X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Axana Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palusia171 wrote:
    Hej! Nie wierzę w to co czytam.. szok.

Ktoś tam pisał o polecaniu konkretnych wózków, że to też może być troll :) ale mam pytanko, bo nie znam się na tym kompletnie. Chce kupić samą gondole i osobno dobry fotelik ( maxi Cosi albo besafe) no i adaptery pasujące do stelaża od gondoli. Można zrobić takie połączenie? Jaka firma coś takiego oferuje. Ogólnie podobają mi się wózki Anex, milu kids, bebetto, Adamex. Ale one chyba są w zestawie.

Z tego co się orientowałam w sklepie z wózkami najpopularniejsze marki fotelików pasują na adaptery do wiekszośći wózków. Do każdego modelu wózka powiedziano mi, że spokojnie można dobrać na adapterach fotelik innej firmy i nie trzeba kupować zestawu. My zamierzamy kupić 2w1 i dokupić osobno fotelik.

atdcpiqv8drqss4a.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, nie mów, ze ona nic nie zrobiła - ona ukradła zdjęcie z internetu i mówiła, ze to ona
    Po drugie, jedna osoba może mieć brzuch jak piłka do koszykówki w np 26tyg a inna osoba będzie miała malutki brzuszek i będzie wyglada na początek ciąży. Wiec rozmiar brzucha nie jest tu ważny, nie ma jakiegoś ustalonego przyrostu brzucha w ciąży. A co do zdjęcia z datą to wystarczy, ze znasz kogoś w ciąży (jeśli marya jest od bbf to meeeega prosta sprawa) i powiesz żeby sobie takie foto zrobił. Da się? Da. Ciężko jest zaufać osobie, która wrzucała zdjęcia z neta i mówiła, ze to ona.

kokkosanka, Pysiaczek89, Alphelia lubią tę wiadomość

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja tez je nosze i dostaje wścieklizny jak je mam na sobie. Jestem tak wkurzona bo mnie wszystko swędzi i się pastwie na najbliższych :-) fakt ze jak je ściągam wieczorem to widzę różnice (po chwili żyły wychodzą). Tez myślałam zeby zwiększyć do 3 tabl na dobę :-)
    Dziękuje za informacje :-)
    No z tym swędzeniem jest dramat...skórę mam już taką suchą, że tylko olejek makadamia daje radę. Ogólnie śmieje się, se to jest jak takie homonto. No ale właśnie wystarczy, że wieczorem zdejmę i już te żylaki wyłażą :/

A co do tej afery...heh już mnie nie ruszają takie rzeczy. Tak jak mówię to jest internet i tu każdy może być kim chce...dlatego ja też staram się podawać jak najmniej info o sobie. Po prostu nigdy nie wiemy kto siedzi po drugiej stronie :) forum jest fajna odskocznią. Można wymienić się doświadczeniami.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Sara, nie mów, ze ona nic nie zrobiła - ona ukradła zdjęcie z internetu i mówiła, ze to ona
    Po drugie, jedna osoba może mieć brzuch jak piłka do koszykówki w np 26tyg a inna osoba będzie miała malutki brzuszek i będzie wyglada na początek ciąży. Wiec rozmiar brzucha nie jest tu ważny, nie ma jakiegoś ustalonego przyrostu brzucha w ciąży. A co do zdjęcia z datą to wystarczy, ze znasz kogoś w ciąży (jeśli marya jest od bbf to meeeega prosta sprawa) i powiesz żeby sobie takie foto zrobił. Da się? Da. Ciężko jest zaufać osobie, która wrzucała zdjęcia z neta i mówiła, ze to ona.

eh powiem Ci TEQZ , że ja bym aż tak drugiego dna w tym nie szukała. Nie narzucam swojej oceny oczywiście. Każdy ma prawo do swojej opinii :) jasne wrzucenie nie swojego zdjęcia było głupie ale ni koniecznie zrobione żeby cos osiagnąć. Lepiej go nie wrzucać wcale. Nie wiem czy są osoby tu na forum, którym chciałoby się fatygować kogoś do zrobienia zdjecia i to dwa razy z kartką i bez kartki po to aby cos tutaj udowodnić. Mnie by sie nie chciało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 13:45

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOSMETYCZNA WYPRAWKA DLA MALUCHA

1. ATOPERAL BABY Plus Pianka do mycia
    2. Weleda Baby Krem przeciw odparzeniom
    3. Oliwka pielęgnacyjna HiPP Babysanft
    4. Biolane Baby, olejek na ciemieniuchę, migdałowy, spray
    5. Chusteczki nawilżane Babydream, Extra Sensitive
    6. Anthyllis Baby, Żel Do Zębów Dla Dzieci o Smaku Truskawkowym
    7. KINDII PATYCZKI HIGIENICZNE DLA NIEMOWLĄT 60 SZT
    8. CLEANIC Dzidziuś płatki kosmetyczne dla dzieci i niemowląt
    9. Szczoteczka do włosów dla niemowląt
    10. TOMMEE TIPPEE BEZPIECZNE NOŻYCZKI DLA NIEMOWLAKA
    11. Pieluszki z LIDL - jednorazowe, najmniejszy rozmiar, firma TOUJOURS

Proszek i płyn do płukania - ciągle się waham.

EDIT: Dla jasności waham się, ponieważ chyba z rezygnuję z dodatkowej chemii i po prostu będę używać płatków mydlanych bez płynu do płukania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 13:42

ka_tarzyna lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej właśnie dziewczyny a co do wózków to macie juz swoje typy ? Ja sie mocno zastanawiam nad Stokke widziałam ze używane można kupic ze 3 tysiące z wszystkim jak myślicie moze miałam któraś z was do czynienia z tymi wózkami ?
    Leira jak możesz to ja tez proszę o ta listę ;)

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka991 wrote:
    Hej właśnie dziewczyny a co do wózków to macie juz swoje typy ? Ja sie mocno zastanawiam nad Stokke widziałam ze używane można kupic ze 3 tysiące z wszystkim jak myślicie moze miałam któraś z was do czynienia z tymi wózkami ?
    Leira jak możesz to ja tez proszę o ta listę ;)
    Zależy który stokke :-)
    Moja bardzo bliska koleżanka z ulga właśnie pozbyła się stokke xplory. Ale trailz sama chętnie bym przygarnęła :-)

• palusia171 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A są dziewczyny wózki tylko z gondolą? Właśnie z tych popularnych modeli typu Adamex, Anex, barletta itp.? Bo planuje spacerówkę dokupić później. A tak tylko gondolą + dobry fotelik :)

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra, Marya została przyłapana na oszustwie ze zdjęciem i to jest fakt, a nie domniemywanie. Oczywiście, że na resztę rzeczy, które opisywałam odnośnie jej wizerunku itd. nie znajdę dowodu rzeczowego, poza tym co już istnieje tu na forum i każdy może przeczytać i wysunąć własne wnioski. Uważam, że moje wnioski są logiczne i podobnie wiele osób to zauważyło co ja. Gdyby tak wiele rzeczy dziwnie się nie składało co do jej postaci oraz nie było już podobnych afer na innych wątkach, to nie poruszałabym tematu i nie sprawdzała wiarygodności Maryi. Kto i co z tym z użytkowników zrobi, to już jego sprawa. Osobiście nie lubię sytuacji z podszywaniem pod kogoś i wolę mieć jasną sprawę, że jest tu ktoś z zewnątrz, niż jakieś zabawy we wrzucanie nieswoich zdjęć itd.

Pysiaczek89, tomania2806 lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    KOSMETYCZNA WYPRAWKA DLA MALUCHA

1. ATOPERAL BABY Plus Pianka do mycia
    2. Weleda Baby Krem przeciw odparzeniom
    3. Oliwka pielęgnacyjna HiPP Babysanft
    4. Biolane Baby, olejek na ciemieniuchę, migdałowy, spray
    5. Chusteczki nawilżane Babydream, Extra Sensitive
    6. Anthyllis Baby, Żel Do Zębów Dla Dzieci o Smaku Truskawkowym
    7. KINDII PATYCZKI HIGIENICZNE DLA NIEMOWLĄT 60 SZT
    8. CLEANIC Dzidziuś płatki kosmetyczne dla dzieci i niemowląt
    9. Szczoteczka do włosów dla niemowląt
    10. TOMMEE TIPPEE BEZPIECZNE NOŻYCZKI DLA NIEMOWLAKA
    11. Pieluszki z LIDL - jednorazowe, najmniejszy rozmiar, firma TOUJOURS

Proszek i płyn do płukania - ciągle się waham.

EDIT: Dla jasności waham się, ponieważ chyba z rezygnuję z dodatkowej chemii i po prostu będę używać płatków mydlanych bez płynu do płukania.

Ja w tej wyprawce nie kupuje żadnych oliwek/ olejków. Ciemieniucha i tak można wyczesac szczotka z naturalnego włosia. Jeśli będzie potrzeba to do wanienki doleje odrobine olejku ze słodkich migdałów. U nas cuda zadziałała mąka ziemniaczana dodawana do kąpieli.
    Ze swojej strony polecam również sól fizjologiczna. Do zakrapiana noska, inhalacji przy katarku, przemywania itp itd :-)

Acha a płatki cleanic można spokojnie zastąpić dużymi płatkami kosmetycznymi z lidla. Pamietam ze przy synu sporo tego szło i te z lidla miały fajna wielkość (większe i grubsze od tradycyjnych okrągłych, a mniejsze od cleanic dla dzieci) :-) No i cena dużo niższa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 14:05

• welonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wszystko z innej serii, ja słyszałam ze najlepiej używać kosmetyki z jednej seri bo jak cos będzie dziecko uczulać to nie będziesz miała problemu z tym ktory to kosmetyk tylko odrazu odstawiasz serię. U mnie wybrany hipp a proszek i plyn kupiony z loveli .

age.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Sarrra, Marya została przyłapana na oszustwie ze zdjęciem i to jest fakt, a nie domniemywanie. Oczywiście, że na resztę rzeczy, które opisywałam odnośnie jej wizerunku itd. nie znajdę dowodu rzeczowego, poza tym co już istnieje tu na forum i każdy może przeczytać i wysunąć własne wnioski. Uważam, że moje wnioski są logiczne i podobnie wiele osób to zauważyło co ja. Gdyby tak wiele rzeczy dziwnie się nie składało co do jej postaci oraz nie było już podobnych afer na innych wątkach, to nie poruszałabym tematu i nie sprawdzała wiarygodności Maryi. Kto i co z tym z użytkowników zrobi, to już jego sprawa. Osobiście nie lubię sytuacji z podszywaniem pod kogoś i wolę mieć jasną sprawę, że jest tu ktoś z zewnątrz, niż jakieś zabawy we wrzucanie nieswoich zdjęć itd.

masz racje każda zrobi z tym co uważa :) tak faktem jest oszustwo ze zdjęciem (nie napisałam że to domniemanie bo o to byłoby ciężko w danej sytuacji). Wnioski dla mnie są zbyt daleko idące ale każda ma prawo do swoich i na tym zamknę juz rozmowę. Chciałąm tylko przedstawić swoje podejście :) każda ma prawi do odmiennego :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja w tej wyprawce nie kupuje żadnych oliwek/ olejków. Ciemieniucha i tak można wyczekać szczotka z naturalnego włosia. Jeśli będzie potrzeba to do wanienki doleje odrobine olejku ze słodkich migdałów. U nas cuda zadziałała mąka ziemniaczana dodawana do kąpieli.
    Ze swojej strony polecam również sól fizjologiczna. Do zakrapiana noska, inhalacji przy katarku, przemywania itp itd :-)

Na ten olejek i oliwkę zdecydowałam się właśnie dlatego, że mają 2-3 składniki w składzie i są to naturalne oleje, aczkolwiek tak jak mówisz, spokojnie można użyć olejku jednego typu :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Leira wszystko z innej serii, ja słyszałam ze najlepiej używać kosmetyki z jednej seri bo jak cos będzie dziecko uczulać to nie będziesz miała problemu z tym ktory to kosmetyk tylko odrazu odstawiasz serię. U mnie wybrany hipp a proszek i plyn kupiony z loveli .

Ja kierowałam się składem tylko i wyłączmie, żeby nie było konserwantów, ogólnie jak najmniej składników i to organicznych. Z seriami czasem jest tak, że np. płyn do mycia jest super, a chusteczki, oliwka, etc już nie. Natomiast to tak z teoretycznego punktu widzenia, reszta wyjdzie w praniu :D

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam czy nie zaczac powoli prac ubranek teraz jestem u rodziców i tu mam największy skład rzeczy i mysle czy nie zaczac teraz wyprać popakować worki próżniowe a po remoncie przewieźć do domu wyprasować i gotowe ,boje się ze ten caly remont będzie ciągnął sie i pozniej moge nie miec czasu i sil na to.

Mi do ciemieniuchy polecały właśnie zwykłą oliwkę i wyczesywać szczotką

age.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wydaje ze jak coś na tak ograniczony skład to ciężko jest o uczulenia. Te chusteczki z rossmanna są rewelacyjne. Do tej pory mamy je przy sobie.
    My się decydujemy na płyn bobini. Miałam przy synu i był Ok wiec i teraz będę w tym prała. Wiadomo, każda z nas i tak postawi na swoje typy wiec nie ma co przekonywać :-)

• welonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira tak naprawdę to dopiero w praniu wyjdzie czy dobrze zdecydowaliśmy nie wiadomo co tym naszym maluchom przypadnie do gustu :-)

Leira lubi tę wiadomość

age.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko jeszcze tak spytam bo nie zwróciłam uwagi albo mi umknęło (i obiecuję już potem nie ruszać tematu): Marya była w pierwszej ciąży?
    Bo te rozstępy na fotce mającej ją "oczyścić" to takie trochę jakby już blade, jak po wcześniejszej ciąży a wydaje mi się że pisała o pierwszej ciąży?
    Nie żeby brnąć, więcej nic nie będę pisać bo tak jak mówicie, każdy ma prawo do swojego zdania. Ale nie daje mi spokoju ten temat dzisiejszy i chciałabym wiedzieć czy Marya ma dzieci, wiecie? Od razu mówię, że wiem, wiem, że to też mogą być stare po dojrzewaniu (ja takich mam sporo ale na pupie i udach, za kolanami).

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika wrote:
    Ja tylko jeszcze tak spytam bo nie zwróciłam uwagi albo mi umknęło (i obiecuję już potem nie ruszać tematu): Marya była w pierwszej ciąży?
    Bo te rozstępy na fotce mającej ją "oczyścić" to takie trochę jakby już blade, jak po wcześniejszej ciąży a wydaje mi się że pisała o pierwszej ciąży?
    Nie żeby brnąć, więcej nic nie będę pisać bo tak jak mówicie, każdy ma prawo do swojego zdania. Ale nie daje mi spokoju ten temat dzisiejszy i chciałabym wiedzieć czy Marya ma dzieci, wiecie? Od razu mówię, że wiem, wiem, że to też mogą być stare po dojrzewaniu (ja takich mam sporo ale na pupie i udach, za kolanami).

Nie była wcześniej w ciąży. Czytałam jej posty i pisała, że to jej pierwsza ciąża i starali się przez rok.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka co do oliwki to pamietam ze jak wyciągnęłam swoją w szpitalu to dostałam opiernicz od położnych ze tego już się nie używa :-)

‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ