X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilek
    Szyjka poniżej 25 mm, kwalifikuje do założenia szwu w szpitalu... dobrze, ze idziesz na kontrole do swojego lekarza, do tego czasu staraj sie jak najwiecej lezec, zeby nie obciążać szyjki. I tak jak Anka napisała, szkoda, ze nie dał Ci luteiny :/ ja tez mam 100 rano i 100 wieczorem luteiny. Trzymaj sie!

lilek lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Werka921 Znajoma

Wysłany: 20 lutego 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też po połówkowym. 24 tydzień będzie w piątek :).
    Na połówkowym nie pokazał co ma między nóżkami, ale tydzień później poszłam prywatnie na USG i pokazał się ptak :).

Andziula_1988, Marya lubią tę wiadomość

ckai43r8l4qmvtn4.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Hej Kochane zbilżamy sie do naszych 100 dniówek :) A może którejs zostało juz 100 dni ??

JA niestety iałam dwa Tyg wyjete z zyci Synek chory ja chora konczymy oboje antybiotyki tak nas poskładało...

Moge prosic o zmiane imienia na głowenej stronie z Kornelii na Milenkę ??

Mi zostało 103 dni.. nie wiem kiedy to zleciało, pamiętam jak kalendarz belly pokazywał 268 dni, a ja kiedy myślałam o porodzie to dochodziłam do wniosku, że jeszcze do samego Nowego Roku tyle czasu - a tu proszę: już kończymy luty!

Tak naprawdę to zostaje nam marzec i kwiecień, bo pewnie w maju już niektóre z nas się rozpakują :P

Nie wiem czemu, ale ja sama mam silne przeczucie, że urodzę w maju, a ten czerwiec to pic na wodę, więc zobaczymy :P

ScarlettKate, Magda33 lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Werka921 Znajoma

Wysłany: 20 lutego 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/images/ba611792c5bf0.jpg
    https://zapodaj.net/images/c167c6204aa50.png

Chyba już niemożliwe, żeby na tym etapie się pomylić z "diagnozą płci", prawda? :)
    Aż nie dowierzam trochę do tej pory. Na dobrym sprzęcie chyba nei da rady pomylić pępowiny z siusiakiem, prawda?

ScarlettKate lubi tę wiadomość

ckai43r8l4qmvtn4.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Mi zostało 103 dni.. nie wiem kiedy to zleciało, pamiętam jak kalendarz belly pokazywał 268 dni, a ja kiedy myślałam o porodzie to dochodziłam do wniosku, że jeszcze do samego Nowego Roku tyle czasu - a tu proszę: już kończymy luty!

Tak naprawdę to zostaje nam marzec i kwiecień, bo pewnie w maju już niektóre z nas się rozpakują :P

Nie wiem czemu, ale ja sama mam silne przeczucie, że urodzę w maju, a ten czerwiec to pic na wodę, więc zobaczymy :P

ja Tez raczej w maju sie rozpakuje. Modle sie by tylko do 38 tc chociaz donosic :)
    Czas tak leci że ho ho... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 14:21

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka921 wrote:
    https://zapodaj.net/images/ba611792c5bf0.jpg
    https://zapodaj.net/images/c167c6204aa50.png

Chyba już niemożliwe, żeby na tym etapie się pomylić z "diagnozą płci", prawda? :)
    Aż nie dowierzam trochę do tej pory. Na dobrym sprzęcie chyba nei da rady pomylić pępowiny z siusiakiem, prawda?

Jak Dla mnie ewidentnie chłopak :) Poatym nawet Jajeczka widac :P

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Doris:) Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    ja Tez raczej w maju sie rozpakuje. Modle sie by tylko do 38 tc chociaz donosic :)
    Czas tak leci że ho ho... :)
    Ja to nie wierze,że do 38 donoszę;(Młody urodził sie w 37,a teraz juz czuje,ze moze byc ciezko.
    Co do chust to bardzo polecam,zwłaszcza jak ma sie wiecej jak 1 dzieciatko.Ja przy drugim juz korzystalam dosć czesto,przy trzecim to na pewno.

zielonooka7 lubi tę wiadomość

19.06.2108r
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Lilek
    Szyjka poniżej 25 mm, kwalifikuje do założenia szwu w szpitalu... dobrze, ze idziesz na kontrole do swojego lekarza, do tego czasu staraj sie jak najwiecej lezec, zeby nie obciążać szyjki. I tak jak Anka napisała, szkoda, ze nie dał Ci luteiny :/ ja tez mam 100 rano i 100 wieczorem luteiny. Trzymaj sie!

Dzięki, mam nadzieję, że ten lekarz znów się pomylił :/ myślicie, że w racie czego przy dalszych twardnieniach brzucha warto to sprawdzić na IP? czy to przesada?

Kolejna ciąża, a jestem zielona w temacie szyjki :/

Wysłany: 20 lutego 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilek wrote:
    Dzięki, mam nadzieję, że ten lekarz znów się pomylił :/ myślicie, że w racie czego przy dalszych twardnieniach brzucha warto to sprawdzić na IP? czy to przesada?

Kolejna ciąża, a jestem zielona w temacie szyjki :/
    A jak czesto twardnieje?Czy boli wtedy tez,czy jakies ciagniecie w dół czujesz?

19.06.2108r
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris:) wrote:
    A jak czesto twardnieje?Czy boli wtedy tez,czy jakies ciagniecie w dół czujesz?

Ciągniecie, takie jakby rozpieranie, ból umiarkowany, na pewno nie przypomina to porodowych :P Z częstotliwością jest różnie, wczoraj to były regularne skurcze co jakieś 5 min, po nospie ucichło. Dziś rzadziej, od rana jadę na nospie. Jestem przewrażliwiona w tych kwestiach, a typ mnie trochę przestraszył.

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilek lepiej sprawdzić na IP jak będą regularne. Nie ma co ryzykować. Co do nospy to mój gin twierdzi, że ona nie zapobiega skurczom a jedynie my ich nie odczuwamy. I mi zalecił brać tylko w razie jak będzie silny ból. Inaczej zamazuje obraz sytuacji i możemy skurcze przegapić. To świetny lekarz, ale może się myli. Zawsze sądziłam, że nospa działa rozkurczowo.

Werka921 a sprawdzał przy tym przepływ krwi? Mój, żeby nie mieć wątpliwości czy to nie pępowina sprawdzał od razu przepływ krwi. Jak nie ma tam przepływu krwi to znaczy siusiak ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 16:17

lilek, Niuni lubią tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało 102 dni szok :-) Też czuje że będzie maj, bo i termin mam na 2-3 czerwca, a że druga ciąża to i może być przed czasem. Jutro na wieczór mam położną więc znów podgląd co u małej. Ale raczej nadal ułożona miednicowo, bo nie czuję zmian w kopniakach.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilek wrote:
    Ciągniecie, takie jakby rozpieranie, ból umiarkowany, na pewno nie przypomina to porodowych :P Z częstotliwością jest różnie, wczoraj to były regularne skurcze co jakieś 5 min, po nospie ucichło. Dziś rzadziej, od rana jadę na nospie. Jestem przewrażliwiona w tych kwestiach, a typ mnie trochę przestraszył.
    To ja bym sprawdzila,zwłszcza,ze masz ich tak duzo

19.06.2108r
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszek, a pierwszy poród miałaś cesarkę czy dołem?
    U mnie córka też upodobała sobie pozycję miednicową.

Ja córkę urodziłam w 39tc, teraz coś czuje, że druga wyskoczy 37-38tc.
    Na pewno któraś z nas rozpakuje się w maju, tym bardziej, jak będzie duże dziecko albo kolejny poród.

Mam Minky do tej pory u 16 miesięcznej córeczki. Przydał się nie tylko na nóżki wiosną, jesienią czy zimą, ale przykrywałam też dziecko do spania w łóżeczku. Polecam :)
    Nie mam zaufania do poduszek motylków, ja do roku miałam jedynie klinek w łóżeczku córci, a także podusię Minky do wózia.

Pysiaczek, to super, że z szyjką dobrze :-)

Lilek, dobrze, że masz wizytę za tydzień.
    Jak się nasilą bóle, nie wiem, może lepiej sprawdź...Może też masz od stresów takie skurcze?...Ja jestem z tych osób, które czasami wolą sprawdzić jak się coś dzieje i się martwię. Będziesz miała zresztą przeczucie czy jechać czy nie.
    Jak miałam bóle pleców i z przodu brzucha w końcu pojechałam na IP...Okazało się, że kolka nerkowa, dali mi kroplówki,zastrzyk. I jak ręką odjął, ulga do teraz :-)
    U mnie w sumie trzecia ciąża, a wcale mądrzejsza nie jestem, każda inna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 16:01

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• Axana Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Lolek lepiej sprawdzić na IP jak będą regularne. Nie ma co ryzykować. Co do nospy to mój gin twierdzi, że ona nie zapobiega skurczom a jedynie my ich nie odczuwamy. I mi zalecił brać tylko w razie jak będzie silny ból. Inaczej zamazuje obraz sytuacji i możemy skurcze przegapić. To świetny lekarz, ale może się myli. Zawsze sądziłam, że nospa działa rozkurczowo.

Nospa to lek rozkurczowy nie przeciwbólowy więc zapobiega skurczom :) Efekt przeciwbólowy to efekt dodatkowy bo właśnie poprzez rozkurczenie daje ulgę w bólu jeśli się taki pojawi :) Jak skurcze są silne to i nospa ich nie zamaskuje. Mi też lekarz mówił że nospa wyłącznie doraźnie jakby nie pomógł magnez. Żeby zawsze w pierwszej kolejności wziąć 2 tabletki magne b6 i się położyć :)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Werka921 Znajoma

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:

Werka921 a sprawdzał przy tym przepływ krwi? Mój, żeby nie mieć wątpliwości czy to nie pępowina sprawdzał od razu przepływ krwi. Jak nie ma tam przepływu krwi to znaczy siusiak ;)

Nie sprawdzał przepływu krwi, ale 2x właśnie sprawdzał płeć.
    Pierwsze zdj i drugie zdj :P. A na tym drugim zdj jest tzw. "potty shot" i z tej perspektywy wydaje mi się, że gdyby była jednak pipka to byłyby też kreseczki właśnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 15:56

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

ckai43r8l4qmvtn4.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy SN, a z resztą w Holandii tylko parę procent rodzi CC więc szanse mam prawie zerowe. Wiem, że ma jeszcze dużo czasu na obrót. Pierwsza obróciła się około 30 tyg.
    A przez moją cukrzycę ciążową to mam co chwilę wizyty, bo raz w szpitalu gin a raz położna. I tak co chwilę, bo sprawdzają jak tam mała rośnie, czy nie za szybko, ale jak na razie w normie :-)

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 dniówkę my obchodzimy dzisiaj :) według ostatniej miesiączki termin na 1 czerwca wedlug usg 29 maj :D dzidzia o 4 tak się kręcił, że mnie wybudził, chyba gwiazdy robił bo czułam go wszędzie. Przez to dzisiaj jestem nieprzytomna, na jutro załatwiłam sobie wolne. Nadal nie wiem co z podaniem surowicy. W piątek zadzwonię do mojej ginekolog. Wczoraj tak bardzo żal było mi mojego męża, mało tego, że wrócił z nocki po 12h, przeziebiony, malował w mieszkaniu i przy schodzeniu nadwyrezyl staw biodrowy i jeszcze zapiekankę zrobił :) Do licha z moim gorącym temperamentem! Cieszę się, że jest taki obrotny :) a dziś jako, że 100 dniowka to świętujemy, nawet ciasto kupiliśmy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 16:00

ptaszek, zielonooka7, Andziula_1988, ScarlettKate, witaminkab, A_n_k_a_80, Magda33, Kropka89, Marya lubią tę wiadomość

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno rozpakuje się w maju bo mam mieć CC wiec przypuszczam, ze jak nic się nie wydarzy wcześniej to ok 20 maja powitamy Łucję :)

Co do minky to ja kupiłam komplet do wózka i łóżeczka. Siostra polecała więc mam nadzieję, że się sprawdzi.

Dzisiaj dostałam od siostry w prezencie misia szumisia z sensorem płaczu. Bardzo się ucieszyłam bo przynajmniej jeden wydatek mniej :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję 100-dniówek:-)
    Czas zasuwa jak szalony. Również liczę tylko jeszcze marzec, kwiecień i maj...:-)

Ptaszek, pocieszyłaś mnie tym obrotem w 30 tc :-)
    Mój gin mówił, że mogę rodzić naturalnie posladkowo.

‹‹ 633 634 635 636 637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ