CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ha wrote:Czy Wy też macie tak intensywne ssanie w żołądku? Ja musze jesc co 1,5-2h bo tak mnie ssie, że robi mi się od razu niedobrze. Delikatne mdłości męczą mnie wieczorem po kolacji.
Ja tak miałam jeszcze dwa dni temu... na szczęście mi przeszło, bo już byłam bliska obłędu. Jak nie jadłam, to żołądek mnie bolał, a jak jadłam, to bolał mnie jeszcze mocniej.
Mam pytanie czy "wysadziło" którejś z was brzuch? Wyglądam jakbym była kilka miesięcy do przodu mimo, że wagowo nie przytyłam więcej niż 1kg. Podobno szczupłe osoby wcześniej się zaokrąglają... ale chyba 2msc to przesada. -
Dziewczyny witam się nieśmiało, wczoraj na 11 rocznicę dostaliśmy piękny prezent- pozytywny test ciążowy po 5miesiącach starań
Wg belly to 4t+4d..dziś śluz o zabarwieniu różowym, czyli standardowo ( w poprzednich dwóch ciążących też tak było)
Od wczoraj bóle krzyża i piersi, tak potworne, że mnie w nocy obudziły. Zastanawiam się, czy to wynik tego, że jestem na dniach, kiedy normalnie byłaby @?Madzik84, Barbarka1984, tomania2806, anna23 lubią tę wiadomość
-
_nina_ wrote:Mam pytanie czy "wysadziło" którejś z was brzuch? Wyglądam jakbym była kilka miesięcy do przodu mimo, że wagowo nie przytyłam więcej niż 1kg. Podobno szczupłe osoby wcześniej się zaokrąglają... ale chyba 2msc to przesada.
Ja czuje się jak napompowany balon mimo, że waga jeszcze nie drgnęła do przodu.
Paulen przykro mi, że znowu coś się dziejeTrzymaj się kochana, na pewno wszystko będzie dobrze.
Ruth gratuluję! Piękny prezent na rocznicę
A ja dokładnie 4 lata temu dowiedziałam się, że zostanę drugi raz mamą -
Hej Dziewczyny,
Bardzo nieśmiało melduję się u Was.
Pierwszy test pozytywny wyszedł 10 dpo, a dwa dni później widziałam już dwie tłuste krechy.
Dziś mija termin @,co jakiś czas niepokoją mnie bóle miesiączkowe i wciąż mam wrażenie, że zaraz przyjdzie okres...Miałam tak przy pierwszej ciąży(zakończonej w 12 tyg.), więc nie panikuję póki co.
We wtorek idę na betę.Powtórzę w piątek. Jeśli wszystko będzie ładnie przyrastać, to pogadam z szefową. Chcę pracować do końca października(ryzyko chorób-praca w żłobku).
Do lekarza umówię się 30.10. To będzie 6t4d,więc powinno być już serduszko.
W pierwszej ciąży poszłam do gina w 5t1d i był tylko pęcherzyk,bijące serce zobaczyłam pierwszy i ostatni raz w 9 tygodniu. Na kolejnej wizycie,lekarz stwierdził obumarcie płodu w 11t6d.
Jestem pełna obaw,nauczona doświadczeniami z ostatniej ciąży,ale wierzę, że tym razem się uda.
Termin według BBF: 24 czerwca 2018.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 17:23
Vero, Madzik84, Anitka201, Anna Stesia, Mysza 3, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
Paulen trzymaj sie dzielnie,
Ha Nina ja mam podobnie wysadziło brzuch i jem ogolnie więcej ale w pierwszej ciazy tez tak miałam pierwsze dwa miesiące to glownie powietrze hormony itd. Wraca do normy po jakimś czasie by pózniej znowu juz rosnąć ale z dzidzia ja przytyłam z Zosia 10kg z 42.5 na 52.5 teraz startowałam z ta sama waga zobaczymy za to jem całkiem inne rzeczy niż poprzednio.
100krotka trzymam kciuki , ja tez mam wizytę 30.10 a dzisiaj jestem 4dni po spodziewanym okresie
Nawet nie mogę bety zrobic ale jestem dobrej myśli !!17.03.2017Sofia
-
Mąż, dwie koleżanki doświadczone, dziewczyny na sali i pielęgniarka mnie wspierają. Dzięki nim uspokoiłam się trochę i jestem dobrej myśli. Wierze, że nasz Skarbek za 7,5 miesiąca będzie z nami ❤️
klauuudia, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
-
Vero wrote:Ha Nina ja mam podobnie wysadziło brzuch i jem ogolnie więcej ale w pierwszej ciazy tez tak miałam pierwsze dwa miesiące to glownie powietrze hormony itd. Wraca do normy po jakimś czasie by pózniej znowu juz rosnąć ale z dzidzia ja przytyłam z Zosia 10kg z 42.5 na 52.5 teraz startowałam z ta sama waga zobaczymy za to jem całkiem inne rzeczy niż poprzednio.
A myślałam, że to ja mało ważęZaczynałam po raz kolejny z wagą 50kg. Za pierwszym razem przybyło 15kg, za drugim 17kg, mimo, że jadłam niedużo i zdrowo... boję się co mnie teraz czeka
-
Hej dziewczyny tez jestem z wami
Tylko czasu mało sama jestem z synkiem mąż dużo pracuje .
Mam detektor tętna płodu z pierwszej ciąży i powiem ze używałam go raz w tyg max 2 razy na tydzień by posłuchać serduszka. Nie liczyłam nic i nie kombinowałam nagrałam tez na pamiątkę i powiem wam ze właśnie jak miałam kiepski dzień to jak słyszałam serduszko od razu było mi lepiej
Ja o monitorze oddechu myślę.Z Alankiem go nie miałam bo spał w dostawce a ja przez kilka miesięcy nie spalam a czuwałambyłam mama zombie, teraz się zastanawiam bo ciążki miałam właśnie ten okres noworodkowy a tak byłabym spokojniej spała.
Paulen trzymaj się tam !!! Bedzie dobrze
witam nowe ciężarówki.
Mam pytanie o wózek. Bo myślę jak rozwiązać te kwestie. Rożnica będzie 1,5 roku miedzy maluchami maż pracuje często go ie a czy taki wózek rok po roku jest funkcjonalny??? Bo chyba nie będzie wyboru i trzeba będzie taki zakupić . Nie wiem jak sama inaczej wyjdę z maluchami an spacer. Jak to u was było??Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 19:55
-
Paulen, współczuję Ci stresu, ale sądzę, że jesteś pod dobra opieką i żadna krzywda się dzidzi nie stanie.
A co do brzucha i ssania w żołądku - mam tak od kilku dni, ciągle muszę coś przeżuwać, a coraz mniej ma na to ochotę, zwłaszcza że mam mdłości. Jutro w pracy może być nieciekawie.
Brzuch też mi wysadza wzdęciowo, wyglądam jakbym była w 4 miesiącu. -
Hej Kobietki
i ja z Wami jestem kibicuje mocno, ale mialam taki weekend ze nie mialam nawet chwilki aby zajrzec tutaj.
Ja mam we wtorek wizyte u lekarza to bd 5t4d i juz nie moge sie doczekac.
Tylko jak na złość dopadlo mnie chorobsko jakies i jeszcze na nosie poczatki oprychy od wycierania nosa. Polecacie cos bezpiecznego??
-
ScarlettKate wrote:Hej dziewczyny tez jestem z wami
Tylko czasu mało sama jestem z synkiem mąż dużo pracuje .
Mam detektor tętna płodu z pierwszej ciąży i powiem ze używałam go raz w tyg max 2 razy na tydzień by posłuchać serduszka. Nie liczyłam nic i nie kombinowałam nagrałam tez na pamiątkę i powiem wam ze właśnie jak miałam kiepski dzień to jak słyszałam serduszko od razu było mi lepiej
Ja o monitorze oddechu myślę.Z Alankiem go nie miałam bo spał w dostawce a ja przez kilka miesięcy nie spalam a czuwałambyłam mama zombie, teraz się zastanawiam bo ciążki miałam właśnie ten okres noworodkowy a tak byłabym spokojniej spała.
Paulen trzymaj się tam !!! Bedzie dobrze
witam nowe ciężarówki.
Mam pytanie o wózek. Bo myślę jak rozwiązać te kwestie. Rożnica będzie 1,5 roku miedzy maluchami maż pracuje często go ie a czy taki wózek rok po roku jest funkcjonalny??? Bo chyba nie będzie wyboru i trzeba będzie taki zakupić . Nie wiem jak sama inaczej wyjdę z maluchami an spacer. Jak to u was było??
Wózek rok po roku, jest bardzo duży wybór ma pewno znajdziesz coś odpowiedniego
klauuudia lubi tę wiadomość