X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula, mój mąż identyczny ;) Po co już kupuje, przecież jest czas ;) a na i tam zamawiam i znoszę.

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

• lilek Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja jestem po wizycie. Z dobrych rzeczy - nie mam cukrzycy, huraaa! :) mam tylko nadzieję, że to nie odbije się zbytnio na mojej wadze :P

Ponieważ to wizyta na nfz, nie miałam usg tylko badanie detektorem tętna, co Lidka skomentowała siarczystymi kopniakami w aparat ;)

Trochę zmartwiła mnie szyjka, lekarz twierdzi, że ma 2,5 cm i zaordynował nospę 3x2 żeby się nie skracała. Nie wiem jaką długość miałam do tej pory, ale wydaje mi się to trochę mało.

• welonka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula mnie tez teksty typu kiedy wy będziecie miec dziecko doprowadzały do szału gdzie Ty chcesz robisz wszystko a nic z tego ja zawsze mówiłam ze nam tak wygodnie we dwoje a jak przyjdzie czas to i będzie dziecko :)moj narzeczony uważa ze wystarczy wyprawkę zrobic miesiąc przed wiec nie zwracam na jego gadanie uwagę tylko kupuje ,miesiąc przed to ja moge wózek kupic.

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję udanych wizyt ;)

Agnella lubi tę wiadomość

• Agnella Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilek, to była wizyta na NFZ? Może lekarz nieco źle obliczył? Bo gdyby było coś nie tak, na pewno by powiedział.
    Mnie za to te łożysko nieco zmartwiło, ale chyba gdyby coś niepokojącego było, gin by powiedział.

• lilek Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Lilek, to była wizyta na NFZ? Może lekarz nieco źle obliczył? Bo gdyby było coś nie tak, na pewno by powiedział.
    Mnie za to te łożysko nieco zmartwiło, ale chyba gdyby coś niepokojącego było, gin by powiedział.

Tak, na nfz. Gość już raz się pomylił z wagą Małej, więc biorę pod uwagę, że się walnął. Jednak brzuch mi się stawia, pojawiają się skurcze, no i ten przedwczesny poród z synem... trochę się zmartwiłam. 1 marca mam wizytę u swojego prywaciarza to może coś się wyjaśni.

Tak z ciekawości, jak Wasze szyjki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie szyjki...
    Mam wizytę za tydzień,więc się dowiem (o ile wcześniej nie wyląduję u gina).
    Cały czas miałam długą,ale ostatnio miałam bardzo dużo stresów,dużo problemów rodzinnych,które odbiły się na moim samopoczuciu psychicznym...
    Zauważyłam przy tym wszystkim częstsze spinanie brzucha i pobolewania od czasu do czasu...martwi mnie to.
    Kiedy tylko mogę staram się leżeć,ale w związku z wyjazdem męża,tylko na mnie spoczywają domowe obowiązki,szkoła,itd...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:32

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy pytania juz padaly, ale wybaczcie ostatnio z pamiecia i koncentracja coraz gorzej.

Zastanawia mnie chusta do noszenia malenstwa. Z jednej strony fajnie, bo mozna juz malutkie dziecko nosic, podobno dziecko czuje sie dobrze tak blisko mamy, ale z drugiej strony chyba troche bym sie obawiala nosic malenstwo w chuscie a raczej czy ono dobrze ulozone jest w niej . Korzystala ktoras z was moze ?
    Druga rzecz to slynne kocyki MINKY. Opini pozytywnych tyle co i negatywnych ;) czy one rzeczywiscie tylko dobrze wygladaja czy moze warto kupic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 20:56

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Tini Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie libido poniżej zera i to grubo na minusie. Do tego hormony tak szaleją, że ciągle na wszystkich się wydzieram. Szczególnie na dzieci i dziś zaczęłam się zastanawiać czy w ogóle na nie zasługuję skoro nie potrafię być dla nich dobra matka. Pod prysznicem płakałam ponad pół godziny zastanawiając się czy nie byłoby im lepiej beze mnie :-(

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Tini nie myśl tak absolutnie . Ciąża to burza hormonów a nawet pomijając ciążę każdy ma prawo miewac gorszy dzień... napewno jutro będzie lepiej :* mnie też wyprowadzają z równowagi rzeczy na które wcześniej nawet nie zwrocilabym uwagi i też wrzeszcze jak nienormalna czasami uda mi się opanować a czasami nie ... Ale kocham swoją rodzinę ponad życie a to że sobie pokrzycze ... czasami trzeba po prostu i tyle bo człowiek by zwariowal a te hormony doprowadzają do szału momentami ;)

Jutro napewno zaświeci słońce obudzisz się z dobrym humorem i wszystko będzie dobrze :)

A_n_k_a_80, Andziula_1988, Emisia35 lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilek wrote:
    Hej, ja jestem po wizycie. Z dobrych rzeczy - nie mam cukrzycy, huraaa! :) mam tylko nadzieję, że to nie odbije się zbytnio na mojej wadze :P

Ponieważ to wizyta na nfz, nie miałam usg tylko badanie detektorem tętna, co Lidka skomentowała siarczystymi kopniakami w aparat ;)

Trochę zmartwiła mnie szyjka, lekarz twierdzi, że ma 2,5 cm i zaordynował nospę 3x2 żeby się nie skracała. Nie wiem jaką długość miałam do tej pory, ale wydaje mi się to trochę mało.
    Moj przy 32mm dal luteine 200 na noc.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Nie wiem czy pytania juz padaly, ale wybaczcie ostatnio z pamiecia i koncentracja coraz gorzej.

Zastanawia mnie chusta do noszenia malenstwa. Z jednej strony fajnie, bo mozna juz malutkie dziecko nosic, podobno dziecko czuje sie dobrze tak blisko mamy, ale z drugiej strony chyba troche bym sie obawiala nosic malenstwo w chuscie a raczej czy ono dobrze ulozone jest w niej . Korzystala ktoras z was moze ?
    Druga rzecz to slynne kocyki MINKY. Opini pozytywnych tyle co i negatywnych ;) czy one rzeczywiscie tylko dobrze wygladaja czy moze warto kupic?
    Minki na lato to lepiej sam otulacz bambusowy kocyk to chyba na chlodne noce, a minki to chyba gruby jak kolderka jak dobrze kojarze ??

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Cześć dziewczyny. U mnie libido poniżej zera i to grubo na minusie. Do tego hormony tak szaleją, że ciągle na wszystkich się wydzieram. Szczególnie na dzieci i dziś zaczęłam się zastanawiać czy w ogóle na nie zasługuję skoro nie potrafię być dla nich dobra matka. Pod prysznicem płakałam ponad pół godziny zastanawiając się czy nie byłoby im lepiej beze mnie :-(

Matka jestes bardzo dobra ja mam podobnie to od hormonow...

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini myślę, że za ostro się oceniasz. Każdy ma prawo mieć gorszy dzień i chwile słabości. To wszystko hormony, które teraz świrują. Może potrzebujesz po prostu dobrego słowa, albo przytulenia. A Twoje dzieci nigdy by tak o Tobie nie pomyślały.
    Myślę, że każda z nas powinna pamiętać, że w czasie tych wszystkich zawirowań, obaw i planów dalej jesteś Ty, ta silna kobieta, która radziła sobie już w gorszych sytuacjach. I zrób coś co sprawi Ci przyjemność.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Minki na lato to lepiej sam otulacz bambusowy kocyk to chyba na chlodne noce, a minki to chyba gruby jak kolderka jak dobrze kojarze ??

Nie mówię, że akurat na lato ten minky miał by być tylko ogólnie pytam czy któraś posiadała i może powiedzieć coś na ich temat. Zwyczajna ciekawość, bo osobiście słyszałam raczej więcej negatywnych opinii, że te kocyki właśnie nie są wcale dobre tylko ładnie wyglądają

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja dzisiaj poszłam na prywatne usg, zeby zmierzyć szyjke, bo przez ostatni tydzien męczył mnie kaszel i sie stresowałam. Szyjka poki co 32 mm, wiec ok :) ufffff
    Mikus wazy juz około 710 g :)

zielonooka7, Andziula_1988, Magda33, A_n_k_a_80, Marya lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• pilik Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka ja szyje sporo to się wypowiem - z minky jest jeden podstawowy problem. To jest 100% poliester, odmiana polaru. Pomijając fakt tego że się elektryzuje (jak każdy polar) to zupełnie nie przepuszcza powietrza. O ile na zimę na np. Nóżki w wózku jest ok to ja bym go w domu i cieplejsze dni nie używała. Grzeje fajnie no ale właśnie, dziecko łatwo przegrzać do tego poliester nie powinien mieć dłuższej styczności z gołym ciałkiem (nie tylko dziecka, ale i dorosłych ;)). Nie można popadać w paranoje i unikać totalnie, ale jak masz wybór to polecam jednak bawełniane kocyki :)... co innego w zabawkach czy kurze do karmienia, ale to dodatki

Leira, zielonooka7 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Pilik :) Mam wlasnie znajomych, ktorzy kupowali z zamiarem uzywania w domu i potem bardzo nie zadowoleni a tak myslalam, ze raczej do domu za cieple sa nawet w zimie, bo jednak w domu to ma sie utrzymana jakas temperature niezaleznie od pory roku :)

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka ja używam minky tak jak pisze Pilik, jako okrycie w zimie na nóżki. Nie miałam żadnego śpiworka (oprócz do sanek), sprawdza się nadal świetnie. Jak sama kiedyś przykryłam nim nogi to jest ciepły i przyjemny.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy mamy w grupie jakies alergiczki ? Czy wiecie moze jak wyglada sprawa ze stosowaniem Zyrtec w ciazy? Wczoraj mialam zapytac lekarza, nawet zapisalam sobie na kartce, ale i tak zapomnialam...

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ