X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tranquilo wrote:
    Hello. Moja beta z 9.10. to 19, a z 11.10. wynik 92 :) To moja druga ciąża, mam półtora roczną córkę. Staralismy sie dwa cykle :) nadal karmię piersią
    Witaj ;) na kiedy masz termin porodu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Dziewczyny witam się nieśmiało, wczoraj na 11 rocznicę dostaliśmy piękny prezent- pozytywny test ciążowy po 5miesiącach starań :)
    Wg belly to 4t+4d..dziś śluz o zabarwieniu różowym, czyli standardowo ( w poprzednich dwóch ciążących też tak było ;-) )

Od wczoraj bóle krzyża i piersi, tak potworne, że mnie w nocy obudziły. Zastanawiam się, czy to wynik tego, że jestem na dniach, kiedy normalnie byłaby @?

• palusia171 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:59

• teqz Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak tam samopoczucie?

Ja jutro mam wyczekiwaną wizytę i mam nadzieję, że zobaczymy bijące serduszko :)
    Od wczoraj wieczór bolą mnie jajniki przy chodzeniu i miałam dziwne kłócia, jakby mnie ktoś igłą dziabał po podbrzuszu. Macie podobnie?

• tranquilo Znajoma

Wysłany: 16 października 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Okolice 20 czerwca wg daty owulacji. Po miesiaczce u mnie ciężko liczyc, bo cykle były 35-dniowe i dłuższe, pozna owulacja

Marya lubi tę wiadomość

c442a024d4.png

3i4990bvphtr6nma.png
  • palusia171 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:59

• teqz Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palusia171 wrote:
    Miałam tak w sobotę. Ciągnął mnie lewy jajnik przy chodzeniu. Po około pół godziny przeszło samo :)

Mnie całą noc bolało jak biegałam do toalety. Teraz siedzę w pracy i mam nadzieje, że jak posiedzę i się nie będę ruszać to mi przejdzie :D

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny. Jak sobie radzicie z przeziębieniem aby nie łykać gripeksów itp

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Ja też jestem mało na forum ale jestem to chyba przez moje złe doświadczenia tak teraz mam, że mało się udzielam... do tego mdłości i wymioty mnie męczą... :/

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    czesc dziewczyny. Jak sobie radzicie z przeziębieniem aby nie łykać gripeksów itp

Hejo :) ja teraz też walczę z przeziębieniem i lecze się herbatką z cytryną i miodem lub ciepłą wodą z cytryną i miodem, syropem z cebuli a na ból gardła to inhalacja i płukanie gardła wodą z solą :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Termin wypada na 24.06, ale u mnie będzie wcześniej bo cc ;-) chciałabym na 7.06..córkę mam z 17.09, a syna z 27.09 - takie nasze siodemki rodzinne :-)

Marya lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra na mnie działała herbata z miodem, dużą ilością cytryny i plasterkami imbiru ;-) do tego kocyk :-))

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że to dosyć wcześnie, ale myślałyście już w jaki sposób i gdzie chcecie rodzić?

• Ruth Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Wiem, że to dosyć wcześnie, ale myślałyście już w jaki sposób i gdzie chcecie rodzić?

Ja wiem, gdzie na pewno nie będę rodzic. Zeszła ciąże miałam skierowanie na cc, a trzymali mnie do 42 tyg, gdzie pekłam, krwawilam, a wieczorem robiłam cc w innym szpitalu.
    Lekarz twierdził, że chce, żebym rodziła naturalnie..no ale kurczę nie każda może ;-)
    A Ty? Szukasz?

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Hej Dziewczyny! Ja też jestem mało na forum ale jestem to chyba przez moje złe doświadczenia tak teraz mam, że mało się udzielam... do tego mdłości i wymioty mnie męczą... :/

Teraz już będzie tylko lepiej ! :)

Fufka30 lubi tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Ja wiem, gdzie na pewno nie będę rodzic. Zeszła ciąże miałam skierowanie na cc, a trzymali mnie do 42 tyg, gdzie pekłam, krwawilam, a wieczorem robiłam cc w innym szpitalu.
    Lekarz twierdził, że chce, żebym rodziła naturalnie..no ale kurczę nie każda może ;-)
    A Ty? Szukasz?

O masakra :( Nie wiem co Ci lekarze mają ze zmuszaniem do rodzenia naturalnego, moja znajoma miała bardzo ciężkie dwa pierwsze porody, dostała skierowanie od swojego lekarza na CC a jak była w szpitalu to nie chcieli jej zrobić, ostatecznie się udało, ale co się nastresowała to jej..

Ja dużo czytałam o rodzeniu w wodzie i słyszałam świetne opinie, ale też chciałabym rodzić gdzieś prywatnie. I nie potrafię za bardzo znaleźć szpitala w okolicy - Kalisz, Łódź, Konin itp, który i ma basen i prywatnie (zależy mi na pojedynczej sali, tak, żeby mąż mógł ze mną być).

Jak wspominasz pobyt w szpitalu?

• Ruth Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    O masakra :( Nie wiem co Ci lekarze mają ze zmuszaniem do rodzenia naturalnego, moja znajoma miała bardzo ciężkie dwa pierwsze porody, dostała skierowanie od swojego lekarza na CC a jak była w szpitalu to nie chcieli jej zrobić, ostatecznie się udało, ale co się nastresowała to jej..

Ja dużo czytałam o rodzeniu w wodzie i słyszałam świetne opinie, ale też chciałabym rodzić gdzieś prywatnie. I nie potrafię za bardzo znaleźć szpitala w okolicy - Kalisz, Łódź, Konin itp, który i ma basen i prywatnie (zależy mi na pojedynczej sali, tak, żeby mąż mógł ze mną być).

Jak wspominasz pobyt w szpitalu?

Moje ciąże, moje porody to niestety nie te, o których by się chciało słuchać;-) pobyt w szpitalu- koszmar, dwa tygodnie leżenia, raz mnie ocewnikowali, kazali czekać bo będzie cc, po czym lekarz przychodzi i mówi, że zapomniał, że jeszcze poczekamy, może się urodzi..teraz chce mi się śmiać, ale wtedy łzy ze złości i bezsilności leciały.

Teraz będzie tylko lepiej;-) jestem starsza, mądrzejsza (rodziłam 10 i 8 lat temu).

Ja jestem ze Śląska, tu mamy kilka fajnych klinik, gdzie kobiety rodzą w wodzie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 09:24

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Moje ciąże, moje porody to niestety nie te, o których by się chciało słuchać;-) pobyt w szpitalu- koszmar, dwa tygodnie leżenia, raz mnie ocewnikowali, kazali czekać bo będzie cc, po czym lekarz przychodzi i mówi, że zapomniał, że jeszcze poczekamy, może się urodzi..teraz chce mi się śmiać, ale wtedy łzy ze złości i bezsilności leciały.

Teraz będzie tylko lepiej;-) jestem starsza, mądrzejsza (rodziłam 10 i 8 lat temu).

Ja jestem ze Śląska, tu mamy kilka fajnych klinik, gdzie kobiety rodzą w wodzie :-)

Ja nawet myślałam o porodzie na Śląsku bo tam mam rodziców i słyszałam, że jest dużo dobrych klinik, ale nie wiem jak to bym musiała wykombinować bo kto wie, kiedy dziecko będzie chciało wyjść na świat :D

• Ruth Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Ja nawet myślałam o porodzie na Śląsku bo tam mam rodziców i słyszałam, że jest dużo dobrych klinik, ale nie wiem jak to bym musiała wykombinować bo kto wie, kiedy dziecko będzie chciało wyjść na świat :D

Hihi może czas zaplanować dłuższy pobyt na ostatni miesiąc? ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie, nie moge przestać beczeć ze szczęścia. Ciąża żywa :)! Mam zwolnienie które prawdopodobnie pociągniemy do końca ciąży, jeśli chodzi o poród to lekarz z góry zaznaczył że tylko cesarska ze względu na obciążony wywiad. Według usg ciaza ma 6tyg i 1dzien, teraz porodu na 10 czerwca. Zaraz zawijam się z pracy i mam nadzieję długo tu nie wracać :P tak bardzo się cieszę!! :) :)

teqz, Anitka201, Fufka30, witaminkab, Mysza 3, Wonderland, tomania2806, palusia171, Barbarka1984, jagodowa91, Marya, Tini lubią tę wiadomość

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ