X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Spoko nie wiedziałam, ja nie moge usunąć, tylko edytować. Kto wie, moze i jestes trollem?

pewnie tak;) mam tyyle wolnego czasu aby poświecać się w zawracaniu głowy na forum kobietom z całej Polski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 16:18

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Kurcze, pojechalam na zakupy a tu tyle sie dzialo :D

Teraz jak czytam o kosmetykach to sie zastanawiam czym ja sie kierowalam :o zrobilam zamowienie w aptece kilka dni temu i oczywiscie kupilam Sudocrem i to ten najwiekszy, tak samo octenisept o ktorym tez pozniej czytalam, ze lepiej bez niego pepek maluszka sie goi. Jeszcze gdybym kupila chociaz male pojemnosci, ale nie nakupowalam te najwieksze... jeszcze musze duzo poczytac widze.

Co do wozka tez mam problem straszny. Myslalam kupic Adamex, ale potem czytalam bardzo duzo opinii, ze gondola jest super, ale spacerowka straszna i malo kto uzywal potem spacerowki.
    Ja używam octenisept przy chłopakach. Latem co chwila jakieś uszczerbki na zdrowiu ;)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)
    Summer, u naszej córeczki, też był stwierdzony miękki marker ZD w postaci torbieli splotów w mózgu ( pisałam o tym kiedyś), moja lekarz od usg stwierdziła, że z jej praktyki tylko jeśli są jakieś inne nieprawidłowości to ma to znaczenie dla dalszej diagnozy zespołu. Dokładnie przeanalizowała kość nosową, szpotawość stópek może coś przekreciłam, podniebienie Małej i fałd karkowy i stwiedziła, że wszystko jest ok, niem ma się czym przejmować. Zresztą trzy tygodnie później już z było było git na obrazie usg. Może jak tak mocno się denerwujesz to warto zrobić to echo serduszka. Nie wiem skąd jesteś ale w Warszawie jest od tych spraw mega sława prof. Dangel. Będzie dobrze:)
    Co do Maryi, to widzę, że niestety całą pierwszą stronę nam skasowała, z terminami itd.Ciężko będzie to wszystko odtworzyć.

summer86 lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę,że większość bierze octenisept ja mam asept to jest zamiennik,działa tak samo a jest połowę tańsze :)Dali mi w aptece jak musiałam psikać młodemu dłonie i stopy podczas bostonki.Z Alanem używałam krem do pupy z nivea a jak coś się działo to dawałam alantan plus.Teraz na razie mam tylko nivea i właśnie myślę co kupić na w razie gdyby.

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisanie pracowników na forach jest dziwne choć bardzo powszechne. Sama to robiłam swego czasu przy rozwijaniu stron :) Trochę dziwi, że na tak popularne forum to robi, ale co się dziwić, konkurencja jest spora.

I taka ciekawostka. Kolegi firma dostała zlecenie pisania negatywnych komentarzy na PO podczas wyborów parlamentarnych :) Wszystko jest więc możliwe w internetach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 17:39

Alphelia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze takie pytanie. Kiedy powinno się zrobić echo serca i ktg (nie wiem czy dobrze to napisałam). Gdzie to się w ogóle robi jeśli chodzę do lekarza prywatnie? Mój ginekolog jeszcze nic mi nie mówił na ten temat, ale widziałam ze gdzieś to się przewinęło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 17:39

summer86 lubi tę wiadomość

• firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka201666 wrote:
    Widzę,że większość bierze octenisept ja mam asept to jest zamiennik,działa tak samo a jest połowę tańsze :)Dali mi w aptece jak musiałam psikać młodemu dłonie i stopy podczas bostonki.Z Alanem używałam krem do pupy z nivea a jak coś się działo to dawałam alantan plus.Teraz na razie mam tylko nivea i właśnie myślę co kupić na w razie gdyby.
    Malinka nie mogę się zgodzić - jedynie w Octenisepcie jest octenidyna. Akutol ma inny składnik. Że względu na rodzaj wykonywanej pracy przetestowałam wszystko co dezynfekuje i Octenisept jest wg mnie najlepszy ( nie jestem absolutnie żadna ich przedstawicielką, żeby nie było :P ). Dodatkowo, ma też znikome działanie znieczulające.
    Napiszę też, a propos preparatów takich jak np linomag czy innych które mają w składzie lanoline - jeśli po stosowaniu środka z lanoliną zauważycie brak poprawy albo zaostrzenie zmian skórnych, może to świadczyć o atopii lub AZS. To tylko taka luźna informacja, może akurat komuś się przyda i nie będzie musiał się głowic co jest grane.

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiecie może jak się objawia zapalenie pęcherza w ciąży. Bo od wczoraj mam chyba z nim problem, chociaż nie jestem pewna. Boli mnie jak chodzę, kiedy siedzę to nic nie czuje. Coraz ciężej mi podnieść nogę żeby ubrać spodnie. Nie wiem co to może być. Może to macica mi naciska już na coś tak nisko. Nie boli jak korzystam z wc.
    W razie czego umówiłam się już na jutro z mają ginekolog.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    I jeszcze takie pytanie. Kiedy powinno się zrobić echo serca i ktg (nie wiem czy dobrze to napisałam). Gdzie to się w ogóle robi jeśli chodzę do lekarza prywatnie? Mój ginekolog jeszcze nic mi nie mówił na ten temat, ale widziałam ze gdzieś to się przewinęło.

Czara ktg chyba dopiero po 36 tyg. ciąży a część lekarzy nawet bliżej terminu zaleca.
    Echo serca nie jest standardowym badaniem, jedynie gdy coś wyjdzie nie tak na usg.

Klarunia, dzięki za odpowiedź. Niestety jestem z małego miasta, więc echo serca będzie wiązało się z dalekim wyjazdem, ale jak trzeba to trzeba i pojedziemy bez marudzenia ;) póki co mam czekać na kolejną wizytę.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja wiem to jesli niw wskazań żadnych to nie robi się ktg wczesniej tylko dopiero w szpitalu przed porodem lub po terminie robi sie chyba codziennie lub co pare dni

age.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo serca może i nie jest standardowym badaniem, ale np. moja dr zaleca zrobienie tego wszystkim swoim pacjentkom. Takie przesiewowe. Najlepiej zrobić w 22-24 tygodniu. Zwykły gin, nie kardiolog, nie jest w stanie dokładnie ocenić całego ukł. krwionośnego. W Warszawie na Agatowej można zrobić, wykonane przez kardiologa kosztuje 490pln. Ale realizują też skierowania na NFZ i wtedy jest bezpłatnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 18:55

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    Czy wiecie może jak się objawia zapalenie pęcherza w ciąży. Bo od wczoraj mam chyba z nim problem, chociaż nie jestem pewna. Boli mnie jak chodzę, kiedy siedzę to nic nie czuje. Coraz ciężej mi podnieść nogę żeby ubrać spodnie. Nie wiem co to może być. Może to macica mi naciska już na coś tak nisko. Nie boli jak korzystam z wc.
    W razie czego umówiłam się już na jutro z mają ginekolog.

1. Częste sikanie
    2. Pieczenie ból "w środku" podczas oddawania moczu i po/przed
    3. Brak odczucia wypróżnienia pomimo wysikania.
    4. Sikanie kilkoma kropelkami.

- Przy czymś takim standardowo już robię posiew.

Doraźnie weź sobie dwa żuravity na noc i nie sikaj do rana. Zrób też posiew i dbaj o codzienną profilaktykę czyli: grube majtochy pod pachy, rajstopy i spodnie jak wychodzisz gdzieś w tą pogodę, codzienne zakwaszanie organizmu (żuravit, sok żurawinowy 100%) + jakiś probiotyk, np. LacibiosFemina co drugi dzień.

Magda33 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio nie było żadnych dolegliwości pieczenie/bol cewki sikałam normalnie ,ale gin mi kazał odrazu sprawdzić mocz jak powiedziała ze mam bole brzucha pleców i faktycznie w moczu wyszly dość liczne bakterie .

Magda33 lubi tę wiadomość

age.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli któraś zastanawia się nad produktami poofi (kocyki, rogal do karmienia, poduszki do spania) to znalazłam na allegro ich outletowy sklep. Ceny są średnio 40-50% niższe od normalnych sklepowych. Produkty są nowe z minimalna skaza lub końcówka kolekcji. Ja zamówiłam kocyk i poduszkę do karmienia. Już do mnie przyszły i szczerze polecam.
    Tu link:
    https://allegro.pl/uzytkownik/Poofi_pl?order=m

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juro ogarnę jakieś zakupy w rossmannie i w sumie powoli kończę temat wyprawki. Zostało mi pare rzeczy ale rozłożę zakup w czasie :-)
    Torba do szpitala również powoli się zapełnia :-) jakoś dziwnie się z tym czuje bo jednak zostały 3 miesiące ale czas leci mi tak szybko ze znowu obudzę się w 36 tc z przerażeniem ze nic jeszcze nie jest dopięte :-)

• eunice. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:43

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to uczucie twardego brzucha to coś takiego jakby skóra była za mala na środek brzucha? Takie rozciaganie jej. Rozpieranie? Przepraszam że znowu pytam ale boję się że coś jest nie tak. To albo plecy mnie bolą to wczoraj czułam triszenkie brzuch jak na okres. Dzisiaj coś takiego. Boję się że mimo długiej szyjki i łożyska położonego dobrze robię krzywdę dziecku przez to że nie leżę tylko pracuje ( praca przy biurku 7 h). Ja nie wiem jak k7edys kobiety sobie radziły. Jak Wy które macie drugie dziecko sobie radzicie. Czy mnie tylko tak gin straszy ? Mam tą trabofilie biorę dupka tyle że masakra lutki też. Czułam się dobrze. Nie chce z każdą pierda panikowac. Nie umiem w ogóle rozpoznać co jest niepokojace a co normalne. Szukam w internecie a tam albo nic albo tyle sprzecznych inf że masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 21:06

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a moze założymy listę z wyprawka dla dziecka ( już widziałam jedna dzisiaj) i dla matki do szpitala ? Można ją dać na pierwszą stronę. Osoba która się wpisała na 1 stronę mogłaby tam ja skopiować. To samo te ubranka na lato czy też niezbędne rzeczy dla dziecka na co dzień. Czy tylko ja jestem taka ciemna ?

lotka1990 lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 3 trymestrze:-)
    Ha życzę zdrówka, mi pomaga mleko z miodem i czosnkiem oraz herbatka z cytryną. Ale i tak zawsze dla pewności idę się przebadać:-)

A tak przy okazji to dziś dopiero pierwszy raz znalazłam chwilkę żeby tu zajrzeć i wręcz nie wierzę w to co czytam. Jestem chyba ze 100 lat do tyłu bo pierwszy raz słyszę o jakiś aferach, trolach itp:-) A swoją drogą gratuluję dziewczynie, która odkryła spisek :-) nie dość że odnalazła wpis z grudnia, oryginalne zdjęcie w necie to jeszcze zrobiła screena.
    Szkoda Tylko, że teraz nie mamy wpisu z pierwszej strony, bo czy Marya była tym trolem czy nie to to mnie średnio interesowało- równie dobrze może być takich osób więcej, ale przynajmniej dobrze prowadziła pierwsza stronę. A zaraz będziemy się rozpakowywac i też fajnie by było gdyby ktoś nam to opisywał. Więc chyba teraz pozostaje nam przeprowadzić casting na nowego moderatora posta ;-)

Ruth, Alphelia, A_n_k_a_80, Andziula_1988, Pysiaczek89, Axana lubią tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o tym, żeby ktoś, kto pisał na pierwszej stronie wątku, edytował swojego posta i powrzucał te jakieś podstawowe informacje, co mogłyby być pomocne ;) Ja mam chyba w Wordzie listę wyprawkową spisaną od jednej z naszych dziewczyn, która wrzucała zdjęcia ulotki ze szpitala, więc można by to wykorzystać.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ