X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulen wrote:
    U mnie beżowy sluz z jasnobrazowymi fragmentami. Jutro będzie USG. Mam nadzieje, że serduszko maluszka dalej mocno bije :) w środę mnie wypuszcza o ile nie będzie plamień
    Paulen trzymaj się kochana❤
    Śluz o zabarwieniu brązowym lub różowym jest możliwy w pierwszych tygodniach, dwie pierwsze ciąże miałam ok 5-7 tyg i teraz też w 5tyg.

Trzymam kciuki, żebyś w środę odpoczywała już w domku! :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulen będzie wszystko dobrze :) nie martw się . Trzymam za Was kciuki :*

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na twarzy mam spokój, ale za to na ramionach i plecach mam taką jakby kaszkę (pełno małych pryszczyków) nigdy wcześniej nie miałam. Byłam u dermatologa ale powiedziala że teraz to mi nie pomoże ;p

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulen jestem z Tobą myślami;*

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży skóra mi się poprawila nabrała blasku włosów miałam mnóstwo i po raz pierwszy w życiu długie nilamliwe paznokcie . Po porodzie wszystko się popsulo cera znowu bardziej tłusta włosy wypadały jak oszalałe a paznokcie eehh poszlyy hehe ;)
    Teraz póki co nie widzę narazie żadnych zmian ani na lepsze ani na gorsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 11:42

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi póki co to cera się psuje jak zawsze przed okresem, mogłoby już to minąć :(

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swój pierwszy poród wspominam bardzo dobrze (choć nie mogę powiedzieć, że nie bolało, ale wszystko było zdecydowanie do przejścia, nawet nie prosiłam o znieczulenie) i teraz też chciałabym tak rodzić - w pozycji wertykalnej, bez nacinania, po 4h na porodówce. Oby się udało ;)

Moja cera jest tragiczna, mam nadzieję, że po pierwszym trymestrze znowu mi się poprawi i bedę miała gładziutką twarz i gęste lśniące włosy.

Fufka30 teraz już musi być dobrze!

Paulen, trzymajcie się w tym szpitalu, oby już nie było żadnych przeszkód i żebyś resztę ciąży mogła spędzić spokojnie w domku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 12:11

Fufka30 lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mówiłyscie już bliskim o ciąży?
    My planujemy jak minie 11tydz z racji tego, że jedna już była obumarla.

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nikomu nic nie mówiliśmy. Wiem tylko ja i mąż. Rodzinie chcemy powiedzieć po prenatalnych. Nie wiem czy to się uda, bo mam takie wzdęcia, że aż czuję napięcie skóry na brzuchu, a z moją mamą widzimy się dosyć często. W każdym razie, nikt, kto się z nami nie widzi, na pewno nie dowie się przed prenatalnymi.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:

My powiedzieliśmy moim rodzicom (nie mogłam się powtrzymać!) i teściom bo mieszkamy w domku i na parterze teście są i zawsze chcą żeby coś im nosić/pomóc itp. to wolałam im powiedzieć, bo raczej i tak by się wydało bo wolę się oszczędzać tym bardziej, że teraz to w domu tylko leże bo mi tak niedobrze :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja od czwartku jestem z synkiem w szpitalu wiec za bardzo nie mam czasu.
    Byłam na wizycie już ale oprócz pogrubionego endo nic nie było po prostu późno miałam owu. Kolejna wizyta 31.10 w urodziny syna :) a dziś miałam sen ze miałam usg robione a tam piękne serce.

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ale po jednym poronieniu i dwóch porodach przedwczesnych podchodzenia już do wszystkiego z bardzo wielkim dystansem i strachem jednocześnie...
    U nas widzą rodzice i teściowie

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    My jeszcze nikomu nic nie mówiliśmy. Wiem tylko ja i mąż. Rodzinie chcemy powiedzieć po prenatalnych. Nie wiem czy to się uda, bo mam takie wzdęcia, że aż czuję napięcie skóry na brzuchu, a z moją mamą widzimy się dosyć często. W każdym razie, nikt, kto się z nami nie widzi, na pewno nie dowie się przed prenatalnymi.

U mnie zawsze szybko widać, ale finalnie brzuszek jest mały :-)

Tomania2806 zdrówka dla synka! Ten sen na pewno był proroczy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 12:53

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również bardzo się boję jestem po dwóch poronieniach. Do tego nie mam wgl żadnych objawów. Również mam nadzieję że ten sen to coś dobrego :)
    A mieliśmy dziś wychodzić ale czekamy na echo serca i na informację co dalej

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 14:30

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że pytam... Fufka30 jesteś może na heparynie? Czy znasz jakąś inną przyczyne przedwczesnych porodów (oczywiście, jeśli nie masz ochoty, to nie pisz nic na ten temat)...
    W każdym razie wierzę i mocno trzymam kciuki za to, że teraz już będziesz rodzić tylko w terminie :*

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:

Ruth my też chcemy powiedzieć rodzinie mniej więcej w tym terminie.
    Mi chodzi po głowie aby powiedzieć w gwiazdkę ale mąż mówi że aż tyle chyba nie wytrzyma :D

i na początku grudnia chyba też powiem w pracy ...

qskyyx8duozh2ovq.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze to głupie pytanie ale odebrałam wyniki bety i w 16 dpo jest aż 950 w 13 dpo było 250 a 11 dpo 80. Dziewczyny czy na nie jest za wysoka? nie chce się bezsensownie martwić ale ... słyszałyście kiedys coś o ciaży zasiadowej?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania a co się stało synkowi :(

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Przepraszam, że pytam... Fufka30 jesteś może na heparynie? Czy znasz jakąś inną przyczyne przedwczesnych porodów (oczywiście, jeśli nie masz ochoty, to nie pisz nic na ten temat)...
    W każdym razie wierzę i mocno trzymam kciuki za to, że teraz już będziesz rodzić tylko w terminie :*
    Kochana jestem na heparynie(fraxiparine), acardzie, duphastonie, luteinie dopochwowej i metypred (steryd)
    Miałam bardzo wysokie CRP i nie wiedzieli skąd żadne antybiotyki nie pomagały :/ wiec tak właściwie nie wiadomo co i jak jakieś infekcje... ahhh wieczne plamienie, krwawienia i skurcze...

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ