X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Owoców i warzyw jem dużo ale jakoś o jabłkach zapomniałam o_O kawę uwielbiam i zwykle też na mnie działała natychmiastowo ale w czasie ciąży jej unikam. Na tą chwilę jabłka, śliwki i woda powinny być wystarczające :)
    Zapomniałam Wam opisać akcję z moją 2,5 letnią chrześnicą. Kiedyś jak się wygłupiałyśmy i Maja robiła fikołki mówiłam, że musi uważać żeby cioci nie kopnąć w brzuszek żeby Franek nie wyleciał. Wczoraj natomiast gdy bawiłyśmy się w lekarza, nakleiła mi plasterek na pępek i powiedziała, że Franuś teraz nie wyjdzie :D

Alphelia, lilek, Axana, Anitka201 lubią tę wiadomość

oar8yx8dab4u94zl.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 16:21

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice a jak byś spróbowała upiec ? Ja w tym roku robię pieczone oponki

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    A tak zapytam kupujecie/polecacie wózek 3w1 czy jakoś osobno to wszystko i w swoim czasie?
    Ja kupuję wózek 3w1 ;)

Ja piję kawę tylko raz dziennie po śniadaniu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 13:35

Emisia35, Magda33 lubią tę wiadomość

• anieszka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Akurat sobie do kawy włączyłam forum a tu o kawie:D

Nie wyszły mi pączki:( robilam takie z mascarpone i te oponki serowe. Pierwsze za tluste i mało słodkie a drugie twarde jak kamień:( nie robię więcej tylko co z tym teraz zrobić? Jeszcze mi zostało ciasta na te mascarpone:(

Eunice może te drugie za długo w oleju były trzymane? Zrobić drugą kawę i zagryzać tymi twardymi albo komuś dać, kto akurat takie lubi :)

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice też mi się wydaje, że te drugie mogły być za długo w oleju albo w zbyt wysokiej temperaturze. Z tego co ostatnio smażyłam pączki to sprawdzałam ciągle, żeby temperatura była 180°C.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupuję wózek 3w1.
    Poprzednim razem byłam zadowolona.
    Co do fotelików tych od wózków...posiadają homologację i atesty.
    Nie posiadają crash testów bo na te stać te bogatsze firmy.
    Ale to oczywiście decyzja indywidualna.
    Na pewno zainwestuję w lepszy fotelik ten następny,który posłuży dużo dłużej.

Magda33 lubi tę wiadomość

• Axana Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:30

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anieszka wrote:
    Dzięki dziewczyny :) Owoców i warzyw jem dużo ale jakoś o jabłkach zapomniałam o_O kawę uwielbiam i zwykle też na mnie działała natychmiastowo ale w czasie ciąży jej unikam. Na tą chwilę jabłka, śliwki i woda powinny być wystarczające :)
    Zapomniałam Wam opisać akcję z moją 2,5 letnią chrześnicą. Kiedyś jak się wygłupiałyśmy i Maja robiła fikołki mówiłam, że musi uważać żeby cioci nie kopnąć w brzuszek żeby Franek nie wyleciał. Wczoraj natomiast gdy bawiłyśmy się w lekarza, nakleiła mi plasterek na pępek i powiedziała, że Franuś teraz nie wyjdzie :D
    Haha mój syn jest w tym samym wieku i jak maluch w brzuchu kopie( kopniaki widoczne gołym okiem) to mówi „o pac mamo Lełon wychodzi” :-) No i twierdzi ze karmię Leonka przez pępek :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu o fotelikach z zestawu 3w1. Blog osiemgwiazdek :-)
    http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/08/zestaw-3w1-fotelik-gratis-tanio-kup.html?m=1

Wonderland lubi tę wiadomość

• Agnella Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy córci kupiłam wózek 3 w 1, sprawdził się. Już drugi fotelik kupiłam lepszy, Maxi Cosi.

U mnie na ogół kawa raz dziennie, do śniadania, ale ostatnio zdarza mi się wypić dwie, oczywiście z mlekiem. Do tego jeszcze obowiązkowo capuccinno. Nie piję czarnych herbat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Tu o fotelikach z zestawu 3w1. Blog osiemgwiazdek :-)
    http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/08/zestaw-3w1-fotelik-gratis-tanio-kup.html?m=1
    :)

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o foteliki, to jednak nie ufam tym które mają jedynie homologację. Bardzo ważne jest też, żeby przymierzyć fotelik do samochodu i sprawdzić, czy ma odpowiedni kąt nachylenia (jest taka opcja w niektórych lepszych sklepach - montował nam obeznany w temacie sprzedawca i to on sprawdzał czy jest ok, a przy okazji pokazał nam, na co zwracać uwagę przy montażu).
    W naszym wypadku po przymierzeniu kilku fotelików 0-13 okazało się, że naprawdę dobry jest tylko Kiddy

Dużo uświadomił mnie blog osiemgwiazdek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 14:28

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała któraś z Was styczność, albo produkt: wózek FASTER 2?

FASTER2STYLE-500x500.jpg

Zakochałam się, jak go zobaczyłam, ale nie wiem jak z eksploatacją ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 14:56

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira mieliśmy wózek podobny do tego ze zdjecia. Nasz był z adamexa i ze swojego doświadczenia:
    o ile gondola w takich wózkach to bajka (prowadzenie, duża- wygodna, podbijanie na krawężnikach, wybieranie dziur) o tyle spacerówki to konkretne porażki. Są jakieś dziwne :-) u nas młody jeździł 7 miesięcy w gondoli i ze 3 w tej spacerówkę bo już nas trafiało. Pasy się ciagle odpinaly, dziecko w nim zjeżdżało w dół, siedział jakos krzywo (widzę ze większość dzieci tak w nich siedzi), oparcie było tak niskie ze mlody zaraz zaczął dotykać głowa daszka, my akurat mieliśmy problem z regulowaniem oparcia ale to dotyczyło konkretnie naszego modelu wozka.
    Koniec końców szybko się jego pozbyliśmy i kupiliśmy w zamian x landera x move. Młody do tej pory się do niego mieści mimo ze ma wzrost 4 latka. Teraz myśle nad zakupem x landera x cite i wtedy gondole moge wpiąć do ramy x move :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 15:13

Leira lubi tę wiadomość

• Agnella Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, ja pisałam już też o krwi...Od tygodnia nie mam, chyba z miesiąc miałam codziennie przy wypróżnianiu sporo czerwonego.
    Kawa, rodzynki, dużo wody pomaga na zaparcia, również duży jogurt, szczególnie grecki, jabłka i gruszki.

• teqz Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o bebetto holland 2017?

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można też kupić samą gondolę, a później osobno dobrą spacerówkę, która i tak służy dłużej. Taką która łatwo się składa i wszędzie zmieści.
    Moja w gondoli jeździła 6 miesięcy, a potem chciała wszystko widzieć, więc kupiliśmy spacerówkę rozkładaną na płasko i tak śmigała, aż nie zaczeła siedzieć. I służy nam do dziś :-) Wszystko zależy od tego czego oczekujemy, no i na co nas stać.

Emisia35, Leira lubią tę wiadomość

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Bardzo podobają mi się te wózki i dużo dobrego o nich słyszałam :)
    Rozważam między właśnie bebetto a roan bass soft.

• Tròjka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    My kupiliśmy używany. Wygląda fajnie, gondola duża, amortyzacja ok. Nie wiem jak będzie ze spacerówką. Bo to zawsze w praniu wychodzi. Ale w razie czego mamy od brata męża spacerówkę już taką fajna sprawdzoną.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ