X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tranquilo wrote:
    Hello. Moja beta z 9.10. to 19, a z 11.10. wynik 92 :) To moja druga ciąża, mam półtora roczną córkę. Staralismy sie dwa cykle :) nadal karmię piersią
    Witaj ;) na kiedy masz termin porodu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Dziewczyny witam się nieśmiało, wczoraj na 11 rocznicę dostaliśmy piękny prezent- pozytywny test ciążowy po 5miesiącach starań :)
    Wg belly to 4t+4d..dziś śluz o zabarwieniu różowym, czyli standardowo ( w poprzednich dwóch ciążących też tak było ;-) )

Od wczoraj bóle krzyża i piersi, tak potworne, że mnie w nocy obudziły. Zastanawiam się, czy to wynik tego, że jestem na dniach, kiedy normalnie byłaby @?

• palusia171 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:59

• teqz Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak tam samopoczucie?

Ja jutro mam wyczekiwaną wizytę i mam nadzieję, że zobaczymy bijące serduszko :)
    Od wczoraj wieczór bolą mnie jajniki przy chodzeniu i miałam dziwne kłócia, jakby mnie ktoś igłą dziabał po podbrzuszu. Macie podobnie?

• tranquilo Znajoma

Wysłany: 16 października 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Okolice 20 czerwca wg daty owulacji. Po miesiaczce u mnie ciężko liczyc, bo cykle były 35-dniowe i dłuższe, pozna owulacja

Marya lubi tę wiadomość

c442a024d4.png

3i4990bvphtr6nma.png
  • palusia171 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:59

• teqz Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palusia171 wrote:
    Miałam tak w sobotę. Ciągnął mnie lewy jajnik przy chodzeniu. Po około pół godziny przeszło samo :)

Mnie całą noc bolało jak biegałam do toalety. Teraz siedzę w pracy i mam nadzieje, że jak posiedzę i się nie będę ruszać to mi przejdzie :D

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny. Jak sobie radzicie z przeziębieniem aby nie łykać gripeksów itp

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Ja też jestem mało na forum ale jestem to chyba przez moje złe doświadczenia tak teraz mam, że mało się udzielam... do tego mdłości i wymioty mnie męczą... :/

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    czesc dziewczyny. Jak sobie radzicie z przeziębieniem aby nie łykać gripeksów itp

Hejo :) ja teraz też walczę z przeziębieniem i lecze się herbatką z cytryną i miodem lub ciepłą wodą z cytryną i miodem, syropem z cebuli a na ból gardła to inhalacja i płukanie gardła wodą z solą :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Termin wypada na 24.06, ale u mnie będzie wcześniej bo cc ;-) chciałabym na 7.06..córkę mam z 17.09, a syna z 27.09 - takie nasze siodemki rodzinne :-)

Marya lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra na mnie działała herbata z miodem, dużą ilością cytryny i plasterkami imbiru ;-) do tego kocyk :-))

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że to dosyć wcześnie, ale myślałyście już w jaki sposób i gdzie chcecie rodzić?

• Ruth Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Wiem, że to dosyć wcześnie, ale myślałyście już w jaki sposób i gdzie chcecie rodzić?

Ja wiem, gdzie na pewno nie będę rodzic. Zeszła ciąże miałam skierowanie na cc, a trzymali mnie do 42 tyg, gdzie pekłam, krwawilam, a wieczorem robiłam cc w innym szpitalu.
    Lekarz twierdził, że chce, żebym rodziła naturalnie..no ale kurczę nie każda może ;-)
    A Ty? Szukasz?

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Hej Dziewczyny! Ja też jestem mało na forum ale jestem to chyba przez moje złe doświadczenia tak teraz mam, że mało się udzielam... do tego mdłości i wymioty mnie męczą... :/

Teraz już będzie tylko lepiej ! :)

Fufka30 lubi tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Ja wiem, gdzie na pewno nie będę rodzic. Zeszła ciąże miałam skierowanie na cc, a trzymali mnie do 42 tyg, gdzie pekłam, krwawilam, a wieczorem robiłam cc w innym szpitalu.
    Lekarz twierdził, że chce, żebym rodziła naturalnie..no ale kurczę nie każda może ;-)
    A Ty? Szukasz?

O masakra :( Nie wiem co Ci lekarze mają ze zmuszaniem do rodzenia naturalnego, moja znajoma miała bardzo ciężkie dwa pierwsze porody, dostała skierowanie od swojego lekarza na CC a jak była w szpitalu to nie chcieli jej zrobić, ostatecznie się udało, ale co się nastresowała to jej..

Ja dużo czytałam o rodzeniu w wodzie i słyszałam świetne opinie, ale też chciałabym rodzić gdzieś prywatnie. I nie potrafię za bardzo znaleźć szpitala w okolicy - Kalisz, Łódź, Konin itp, który i ma basen i prywatnie (zależy mi na pojedynczej sali, tak, żeby mąż mógł ze mną być).

Jak wspominasz pobyt w szpitalu?

• Ruth Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    O masakra :( Nie wiem co Ci lekarze mają ze zmuszaniem do rodzenia naturalnego, moja znajoma miała bardzo ciężkie dwa pierwsze porody, dostała skierowanie od swojego lekarza na CC a jak była w szpitalu to nie chcieli jej zrobić, ostatecznie się udało, ale co się nastresowała to jej..

Ja dużo czytałam o rodzeniu w wodzie i słyszałam świetne opinie, ale też chciałabym rodzić gdzieś prywatnie. I nie potrafię za bardzo znaleźć szpitala w okolicy - Kalisz, Łódź, Konin itp, który i ma basen i prywatnie (zależy mi na pojedynczej sali, tak, żeby mąż mógł ze mną być).

Jak wspominasz pobyt w szpitalu?

Moje ciąże, moje porody to niestety nie te, o których by się chciało słuchać;-) pobyt w szpitalu- koszmar, dwa tygodnie leżenia, raz mnie ocewnikowali, kazali czekać bo będzie cc, po czym lekarz przychodzi i mówi, że zapomniał, że jeszcze poczekamy, może się urodzi..teraz chce mi się śmiać, ale wtedy łzy ze złości i bezsilności leciały.

Teraz będzie tylko lepiej;-) jestem starsza, mądrzejsza (rodziłam 10 i 8 lat temu).

Ja jestem ze Śląska, tu mamy kilka fajnych klinik, gdzie kobiety rodzą w wodzie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 09:24

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Moje ciąże, moje porody to niestety nie te, o których by się chciało słuchać;-) pobyt w szpitalu- koszmar, dwa tygodnie leżenia, raz mnie ocewnikowali, kazali czekać bo będzie cc, po czym lekarz przychodzi i mówi, że zapomniał, że jeszcze poczekamy, może się urodzi..teraz chce mi się śmiać, ale wtedy łzy ze złości i bezsilności leciały.

Teraz będzie tylko lepiej;-) jestem starsza, mądrzejsza (rodziłam 10 i 8 lat temu).

Ja jestem ze Śląska, tu mamy kilka fajnych klinik, gdzie kobiety rodzą w wodzie :-)

Ja nawet myślałam o porodzie na Śląsku bo tam mam rodziców i słyszałam, że jest dużo dobrych klinik, ale nie wiem jak to bym musiała wykombinować bo kto wie, kiedy dziecko będzie chciało wyjść na świat :D

• Ruth Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Ja nawet myślałam o porodzie na Śląsku bo tam mam rodziców i słyszałam, że jest dużo dobrych klinik, ale nie wiem jak to bym musiała wykombinować bo kto wie, kiedy dziecko będzie chciało wyjść na świat :D

Hihi może czas zaplanować dłuższy pobyt na ostatni miesiąc? ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie, nie moge przestać beczeć ze szczęścia. Ciąża żywa :)! Mam zwolnienie które prawdopodobnie pociągniemy do końca ciąży, jeśli chodzi o poród to lekarz z góry zaznaczył że tylko cesarska ze względu na obciążony wywiad. Według usg ciaza ma 6tyg i 1dzien, teraz porodu na 10 czerwca. Zaraz zawijam się z pracy i mam nadzieję długo tu nie wracać :P tak bardzo się cieszę!! :) :)

teqz, Anitka201, Fufka30, witaminkab, Mysza 3, Wonderland, tomania2806, palusia171, Barbarka1984, jagodowa91, Marya, Tini lubią tę wiadomość

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ