CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi się wyświetliła taka podpowiedz do wyprawki z allegro, jest tyle pięknych rzeczy, ciężko sie zdecydować. Może którejś z Was coś podpowie:
https://allegro.pl/zobacz/wyprawka-dla-niemowlat?utm_source=newsletter&utm_medium=kids_20180205_1&utm_campaign=mailing_baby_05_02_2018&utm_content=sc_lpXXX_allegro.pl%2Fzobacz%2Fwyprawka-dla-niemowlat&hid=dd1ff6930a63736ba9ac9584ada50cde4de098dd
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
A tak zapytam kupujecie/polecacie wózek 3w1 czy jakoś osobno to wszystko i w swoim czasie?A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Ja kocham zakupy ale ciuszkowe natomiast co do wózka to kupiłam i nadal mam milion obaw czy dobry ale już za późno więc nie ma co gdybać łóżeczko dostałam więc z głowy jeszcze się waham czy kupić przewijak na łóżeczko czy może osobno czy taki z wanienka pod spodem no i z tymi leżaczkami też dylemat bo drogie i nie wiem czy mi się sprawdzą więc takich typowo praktycznych zakupów też nie lubię robić. A teraz utknełam w domu więc pewnie zamówimy to czego nam brakuje gdzieś blizej wiosny i będziemy czekać na tego małego szkraba
-
Magda33 wrote:Mi się wyświetliła taka podpowiedz do wyprawki z allegro, jest tyle pięknych rzeczy, ciężko sie zdecydować. Może którejś z Was coś podpowie:
https://allegro.pl/zobacz/wyprawka-dla-niemowlat?utm_source=newsletter&utm_medium=kids_20180205_1&utm_campaign=mailing_baby_05_02_2018&utm_content=sc_lpXXX_allegro.pl%2Fzobacz%2Fwyprawka-dla-niemowlat&hid=dd1ff6930a63736ba9ac9584ada50cde4de098dd
Zależy o co pytaszW kwestii fotelików samochodowych to my mamy już kupiony kiddy evoluna i-size ze względu na możliwość rozłożenia go do pozycji leżącej, a jest to dla nas ważne. Pozytywne opinie słyszałam też o fotelikach z maxi cosi oraz besafe, ale bez tej możliwości leżącej.
Co do wózków to jest temat rzeka i nie ma wózka idealnego, co by każdemu pasowałmusisz na pewno określić swój budżet i najlepiej wybrać się do hurtowni, żeby zobaczyć je na żywo i znaleźć coś co będzie w Twoim guście oraz spełniać Twoje priorytety
Magda33 lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Alphelia wrote:Zależy o co pytasz
W kwestii fotelików samochodowych to my mamy już kupiony kiddy evoluna i-size ze względu na możliwość rozłożenia go do pozycji leżącej, a jest to dla nas ważne. Pozytywne opinie słyszałam też o fotelikach z maxi cosi oraz besafe, ale bez tej możliwości leżącej.
Co do wózków to jest temat rzeka i nie ma wózka idealnego, co by każdemu pasowałmusisz na pewno określić swój budżet i najlepiej wybrać się do hurtowni, żeby zobaczyć je na żywo i znaleźć coś co będzie w Twoim guście oraz spełniać Twoje priorytety
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Magda33 wrote:A tak zapytam kupujecie/polecacie wózek 3w1 czy jakoś osobno to wszystko i w swoim czasie?
Takie zestawy 3w1 z jednej firmy to nie jest najlepszy wybór, ale teraz dużo sklepów oferuje mieszane zestawy z fotelami innych firm. To się może opłacać, ale warto wcześniej rozeznać się w cenach, bo może być taniej kupić osobno u kogoś innego fotelik samochodowy.
Teraz większość wózków jest 2w1, my też taki chcemy kupić, a jak będzie później to zobaczymy, bo prawdopodobnie trzeba będzie przy większym dziecku liczyć się z zakupem lepszej spacerówki.Magda33 lubi tę wiadomość
Ja nie polecam 3w1. Fotelik musi być konkretny z atestami i sprawdzony pod katem bezpieczeństwa. Te dodawane do wózków tego nie maja.
Podobno jedne z najlepszych fotelików dla noworodków to cybex, później maxi cosi, besafe i kilka mniej wypromowanych firm.
My po synu mamy maxi cosi pebble. Fajny bo większy od maxi cosi city. Do tego baza isofix i wyprawy z takim maluchem to przyjemność lMagda33 lubi tę wiadomość
-
Alphelia wrote:Ja dziś mam połówkowe po południu i trochę się stresuję, bo moja gin nastraszyła mnie ostatnio rozszczepieniem wargi. Mam nadzieję, że jednak będzie wszystko dobrze.
Ściskam Cie mocno.Alphelia lubi tę wiadomość
-
Anitka racja z tym 3 w 1 , nie powinno się kupować jakiegoś fotelika firmy krzak, zdecydowanie np wszystkie polskie firmy wozkowej mają adaptery do renomowanych fotelików np maxi Cosi.
-
Alphelia wrote:Ja dziś mam połówkowe po południu i trochę się stresuję, bo moja gin nastraszyła mnie ostatnio rozszczepieniem wargi. Mam nadzieję, że jednak będzie wszystko dobrze.
Moja koleżanka dostała taka „diagnozę” w 35 tc. To był dla niej taki stres ze zaczęła się akcja porodowa. Malutka właśnie skończyła miesiąc i urodziła się oczywiście bez rozszczepu. Także głowa do góry! Będzie dobrzeAlphelia lubi tę wiadomość
-
klarunia1978 wrote:Anitka racja z tym 3 w 1 , nie powinno się kupować jakiegoś fotelika firmy krzak, zdecydowanie np wszystkie polskie firmy wozkowej mają adaptery do renomowanych fotelików np maxi Cosi.
Dzięki, klarunia1978! Również trzymam za Ciebie kciukiu nas dopiero o 16:45 wizyta.
Co do zestawu 3w1 to właśnie o ten aspekt mi chodziło, pisząc że nie jest to najlepsze rozwiązanie, czyli fotelik z firmy specjalizującej się w wózkach nie będzie bezpiecznym wyborem. Kwestia fotelików to osobna sprawa i warto zwrócić uwagę na firmy, które od lat się tym zajmują i ich produkty uzyskują wysokie noty w testach niezależnych organizacji. Każdej z nas na pewno zależy na bezpieczeństwie, dlatego warto podejść z rozsądkiem do tego tematu.Magda33 lubi tę wiadomość
Alphelia i Klarunia, trzymam kciuki za wizyty
!!!
Eunice, niestety, mąż absolutnie nie widzi wyprowadzki, chcę być blisko rodzicówTeść jest nadleśniczym, obecnie jest na emeryturze. Miał mieszkanie służbowe, ale teraz z teściową musieli je upuścić, bo zwlekali z kupnem, bardzo tego pragnęli i czekali parę lat na dobrą cenę, okazja przepadła
...Chcieli aż będzie taniej, a wyszło jak to wyszło...Mają w moim mieście wykupione mieszkanko w nowym budownictwie, 3 pokojowe. I tam aktualnie mieszkają. A my z mężem żyjemy w ich domku, który wybudowali 10 lat temu.
Chciałam się nawet z nimi wymienić, ale nie chcą słyszeć, wolą gnębić. A im byłoby lepiej z domem z ogródkiem, bo są do tego przyzwyczajeni, kochają to. Dla mnie ogródek to miejsce dla dzieci, do posiedzenia, a nie grzebanie w ziemi czy sadzenie warzyw.
I stale konflikty.
Ja myślę, że u mnie to długo nie potrwa, na razie muszę odchować maluchy, a jak się nic nie zmieni, to zobaczę, bo to bedzie męczarnia...Podejrzewam,że teściowe będą chcieli się wprowadzić na górę z czasem.
Alphelia lubi tę wiadomość
-
eunice. zgadzam się! Też moja druga ciąża i jest całkiem inna. Podpisuję się pod tym co napisałaś (z wyjatkiem tym o mieszkaniu)
W poniedziałek miałam wizytę - nadal chłopak ;p 360g i wszystko jest ok - tylko serduszka nie dało się dobrze zbadać.
Jeśli chodzi o wózki to mamy Baby Design Husky i z tego konkretnego jestem zadowolona, chociaż gondola dość mała, ale za to spacerówka rozkłada się na płasko. Jako że to wersja zimowa, to ma fajne dodatki zimowe. Ale też uważam, że każdy powinien zobaczyć wózek który zamierza użytkować i nim pojeździć - chociaż po sklepie ;p Mój mąż uważa że spacerówka w nim najpiękniejsza nie jest - szczególnie jak daszek się rołoży, ale dziecko jest bardzo dobrze osłonięte. Minusem sa koła - u nas nic się nie działo, ale znajomi mają ten sam i już jedno wymianiali.
A co do fotelików to mamy maxi cosi i po pół roku użytkowania nie widać żeby coś sie z nim zadziało. Kolejny kupiliśmy na innej zasdzie - nie sugerowałam się testami (naczytałam się że co "bogatsze firmy" ze nie płacą) i pojechaliśmy do sklepu i kupilismy fotelik który z naszej wiedzy wydawał się najporządniejszy w budowie. Zależało nam na możliwości montowania tyłem jeszcze, a potem w isofix.
-
Kciuki za wizyty
Ja juz chetnie poszlabym kupic wszystko dla malejale maz ostudza moj zapal ciagle, poniewaz bedziemy mieli rzeczy od jego siostry po corce. Z jednej strony fajnie, bo odejdzie nam na pewno duzo rzeczy a zwlaszcza te wieksze jak wozek, lozeczko itp, ale i ubranek pelno zostawionych. Musze cierpliwe wytrzymac jeszcze miesiac, wtedy jedziemy w odwiedziny do rodziny i przejrzymy czego nam jeszcze brakuje i wtedy juz nie dam sie zatrzymac przed zakupami
A dzisiaj od rana buszuje po internecie za przepisami na tlusty czwartekale chyba zrobie tradycyjnie paczki i faworki. W ten dzien nie odmowie sobie slodkosci
a wy robicie cos na ten dzien ?
-
My mamy wózek 3w1 i gdybym miała jeszcze raz kupować nie wybrałbym takiego ponownie. Gondola była świetna, natomiast w spacerówce kilka elementów mnie draznilo i córka szybko ż niej wyrosła. Teraz kupiłambym gondole i zainwestowala w porządną spacerówke. O tak musiałam po roku kupić nową, bo z tamtą męczyłam się ją o dziecko. Planuje tym wózkiem pojeździć dopóki dziecko nie usiądzie i kupić nową spacerówke (tę którą mamy moja córka zajezdzi ż pewnością, bo sama mówi, że kocha swój woziu)