X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Marya, nie wrzuciłaś zdjęcia z datą i godziną, jak ktoś Cię o to prosił, ale mniejsza z tym. Zdjęcie, które wrzuciłaś w grudniu w minutę po moim poście usunęłaś ze swojego posta. Zdjęcie tamto z grudnia nie należało do Ciebie. Założyłaś ten wątek 6 dni przed terminem spodziewanej miesiączki, a starałaś się o ciążę przez rok, więc nie rozumiem zupełnie Twojego pośpiechu i nienaturalnego braku obawy, że zakładasz wątek nie mając jeszcze pewności czy jesteś rzeczywiście w ciąży. Pisałaś coś na początku, póki nie było ludzi, a jak dołączyły dziewczyny zajmowałaś się czysto organizacją pierwszej strony, czasem coś ogólnikowego napisałaś, a tak to nie pisałaś nic, a już najmniej o sobie. To również jest dziwne, że osoba, która tak bardzo cieszyła się ciążą przed potwierdzeniem, że założyła cały wątek czerwcowy, tak szybko również przestała się ekscytować tą ciążą przez wszystkie kolejne strony. Po moim nakryciu ze zdjęciem nagle szybko postanowiłaś, że jednak wrzucisz swoje zdjęcie - jak dla mnie jest ono załatwione od kogoś na czas "awarii" jaki teraz się dzieje. Oczywiście nie ma ono nic wspólnego ze zdjęciem z grudnia. Już pomijam to, że skoro wstydzisz się, że masz rozstępy i nie chcesz pokazywać brzucha, to jednak zdobywasz się na odwagę, żeby je pokazać w tak krótkim czasie, byleby tylko nie wyszło, że jesteś oszustką. Jak dla mnie wszystko w Twoim zachowaniu jest niespójne.
    zdjęcie z datą dodałam przecież. Mam jeszcze jedno zrobić i dodać godzinę?

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya, nie mam nic przeciwko Twojej obecności na forum, ale niech będzie ona w jawnej i uczciwej formie, a nie podszywanej pod kogoś. Tak jak mówiłam, jeśli jesteś kimś kto ma się zająć rozkręcaniem wątku i doglądaniem, to ok, ale niech to będzie jasne. Jeśli nie jesteś w ciąży a lubisz czytać o osobach w ciąży, to ok, czytaj sobie, kibicuj nam i ucz się na przyszłość, ale niech to będzie jasne.

Dika, Pysiaczek89, tomania2806 lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Marya, nie mam nic przeciwko Twojej obecności na forum, ale niech będzie ona w jawnej i uczciwej formie, a nie podszywanej pod kogoś. Tak jak mówiłam, jeśli jesteś kimś kto ma się zająć rozkręcaniem wątku i doglądaniem, to ok, ale niech to będzie jasne. Jeśli nie jesteś w ciąży a lubisz czytać o osobach w ciąży, to ok, czytaj sobie, kibicuj nam i ucz się na przyszłość, ale niech to będzie jasne.
    Jak chcesz to możesz prowadzić grupę. Ja i tak wiele razy zapomniałam kogoś dopisać i się osoby upominały. A mi to bez różnicy kto prowadzi.
    Dodałam zdjęcie z datą, brzuch odkryty... więc nie wiem czemu wciąż jestem podejrzana... chyba jak bym oszukiwała nie wytrzasnełabym daty?

Ruth lubi tę wiadomość

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    zdjęcie z datą dodałam przecież. Mam jeszcze jedno zrobić i dodać godzinę?

Dla mnie straciłaś wiarygodność. Przedstawiłam Ci listę niespójności co do Twojego wizerunku tutaj i czy wrzucisz teraz zdjęcie tej samej laski z datą co do sekundy, nie zmieni to tego, że nie ufam Twojej osobie.

edwarda20, teqz, Pysiaczek89, Wiola259 lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Dla mnie straciłaś wiarygodność. Przedstawiłam Ci listę niespójności co do Twojego wizerunku tutaj i czy wrzucisz teraz zdjęcie tej samej laski z datą co do sekundy, nie zmieni to tego, że nie ufam Twojej osobie.
    To nie musisz ufać. Ja też nie muszę tobie ufać. Nie wiem kto siedzi po drugiej stronie. Może jakiś stary facet? Nikt tego nie wie. To jest forum. Ja zresztą zawsze podchodziłam z rezerwą do internetu. A dziecka to nigdy nie wrzucę do sieci. Zresztą nawet na fb nie posiadam zdjęć.
    Nie opowiadam tu swoich historii, ani problemów. Są rzeczy, które zostawiam dla siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 11:01

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    To nie musisz ufać. Ja też nie muszę tobie ufać. Nie wiem kto siedzi po drugiej stronie. Może jakiś stary facet? Nikt tego nie wie. To jest forum. Ja zresztą zawsze podchodziłam z rezerwą do internetu. A dziecka to nigdy nie wrzucę do sieci. Zresztą nawet na fb nie posiadam zdjęć.
    Nie opowiadam tu swoich historii, ani problemów. Są rzeczy, które zostawiam dla siebie.

Podchodzisz z rezerwą do internetu i jednocześnie zakładasz wątek ciążowy na forum internetowym 6 dni przed planowaną miesiączką, bo to przecież tak bardzo jest logiczne. Ja również jestem na fb i jakby komuś zależało, to mógłby mnie łatwo zweryfikować. Zdjęć swojego dziecka nie wrzucisz do sieci, bo wątpię, żeby ktoś się prywatnie zgodził na udostępnienie Ci zdjęć swojego dziecka, a te znalezione w sieci byłyby łatwe do weryfikacji przez innych, może nawet groziłoby to jakimiś konsekwencjami prawnymi. Nie widzę sensu ciągnięcia dalej tej dyskusji, kiedy nie masz żadnego logicznego wytłumaczenia na to, dlaczego nas oszukałaś i próbujesz mydlić oczy, odbijając piłeczkę na drugą osobę. Bądź sobie bądź nie na forum, to obojętne. Twoja wiarygodność tutaj po prostu ucierpiała i tego nie zmienisz.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:39

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg co tu się wyprawia!?
    Jezu dla mnie to jakiś kosmos, ze ktoś ma sile i czas na wymyślanie historii inpublikowanie na forum ciążowym.

Marya jak dla mnie Alphelia ma racje. Ja również straciłam do Ciebie zaufanie..dziwne to wszystko po co kraść czyjeś zdjęcia i wstawiać je jeśli swoje??

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmieszy mnie fakt, ze sama dzisiaj dodałam zdjęcie :-) ale spoko następnym razem moge dodać z data :-)

Nadi17 lubi tę wiadomość

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    A co do tej wagi to u mnie... uwaga... 8 kg na plusie w 22+ 5 było! Dziś jest dokładnie 23 tc, nie staję na wagę, bo jeszcze się okaże, że w dwa dni kilogram przytyłam. Obawiam się, że to może być cukrzyca, bo też słabo się czuję. Idę za 2 tygodnie na krzywą to się dowiem. A tak chciałam nie przytyć... I moja zdrowa dieta skończyła się wżeraniem codziennie słodyczy. No nie potrafię po prostu...

powiem Ci szczerze, że ja też byłam już prawie pewna że mam cukrzyce ciążową, po posiłkach chciałam spać a jak przez 3-4 godziny nic nie zjadłam to robiło mi się czasem słabo (mam IO, przed ciążą nie jadłam za bardzo słodyczy ale dopóki nie zaczęłam brać leków na IO nic nie pomagało mi schudnąć i BMI wynosiło ok 26 może nawet więcej). No i też od razu myślałam o zdrowej diecie, która skończyła się atakami na słodycze nie do opanowania! aż sama siebie nie poznaję... a wyniki krzywej idealne i mało tego - przed ciążą miałam cukier na poziomie 96-98 a teraz 80 :O Gin powiedziała, że widocznie dziecko tak na mnie działa, jakieś hormony inaczej pracują i mi się upiekło :p
    chociaż wolałabym nie jeść tyle tych słodyczy bo wiem jak to po ciąży będzie wyglądać, chociaż o dziwo na wadze mam obecnie tylko +1 kg.

a co do tych fałszywych założycielek - w sumie jestem trochę zaskoczona bo o ile wiem, że w internecie roi się od fake'ów itd to nie wpadłabym w życiu na to, że tutaj też takie numery :o

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczełam czytać ile która przytyła i zanim doszłam do końca, żeby napisać a tu takie rzeczy. Niestety to internet i takich osób nawet na naszej grupie może być więcej. To biznes.

Tak się zastanowiłam to przecież mogą być tu i przedstawiciele różnych firm, i zachęcać do kupna np danego wózka czy mebli. Trzeba wszystko brać z rezerwą

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ja +3 kg :-) Taka piłka z przodu sobie rośnie, reszta nic.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście to jakiś kosmos. Ale po co?

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam ze na grudniowkach 2015 była taka sytuacja. Dziewczyna (ciaza bliźniacza) udawała 9 m-cy, później dodawała zdjęcia idealnie wystylizowanych dzieci, posprzątany dom, zdjęcia z częstych wyjazdów. Nagle wyszło ze ukradła zdjęcia z agranicznego instagrama . Dziewczyna z insta od razu została poinformowana i momentalnie zablokowała konto.
    Później dziewczyny z wątku przyznały się ze idealne życie opisywane przez te dziewczynę było częstym powodem kłótni z partnerem. Frustracja, ze ich życie nie jest tak piękne i kolorowe..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo po prostu wszystkich zatkało, że udowodniłam i wrzuciłam zdjęcie z datą. A czuję, że te osoby co najbardziej się burzą to mają najwięcej na sumieniu i zdjęcia by nie dodały.

Czy ja wam kiedykolwiek wciskałam żebyście coś kupiły? Nigdy... więc nie rozumiem pomysłu z przedstawicielem firmy.

Czy ja kiedykolwiek opowiadałam jaką mam ciężką, zagrożoną ciążę? Też nigdy... trollem jak Aliska nie jestem.

A czy opowiadałam kiedykolwiem o moim życiu? Też nie...

Trollem może być każdy, to jest sieć tu jest wszystko...

A ja rezygnuję z bycia moderatorem pierwszej strony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:01

• Axana Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, nie czytałam Was 1 dzień i 5 stron jakichś konspiracji :D Jestem w szoku, że takie rzeczy mają miejsce, bo nie mam nic przeciwko jawnym moderatorom, ale podszywanie się pod bycie w ciąży po to żeby rozkręcić wątek... po co? Wiadomo, że większość szanujących się forów ma moderatorów. Nie czytam innych wątków, nawet nie wiem co się tam dzieje... ale zaraz poczytam bo to lepsze niż Moda na sukces :D
    Straciłam zaufanie i szacunek do tej strony...

kokkosanka lubi tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:40

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trójka pytanie do Ciebie bo dobrze kojarzę ze to Ty masz problem z żylakami? Nosisz pończochy uciskowe? I czy zwiększyłas dawkę cyclo3fort?

Tròjka lubi tę wiadomość

• teqz Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya nikogo nie zatkało, bo równie dobrze bbf może załatwić sobie zdjęcie kobiety w ciąży na wypadek właśnie takich sytuacji. Ja tez już Twojej osobie nie ufam, sory, ale skoro masz kompleksy to zdjęć nie dodawaj zamiast kraść z internetu :)

Mówisz, ze osoby, które się najbardziej burzą maja najwiecej na sumienia? Aha :D ja akurat Alphelie mam w znajomych na fb i jest 10000% realna i w dodatku w ciąży! Bardzo dobrze, ze ktoś coś takiego ujawnił :) a Ty się nie umiesz nawet z sensem wytłumaczyć.

Anitka201, Alphelia, KlaudiaS, Pysiaczek89, anna23, Wiola259 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Marya nikogo nie zatkało, bo równie dobrze bbf może załatwić sobie zdjęcie kobiety w ciąży na wypadek właśnie takich sytuacji. Ja tez już Twojej osobie nie ufam, sory, ale skoro masz kompleksy to zdjęć nie dodawaj zamiast kraść z internetu :)

Mówisz, ze osoby, które się najbardziej burzą maja najwiecej na sumienia? Aha :D ja akurat Alphelie mam w znajomych na fb i jest 10000% realna i w dodatku w ciąży! Bardzo dobrze, ze ktoś coś takiego ujawnił :) a Ty się nie umiesz nawet z sensem wytłumaczyć.
    To przejdźmy na vitalia.pl lub inne forum zamknięte tak jak robią to majówki. Bo mi nie zależy na jakim forum jestem. A tu i tak trzeba sobie pakiet wykupić, żeby mieć dostęp do czegokolwiek.

‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ