X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pamiętam to dobrze bo również bardzo się wystraszylam i odrazu leciałam do gina który mnie nastraszyl że Wogole mogę nie donosic ciąży bo mam wadę macicy i Wogole że nic nie widać a pecherzyk był... więc byłam zdruzgotana... Ale zmieniłam lekarza i stres że mnie zszedł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 22:59

Kalarepka lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Ale pamiętam to dobrze bo również bardzo się wystraszylam i odrazu leciałam do gina który mnie nastraszyl że Wogole mogę nie donosic ciąży bo mam wadę macicy i Wogole że nic nie widać a pecherzyk był... więc byłam zdruzgotana... Ale zmieniłam lekarza i stres że mnie zszedł :)
    Masakra skąd tacy lekarze się biorą?!

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini nie wiem zero wyczucia po prostu zero ja so nie niego zeby mi dal zdjecie mojej fasoleczki ktora gdzies tam jest w ttm pecherzyku a on ze pewnie nie donosze i beda problemy ze wzgledu na ta wade ... ach masakra szkoda gadac. Ale zawsze sa lekarze i lekarze i mozna przekazać pacjentowi nawet najgorsza informacje w normalny sposób...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pewnością nie mogę mieć detektora, bo pewnie non stop bym szukała tętna. Bardzo się stresuje i martwię, ale powiedziałam sobie, z3 jak usłyszę serduszko to zaczynam cieszyć się ciążą.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Ja nie używałam i nie będę używać a jeśli mogę napisać swoją opinię na ten temat to uważam, że taki detektor jest bez sensu. Moim zdaniem co ma być to będzie i za dużo on nie pomoże a jedynie co to może sprawić, że niepotrzebnie człowiek będzie się nakrecal. To tak jak z mierzeniem temperatury przy staraniach o dzidziusia - kilka dni z rzędu ładnie się utrzymuje i juz jest się pełnym nadziei, że się udało a później @ i rozczarowanie. Albo odwrotnie, mały spadek tempki i strach, że może z ciążą coś jest nie tak. Ja myślę, że jesteśmy w tym pięknym błogosławionym stanie i cieszmy się z tego zamiast denerwować się bo tętno nie jest takie jak wczoraj. A jestem prawie pewna, że dziewczyny, które mają taki detektor w 90% używają go po kilka a nawet kilkanaście razy na dobę i zamiast się cieszyć ciążą to cały czas tylko myślą o najgorszym. Nie chcę oczywiście nikogo urazić tym postem. To jest moja subiektywna opinia i uważam, że każda powinna zrobić zgodnie z własnymi odczuciami :-)

Moj mąż mówi tak samo jak Ty, a ja się ciągle waham, bo wydaje mi się, że działałby na mnie uspokajająco.

• paulen Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    A ile dni rizn8cy między pierwsza a ostatnia beta?

Pierwsza była 24.09. - 116.45
    Druga była: 26.09. (Po 48h) - 246,05 - przyrost 112%
    Trzecia była: 12.10. (17 dni od pierwszej bety)

Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
    3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
  • paulen Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w szpitalu chyba będę głodować. Ciagle do śniadania i kolacji papryka marynowana, która mnie
    odpycha. Na dodatek od wczoraj mam wstręt do miesa i słodkiego :( jedynie co toleruje to chleb, masło, ser żółty, ogórek konserwowy i ziemniaki :( a wiem, że trzeba jeść :(

3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulen a Ty biedna ciągle w tym szpitalu? Do kiedy chcą Cię tam trzymać?

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • paulen Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Paulen a Ty biedna ciągle w tym szpitalu? Do kiedy chcą Cię tam trzymać?

Tak dalej. Mimo, że ciąża żywa, prawidłowy rozwój, wyniki dobre. Nic mi jest w zasadzie. No, ale 3 dni musza przetrzymać aby im NFZ zwrócił kasę a przez weekend nie wypuszczają :( mam nadzieje, że jutro już puszczą. Większość tutaj krwawi/plami, ma skurcze a ja nic i leżę :(

3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, tylko o kasę chodzi :-) ja jak w poprzedniej ciąży trafiłam do szpitala to tez mnie na 3 doby zatrzymali

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini w sprawie detektora myśle dokładnie tak samo. Wg mnie to bez sensu.
    Mała Mii jednak Ty zadecyduj wg własnego uznania. Jeśli uważasz ze to Cię uspokoi to jak najbardziej kupuj. My z mężem zdecydowaliśmy się przy młodym na monitor oddechu i to był na prasę strzał w 10. Po młodym używała go jeszcze 3 dzieci i za jakiś czas znajomi maja nam oddać dla naszego 2 szkraba :-)

Klaudia ja miałam takie same doświadczenia z lekarzem z 1 ciazy..nigdy więcej do tek babki nie pójdę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 09:38

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 3 dzień boli mnie głowa, myślicie zeby wziąć czysty paracetamol?

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka my też mamy monitor oddechu. Naszym znajomym zmarło tak dziecko w 3 miesiącu Nikolas miał wtedy miesiąc i ja się tak przestraszylam że zamowilismy od razu. Dopóki takie coś nie miało miejsca w naszym otoczeniu tylko się o tym słyszało to było dobrze a jak się wydarzyło... Masakra. Poza tym mały od samego początku chciał spać tylko na brzuszku a to ponoć niedobrze choć w sumie uważam że to wcale nie jest przyczyna... i lekarze też do końca nie potrafią tego zbadać tylko przypuszczenia ż tego co przerylam Internet w tym czasie.

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego lekarza w sumie nie powiem dobry lekarz wykształcony jako jedyny jak jeszcze nie byłam w ciąży wykrył mi wadę macicy. Ale wtedy już będąc w ciąży po prostu przegial... zero znieczulicy a ja potrzebowalam wtedy wsparcia trochę uśmiechu a nie naburmuszonej miny i gadania mi o jakiś czarnych scenariuszach... wiadomo zawsze może się coś stać ale to jak zachował się lekarz mogło spowodować że naprawdę się coś stanie przez moje nerwy i to by była jego wina...
    Także mam teraz lekarka być może nie tak wyksztalcona jak on ale kochana i jak mi coś nie pasuje zawsze mogę jej coś narzucić w razie wu póki ż ciąża jest wszystko dobrze to wolę tak...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia współczuję takiego lekarza , mnie dobija lekarze jak idzie młoda dziewczyna z problem a on mówi jej jesteś młoda wszystko samo sie wyreguluje itp.
    Właśnie ja tez mam nieszczęsną wadę macicy i lekarz tez mnie informował o ryzyku ale zrobil to w sposób delikatny a na kazdej wizycie powtarza ze "gagatek jest i niech rośnie tak dalej" takim słowami dodaje wiary ze sam lekarz wierzy ze wszystko będzie dobrze . Ja właśnie przez ta wadę chyba najbardziej panikuje i przez to ze wiem ze ta ciąża nie trafiła mi sie o tak .

age.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 ja bym wzięła, jeśli masz się męczyć to bez sensu.

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia z kolei u nas znajomi uratowali tak swojego malucha bo monitor zaczął wyć, okazało się ze dziecko nie oddychało.

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka wszystko będzie dobrze nie martw się macica się rozciagnie. Znajoma mojej mamy ma podwojna macice i urodziła dwójkę dzieci 3 kg także pięknie. Co ciekawe przy pierwszej żaden lekarz tego nie zauważył ?? A przy drugiej bez sensu ja straszyli ona znowoz Wogole się tym nie przejmowala twierdząc że jak donosila pierwsza ciążę to donosi i druga... no i ws umie dobrze że się nie stresowala...

Anitka straszne to jest także uważam że taki monitor to naprawdę dobra rzecz...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, mi lekarka mówiła, że można brać apap, jest najmniej szkodliwy, tylko aby nie wziąć więcej niż 2 g (jeśli dobrze pamiętam), czyli 4 tabletki to max.

A u mnie zaczęły się mdłości, ledwo żyję.

Anitka201 lubi tę wiadomość

• Ha Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam monitor oddechu do obu córek. Przy drugiej włączał się non stop. Pojechaliśmy z mała do lekarza i lekarka stwierdziła, że podczas snu musi mieć bardzo płytki oddech i ten monitor się załącza. Kosztowało mnie to bardzo dużo stresu. Tym razem mąż zaznaczył, że nic takiego nie kupujemy, ale i tak wiem, że kupię ponieważ nie wiem co by było gdybym tego monitora wtedy nie miała...

Czy Wy też macie tak intensywne ssanie w żołądku? Ja musze jesc co 1,5-2h bo tak mnie ssie, że robi mi się od razu niedobrze. Delikatne mdłości męczą mnie wieczorem po kolacji.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ