X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę w łóżku od 3 godzin i się kręcę,w ogóle nie chce mi się spać.Masakra ;/

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    preg.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam tak czasami, że budzę się w nocy i nie mogę spać po 2-3 godziny. Za to dziś spałam jak zabita :-) Uroki ciąży niestety, nie ma lekko nawet w nocy

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • welonka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w studniówce, jeszcze tylko 100dni :-)

Alphelia, witaminkab, Leira, ptaszek, kokkosanka, Magda33, klauuudia, anna23, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

age.png
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wczorajszej wizycie - Klara ma już całe 860g. Chociaż lekarz dość mocno mnie zeźlił - podobno strasznie szybko tyje. Przytyłam dotychczas 6kg, waga przed ciążą w normie. Ehh... Czy to faktycznie aż tak dramatycznie dużo??

Mam też pytanie dotyczące wizyt lekarskich na NFZ - nigdy w życiu nie byłam u lekarza inaczej niż prywatnie, ale teraz chce iść do okulisty i dermatologa. I teraz pytanie - czy najpierw trzeba iść do ogólnego po skierowanie? Czy w ciąży są jakieś specjalne zasady? ( Że można bez skierowania, termin wizyty musi być wyznaczony w czasie nieprzekraczającym ilustracji dni?)

Marya lubi tę wiadomość

uwo93e3kxvexoenv.png

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba mieć skierowanie od rodzinneo.Ja jak szłam do kardiologa to miałam na skierowaniu ciąża i mnie przyjeli w 3 dni ale chyba mają 7 dni żeby cię przyjąć.Jak ns skier nie będzie info o ciąży to trzeba mieć dowód i kartę ciąży,przynajmniej w mojej przychodni tak jest

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    preg.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Ja też po wczorajszej wizycie - Klara ma już całe 860g. Chociaż lekarz dość mocno mnie zeźlił - podobno strasznie szybko tyje. Przytyłam dotychczas 6kg, waga przed ciążą w normie. Ehh... Czy to faktycznie aż tak dramatycznie dużo??

Mam też pytanie dotyczące wizyt lekarskich na NFZ - nigdy w życiu nie byłam u lekarza inaczej niż prywatnie, ale teraz chce iść do okulisty i dermatologa. I teraz pytanie - czy najpierw trzeba iść do ogólnego po skierowanie? Czy w ciąży są jakieś specjalne zasady? ( Że można bez skierowania, termin wizyty musi być wyznaczony w czasie nieprzekraczającym ilustracji dni?)
    Też mam 6 kg na plusie i jak narazie to w normie. A jestem tydzień przed Tobą.

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to mam ok 7 na plusie :/

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    preg.png

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, Komcia dziękuję za odpowiedzi.
    Mam wrażenie że mój gin chciałby zeby kobiety tyły max 3kg w całej ciąży. Zrobił wielkie oczy, jak mu powiedziałam, że owszem, zdarza mi si zjeść coś słodkiego... Aha , mam limit na 2 owoce/dobę

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Malinka, Komcia dziękuję za odpowiedzi.
    Mam wrażenie że mój gin chciałby zeby kobiety tyły max 3kg w całej ciąży. Zrobił wielkie oczy, jak mu powiedziałam, że owszem, zdarza mi si zjeść coś słodkiego... Aha , mam limit na 2 owoce/dobę
    Ja pewnie teraz mniej bede przybierać. Wcześniej motywacją było poprostu nie przytyć za dużo, a teraz jeszcze nie pogorszyć swojego stanu więc dietka murowana ;)

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:

No co Ty?
    6 kg to dużo?
    Mam podobnie i mnie lekarz pochwalił i powiedział,że ok.
    Dodam istotną info,że przed ciążą miałam nadwagę i nie powinnam przytyć więcej niż 10kg.
    Co do skierowań...
    Ja w swojej przychodni nie potrzebuję skierowań do tych specjalistów.
    Chyba,że miałoby to przyspieszyć wizytę,to tego noe wiem.
    Ale z dośwoadczenia Ci powiem,jeżeli o okulistę chodzi...jeśli nic Ci nie dolega to wstrzymałabym się z wizytą aż urodzisz...
    Do tego czasu może Ci się wzrok pogorszyć,a do tego poród...
    Pracowałam w branży optycznej 12lat i wszyscy okuliści,których znam mówili mi to samo.

• eunice. Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:35

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia, dziękuję za rzeczową odpowiedź!
    Do okulisty wybieram się tylko po to, żeby wykluczyć ewentualne wskazania do CC. Mam po prostu wadę wzroku, bez żadnych przygód typu jaskra czy odklejanie siatkówki itp. - przynajmniej nic o tym nie wiem... A okulary nowe i tak będę właśnie po porodzie dopiero sobie sprawiać.

uwo93e3kxvexoenv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na necie jest mnóstwo kalkulatorów wagi w ciąży,w poszczególnych tygodniach...
    Zaglądam tam czasem ;)

Np ten...
    https://mamotoja.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 09:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Emisia, dziękuję za rzeczową odpowiedź!
    Do okulisty wybieram się tylko po to, żeby wykluczyć ewentualne wskazania do CC. Mam po prostu wadę wzroku, bez żadnych przygód typu jaskra czy odklejanie siatkówki itp. - przynajmniej nic o tym nie wiem... A okulary nowe i tak będę właśnie po porodzie dopiero sobie sprawiać.
    Dużą masz wadę wzroku?

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też, ja też 100-dniówka :-) Jakieś Piccolo czy coś, trzeba wypić z tej okazji albo chociaż dodatkową szklankę wody :-D

kokkosanka, welonka, Magda33, Emisia35, witaminkab, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prawie 6kg do przodu, z czego połowę przybralam w ostatnich 5 tygodniach. W trzecim trymestrze już się tyle nie tyje więc mam nadzieję że waga wkrótce zwolni.
    Co do okulisty i dentysty to w mojej karcie ciąży jest miejsce na konsultacje przed porodem. Warto iść:)

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się witam w studniowce:-) myślę jak to uczcić? ;-)

welonka, Magda33, ptaszek, witaminkab, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie24t3d było 6kg na plusie .

Ptaszka ja dziękuję za picolo po sylwestrze mam z nim złe wspomnienia:d zostanę przy szklance mleka 3% :d

Emisia35 lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Dużą masz wadę wzroku?
    Przy ostatnim badaniu, niecały rok temu, -4 dioptrie.

uwo93e3kxvexoenv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Przy ostatnim badaniu, niecały rok temu, -4 dioptrie.
    Aaaa...no to więcej niż u mnie...
    Idź,idź... ;)

firanki na duszę lubi tę wiadomość

‹‹ 638 639 640 641 642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ