X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ha Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Cześć dziewczyny ;)
    Dawno mnie tu nie było .... ale wiecie chciałabym wam się pochwali ❤️Mój Gabrys sprawił cud !! Wczoraj i dzisiaj ujrzałam znowu dwie kreseczki ❤️ Boje się ale uczucie szczęścia w obliczu takiej tragedi jest tak ogromne ze przewyższa ten strach . Teraz wiem ze nasz Aniołek z góry patrzy i czuwa nad nami i teraz już wszytko będzie dobrze ;) poprostu niechcial chyba się męczyć w upały i wybrał jesień ;)) pozdrawiam was i życzę spokojnej drugiej połowy ciąży i szczęśliwego rozwiązania ;))

Mała Mii bardzo się cieszę ❤ Ogromne gratulacje. Odzywaj się do nas częściej :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Ja mialam usowane zylaki z lewej nogi bo mam refluks ale znowu wyszly :/ 6 miesiecy po pologu wybiore sie na konsultacje i usowanie.
    A jaka metodą miałaś usuwane? Czy na NFZ? Ja w przyszłym tygodniu się wybieram na konsultacje czy clexane będę musiała brać :( no i też już się nastawiam na zabieg. Nie wiem czy laserowo jest refundowane.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Super ze wizyta ok. U nas tez 1,5 roczna Amela i trudno lez3c a powinnam.
    Jaka masz dluga szyjke?
    Nie wiem bo ja tylko na koniec wizyty dowiaduje się że jest ok. Dziś udało mi się w karcie zobaczyć ile waży stąd mogłam się tym pochwalić. A tak nic nie wiem.

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia, ja też mam ogromne problemy z wypróżnianiem (przed ciążą tego nie było). Piję dużo, jem zupy, codziennie jabłko, do tego suszone śliwki. Kupiłam nawet laximama - suplement niby pomagający z zatwardzeniach, ale jak na razie guzik pomógł.

Nie mam już pomysłów. Chyba taka moja uroda.

• ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Komcia, ja też mam ogromne problemy z wypróżnianiem (przed ciążą tego nie było). Piję dużo, jem zupy, codziennie jabłko, do tego suszone śliwki. Kupiłam nawet laximama - suplement niby pomagający z zatwardzeniach, ale jak na razie guzik pomógł.

Nie mam już pomysłów. Chyba taka moja uroda.
    A bierzesz żelazo?

Polecam włączyć do diety kefir min. 400g, i więcej warzyw: marchewka i kalafior surowe, brokuły, brukselka, nie rozgotowane, tylko lekko twarde, avocado, sok z kiszonej kapusty i ogórków i surówki z tychże, owsianka, siemię lniane. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 12:20

Czara lubi tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi super wieści! Teraz musi być już tylko dobrze:*
    Ja pytałam wczoraj gina o immunoglobulinę i powiedział, że skoro nie krwawię, to nie ma potrzeby. Po poprzednim porodzie dostałam zastrzyk i to on ma chronić obecną ciąże. Ufam mu więc nic z tym nie robię.
    Po wizycie ok, szyjka w porządku mimo że czasami brzuch zmienia się w mega twardą kulkę. Dzidziuś jest nadal chłopcem, także chyba już tak zostanie;) nie wiem ile waży, bo tylko słuchalismy serduszka. Czas wybrać imię, ale nie mogę dogadać się z mężem w tym temacie;)

Andziula_1988, Kropka89, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice, pisalas kiedyś że kupiłaś wózek Phil and Teds. Pochwal się, jaki dokładnie model wybralas? Ja w dalszym ciągu nie wiem co w kwestii wózka. Jakoś dostawka mnie nie przekonuje.. Poza tym mam wrażenie, że nie zamieszczę się w sklepie między kasami, a na ulicy zajmę cały chodnik...
    :)

Komcia lubi tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Polecam czopki hemorektal raz dziennie i przejdzie tez tak mialam z poczatkiem ciazy biore dodatkowo cyclo3fort i jak narazie spokoj...podlecz to teraz bo przy parciu wyjdzie Ci sliwa i bedziesz leczyc dluzej i bedzie bardziej bolesne.
    Tyle, że poza tą kroplą krwi i lekkiego dyskomfortu do 2-3 godzin "po", to nie mam żadnych dolegliwości - nic mnie nie boli. Podobnie było po było po porodzie. I teraz nie wiem czy to leczyć i jak długo jak nie mam żadnych objawów. Mimo wszystko umówiłam sie do internisty - nie chce tego doprowadzić do jakiś etapów wypadania (tak, tak juz się naczytałam). Muszę od specjalisty usłyszeć jak bardzo jest źle i co robić, aby na starość móc siedzieć ;)

I nie wiem czy faktycznie ciąża rok po roku spowoduje że zdecydowanie pogorszyłam swój stan.

Mała_Mii cudowna wiadomość!!

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Edytaaa Znajoma

Wysłany: 21 lutego 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie dzisiaj "studniówka ten czas faktycznie szybko leci... Ja też mam konflikt i co miesiąc sprawdzają czy nie powstają przeciwciala...

tomania2806, Magda33, klauuudia, Marya, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

3jgxk0s37fedlcal.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi, wspaniałe wieści! <3 gratulacje i spokojnej i szczęśliwej ciąży! Wpadaj czasami opowiedzieć jak się macie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:32

Marya lubi tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Cześć dziewczyny ;)
    Dawno mnie tu nie było .... ale wiecie chciałabym wam się pochwali ❤️Mój Gabrys sprawił cud !! Wczoraj i dzisiaj ujrzałam znowu dwie kreseczki ❤️ Boje się ale uczucie szczęścia w obliczu takiej tragedi jest tak ogromne ze przewyższa ten strach . Teraz wiem ze nasz Aniołek z góry patrzy i czuwa nad nami i teraz już wszytko będzie dobrze ;) poprostu niechcial chyba się męczyć w upały i wybrał jesień ;)) pozdrawiam was i życzę spokojnej drugiej połowy ciąży i szczęśliwego rozwiązania ;))

Bardzo się cieszę, że Ci się udało!
    Naprawdę! Znam i ten ból straty i radość z udanego, kolejnego podejścia. Życzę Ci, żeby już tym razem wszystko było OK, a sama ciąża, żeby była nudna i szybko zleciała :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś oznaczenia w książeczce ciąży co do wielkości macicy?
    Już wczoraj wam pisalam że okropnie bolą mnie żebra właśnie od wczoraj. Na ost wizycie w zeszłym tyg usłyszałam od następczyni mojej ginki że mam już bardzo duża macice ale żeby już czuć ucisk jakiś na żebra? Hmmm sama nie wiem co o tym myśleć. ..

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_mii bardzo się cieszę:) <3

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Już wczoraj wam pisalam że okropnie bolą mnie żebra właśnie od wczoraj. Na ost wizycie w zeszłym tyg usłyszałam od następczyni mojej ginki że mam już bardzo duża macice ale żeby już czuć ucisk jakiś na żebra? Hmmm sama nie wiem co o tym myśleć. ..

W karcie ciąży chyba nie robi się zapisów odnośnie wielkości macicy :P
    Aczkolwiek możesz czuć ucisk na żebra - ja poczułam już kilka kopniaków na wysokości żeber (tej górnej części) tyle, że w centralnej części brzucha. Też byłam w szoku, że tak wysoko, ale dzieciaczki są już duże, więc dlaczego nie?

Jeśli główka jest w dolnej części macicy, a maluch ma dł. ok 33 cm to można sobie wyobrazić jak wysoko kopnie po wyprostowaniu nóg :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Nie mam takich notatek w karcie, ale powiem ci, że ja już czasem czuję kopniaki właśnie gdzieś pod żebrami...przeraża mnie to bo to bardzo szybko. Sama ginka też mówi że już wysoko jest macica. No ale nic z tym nie zrobię, nie przywiąże jej sobie :P ogólnie mam brzuch taki jak w poprzedniej ciąży gdzieś w 30tc. Czuję już duszność, ucisnieta przeponę...nie wiem co to będzie w kwietniu/maju

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira dziękuję za odpowiedź :). Pytam bo mieszkam w Niemczech i tutaj oznaczają jakimś dziwnym szyfrem wysokość macicy i ż tego co czytałam moja odpowiada wielkości 32 tyg albo 34 tyg ciąży już teraz nie pamiętam...
    Teraz w pon mam wizytę ale tylko na glukoze postaram się ich jednak poprosić żeby zrobili mi USG że względu na ten ból...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trójka ja właśnie to samo . W poprzedniej ciąży też czułam ucisk na żebra do tego stopnia że lezalam w łóżku i ruszyć się nie mogłam ale to było coś ok 35 tyg ciąży a gdzie to jeszcze ...
    W czwartek jak robili mi USG wyszło że maluch ma 660g niestety nie wiem ile mierzy ale jest jeszcze stosunkowo mały w porównaniu z tym co będzie...

A marya mogłabyś dopisać U mnie na pierwszej stronie że będzie Olivier <3

Marya lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj na przykład widać gdzie mniej więcej jest dno macicy w danym tygodniu:

images?q=tbn:ANd9GcT-6kwFcxqSylQ2cm1lhwU1c3l8XDAdhQ47SVTEkX2-ldkOnbpF

ciaza-rysunki.jpg

fig2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 14:18

klauuudia, Emisia35, Leira, Werka921 lubią tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mii gratulacje <3

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U.mnie macica sięga do pępka, czuję bardzo wyraźnie bo jak mam skurcze to dokładnie ta część brzucha mi twardnieje. A poza tym jeczecze cały czas mam wklesniety pępek, gdyby była większa byłby albo wypukły albo płaski.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ