X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Owoców i warzyw jem dużo ale jakoś o jabłkach zapomniałam o_O kawę uwielbiam i zwykle też na mnie działała natychmiastowo ale w czasie ciąży jej unikam. Na tą chwilę jabłka, śliwki i woda powinny być wystarczające :)
    Zapomniałam Wam opisać akcję z moją 2,5 letnią chrześnicą. Kiedyś jak się wygłupiałyśmy i Maja robiła fikołki mówiłam, że musi uważać żeby cioci nie kopnąć w brzuszek żeby Franek nie wyleciał. Wczoraj natomiast gdy bawiłyśmy się w lekarza, nakleiła mi plasterek na pępek i powiedziała, że Franuś teraz nie wyjdzie :D

Alphelia, lilek, Axana, Anitka201 lubią tę wiadomość

oar8yx8dab4u94zl.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 16:21

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice a jak byś spróbowała upiec ? Ja w tym roku robię pieczone oponki

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    A tak zapytam kupujecie/polecacie wózek 3w1 czy jakoś osobno to wszystko i w swoim czasie?
    Ja kupuję wózek 3w1 ;)

Ja piję kawę tylko raz dziennie po śniadaniu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 13:35

Emisia35, Magda33 lubią tę wiadomość

• anieszka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Akurat sobie do kawy włączyłam forum a tu o kawie:D

Nie wyszły mi pączki:( robilam takie z mascarpone i te oponki serowe. Pierwsze za tluste i mało słodkie a drugie twarde jak kamień:( nie robię więcej tylko co z tym teraz zrobić? Jeszcze mi zostało ciasta na te mascarpone:(

Eunice może te drugie za długo w oleju były trzymane? Zrobić drugą kawę i zagryzać tymi twardymi albo komuś dać, kto akurat takie lubi :)

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice też mi się wydaje, że te drugie mogły być za długo w oleju albo w zbyt wysokiej temperaturze. Z tego co ostatnio smażyłam pączki to sprawdzałam ciągle, żeby temperatura była 180°C.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupuję wózek 3w1.
    Poprzednim razem byłam zadowolona.
    Co do fotelików tych od wózków...posiadają homologację i atesty.
    Nie posiadają crash testów bo na te stać te bogatsze firmy.
    Ale to oczywiście decyzja indywidualna.
    Na pewno zainwestuję w lepszy fotelik ten następny,który posłuży dużo dłużej.

Magda33 lubi tę wiadomość

• Axana Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:30

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anieszka wrote:
    Dzięki dziewczyny :) Owoców i warzyw jem dużo ale jakoś o jabłkach zapomniałam o_O kawę uwielbiam i zwykle też na mnie działała natychmiastowo ale w czasie ciąży jej unikam. Na tą chwilę jabłka, śliwki i woda powinny być wystarczające :)
    Zapomniałam Wam opisać akcję z moją 2,5 letnią chrześnicą. Kiedyś jak się wygłupiałyśmy i Maja robiła fikołki mówiłam, że musi uważać żeby cioci nie kopnąć w brzuszek żeby Franek nie wyleciał. Wczoraj natomiast gdy bawiłyśmy się w lekarza, nakleiła mi plasterek na pępek i powiedziała, że Franuś teraz nie wyjdzie :D
    Haha mój syn jest w tym samym wieku i jak maluch w brzuchu kopie( kopniaki widoczne gołym okiem) to mówi „o pac mamo Lełon wychodzi” :-) No i twierdzi ze karmię Leonka przez pępek :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu o fotelikach z zestawu 3w1. Blog osiemgwiazdek :-)
    http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/08/zestaw-3w1-fotelik-gratis-tanio-kup.html?m=1

Wonderland lubi tę wiadomość

• Agnella Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy córci kupiłam wózek 3 w 1, sprawdził się. Już drugi fotelik kupiłam lepszy, Maxi Cosi.

U mnie na ogół kawa raz dziennie, do śniadania, ale ostatnio zdarza mi się wypić dwie, oczywiście z mlekiem. Do tego jeszcze obowiązkowo capuccinno. Nie piję czarnych herbat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Tu o fotelikach z zestawu 3w1. Blog osiemgwiazdek :-)
    http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/08/zestaw-3w1-fotelik-gratis-tanio-kup.html?m=1
    :)

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o foteliki, to jednak nie ufam tym które mają jedynie homologację. Bardzo ważne jest też, żeby przymierzyć fotelik do samochodu i sprawdzić, czy ma odpowiedni kąt nachylenia (jest taka opcja w niektórych lepszych sklepach - montował nam obeznany w temacie sprzedawca i to on sprawdzał czy jest ok, a przy okazji pokazał nam, na co zwracać uwagę przy montażu).
    W naszym wypadku po przymierzeniu kilku fotelików 0-13 okazało się, że naprawdę dobry jest tylko Kiddy

Dużo uświadomił mnie blog osiemgwiazdek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 14:28

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała któraś z Was styczność, albo produkt: wózek FASTER 2?

FASTER2STYLE-500x500.jpg

Zakochałam się, jak go zobaczyłam, ale nie wiem jak z eksploatacją ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 14:56

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira mieliśmy wózek podobny do tego ze zdjecia. Nasz był z adamexa i ze swojego doświadczenia:
    o ile gondola w takich wózkach to bajka (prowadzenie, duża- wygodna, podbijanie na krawężnikach, wybieranie dziur) o tyle spacerówki to konkretne porażki. Są jakieś dziwne :-) u nas młody jeździł 7 miesięcy w gondoli i ze 3 w tej spacerówkę bo już nas trafiało. Pasy się ciagle odpinaly, dziecko w nim zjeżdżało w dół, siedział jakos krzywo (widzę ze większość dzieci tak w nich siedzi), oparcie było tak niskie ze mlody zaraz zaczął dotykać głowa daszka, my akurat mieliśmy problem z regulowaniem oparcia ale to dotyczyło konkretnie naszego modelu wozka.
    Koniec końców szybko się jego pozbyliśmy i kupiliśmy w zamian x landera x move. Młody do tej pory się do niego mieści mimo ze ma wzrost 4 latka. Teraz myśle nad zakupem x landera x cite i wtedy gondole moge wpiąć do ramy x move :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 15:13

Leira lubi tę wiadomość

• Agnella Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, ja pisałam już też o krwi...Od tygodnia nie mam, chyba z miesiąc miałam codziennie przy wypróżnianiu sporo czerwonego.
    Kawa, rodzynki, dużo wody pomaga na zaparcia, również duży jogurt, szczególnie grecki, jabłka i gruszki.

• teqz Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o bebetto holland 2017?

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można też kupić samą gondolę, a później osobno dobrą spacerówkę, która i tak służy dłużej. Taką która łatwo się składa i wszędzie zmieści.
    Moja w gondoli jeździła 6 miesięcy, a potem chciała wszystko widzieć, więc kupiliśmy spacerówkę rozkładaną na płasko i tak śmigała, aż nie zaczeła siedzieć. I służy nam do dziś :-) Wszystko zależy od tego czego oczekujemy, no i na co nas stać.

Emisia35, Leira lubią tę wiadomość

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Bardzo podobają mi się te wózki i dużo dobrego o nich słyszałam :)
    Rozważam między właśnie bebetto a roan bass soft.

• Tròjka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    My kupiliśmy używany. Wygląda fajnie, gondola duża, amortyzacja ok. Nie wiem jak będzie ze spacerówką. Bo to zawsze w praniu wychodzi. Ale w razie czego mamy od brata męża spacerówkę już taką fajna sprawdzoną.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ