam się do Tiny Love, bo dłużej posłuży. Ze starszym nie miałam leżaczka ze względu na niezbyt zdrową pozycję kręgosłupa, ale teraz jednak może się bez niego nie obyć.
Ciężko mi się zdecydować co tak na prawdę chce. Pamietam jak u nas dziewczyny były zadowolone z tego leżaczkaWonderland lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKalinkaabc wrote:Jestem po Usg polowkowym. Dzidziusie zdrowe i chyba duże jak na blizniaki 423g i 479 g. Tylko szyjka mi się skrocila do 15 mm i jestem załamana:( Czy któraś z Was miała taką krótka szyjkę? 12.01 miała 25 mm - byłam u dwóch lekarzy i żaden nie mówił o założeniu pessara, mówili że szyjka długa. Teraz mam mieć założony pessar.
Ja z założonym pesserem wytrzymałam do 37tc więc będzie wszystko dobrze
Chłopaki super waga moja miała ostatnio 340g -
Anitka201 wrote:No to myślimy o tym samym
Ciężko mi się zdecydować co tak na prawdę chce. Pamietam jak u nas dziewczyny były zadowolone z tego leżaczka
Własnie też pamiętam, że sporo dziewczyn u nas miało ten leżaczek. Już wtedy mi się wydawał fukncjonalny, ale wiedziałam że mi się nie przyda i nie chciałam dużej ilości "gratów"Też nie mogę się zdecydować co chcę
-
nick nieaktualnyNo więc relacja z wizyty
Nasz synuś ma 550g. Na wizycie byłam z mężem, był w szoku, że dzidzia aż tak szaleje w brzuszku
posłuchaliśmy bijącego serduszka. Wszystkie wymiary są dobre
i kolejna wizyta za miesiąc.
KlaudiaS, Leira, Alphelia, klarunia1978, Wonderland, Emisia35, ScarlettKate, ptaszek, KochamSłońce, Anitka201, welonka, zielonooka7, Magda33, cichyszept, Arga, lilek, klauuudia, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny trzymam kciuki za wizytujące. Kalinka gratulacje jak na bliźniaki to piękna waga! Ja dziś też byłam na dodatkowej wizycie skontrolować szyjke bo się skraca, ale naszczeście od ostatniego badania stoi w miejscu. Matylda rośnie jak na drożdżach wazy 465g w niecały tydzień przybrała 100g w sumie nie wiem czy to dużo czy może normalne jak na 22 tydzień ciąży. Zalecenia leżeć odpoczywać nie robić zakupów nie gotować i powinno być dobrze.
Alphelia, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Też chcemy kupić ten leżaczek tiny love lub beaba oba rozkładają się na płasko i można je ustawić wysoko co dla nas ważne bo mamy psa i nie chcemy żeby mała leżała tak przy podłodze ceny dość wysokie ale liczę że posłuży długo
-
KlaudiaS wrote:Hej dziewczyny trzymam kciuki za wizytujące. Kalinka gratulacje jak na bliźniaki to piękna waga! Ja dziś też byłam na dodatkowej wizycie skontrolować szyjke bo się skraca, ale naszczeście od ostatniego badania stoi w miejscu. Matylda rośnie jak na drożdżach wazy 465g w niecały tydzień przybrała 100g w sumie nie wiem czy to dużo czy może normalne jak na 22 tydzień ciąży. Zalecenia leżeć odpoczywać nie robić zakupów nie gotować i powinno być dobrze.
Normalnie, dziecko będzie teraz przybierać ok. 100g tygodniowo - szaleństwoKlaudiaS lubi tę wiadomość
-
Marya, KlaudiaS gratuluję pięknej wagi Waszych maleństw
Zobaczymy jutro jak będzie z naszą gwiazdeczką
Co do leżaczków/bujaków to za namową krewnej kupiłam BabyBjorn Balance Soft. Jest dość uniwersalny, łatwy w przenoszeniu/praniu i długo posłuży. Widziałam właśnie jak synek krewnej się w nim buja i ucina drzemki, więc mam nadzieję, że u nas również to będzie dobry zakupKlaudiaS, Marya lubią tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Kalinkaabc, odpoczywaj jak najwięcej, jak lubisz czytać - książka do ręki i odpłynięcie w inny świat, olej zakupy i porządki. Założą pessar i będzie dobrze, najważniejsze, że w porę zauważone z tą szyjką.
To prawda co dziewczyny piszą - przy bliźniakach jest pracy, ja jestem z dwojaczków, mama mówiła, że dopiero ok roczku odpoczęła nieco, także korzystaj, jeszcze się narobisz.
Super, że maluszki tak ładnie rosną i są zdrowe.
Marya, Klaudia, super, że po wizytach ok i dorodne maluszki.
Mnie aż głupio, ze tu pisałam o swoich sprawach...Ale naprawdę niefajna sytuacja, jeszcze będę z dwójką dzieci, dołuję się tym...A u kogo jest różowo, człowiek sobie robi też na własne życzenie, podejmuje decyzje itp. Najgorzej, ze przed ślubem widziałam jak się może dziać, no totalne zaślepienie...
Niedługo teściów gadki będę brała za demencję, teściowie mają 71 lat, nie wiem, jakoś muszę przetrwać.
W necie czytałam, że lepiej grubiej po 20 tc robić właśnie połówkowe, ponieważ dziecko szybko rośnie, a większe lepiej obadać na usg, jeśli chodzi o narządy, niż takie mniejsze w 18 tc.
No i teraz będziemy czuły częściej ruchy
I potem kolejne ważne usg, te 28-30 tcSzybko zleci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 16:26
-
nick nieaktualnyAgnella wrote:Kalinkaabc, odpoczywaj jak najwięcej, jak lubisz czytać - książka do ręki i odpłynięcie w inny świat, olej zakupy i porządki. Założą pessar i będzie dobrze, najważniejsze, że w porę zauważone z tą szyjką.
To prawda co dziewczyny piszą - przy bliźniakach jest pracy, ja jestem z dwojaczków, mama mówiła, że dopiero ok roczku odpoczęła nieco, także korzystaj, jeszcze się narobisz.
Super, że maluszki tak ładnie rosną i są zdrowe.
Marya, Klaudia, super, że po wizytach ok i dorodne maluszki.
Mnie aż głupio, ze tu pisałam o swoich sprawach...Ale naprawdę niefajna sytuacja, jeszcze będę z dwójką dzieci, dołuję się tym...A u kogo jest różowo, człowiek sobie robi też na własne życzenie, podejmuje decyzje itp. Najgorzej, ze przed ślubem widziałam jak się może dziać, no totalne zaślepienie...
Niedługo teściów gadki będę brała za demencję, teściowie mają 71 lat, nie wiem, jakoś muszę przetrwać.
W necie czytałam, że lepiej grubiej po 20 tc robić właśnie połówkowe, ponieważ dziecko szybko rośnie, a większe lepiej obadać na usg, jeśli chodzi o narządy, niż takie mniejsze w 18 tc.
No i teraz będziemy czuły częściej ruchy
I potem kolejne ważne usg, te 28-30 tcSzybko zleci.
Czasem dobrze się wygadać i chyba obcym łatwiej
Współczuję Ci bardzo,ale musisz coś z tym zrobić bo naprawdę się wykończysz... -
nick nieaktualnyKlaudiaS wrote:Dopiero liczyłyśmy każdy centymetr a tu już takie duże te nasze dzieciaki i w takim tempie rosną że szok
większość z nas już po połówkowych teraz tylko wyczekiwać czerwca
Dni coraz dłuższe,zaraz przyjdzie wiosna...Poleci:)