CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny
Owoców i warzyw jem dużo ale jakoś o jabłkach zapomniałam o_O kawę uwielbiam i zwykle też na mnie działała natychmiastowo ale w czasie ciąży jej unikam. Na tą chwilę jabłka, śliwki i woda powinny być wystarczające
Zapomniałam Wam opisać akcję z moją 2,5 letnią chrześnicą. Kiedyś jak się wygłupiałyśmy i Maja robiła fikołki mówiłam, że musi uważać żeby cioci nie kopnąć w brzuszek żeby Franek nie wyleciał. Wczoraj natomiast gdy bawiłyśmy się w lekarza, nakleiła mi plasterek na pępek i powiedziała, że Franuś teraz nie wyjdzieAlphelia, lilek, Axana, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda33 wrote:A tak zapytam kupujecie/polecacie wózek 3w1 czy jakoś osobno to wszystko i w swoim czasie?
Ja piję kawę tylko raz dziennie po śniadaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 13:35
Emisia35, Magda33 lubią tę wiadomość
-
eunice. wrote:Akurat sobie do kawy włączyłam forum a tu o kawie:D
Nie wyszły mi pączki:( robilam takie z mascarpone i te oponki serowe. Pierwsze za tluste i mało słodkie a drugie twarde jak kamieńnie robię więcej tylko co z tym teraz zrobić? Jeszcze mi zostało ciasta na te mascarpone:(
Eunice może te drugie za długo w oleju były trzymane? Zrobić drugą kawę i zagryzać tymi twardymi albo komuś dać, kto akurat takie lubi -
nick nieaktualnyJa też kupuję wózek 3w1.
Poprzednim razem byłam zadowolona.
Co do fotelików tych od wózków...posiadają homologację i atesty.
Nie posiadają crash testów bo na te stać te bogatsze firmy.
Ale to oczywiście decyzja indywidualna.
Na pewno zainwestuję w lepszy fotelik ten następny,który posłuży dużo dłużej.Magda33 lubi tę wiadomość
-
anieszka wrote:Dzięki dziewczyny
Owoców i warzyw jem dużo ale jakoś o jabłkach zapomniałam o_O kawę uwielbiam i zwykle też na mnie działała natychmiastowo ale w czasie ciąży jej unikam. Na tą chwilę jabłka, śliwki i woda powinny być wystarczające
Zapomniałam Wam opisać akcję z moją 2,5 letnią chrześnicą. Kiedyś jak się wygłupiałyśmy i Maja robiła fikołki mówiłam, że musi uważać żeby cioci nie kopnąć w brzuszek żeby Franek nie wyleciał. Wczoraj natomiast gdy bawiłyśmy się w lekarza, nakleiła mi plasterek na pępek i powiedziała, że Franuś teraz nie wyjdzieNo i twierdzi ze karmię Leonka przez pępek
-
Ja przy córci kupiłam wózek 3 w 1, sprawdził się. Już drugi fotelik kupiłam lepszy, Maxi Cosi.
U mnie na ogół kawa raz dziennie, do śniadania, ale ostatnio zdarza mi się wypić dwie, oczywiście z mlekiem. Do tego jeszcze obowiązkowo capuccinno. Nie piję czarnych herbat.
-
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o foteliki, to jednak nie ufam tym które mają jedynie homologację. Bardzo ważne jest też, żeby przymierzyć fotelik do samochodu i sprawdzić, czy ma odpowiedni kąt nachylenia (jest taka opcja w niektórych lepszych sklepach - montował nam obeznany w temacie sprzedawca i to on sprawdzał czy jest ok, a przy okazji pokazał nam, na co zwracać uwagę przy montażu).
W naszym wypadku po przymierzeniu kilku fotelików 0-13 okazało się, że naprawdę dobry jest tylko Kiddy
Dużo uświadomił mnie blog osiemgwiazdek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 14:28
-
Leira mieliśmy wózek podobny do tego ze zdjecia. Nasz był z adamexa i ze swojego doświadczenia:
o ile gondola w takich wózkach to bajka (prowadzenie, duża- wygodna, podbijanie na krawężnikach, wybieranie dziur) o tyle spacerówki to konkretne porażki. Są jakieś dziwneu nas młody jeździł 7 miesięcy w gondoli i ze 3 w tej spacerówkę bo już nas trafiało. Pasy się ciagle odpinaly, dziecko w nim zjeżdżało w dół, siedział jakos krzywo (widzę ze większość dzieci tak w nich siedzi), oparcie było tak niskie ze mlody zaraz zaczął dotykać głowa daszka, my akurat mieliśmy problem z regulowaniem oparcia ale to dotyczyło konkretnie naszego modelu wozka.
Koniec końców szybko się jego pozbyliśmy i kupiliśmy w zamian x landera x move. Młody do tej pory się do niego mieści mimo ze ma wzrost 4 latka. Teraz myśle nad zakupem x landera x cite i wtedy gondole moge wpiąć do ramy x moveWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 15:13
Leira lubi tę wiadomość
-
Można też kupić samą gondolę, a później osobno dobrą spacerówkę, która i tak służy dłużej. Taką która łatwo się składa i wszędzie zmieści.
Moja w gondoli jeździła 6 miesięcy, a potem chciała wszystko widzieć, więc kupiliśmy spacerówkę rozkładaną na płasko i tak śmigała, aż nie zaczeła siedzieć. I służy nam do dziśWszystko zależy od tego czego oczekujemy, no i na co nas stać.
Emisia35, Leira lubią tę wiadomość
Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
nick nieaktualny
-
teqz wrote:Co myślicie o bebetto holland 2017?