X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella dziewczyno przestań stresować się tym ułożeniem ;) jest pełno czasu jeszcze.
    My z mężem po mału zaczynamy zbierać rzeczy do urządzenia pokoiku :) w weekend chcemy jechać wybrać farbę. Zamówiłam już naklejki na ścianę. Wybrałam lampę sufitową, plakaty do wydrukowania. Mam też wizję na dywanik i przewijak ale to musi poczekać ;) nawet mąż bardzo się w to zaangażował i sam mnie popędza.

Werka na zdjęciach ewidentnie widać klejnoty rodzinne hehe.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trójka to musi być super sprawa z tym urządzeniem pokoju dla dziecka, sama nie mogę się tego doczekać :D jaką wybierałaś lampę sufitowa? Ja na razie mam zamówiony przewijak, łóżeczko i materac i zrobiłam plakat trzyczęściowy do kącika małej :)

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Trójka to musi być super sprawa z tym urządzeniem pokoju dla dziecka, sama nie mogę się tego doczekać :D jaką wybierałaś lampę sufitowa? Ja na razie mam zamówiony przewijak, łóżeczko i materac i zrobiłam plakat trzyczęściowy do kącika małej :)
    Myślałam o szarej w białe gwiazdki, na ścianie też będą właśnie gwiazdki i księżyc z misiem. :)

Alphelia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:32

atdcpiqv8drqss4a.png
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my planujemy z mężem narysować góry w pokoju na jednej scianie:) na drugiej będą plakaty a na trzeciej pasy:) farby już mamy:D więc niebawem będę zamawiać lozeczko :)

Alphelia, Leira, welonka, klauuudia, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa2017
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny twardy brzuch to rzeczywiście twardy ? Mam taki jak piłka oraz jakby skóra była mega napięta jakby brzuch był do niej za duży. Do tego czuje takie fale od połowy brzucha po pochwe. Czy to normalne ? Mialyscie tak ?bo nie wiem czy Panikowac :(

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny twardy brzuch to rzeczywiście twardy ? Mam taki jak piłka oraz jakby skóra była mega napięta jakby brzuch był do niej za duży. Do tego czuje takie fale od połowy brzucha po pochwe. Czy to normalne ? Mialyscie tak ?bo nie wiem czy Panikowac :(

Twardy brrzuch to taki właśnie twardy, że jak dotkniesz to się nie ugina :) Weź sobie magnez ewentualnie no spę, połóż się, a jak nie przejdzie albo będziesz miała skurcze to na IP.

Kalinkaabc lubi tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaczelo dzisiaj zebro boleć rano już czułam ale teraz boli już konkretnie ...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę że rozpakuje się w maju bo poprzednie ciąże zakończyłem w 39 i 38 tc. A że termin wg om na 1 czerwca... :-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po połówkowym ;) wszystko jest w porządku, Laura waży 469 g i na razie nadal zostaje Laurą :p łożysko mam na przodzie dlatego tak długo nie czułam ruchów a jak już czuję to bardzo słabe, ale rozumiem że im wyższa ciąża tym będę bardziej czuć mimo przodującego lozyska? ;)
    Gin powiedziała ze mam torbiel Nabotha przy kanale szyjki macicy ale to nic nie znaczy, nic nawet na to nie dostałam. Mam nadzieję że to faktycznie nic takiego. Szyjka jest ok.
    No i to że nie tyje i cukier coraz niższy to nic tylko się cieszyć bo z dzieckiem wszystko ok :)

Magda33, klauuudia, Leira, Komcia, witaminkab, Andziula_1988, Kropka89, Axana, Marya lubią tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam łożysko z przodu ale szczerze powiedziawszy jak do tej pory porownujac poprzednia ciążę gdzie łożysko było z tyłu nie czuje różnicy co do ruchów. Sama nie wiem dlaczego bo powinny być normalnie mniej wyczuwalne ...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to tutaj taka cisza? U nas dziś kolejna wizyta :-) już nie mogę się doczekać usłyszeć bijacego serduszka. Żałuję tylko że u nas na NFZ wizyta trwa ok 5 minut i w dodatku monitor tak jest ustawiony, że tylko lekarz wszystko widzi. Fotek też żadnych się na pamiątkę nie dostaje więc tą ciąża to takie trochę incognito:-( ale planuje w marcu jechać prywatnie na 3d to nadrobie podglądanie malutkiej <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 06:49

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    Melduję się po połówkowym ;) wszystko jest w porządku, Laura waży 469 g i na razie nadal zostaje Laurą :p łożysko mam na przodzie dlatego tak długo nie czułam ruchów a jak już czuję to bardzo słabe, ale rozumiem że im wyższa ciąża tym będę bardziej czuć mimo przodującego lozyska? ;)
    Gin powiedziała ze mam torbiel Nabotha przy kanale szyjki macicy ale to nic nie znaczy, nic nawet na to nie dostałam. Mam nadzieję że to faktycznie nic takiego. Szyjka jest ok.
    No i to że nie tyje i cukier coraz niższy to nic tylko się cieszyć bo z dzieckiem wszystko ok :)
    Łożysko z przodu,nie jest łożyskiem przodującym.
    Ja też mam łożysko na przedniej ścianie.
    A łożysko przodujące jest wtedy,kiedy znajduje się przed ujściem szyjki macicy.
    Ja pomimo tak umiejscowionego łożyska,ruchy odczuwam wyraźnie.

• Komcia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pokoik mamy urządzony - Młoda w nim mieszka, więc braciszek się tylko wprowadzi ;)
    Dziewczyny muszę zapytać, bo od przedwczoraj mnie to wstydliwe pytanie męczy ;(
    Tytułem wstępu: Po porodzie 9 miesięcy temu zdarzyło mi się dwa razy lekko krawaic przy załatwianiu - zaparciach (jakies dwa tygodnie po porodzie). Domysliłam się co to może być i doczytałam ze tak sie zdarza. Jednak jako ze nic nie bolało, a dolegliwość po dwóch dniach się skończyła - przestałam się obawiać problemu. Jednak teraz w 23 tyg znowu problem wrócił (juz w ciąży). Znowu jednorazowo, troche krwi, lekki dyskomfort przez pare godzin i koniec tematu. Lekarka powiedziała zeby sie nie przejmowac bo moze sie zdarzyć . Nawet nie byłam zaskoczona - bo bardzo mało piłam (od dwóch dni wróciłam do pilnowania 1,5 litra dziennie). I teraz pytania: czy to problem na całe życie który będzie się nasilał, czy taka domena ciąży jak ma się predyspozycje. Czy fakt ciąży rok po roku spowodował dodatkowe pogorszenie się?
    Przepraszam ze tak wyskakuje z rana z taką dupną tematyką, ale nasłuchałam się od rodzicielki przez telefon (chciałam podpytac czy moze tez miała taki problem) że to wina ciazy rok po roku, że teraz to juz zawsze bede się męczyc i bedzie tylko gorzej, że tego nie da się wyleczyć (?)

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Co to tutaj taka cisza? U nas dziś kolejna wizyta :-) już nie mogę się doczekać usłyszeć bijacego serduszka. Żałuję tylko że u nas na NFZ wizyta trwa ok 5 minut i w dodatku monitor tak jest ustawiony, że tylko lekarz wszystko widzi. Fotek też żadnych się na pamiątkę nie dostaje więc tą ciąża to takie trochę incognito:-( ale planuje w marcu jechać prywatnie na 3d to nadrobie podglądanie malutkiej <3
    Tini to, wszystko zależy od lekarza. Jak zawsze chodziłam prywatnie i wtedy to właśnie wyglądało na zasadzie 5 minutowego. Teraz chodzę na NFZ i jestem bardzo zadowolona. Ostatnio byłam prawie godzinę, dostałam zdjęcie. Został zrobiony ze mną wywiad, omowilysmy wyniki badań, sprawdziliśmy maluszka i szyjke. Mnóstwo pytań i odpowiedzi. Chyba trafiłam na dobrą ginekolog :)

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Łożysko z przodu,nie jest łożyskiem przodującym.
    Ja też mam łożysko na przedniej ścianie.
    A łożysko przodujące jest wtedy,kiedy znajduje się przed ujściem szyjki macicy.
    Ja pomimo tak umiejscowionego łożyska,ruchy odczuwam wyraźnie.
    Ja też mam przodujące (w poprzedniej nie miałam) i ruchy wyczuwam bardzo dobrze ;p

Emisia35 lubi tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    My pokoik mamy urządzony - Młoda w nim mieszka, więc braciszek się tylko wprowadzi ;)
    Dziewczyny muszę zapytać, bo od przedwczoraj mnie to wstydliwe pytanie męczy ;(
    Tytułem wstępu: Po porodzie 9 miesięcy temu zdarzyło mi się dwa razy lekko krawaic przy załatwianiu - zaparciach (jakies dwa tygodnie po porodzie). Domysliłam się co to może być i doczytałam ze tak sie zdarza. Jednak jako ze nic nie bolało, a dolegliwość po dwóch dniach się skończyła - przestałam się obawiać problemu. Jednak teraz w 23 tyg znowu problem wrócił (juz w ciąży). Znowu jednorazowo, troche krwi, lekki dyskomfort przez pare godzin i koniec tematu. Lekarka powiedziała zeby sie nie przejmowac bo moze sie zdarzyć . Nawet nie byłam zaskoczona - bo bardzo mało piłam (od dwóch dni wróciłam do pilnowania 1,5 litra dziennie). I teraz pytania: czy to problem na całe życie który będzie się nasilał, czy taka domena ciąży jak ma się predyspozycje. Czy fakt ciąży rok po roku spowodował dodatkowe pogorszenie się?
    Przepraszam ze tak wyskakuje z rana z taką dupną tematyką, ale nasłuchałam się od rodzicielki przez telefon (chciałam podpytac czy moze tez miała taki problem) że to wina ciazy rok po roku, że teraz to juz zawsze bede się męczyc i bedzie tylko gorzej, że tego nie da się wyleczyć (?)
    Woda, kawa, błonnik, suszone śliwki, jabłuszka :) ja miałam dwa dni tą nieprzyjemność ale poradzilam się dziewczyn tego forum :)

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystko to stosowałam wcześniej i teraz do konca połogu też zamierzam - po śliwki mąż wczoraj leciał ;)
    Tutaj moja prośba: dziewczyny pijcie dużo!! nie dopuście do takiego stanu, bo sformułowanie "ból pupy" nabiera nowego znaczenia i nie jest do śmiechu ;)
    Tylko czy to naprawdę bedzie już tylko gorzej - lekarce tez zadam to pytanie, ale za dwa tygodnie (nie dajcie mi zwariować). Obecnie takie trzy incydenty (w sumie dwa) nie są przerażające.

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam przodujące łożysko i ruchy takie naprawdę wyraźne gdzie czuje jakby dzieliła nas cieniutka warstwa skory i widzę jak brzuch faluje zaczęłam czuć dopiero w tym tygodniu.

Ja u lekarza prywatnie tez nie dostaje fotek pamiątkowych np.buzi tylko Glowa brzuch kość udowa takich zdjęć mam multum .

Ja dzisiaj mam nieplanowana wizytę u Gina bo przyplątała sie jakas infekcja,i od nowa mimo leków zaczyna twardnieć brzuch .

age.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już nic nie rozumiem z tym łożyskiem :p wcześniej dziewczyny pisały że jak łożysko z przodu to właśnie gorzej czuć ruchy a teraz piszecie że nie ma znaczenia... ?
    Ja mam z przodu i to tak z prawej strony i jakiejkolwiek ruchy czuje dopiero tak od tygodnia i tylko z lewej strony. ale te ruchy są w sumie słabe, tylko jak się położę to czuję jakby bąbelki powietrza pękały, raz tylko poczułam tak mocno, wtedy chyba dostałam z główki ;p

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ