CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
teqz wrote:A takie spacerówki z 2w1 na jak długo zazwyczaj starczają? Trzeba po tym nowa większa kupować?
Nasza spacerówka z 2w1 jest cały czas w porządku. Nie mam do niej żadnych zastrzeżeń, poza tym, że wózek jest ciężki (za to ma świetną amortyzację) i że składając ją do auta, trzeba odpiąć spacerówkę i osobno składać stelaż, osobno siedzisko. W związku z tym, jak dzieć miał rok, kupiliśmy typową spacerówkę, która szybko się składa, jest lekka i można ją przenosić na pasku na ramieniu.
Także u nas spokojnie spacerówka z 2w1 by wystarczyła do samego końca okresu wózkowego (ostatni raz wózek używaliśmy latem/wczesną jesienią). -
teqz wrote:A takie spacerówki z 2w1 na jak długo zazwyczaj starczają? Trzeba po tym nowa większa kupować?
Myślę, że dużo zależy od jakości i parametrów spacerówki z zestawu 2w1. Jak niektóre dziewczyny pisały, część tych zestawowych jest płytka, dziecku nie wygodnie i trzeba zmienić. Inne są idealne i można w nich przewozić do samego końca, więc dobrze sprawdzić wymiary i zobaczyć na żywo jak wygląda wózek.
Druga sprawa, spacerówki z 2w1 są raczej ciężkie, bo sam stelaż jest ciężki i w nie wszystkich wózkach da się je złożyć razem ze stelażem, w niektórych trzeba zdjąć siedzenie i dopiero składać stelaż.
My planujemy zakup 2w1 ale potem przymierzamy się do zakupu leciutkiej spacerówki.
-
anieszka wrote:Dzięki dziewczyny
Owoców i warzyw jem dużo ale jakoś o jabłkach zapomniałam o_O kawę uwielbiam i zwykle też na mnie działała natychmiastowo ale w czasie ciąży jej unikam. Na tą chwilę jabłka, śliwki i woda powinny być wystarczające
Zapomniałam Wam opisać akcję z moją 2,5 letnią chrześnicą. Kiedyś jak się wygłupiałyśmy i Maja robiła fikołki mówiłam, że musi uważać żeby cioci nie kopnąć w brzuszek żeby Franek nie wyleciał. Wczoraj natomiast gdy bawiłyśmy się w lekarza, nakleiła mi plasterek na pępek i powiedziała, że Franuś teraz nie wyjdzie
To ja jeszcze dodam że mi pomaga baaardzo na krwawienia, zaparcia itp maść Posterisan. Można w 2 trymestrze spokojnie i odkąd stosuje to 3x dziennie wiadomo cotakże szok i niedowierzanie ale jaka radość
-
Dzięki za kciuki:) Jesteśmy po połówkowym, i wszystko całkowicie w porządku, Malutka nadgoniła, ku mojej radości i waży 425g, torbielki w mózgu wchłonęły się, lekarz zadowolony z badania, wymiary w normie. Jestem bardzo szczęśliwa!!!
Axana, lilek, summer86, Kropka89, ptaszek, Anitka201, Leira, Agnella, teqz, Emisia35, Arga, Alphelia, Wonderland, cichyszept, witaminkab, anna23, Magda33, Marya, Kalinkaabc lubią tę wiadomość
-
Klarunia, świetnie, że wszystko dobrze, maluszek ładnie waży
Pewnie teraz spokojna jesteś i uśmiech z buzi nie znika
Posiadam Adamexa Barlettę, na zimę świetny, duża i pojemna gondola, pompowane koła, sprawdza się zarówno w mieście jak i w lesie, mimo ciężaru lekko po chodniku sie prowadzi...Spacerówka posłużyła nam do teraz, już powoli nie mieściła się moja córeczka, a ma prawie półtora roczku i już mamy inną spacerówkę, parasolkę Bettico...Ale, m.in. dlatego, bo było mi za ciężko w ciąży, Adamex nie ukrywam, do lekkich nie należy, jak wracam ze spacerków jest mi ciężko go pchać pod górę, a spory kawał drogi tak mam, szczególnie jak błoto czy śnieg. Także u mnie minus teren zamieszkania, dom pod górkę i na górce. Jak nie byłam w ciązy dobrze mi się tym wózkiem jeżdziło.
Parasolka jest dobra o tyle, że lekka, w aucie dużo miejsca nie zabiera.
Ogólnie polecam na poczatek 3 w 1 czy 2 w 1.
klarunia1978 lubi tę wiadomość
-
Serce ściska gdy się czyta takie historie, tym bardziej,że nie jedna z nas przeszła swoje i tak jest w opisie "każdy ma swoją historię". Ja to tylko tu zostawię...
Życie dla Bartusia -
My też po połówkowym, dziękuję za wszystkie kciuki, bo się przydały!
Lilka waży 340g, rozwija się prawidłowo, w pełni zdrowa, wszystko w normie, żadnych wad, rozczepienia itd. Lekarz nas uspokoił i nakazał również uspokoić moją ginekolog, która straszyła mnie tym rozszczepieniem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30a29fde5fec.jpg
Teqz słyszałam dużo pozytywnych opinii o Bebetto Holland 2017, na pewno to, że jest znacznie lepszy w porównaniu do wersji z poprzednich lat. Był chyba najlepiej sprzedającym się wózkiem w ubiegłym rokuanieszka, Anitka201, summer86, Wonderland, Tròjka, Axana, zielonooka7, cichyszept, ptaszek, witaminkab, Kropka89, Magda33, lilek, A_n_k_a_80, Marya, Arga lubią tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Klarunia, Alphelia dziś dzień dobrych wieści. Bardzo się cieszę, że z Waszymi maluszkami wszystko ok
U mnie połówkowe we wtorek.Alphelia, klarunia1978 lubią tę wiadomość
-
Super że same dobre wieści od was płyną po polowkowych:)
Co do wózka to mam 3w1 ale z fotelikiem maxi cosi city, bo znalazłam w takiej konfiguracji na allegro. Wychodziło taniej niż kupić osobno fotelik. Nie chciałam takiego zwyklego od producenta, bo jakoś w nie nie wierzę..
My nadal korzystamy ze spacerówki z Adamexa i raczej już jej nie wymienię
U mnie stelaż składa się osobno i rzeczywiście całość zajmuje mnóstwo miejsca w bagażniku. Jak jechaliśmy nad morze to ciężko było wszystko upchac;)klarunia1978 lubi tę wiadomość
-
Ania0 wrote:Nam wpadł w oko wózek Camarelo Canillo, jednak nie umiem znaleźć wielu opinii na jego temat. Miała któraś z Was styczność z wózkami tej firmy?