X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Musisz skopiować prawym adres URL klikając na obrazek a potem wstawić pomiędzy [ IMG ] [ / IMG ] - bez spacji

Poniżej zdjęcie :)
    1408831698_hgn3pm_600.jpg[img][/img]
    Dzięki! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 13:00

Agnella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika wrote:
    Pytanie mam jeszcze do tych, które mają Hashimoto (z tego co kojarzę, niektóre z Was mają) chodzicie do endokrynologa w ciąży?
    Ja akurat mam z ubezpieczenia grupowego w pracy a nie z NFZ, i jak zaszłam w ciążę każe mi przyjeżdżać co 4 tygodnie z wynikami. Ja i tak umawiam się rzadziej, tak co 5 lub 6 tygodni.
    Ciekawa jestem, czy też tak macie? Gdybym miała płacić za to z własnej kieszeni to bym pewnie się postawiła, bo coś czuję że to jakieś naciągactwo..
    Ja nie mam Hashimoto,
    ale miałam skoki tsh.
    Mimo zapisanego euthyroxu przez gina,niepokoiło mnie to i chodzę do endo też z ubezpieczenia z pracy.
    Dzięki temu wiem,że mam guzki w obu płatach i teraz też chodzę co 4-6tyg i przed wizytą zawsze robię badania.
    Hashimoto wykluczone,ale guzki podobno zostaną mi po ciąży.

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia dokładnie! ;) Jak naprawdę czegoś potrzebuję to nie wchodzę do dzieciowych sklepów :P

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 24tc
    Dzisiaj wizyta na 17 i dowiemy sie co z syjka czy stanela czy nadal sie skraca , byle w dobra strone.
    Maz rano pojechal do Lidla i mnie zadziwil dostal wszystko co chcialam 3 paki body 62/68, 3 paki spodenek na 62/68, dwie zgrzewki skarpetek. Bylam pod wrazeniem ze wszystko dostal co chcialam, maly juz ma wyprawke na jesien i czesc zimy :) :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 13:09

Emisia35, pilik lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą ważyłam 80 kg i na początku schudłam 4 kg a teraz ważę 80,5. Wiadomo że nikt nie chce dużo przytyć ale już się zmartwiłam że to źle dla dziecka, ale gin mnie uspokoiła że jest w porządku. Choć dziwi mnie to bo w udach troche przytylam, brzuch powoli rośnie piersi wielkie a waga nic.to aż dziwne :p ale podejrzewam że to jeszcze ruszy, dopiero zaczęłam 6 miesiąc

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:35

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przytyłam 5 kg i jestem naprawdę szczęśliwa z tego powodu :) Przed ciążą ważyłam 48 kg, potem spadło do 47, a dzisiaj ważyłam się i pokazało 53 kg <3 Chciałabym przytyć jeszcze z 10 kg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Ja mam hashimoto i w pierwszej ciąży też często latałam do endokrynologa, bo mi tak ustalał wizyty, tylko właśnie że za każdą wizytę stówka.

W tej ciąży stwierdziłam że to chrzanię (tak jak całą masę innych rzeczy, ostatnio to ja już przed porodem rezerwowałam lokal na chrzciny:D).

Powód jest prosty- moje hashimoto jest dosyć spokojne i daje się ujarzmić;). Co szłam do endokrynologa to właściwie tylko pokazać wyniki i ewentualnie zmieniał mi dawkę na taką jak się tego sama spodziewałam. Jedynie, że trochę się u niego dowiedziałam jak to dokładnie działa i jakie normy powinny być w ciąży. Teraz już mam tą wiedzę i jak robię sobie wyniki to wiem czy jest dobrze czy źle. Ogólnie jako endokrynolog i tak był super, bo dokładnie tłumaczył, a nie "wszystko dobrze, dalej te same leki, 100 zł poproszę" jak niektórzy inni. No ale i tak szkoda kasy, jak lekarz rodzinny też mi umie ustawić dawkę i ginekolog też. Co innego gdyby coś się działo, ale póki wyniki są ok na tych lekach, które mam to nie widzę potrzeby wydawania kolejny raz 100 zł.

Ja ubranka pewnie będę prała jak będzie ciepło. Ostatnio rodziłam w listopadzie to prałam właśnie w lato. Teraz myślę około maja.

Mam nadzieję, że wcześniaka nie urodzę, bo wczoraj jak się wzięłam za przesuwanie mebli to mąż się nie mógł nadziwić jak wrócił z pracy, że ja to sama w ciąży wszystko poprzesuwałam. I fakt- trochę czułam napięcie w dole brzucha. Ale z córką w ciąży w sumie te same meble przesuwałam, bo przenosiłam męża gabinecik do salonu, żeby zrobić miejsce na dziecięcy pokój. A wczoraj przenosiłam je z salonu do sypialni, bo do salonu nie mam drzwi, a w sypialni mogę to zamknąć przed córką, która ciągle biegała ze śrubokrętami albo próbowała wyssać spray oznaczony "chronić przed dziećmi". Tak więc poczułam konieczność zabezpieczenia pomieszczenia:D.
    Szalona!!! :D

• Ha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2 tygodnie temu miałam 8 kg na plusie. Startowałam z wagą 57kg. Osoby z boku twierdzą że poza brzuchem nie widać abym przytyła :)

O ciuszkach w lidlu zapomniałam i niestety nie mam już jak dzisiaj tam podjechać. Szkoda bo bardzo podobały mi się pościele.

Wczoraj przyszła moja paka z allegro. Ale się cieszyłam gdy ją rozpakowywałam :) A dzisiaj udało mi się kupić Łucji trochę perełek Nexta. Uwielbiam tą firmę :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak urodzimy to będzie temat ;D jak schudnąć... schudłam tyle i tyle ;D

Emisia35, Tini lubią tę wiadomość

• palusia171 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 09:04

• palusia171 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 08:48

• welonka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzięłam się dzisiaj za szafe mowie przejrzę odłożę w to co się nie mieszczę powyrzucam w tym w czym nie chodzę ,żeby przed remontem było mniej i co wszystkiego szkoda mi nic wolnego miejsca nie zrobiłam;d

ja po porodzie mam nadzieje że moja waga stanie tak 56-58 kg a nie wrócę do tej przed ciąży

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże!
    Szczepienia w pierwszej dobie życia uważam za szaleństwo, a szczepionka profilaktyczna w ciąży? K*rwa, nóż się w kieszeni otwiera (przynajmniej mi).

firanki na duszę, palusia171 lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Ja 2 tygodnie temu miałam 8 kg na plusie. Startowałam z wagą 57kg. Osoby z boku twierdzą że poza brzuchem nie widać abym przytyła :)

O ciuszkach w lidlu zapomniałam i niestety nie mam już jak dzisiaj tam podjechać. Szkoda bo bardzo podobały mi się pościele.

Wczoraj przyszła moja paka z allegro. Ale się cieszyłam gdy ją rozpakowywałam :) A dzisiaj udało mi się kupić Łucji trochę perełek Nexta. Uwielbiam tą firmę :)

Ha to mam tak samo z Nextem ;) Wczoraj właśnie zamówiłam większość ciuszków stamtąd i czekam na pakę, to dopiero będzie radość :D

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palusia171 wrote:
    Jeśli chodzi o wyprawkę to pokój już się szykuje. Meble są w kartonach,czekają na złożenie. Wszystko zamówiłam z promocji w Vox. Kołderki itp do łóżeczka zamówione.oczywiscie nie czytałam opinii o minky,a kupiłam dwa komplety.najwyzej schowam na zimę ;) wanienka, szumisie, laktator, podgrzewacze,nianie i monitory mam. Teraz w sumie pierdoły ;)
    Który model vox wybrałas?? dla jednej z dziewczyn mam magnolię i super jakość już 8 lat rewelacyjnie się trzyma. Teraz też chcę vox tylko coś innego:)

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Axana Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:33

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro zaczne 27tc i tez przytyłam 7kg a na ostatniej wizycie (3tyg temu) ważyłam w ogóle więcej niż teraz...wiec nie wiem, może ta waga szaleje czy co a może się opilam za dużo wody. Nie mam pojęcia ale potem "schudłam" 2kg i teraz kilo do przodu w tym tyg znów. Łącznie +7 od początku ciąży i uważam że to nie jest dużo.

Jutro idę na krzywa cukrowa, na szczescie z mężem. Trzymajcie kciuki bo ja się mega tego badania boję/brzydzę. Nie lubię strasznie słodkiego picia nic nie słodzę i martwię się czy dam radę jutro. Bądźcie ze mną :-*

Co do Lidla, byłam dziś, ale może dlatego że to Wrocław to już o 12:00 nie było innych rozmiarów niż L i XL z damskich... ;)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wagą z wizyty u gina w ogóle nie sugeruję, bo nie dość, że wizyty mam wieczorne (nawet ok 21), to położna waży w ubraniach i butach, jakoś nie umiem oszacować ile od tej wagi trzeba by odjąć.

W lidlu nie byłam, chociaż korciło trochę.
    Zła jestem tylko na te ich rozmiary, chętnie zakupiłabym biustonosze do karmienia, ale obwody od 80 się zaczynają, powariowali.
    Noszę 65, teraz może i 70 byłoby znośne, szkoda że nie mają.

My dla małej nie mamy jeszcze nic kompletnie. Chyba jestem jedyna?
    Wszystko sobie upatrzę wcześniej i zakupię co trzeba jakoś w maju.

klz9hdgetuhl70jy.png
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam w Lidlu i kupiłam dla siebie kilka rzeczy ;) byłam jakoś po 8 i już większość rzeczy nie było:) z rozmiarów to tylko s i M zostały ;)

Szczęśliwa2017
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ