CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie 3 kg na plusie, ostatnio gin była zadowolona z wagi, ja z tego co patrzę po kalkulatorach czy wykresach wagi to dużo poniżej normy, ale może jeszcze ta waga się rozkręcić później, więc aż tak się nie przejmuję
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Sarrrra wrote:dziewczyny chciałabym Was zapytać o stres w ciąży.. Każda z nas ma swoje problemy, które nie zniknęły w ciaży. Ja od 2 miesiecy mam wiele sytuacji, które wyprowadzaja mnie z równowagi. Raz - dwa razy w tyg przeżywam jedno wielkie "wkurwienie" . Potrafię być z równowagi wyprowadzona. Powiedzcie mi czy Wy w tej ciaży czy też w uprzedniej byłyscie dla dziecka ostoją spokoju? potrafiłyście? bo ja nie potrafię. Boję się, że przez to w jakis sposób realnie zaszkodzę dziecku. Ogólnie nie mam takiego stresu ciągłego, że myślę, boli mnie brzuch. Tylko wybuchy zdenerowania i mi przechodzi. Zdarzają się sytuacje , że płaczę . Czy ja mogę zaszkodzić realnie dziecku? jak Wasze ciąże?
nie wiem, czy to normalne ale zawsze uważałam, że lepiej coś wyrzucić niż to w sobie dusić
-
Blanka991 wrote:Hej dziewczyny dawno do was nie zaglądałam miałam młyn w pracy ;/ mam pytanie ile juz przytyłyście ? Bo mój lekarz jest przewrażliwiony na punkcie za wysokiej wagi i on uważa ze im mniej tym lepiej i wydawało mi sie ze i tak mało przytyłam a on do mnie ze i tak kilogram za dużo dlatego chciałam was zapytać jak to u was wyglada ?
-
dzień dobry
my dziś wizytujemy.
Jako że na innych wątkach założyciele udowadniają ze nie są lub są fejkami Marya musisz też wrzucić jakieś zdjęcie brzucha z Klanem czy ukryta prawda żeby tradycji stało się zadośćRuth, Marya, Alphelia, kokkosanka, Andziula_1988, teqz, Wiola259 lubią tę wiadomość
-
U mnie podobnie mysle, ze teraz juz +10 kg bedzie. Lekarz nic nie komentuje mimo, ze widzi w jakim ja szoku jestem po wejsciu na wage :p Nawet nie zaliczam sie na robienie krzywej cukrowej mimo tych 10 kg na plusie. W piatek mam polozna zobaczymy czy ona tez tak do tego podchodzi
-
anna23 wrote:dzień dobry
my dziś wizytujemy.
Jako że na innych wątkach założyciele udowadniają ze nie są lub są fejkami Marya musisz też wrzucić jakieś zdjęcie brzucha z Klanem czy ukryta prawda żeby tradycji stało się zadość
Swoją drogą dziwi mnie fakt, że na forum widmo, na którym nie ma żadnej moderacji - powstają wątki gdzie kobiety wyzywają się od debilek i idiotek, a połowa wątków się dubluje, ktoś z obsługi poświęca czas i energię na trolowanie.
Chcą 30 pln miesięcznie (!) za konto premium, a ja od roku czkam na działy, które mają pojawić się "już wkrótce" (np. interpretacje wykresów) - zamiast zając się rozwojem strony to zajmują się głupotami. Szkoda gadać. -
nick nieaktualnyLeira wrote:Swoją drogą dziwi mnie fakt, że na forum widmo, na którym nie ma żadnej moderacji - powstają wątki gdzie kobiety wyzywają się od debilek i idiotek, a połowa wątków się dubluje, ktoś z obsługi poświęca czas i energię na trolowanie.
Chcą 30 pln miesięcznie (!) za konto premium, a ja od roku czkam na działy, które mają pojawić się "już wkrótce" (np. interpretacje wykresów) - zamiast zając się rozwojem strony to zajmują się głupotami. Szkoda gadać. -
Witajcie, nie było mnie ze 2 tygodnie, a Wy tyle napisaliście, ze nie jestem w stanie nadrobić
Ubmnie już na liczniku 27 tc! Szok! Za chwile będzie maj- czerwiec i będziemy się powoli rozpakowywać
Moje dzisiejsze zdjęcie:
U mnie jakieś 3,5-4 kg na liczniku. Momentami bywało ze było nawet 5 kg ale ostatnio waga lekko poleciała w dol.
Czujemy się dobrzew ubiegłym tyg byłam na wizycie inwszystko jestvjak najbardziej w porządku
anna23, Alphelia, Kropka89, anieszka, ptaszek lubią tę wiadomość
-
anna23 wrote:dzień dobry
my dziś wizytujemy.
Jako że na innych wątkach założyciele udowadniają ze nie są lub są fejkami Marya musisz też wrzucić jakieś zdjęcie brzucha z Klanem czy ukryta prawda żeby tradycji stało się zadość
Popieramnie pamiętam ani jednego zdjęcia, które wrzuciła tu Marya, zawsze tak mało o sobie pisze
Marya wrote:Ja nie wykupuję konta premium bo mi szkoda kasy... a zresztą korzystam tylko z forum. Gorzej jak forum stanie się płatne, to wtedy zostanie tylko fb.
Ja kupiłam w promocji za 30 zł 3 m-ce i była to, w moim odczuciu, rozsądna cena. Teraz szkoda mi płacić 3 razy tyle za jeden miesiąc, no cóż - jakoś się obejdę bez kalendarza ciąży
Natomiast uważam, że jeśli forum ograniczy dostęp tylko dla użytkowników premium to zniknie szybciej niż się pojawiłoDziś jest tak wiele alternatyw jak FB, możliwość stworzenia fora na własnej, darmowej domenie, aplikacje mobilne, etc, że chciwość właścicieli może zadziałać na ich niekorzyść
Andziula_1988 lubi tę wiadomość
-
Co do forum to sobie myślę, że mogliby oficjalnie istnieć moderatorzy, opiekujący się wątkami, żeby nie było bałaganu. Do nich zawsze można byłoby napisać w razie problemów. Nikt nie musiałby udawać ciąży i nikt też nie czułby się oszukany.
anna23, teqz, Andziula_1988, ptaszek lubią tę wiadomość
summer86 - trzymam kciuki żeby to ognisko hiperechogenne u Twojej malutkiej nie było niczym poważnym, zresztą, skoro lekarz nie zlecił dodatkowych badań to chyba faktycznie jest dobrej myśli i to ma szansę zniknąć. Szkoda, że lekarz od razu z Tobą o tym nie pogadał i Cię nie uspokoił.
Kość nosowa u nas w ukończonym 21t4d była 6,1mm
Blanka991 - u mnie (23t4d) jest prawie +7kg. To pewnie też od postury zależy, jestem niziutka więc jak dla mnie to jest dużo, czuję się źle, kulkowato. Poszło mi w nogi i pupę. Ale mój lekarz twierdzi, że jest ok.
Anitka201 - Ty szczypiorkufajny brzuszek
Ha - dużo zdrówka!
Piękne słoneczko za oknem, miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 09:05
summer86 lubi tę wiadomość
-
U mnie na wadze około +9;) w zależności czy patrzę na wagę w domu (+
czy u gin (+10)
mnie dzisiaj też bolą biodra
Anitka ładny malutki brzuszek;) mnie to wybilo- ale waga na szczęście poszła tylko w piersi i brzuchWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 09:09
Szczęśliwa2017 -
Ha wrote:Ledwo żyję, temperatura, okropny kaszel, ból głowy
Czy mój stan może zaszkodzić dziecku?
w dzień postawił mnie na nogi. Ja robiłam z miodem i cytryną. Rób herbatkę z lipy i dodaj mrożone maliny.
Anitka jaka figura!! Jeny jakbym widziała siebie w poprzedniej ciąży ehhh ślicznie!! Naprawdę
Teraz brzuch mega. Ale mężowi chyba się podoba bo patrzy na mnie jakoś tak rozczulająco -
Alphelia wrote:Popieram
nie pamiętam ani jednego zdjęcia, które wrzuciła tu Marya, zawsze tak mało o sobie pisze
Popieram was dziewczyny! też widziałam tę aferę na innych wątkach i zaczęłam się zastanawiać jak to u nas wygląda..
Marya może wrzucisz jakieś zdjęcie z brzuszkiem?
co do wagi to u mnie 6kg na plusie. Drugą noc z rzędu mam problemy z ułożeniem się podczas snu, a nad ranem bolą mnie biodra:( widzę, że odruchowo ląduje na lewym boku, ale ileż można.. dlatego rano wszystko boli:(
Anitka fajniutki brzuszek, jakbyś więcej pojadła:) chyba nadal mało osób domyśla się, że jesteś w ciązy?
Ha współczujępróbuj domowych sposobów, a jak nie pomoże to do lekarza. może przepisze coś, co można brać w ciązy i szybciej się z tym uporasz. Lepiej tak niż długo się męczyć, bo dziecko pewnie to odczuwa:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 09:18
-
kokkosanka wrote:co do wagi to u mnie 6kg na plusie. Drugą noc z rzędu mam problemy z ułożeniem się podczas snu, a nad ranem bolą mnie biodra:( widzę, że odruchowo ląduje na lewym boku, ale ileż można.. dlatego rano wszystko boli:(
..u mnie im większy brzuch tym lepiej mi się śpi na PRAWYM boku! Do tej pory tylko na lewym spałam. Noc u mnie zwykle pełna jest wiercenia się, ciężko mi znaleźć miejsce. Mam poduchę ciążową, ale nawet z nią się obracam w każdą stronę, choć pierwsze dwa dni spania z nią były super.