CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała_Mii wrote:Cześć dziewczyny
Dawno mnie tu nie było .... ale wiecie chciałabym wam się pochwali ❤️Mój Gabrys sprawił cud !! Wczoraj i dzisiaj ujrzałam znowu dwie kreseczki ❤️ Boje się ale uczucie szczęścia w obliczu takiej tragedi jest tak ogromne ze przewyższa ten strach . Teraz wiem ze nasz Aniołek z góry patrzy i czuwa nad nami i teraz już wszytko będzie dobrzepoprostu niechcial chyba się męczyć w upały i wybrał jesień
) pozdrawiam was i życzę spokojnej drugiej połowy ciąży i szczęśliwego rozwiązania
)
Mała Mii bardzo się cieszę ❤ Ogromne gratulacje. Odzywaj się do nas częściej -
A_n_k_a_80 wrote:Ja mialam usowane zylaki z lewej nogi bo mam refluks ale znowu wyszly
6 miesiecy po pologu wybiore sie na konsultacje i usowanie.
no i też już się nastawiam na zabieg. Nie wiem czy laserowo jest refundowane.
-
A_n_k_a_80 wrote:Super ze wizyta ok. U nas tez 1,5 roczna Amela i trudno lez3c a powinnam.
Jaka masz dluga szyjke? -
nick nieaktualnyKomcia, ja też mam ogromne problemy z wypróżnianiem (przed ciążą tego nie było). Piję dużo, jem zupy, codziennie jabłko, do tego suszone śliwki. Kupiłam nawet laximama - suplement niby pomagający z zatwardzeniach, ale jak na razie guzik pomógł.
Nie mam już pomysłów. Chyba taka moja uroda. -
Czara wrote:Komcia, ja też mam ogromne problemy z wypróżnianiem (przed ciążą tego nie było). Piję dużo, jem zupy, codziennie jabłko, do tego suszone śliwki. Kupiłam nawet laximama - suplement niby pomagający z zatwardzeniach, ale jak na razie guzik pomógł.
Nie mam już pomysłów. Chyba taka moja uroda.
Polecam włączyć do diety kefir min. 400g, i więcej warzyw: marchewka i kalafior surowe, brokuły, brukselka, nie rozgotowane, tylko lekko twarde, avocado, sok z kiszonej kapusty i ogórków i surówki z tychże, owsianka, siemię lniane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 12:20
Czara lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Mała Mi super wieści! Teraz musi być już tylko dobrze:*
Ja pytałam wczoraj gina o immunoglobulinę i powiedział, że skoro nie krwawię, to nie ma potrzeby. Po poprzednim porodzie dostałam zastrzyk i to on ma chronić obecną ciąże. Ufam mu więc nic z tym nie robię.
Po wizycie ok, szyjka w porządku mimo że czasami brzuch zmienia się w mega twardą kulkę. Dzidziuś jest nadal chłopcem, także chyba już tak zostanie;) nie wiem ile waży, bo tylko słuchalismy serduszka. Czas wybrać imię, ale nie mogę dogadać się z mężem w tym temacie;)Andziula_1988, Kropka89, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość
-
Eunice, pisalas kiedyś że kupiłaś wózek Phil and Teds. Pochwal się, jaki dokładnie model wybralas? Ja w dalszym ciągu nie wiem co w kwestii wózka. Jakoś dostawka mnie nie przekonuje.. Poza tym mam wrażenie, że nie zamieszczę się w sklepie między kasami, a na ulicy zajmę cały chodnik...
Komcia lubi tę wiadomość
-
A_n_k_a_80 wrote:Polecam czopki hemorektal raz dziennie i przejdzie tez tak mialam z poczatkiem ciazy biore dodatkowo cyclo3fort i jak narazie spokoj...podlecz to teraz bo przy parciu wyjdzie Ci sliwa i bedziesz leczyc dluzej i bedzie bardziej bolesne.
I nie wiem czy faktycznie ciąża rok po roku spowoduje że zdecydowanie pogorszyłam swój stan.
Mała_Mii cudowna wiadomość!!
-
Mała_Mii wrote:Cześć dziewczyny
Dawno mnie tu nie było .... ale wiecie chciałabym wam się pochwali ❤️Mój Gabrys sprawił cud !! Wczoraj i dzisiaj ujrzałam znowu dwie kreseczki ❤️ Boje się ale uczucie szczęścia w obliczu takiej tragedi jest tak ogromne ze przewyższa ten strach . Teraz wiem ze nasz Aniołek z góry patrzy i czuwa nad nami i teraz już wszytko będzie dobrzepoprostu niechcial chyba się męczyć w upały i wybrał jesień
) pozdrawiam was i życzę spokojnej drugiej połowy ciąży i szczęśliwego rozwiązania
)
Bardzo się cieszę, że Ci się udało!
Naprawdę! Znam i ten ból straty i radość z udanego, kolejnego podejścia. Życzę Ci, żeby już tym razem wszystko było OK, a sama ciąża, żeby była nudna i szybko zleciała -
Dziewczyny macie jakieś oznaczenia w książeczce ciąży co do wielkości macicy?
Już wczoraj wam pisalam że okropnie bolą mnie żebra właśnie od wczoraj. Na ost wizycie w zeszłym tyg usłyszałam od następczyni mojej ginki że mam już bardzo duża macice ale żeby już czuć ucisk jakiś na żebra? Hmmm sama nie wiem co o tym myśleć. .. -
klauuudia wrote:Dziewczyny macie jakieś oznaczenia w książeczce ciąży co do wielkości macicy?
Już wczoraj wam pisalam że okropnie bolą mnie żebra właśnie od wczoraj. Na ost wizycie w zeszłym tyg usłyszałam od następczyni mojej ginki że mam już bardzo duża macice ale żeby już czuć ucisk jakiś na żebra? Hmmm sama nie wiem co o tym myśleć. ..
W karcie ciąży chyba nie robi się zapisów odnośnie wielkości macicy
Aczkolwiek możesz czuć ucisk na żebra - ja poczułam już kilka kopniaków na wysokości żeber (tej górnej części) tyle, że w centralnej części brzucha. Też byłam w szoku, że tak wysoko, ale dzieciaczki są już duże, więc dlaczego nie?
Jeśli główka jest w dolnej części macicy, a maluch ma dł. ok 33 cm to można sobie wyobrazić jak wysoko kopnie po wyprostowaniu nóg -
klauuudia wrote:Dziewczyny macie jakieś oznaczenia w książeczce ciąży co do wielkości macicy?
Już wczoraj wam pisalam że okropnie bolą mnie żebra właśnie od wczoraj. Na ost wizycie w zeszłym tyg usłyszałam od następczyni mojej ginki że mam już bardzo duża macice ale żeby już czuć ucisk jakiś na żebra? Hmmm sama nie wiem co o tym myśleć. ..ogólnie mam brzuch taki jak w poprzedniej ciąży gdzieś w 30tc. Czuję już duszność, ucisnieta przeponę...nie wiem co to będzie w kwietniu/maju
-
Leira dziękuję za odpowiedź
. Pytam bo mieszkam w Niemczech i tutaj oznaczają jakimś dziwnym szyfrem wysokość macicy i ż tego co czytałam moja odpowiada wielkości 32 tyg albo 34 tyg ciąży już teraz nie pamiętam...
Teraz w pon mam wizytę ale tylko na glukoze postaram się ich jednak poprosić żeby zrobili mi USG że względu na ten ból... -
Trójka ja właśnie to samo . W poprzedniej ciąży też czułam ucisk na żebra do tego stopnia że lezalam w łóżku i ruszyć się nie mogłam ale to było coś ok 35 tyg ciąży a gdzie to jeszcze ...
W czwartek jak robili mi USG wyszło że maluch ma 660g niestety nie wiem ile mierzy ale jest jeszcze stosunkowo mały w porównaniu z tym co będzie...
A marya mogłabyś dopisać U mnie na pierwszej stronie że będzie OlivierMarya lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U.mnie macica sięga do pępka, czuję bardzo wyraźnie bo jak mam skurcze to dokładnie ta część brzucha mi twardnieje. A poza tym jeczecze cały czas mam wklesniety pępek, gdyby była większa byłby albo wypukły albo płaski.