X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:38

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:38

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie rozumiem, za co oni chcą pobierać opłaty na tym belly, przecież to wszystko jest dostępne w internecie, no może poza wykresem wagi, ale i z tym sobie sama w komputerze poradziłam, nie muszę za to płacić ;P

Chciałam sobie zrobić porządek na zewnętrznym dysku, tyle pamiątek, zdjęć tam mam ale i bzdur już do wyrzucenia a tu się okazuje, że komupter mi tego dysku nie czyta, no nie wiem już czy ja coś źle robię, czy coś mi się popsuło, wrrr..

Nie wiem o co chodzi z tymi fejkami i czemu Marya miałaby nam udowadniać że nie jest? tak po krótce ktoś zreferuje? po co miałby ktoś sztucznie wątki zakładać? reklam tu nie zauważyłam, na te opłaty też chyba raczej się ludzie nie skuszą. Chyba dziś nic nie kumam, zaćmienie ciążowe albo nie nadążam za postępem czasu haha

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    A z tym kontem premium to ja w ogóle nie ogarniam, np.te informacje co tydzień to przecież można za darmo przeczytać na przeróżnych stronach internetowych...

Było to dla mnie wygodne, ze względu na prowadzenie kalendarza, nanoszenie wartości na wykres i porównywanie ich z wartościami uśrednionymi, aczkolwiek to samo mogłabym robić w excelu, a wartości odniesienia szukać w sieci, byłoby to bardziej czaso- i pracochłonne, więc wolałam sobie zapłacic te 10 zł/mc i mieć wszystko w jednym miejscu. Za 30 zł już mi się nie opłaca i założę arkusz w excelu ;) Miały być też interpretacje, etc, ale to wszystko ściema - leży i kwiczy, opatrzone etykietą "już wkrótce", założę się, że zdążę urodzić, a to nie zmieni statusu :)
    Dika wrote:
    Nie wiem o co chodzi z tymi fejkami i czemu Marya miałaby nam udowadniać że nie jest? tak po krótce ktoś zreferuje? po co miałby ktoś sztucznie wątki zakładać? reklam tu nie zauważyłam, na te opłaty też chyba raczej się ludzie nie skuszą. Chyba dziś nic nie kumam, zaćmienie ciążowe albo nie nadążam za postępem czasu haha

Okazało się, że założycielka kwietniówek 2018 to troll, w sensie osoba, która udawała, że jest w ciąży, założyła wątek, nakręcała rozmowy, opowiadała dziwne sytuacje, wrzucała zdjęcia (jak się potem okazało z sieci, nie swoje), ktoś ją zdemaskował, więc zaczęła się pokrętnie tłumaczyć, że umarło jej dziecko i jest bezpłodna i chciała się poczuć jak w ciąży, czy coś - przepraszam, nie zagłębiałam się jakoś w logikę tego wszystkiego, generalnie dziewczyny stwierdziły, że to opłacony troll, żeby nakręcać rozmowy na forum i że takich troli może być więcej, dlatego teraz "sprawdzają" wiarygodność wszystkich założycielek wątków na forum. Trochę to śmieszne, trochę przerażające, jak kto uważa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 09:48

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie udzielam się zbyt wiele, choć bardzo bym chciała, to jednak ciężko mi przy małym dziecku, szczególnie, że gdy widzi, że trzymam telefon w ręku to od razu chce go zabierać.
    Czytam jednak i nadrabiam wszystko, bo przez wymianę doświadczeń najwięcej można się nauczyć. Przeżywam też wasze tragedie i myślę często o tych, które mają jakieś problemy.
    Gdy wczoraj przeczytałam o tej aferze na kwietniowkach i poxniej zaczęłam myśleć o innych wątkach to poczułam się najzwyczajniej w świecie zawiedziona. Jakoś tak smutno mi było..
    No ale cóż.. Teraz takie czasy i niestety wszystko jest możliwe.
    :(

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice - mnie też słodkie gubi najbardziej i nie potrafię w żaden sposób odstawić, staram się jedynie ograniczyć ale też słabo wychodzi. Obsesję pączkową jakoś w miarę pokonałam, a teraz mam z kolei fazę na bonitki pełnoziarniste z biedronki maczane w kakao albo kawie, no oprzeć się nie umiem. Poza tym staram się podjadać marchewki zamiast czegoś niezdrowego w ciągu dnia (któraś tu mi podsunęła ten pomysł i chwycił - dzięki), niedługo będę świecić pestycydami albo zrobię się pomarańczowa. Idą mi jak woda, nie nadążam dokupować ;)

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga +2 kg. Martwiłam się czy nie za mało, ale lekarz mówi, że ok.

Co do bioder to u mnie problem zaczął się już na początku 2 trymestru, dokuczały mi od czasu do czasu. Teraz codziennie. Spanie w nocy wyglada tak, że przekręcam się z boku na bok co godzinę. Do tego doszedł ból i pieczenie łopatki. I chyba to jest jeszcze bardziej uciążliwe niż biodra. A mam zakaz ćwiczeń i nawet ban na basen. Jestem umówiona na taping. Byłam w poniedziałek, bo myślałam, że od ręki się uda ;p

A co do fejkowych kont to nie rozumiem po co ludzie to robią?! Już kiedyś będąc na jednym wątku miałam wątpliwość co do 1 dziewczyny, ale widzę że to szerszy problem. Jak można wchodzić na forum i robić afery i denerwować kobiety ciężarne?! Po co to komu? Nie mieści się to w mojej głowie!

Anitka jaki brzuszek ;o wow!

dqpri09kh0x52aib.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:39

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika wrote:
    eunice - mnie też słodkie gubi najbardziej i nie potrafię w żaden sposób odstawić, staram się jedynie ograniczyć ale też słabo wychodzi. Obsesję pączkową jakoś w miarę pokonałam, a teraz mam z kolei fazę na bonitki pełnoziarniste z biedronki maczane w kakao albo kawie, no oprzeć się nie umiem. Poza tym staram się podjadać marchewki zamiast czegoś niezdrowego w ciągu dnia (któraś tu mi podsunęła ten pomysł i chwycił - dzięki), niedługo będę świecić pestycydami albo zrobię się pomarańczowa. Idą mi jak woda, nie nadążam dokupować ;)
    Haha ja w garażu miałam wielki wór marchewek bo mój mąż lubi kupować na zapas. I się darłam na niego, że po co tule, że wszystko zgnije. Jakież było moje zdziwienie jak dwa tygodnie później szłam do garażu po marchewki a ich tam już nie było.... :p też jem na kilogramy :)

Kropka89 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, Leira, dzięki za zobrazowanie, jakoś nie śmigam po innych wątkach, ledwie ten cały przeczytałam żeby być na bieżąco.
    Przykre, że takie rzeczy się dzieją i ludzie nie są szczerzy.

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 lata temu jak byłam na wątku kwietniowym też były trolle, dziewczyny strasznie to przeżywały bo jakby nie patrzeć każda z nas (teoretycznie jak widać) zostawia tu cząstkę siebie, ufa reszcie. Ja raczej nie wchodzę w takie sprawy za głęboko....bo niestety to jest Internet :/ i wszędzie są fejki i tak jak Eunice napisała nawet osoba, która niby znasz jest kimś totalnie innym. Smutne to.
    Mój mąż jakiś czas uwierzył, ze Tadeusz Sznuk -pan który prowadzi 1 z 10 (uwielbiam tego pana i program ;)) nie żyje bo był taki fejk news...w tych czasach ciężko o prawdę...

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice ja na studiach też miałam taką znajomą co opowiadała dziwne historie. Kiedyś przyszła na uczelnie z zabandażowaną ręką i każdy pytał co się stało. Spadła ze schodów. Najlepsze, że na drugi dzień przyszła i miała zabandażowaną drugą rękę. W wakacje zdążyła wyleczyć się z nieuleczalnej choroby i podobne historie. Nie wiem czy to potrzeba zwrócenia na siebie uwagi czy choroba psychiczna.

Co do słodyczy. Przed ciążą jadłam kilogramami. Cały 1 trymestr nie mogłam patrzeć. A w drugim wróciłam do formy ;p codziennie coś słodkiego musi być. Była faza na lody, pączki, ciasta a teraz na snikersy ;)

dqpri09kh0x52aib.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    https://bellybestfriend.pl/posty-uzytkowniczki,481100,13926,10.html

Dzięki, eunice! Pomogłaś mi zweryfikować, że Marya również wrzuciła nie swoje zdjęcie.
    Oto dowód https://i.ytimg.com/vi/q0BqEyofAnU/maxresdefault.jpg a to zdjęcie które wrzuciła Marya jako swoje https://naforum.zapodaj.net/07d700bd196a.jpg.html.

anna23, Leira, teqz, Ruth lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja snikersa nie tknę do porodu co najmniej! Wczoraj zjadłam PÓŁ a moje dziecko zachowywało się jak bym wypiła 3 energy drinki, zjadła cały tort i leżała non stop na lewym boku :P

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

uwo93e3kxvexoenv.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula za mną teraz chodzi taki dobry baton mars albo snikers ale jest za zimno żebym ruszyła tyłek z lóżka:p

W ogóle to wróciłam na jakiś czas do swoich rodziców bo wczoraj zaczęliśmy remont w pokoju wyburzyliśmy ścianę i połączyliśmy pokój z kantorkiem dzieki temu mamy większy pokój:)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

age.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Dzięki, eunice! Pomogłaś mi zweryfikować, że Marya również wrzuciła nie swoje zdjęcie.
    Oto dowód https://i.ytimg.com/vi/q0BqEyofAnU/maxresdefault.jpg a to zdjęcie które wrzuciła Marya jako swoje https://naforum.zapodaj.net/07d700bd196a.jpg.html.

właśnie chciałam to spr ale zdjęcia z brzuchem nie widzę;/
    ale przypominam sobie że miała zawsze śliczne i wyraźne zdjęcia z usg..

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, Marya, w tej samej chwili, co Wam o tym napisałam, zaraz edytowała swojego posta i usunęła link do zdjęcia, dlatego pokażę Wam screeny, które udało mi się zrobić
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/079dd9276c3a.png

Tu widać, że o tej samej godzinie 10:11 otworzyłam odnośnik z jej posta do naforum.zapodaj.net ze zdjęciem, które wrzuciła:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa36294423e1.png

A tutaj zdjęcie, które ukradła z internetu:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fdf6cc0c1434.jpg

Leira, Pysiaczek89, kokkosanka, anna23, teqz, edwarda20, Nadi17, Ha, ptaszek, Anitka201, Axana, Leśny_stworek, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wyszło szydło z worka :P

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ