X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulen wrote:
    U mnie beżowy sluz z jasnobrazowymi fragmentami. Jutro będzie USG. Mam nadzieje, że serduszko maluszka dalej mocno bije :) w środę mnie wypuszcza o ile nie będzie plamień
    Paulen trzymaj się kochana❤
    Śluz o zabarwieniu brązowym lub różowym jest możliwy w pierwszych tygodniach, dwie pierwsze ciąże miałam ok 5-7 tyg i teraz też w 5tyg.

Trzymam kciuki, żebyś w środę odpoczywała już w domku! :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulen będzie wszystko dobrze :) nie martw się . Trzymam za Was kciuki :*

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na twarzy mam spokój, ale za to na ramionach i plecach mam taką jakby kaszkę (pełno małych pryszczyków) nigdy wcześniej nie miałam. Byłam u dermatologa ale powiedziala że teraz to mi nie pomoże ;p

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulen jestem z Tobą myślami;*

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży skóra mi się poprawila nabrała blasku włosów miałam mnóstwo i po raz pierwszy w życiu długie nilamliwe paznokcie . Po porodzie wszystko się popsulo cera znowu bardziej tłusta włosy wypadały jak oszalałe a paznokcie eehh poszlyy hehe ;)
    Teraz póki co nie widzę narazie żadnych zmian ani na lepsze ani na gorsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 11:42

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi póki co to cera się psuje jak zawsze przed okresem, mogłoby już to minąć :(

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swój pierwszy poród wspominam bardzo dobrze (choć nie mogę powiedzieć, że nie bolało, ale wszystko było zdecydowanie do przejścia, nawet nie prosiłam o znieczulenie) i teraz też chciałabym tak rodzić - w pozycji wertykalnej, bez nacinania, po 4h na porodówce. Oby się udało ;)

Moja cera jest tragiczna, mam nadzieję, że po pierwszym trymestrze znowu mi się poprawi i bedę miała gładziutką twarz i gęste lśniące włosy.

Fufka30 teraz już musi być dobrze!

Paulen, trzymajcie się w tym szpitalu, oby już nie było żadnych przeszkód i żebyś resztę ciąży mogła spędzić spokojnie w domku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 12:11

Fufka30 lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mówiłyscie już bliskim o ciąży?
    My planujemy jak minie 11tydz z racji tego, że jedna już była obumarla.

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nikomu nic nie mówiliśmy. Wiem tylko ja i mąż. Rodzinie chcemy powiedzieć po prenatalnych. Nie wiem czy to się uda, bo mam takie wzdęcia, że aż czuję napięcie skóry na brzuchu, a z moją mamą widzimy się dosyć często. W każdym razie, nikt, kto się z nami nie widzi, na pewno nie dowie się przed prenatalnymi.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:

My powiedzieliśmy moim rodzicom (nie mogłam się powtrzymać!) i teściom bo mieszkamy w domku i na parterze teście są i zawsze chcą żeby coś im nosić/pomóc itp. to wolałam im powiedzieć, bo raczej i tak by się wydało bo wolę się oszczędzać tym bardziej, że teraz to w domu tylko leże bo mi tak niedobrze :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja od czwartku jestem z synkiem w szpitalu wiec za bardzo nie mam czasu.
    Byłam na wizycie już ale oprócz pogrubionego endo nic nie było po prostu późno miałam owu. Kolejna wizyta 31.10 w urodziny syna :) a dziś miałam sen ze miałam usg robione a tam piękne serce.

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ale po jednym poronieniu i dwóch porodach przedwczesnych podchodzenia już do wszystkiego z bardzo wielkim dystansem i strachem jednocześnie...
    U nas widzą rodzice i teściowie

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    My jeszcze nikomu nic nie mówiliśmy. Wiem tylko ja i mąż. Rodzinie chcemy powiedzieć po prenatalnych. Nie wiem czy to się uda, bo mam takie wzdęcia, że aż czuję napięcie skóry na brzuchu, a z moją mamą widzimy się dosyć często. W każdym razie, nikt, kto się z nami nie widzi, na pewno nie dowie się przed prenatalnymi.

U mnie zawsze szybko widać, ale finalnie brzuszek jest mały :-)

Tomania2806 zdrówka dla synka! Ten sen na pewno był proroczy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 12:53

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również bardzo się boję jestem po dwóch poronieniach. Do tego nie mam wgl żadnych objawów. Również mam nadzieję że ten sen to coś dobrego :)
    A mieliśmy dziś wychodzić ale czekamy na echo serca i na informację co dalej

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 14:30

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że pytam... Fufka30 jesteś może na heparynie? Czy znasz jakąś inną przyczyne przedwczesnych porodów (oczywiście, jeśli nie masz ochoty, to nie pisz nic na ten temat)...
    W każdym razie wierzę i mocno trzymam kciuki za to, że teraz już będziesz rodzić tylko w terminie :*

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:

Ruth my też chcemy powiedzieć rodzinie mniej więcej w tym terminie.
    Mi chodzi po głowie aby powiedzieć w gwiazdkę ale mąż mówi że aż tyle chyba nie wytrzyma :D

i na początku grudnia chyba też powiem w pracy ...

qskyyx8duozh2ovq.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze to głupie pytanie ale odebrałam wyniki bety i w 16 dpo jest aż 950 w 13 dpo było 250 a 11 dpo 80. Dziewczyny czy na nie jest za wysoka? nie chce się bezsensownie martwić ale ... słyszałyście kiedys coś o ciaży zasiadowej?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania a co się stało synkowi :(

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Przepraszam, że pytam... Fufka30 jesteś może na heparynie? Czy znasz jakąś inną przyczyne przedwczesnych porodów (oczywiście, jeśli nie masz ochoty, to nie pisz nic na ten temat)...
    W każdym razie wierzę i mocno trzymam kciuki za to, że teraz już będziesz rodzić tylko w terminie :*
    Kochana jestem na heparynie(fraxiparine), acardzie, duphastonie, luteinie dopochwowej i metypred (steryd)
    Miałam bardzo wysokie CRP i nie wiedzieli skąd żadne antybiotyki nie pomagały :/ wiec tak właściwie nie wiadomo co i jak jakieś infekcje... ahhh wieczne plamienie, krwawienia i skurcze...

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ