X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wszystkie te wózki wyglądają niemalże identycznie :D
    A ja myślałam, że taki fajny wózek znalazłam :D

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że nasze dzieci nie są z 15 stycznia ;D haha byśmy dostały spacerówkę z rmf :P hehe

Leira lubi tę wiadomość

• lilek Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam z synem 3w1 i sie sprawdzil, zreszta jezdzilismy nim krotko, bo po roku z hakiem chodzilismy juz z buta na spacery.

Zobaczymy, jak teraz bedzie, ale poniewaz roczek przypadnie na wiosne/lato, to powinno byc jeszcze latwiej.

• teqz Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie spacerówki z 2w1 na jak długo zazwyczaj starczają? Trzeba po tym nowa większa kupować?

• eunice. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 16:22

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    A takie spacerówki z 2w1 na jak długo zazwyczaj starczają? Trzeba po tym nowa większa kupować?

Nasza spacerówka z 2w1 jest cały czas w porządku. Nie mam do niej żadnych zastrzeżeń, poza tym, że wózek jest ciężki (za to ma świetną amortyzację) i że składając ją do auta, trzeba odpiąć spacerówkę i osobno składać stelaż, osobno siedzisko. W związku z tym, jak dzieć miał rok, kupiliśmy typową spacerówkę, która szybko się składa, jest lekka i można ją przenosić na pasku na ramieniu.
    Także u nas spokojnie spacerówka z 2w1 by wystarczyła do samego końca okresu wózkowego (ostatni raz wózek używaliśmy latem/wczesną jesienią).

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:

Myślę, że dużo zależy od jakości i parametrów spacerówki z zestawu 2w1. Jak niektóre dziewczyny pisały, część tych zestawowych jest płytka, dziecku nie wygodnie i trzeba zmienić. Inne są idealne i można w nich przewozić do samego końca, więc dobrze sprawdzić wymiary i zobaczyć na żywo jak wygląda wózek.

Druga sprawa, spacerówki z 2w1 są raczej ciężkie, bo sam stelaż jest ciężki i w nie wszystkich wózkach da się je złożyć razem ze stelażem, w niektórych trzeba zdjąć siedzenie i dopiero składać stelaż.

My planujemy zakup 2w1 ale potem przymierzamy się do zakupu leciutkiej spacerówki.

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anieszka wrote:
    Dzięki dziewczyny :) Owoców i warzyw jem dużo ale jakoś o jabłkach zapomniałam o_O kawę uwielbiam i zwykle też na mnie działała natychmiastowo ale w czasie ciąży jej unikam. Na tą chwilę jabłka, śliwki i woda powinny być wystarczające :)
    Zapomniałam Wam opisać akcję z moją 2,5 letnią chrześnicą. Kiedyś jak się wygłupiałyśmy i Maja robiła fikołki mówiłam, że musi uważać żeby cioci nie kopnąć w brzuszek żeby Franek nie wyleciał. Wczoraj natomiast gdy bawiłyśmy się w lekarza, nakleiła mi plasterek na pępek i powiedziała, że Franuś teraz nie wyjdzie :D

To ja jeszcze dodam że mi pomaga baaardzo na krwawienia, zaparcia itp maść Posterisan. Można w 2 trymestrze spokojnie i odkąd stosuje to 3x dziennie wiadomo co :-P także szok i niedowierzanie ale jaka radość :-D

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuki:) Jesteśmy po połówkowym, i wszystko całkowicie w porządku, Malutka nadgoniła, ku mojej radości i waży 425g, torbielki w mózgu wchłonęły się, lekarz zadowolony z badania, wymiary w normie. Jestem bardzo szczęśliwa!!!

Axana, lilek, summer86, Kropka89, ptaszek, Anitka201, Leira, Agnella, teqz, Emisia35, Arga, Alphelia, Wonderland, cichyszept, witaminkab, anna23, Magda33, Marya, Kalinkaabc lubią tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinka odpisałam:)

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Ania0 Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam wpadł w oko wózek Camarelo Canillo, jednak nie umiem znaleźć wielu opinii na jego temat. Miała któraś z Was styczność z wózkami tej firmy?

f2w3skjo26cwcqcf.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia, świetnie, że wszystko dobrze, maluszek ładnie waży :-) Pewnie teraz spokojna jesteś i uśmiech z buzi nie znika :-)

Posiadam Adamexa Barlettę, na zimę świetny, duża i pojemna gondola, pompowane koła, sprawdza się zarówno w mieście jak i w lesie, mimo ciężaru lekko po chodniku sie prowadzi...Spacerówka posłużyła nam do teraz, już powoli nie mieściła się moja córeczka, a ma prawie półtora roczku i już mamy inną spacerówkę, parasolkę Bettico...Ale, m.in. dlatego, bo było mi za ciężko w ciąży, Adamex nie ukrywam, do lekkich nie należy, jak wracam ze spacerków jest mi ciężko go pchać pod górę, a spory kawał drogi tak mam, szczególnie jak błoto czy śnieg. Także u mnie minus teren zamieszkania, dom pod górkę i na górce. Jak nie byłam w ciązy dobrze mi się tym wózkiem jeżdziło.
    Parasolka jest dobra o tyle, że lekka, w aucie dużo miejsca nie zabiera.
    Ogólnie polecam na poczatek 3 w 1 czy 2 w 1.

klarunia1978 lubi tę wiadomość

• teqz Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi, akurat chciałam kupić bebetto holland 2017 a tam spacerówka składa się razem ze stelażem wiec ten problem by odpadł z góry :)

• Agnella Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybór wózka zależy też czy się mieszka w domku czy bloku.
    Jak w domku czy mieszkanku z windą może być cięższy.

Dziewczyny, dziś kolejny odcinek Na Dobre i Na Złe :-)

• anieszka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serce ściska gdy się czyta takie historie, tym bardziej,że nie jedna z nas przeszła swoje i tak jest w opisie "każdy ma swoją historię". Ja to tylko tu zostawię...
    Życie dla Bartusia

oar8yx8dab4u94zl.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Wybór wózka zależy też czy się mieszka w domku czy bloku.
    Jak w domku czy mieszkanku z windą może być cięższy.

Dziewczyny, dziś kolejny odcinek Na Dobre i Na Złe :-)
    Mieszkamy w domku dlatego waga nie jest dla mnie aż tak ważna :)

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po połówkowym, dziękuję za wszystkie kciuki, bo się przydały! :) Lilka waży 340g, rozwija się prawidłowo, w pełni zdrowa, wszystko w normie, żadnych wad, rozczepienia itd. Lekarz nas uspokoił i nakazał również uspokoić moją ginekolog, która straszyła mnie tym rozszczepieniem :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30a29fde5fec.jpg

Teqz słyszałam dużo pozytywnych opinii o Bebetto Holland 2017, na pewno to, że jest znacznie lepszy w porównaniu do wersji z poprzednich lat. Był chyba najlepiej sprzedającym się wózkiem w ubiegłym roku :)

anieszka, Anitka201, summer86, Wonderland, Tròjka, Axana, zielonooka7, cichyszept, ptaszek, witaminkab, Kropka89, Magda33, lilek, A_n_k_a_80, Marya, Arga lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia, Alphelia dziś dzień dobrych wieści. Bardzo się cieszę, że z Waszymi maluszkami wszystko ok <3

U mnie połówkowe we wtorek.

Alphelia, klarunia1978 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że same dobre wieści od was płyną po polowkowych:)
    Co do wózka to mam 3w1 ale z fotelikiem maxi cosi city, bo znalazłam w takiej konfiguracji na allegro. Wychodziło taniej niż kupić osobno fotelik. Nie chciałam takiego zwyklego od producenta, bo jakoś w nie nie wierzę..
    My nadal korzystamy ze spacerówki z Adamexa i raczej już jej nie wymienię;)
    U mnie stelaż składa się osobno i rzeczywiście całość zajmuje mnóstwo miejsca w bagażniku. Jak jechaliśmy nad morze to ciężko było wszystko upchac;)

klarunia1978 lubi tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0 wrote:
    Nam wpadł w oko wózek Camarelo Canillo, jednak nie umiem znaleźć wielu opinii na jego temat. Miała któraś z Was styczność z wózkami tej firmy?
    Ja mam camarello carrera i ż gondoli byłam bardzo zadowolona to już spacerówka pozostawia sporo do życzenia. Pasy się plataly, nie dało sie postawić całkiem oparcia, dziecko ciągle mi się zsuwalo i dość szybko wózek zrobił się zbyt mały. Amortyzacja świetna, duża gondola, cudnie się prowadzi. Jeśli tylko poprawili te wady to super.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ